Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 3 Music có đáp án

Bài tiếng Anh 10 Unit 3 Music có đáp án

Bài tập Unit 3 Music Tiếng Anh lớp 10 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải này với những dạng bài thường gặp trong các đề kiểm tra và đề thi quan trọng, bên cạnh đó còn nao trọn được các kiến thức cơ bản cũng như cần thiết ngữ pháp của bài. Các bạn hãy tải về và luyện tập cho nhuần nhuyễn.

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. banned B. cleared C. kissed D. raised

2. A. recognised B. stringed C. conquered D. watched

3. A. liked B. backed C. encouraged D. reversed

4. A. enjoyed B. finished C. suffered D. agreed

5. A. performed B. released C. received D. adored

Part II. VOCABULARY

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. We’re best friends as we have a ____ interest in music.

A. passion B. passionately C. passionless D. passionate

2. My teacher assigned us a writing task about ____ of our favorite singers.

A. biology B. biography C. biodiversity D. biochemist

3. We find out that beat box has ____ very popular recently.

A. came B. turned C. become D. became

4. Lina, the ____ album of the new music band in our city, will be uploaded on the website next week. I’m looking forward to listening to it.

A. debut B. only C. best-selling D. individual

5. The ____ cheered loudly when the singers came out on the stage.

A. audience B. spectator C. public D. watcher

6. Our performance was ____ to be the best one in this competition last night.

A. cheered B. appeared C. judged D. seen

7. The local celebrities joined hands to ____ a fund-raising campaign for charity.

A. solve B. conserve C. come up D. launch

8. He practically ____ a comic style called stand-up comedy in which a comedian performs in front of a live audience.

A. realised B. invented C. distributed D. thought

9. No longer did Pokémon Go become the widespread ____ in Viet Nam.

A. effect B. phenomenon C. invention D. news

10. That the young talented pianist won the Pulitzer Prizes has attracted ____ attention.

A. worldwide B. scientific C. undue D. careful

11. I like the cover ____ of these songs more than the originals.

A. songs B. lyrics C. rhythm D. versions

12. Vietnamese ____ music is extremely diverse, including Quan Ho, Dan Ca, Ca Tru, Chau Van and others.

A. country B. folk C. traditional D. gospel

13. After many weeks, his solo album ____ a profound influence on the youth all over the country.

A. remains B. maintains C. becomes D. persuades

14. They had a global ____ hit with their album concept about “The dark side of the Moon”.

A. top B. song C. smash D. popular

15. I passionately love the show “Familiar Faces” and this is the 4th ____ I’ve seen.

A. show B. chapter C. season D. episode

16. The “Marching song” was adopted as the national ____ of Viet Nam in 1945.

A. anthem B. song C. flag D. identity

17. Chopin was considered to be one of the greatest Romantic piano ____ of the 19th century.

A. singers B. writers C. composers D. poets

18. This concert marks nine years since the death of Trinh Cong Son, a prominent ____ of modern Vietnamese music.

A. comedian B. actor C. contributor D. figure

19. Our band needs to ____ our nerves to perform in this music competition.

A. control B. conquer C. calm D. lose

20. The best singer ____ went to Alan Walker for “Faded”.

A. rank B. prize C. reward D. award

Part III. GRAMMAR

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. Tom said that he could ____ me with this assignment.

A. helped B. helping C. to help D. help

2. John made me ____ a lot with his hilarious jokes.

A. laughing B. to laugh C. laugh D. laughed

3. I’d like ____ all of you to enjoy my party on this Friday.

A. to invite B. inviting C. invite D. not invite

4. We expect Linh ____ to the airport late as the plane will take off in 15 minutes.

A. to come B. not to come C. not coming D. coming

5. I’m happy ____ that you’ve passed your driving test. Congratulations!

A. not hearing B. hear C. hearing D. to hear

6. My mother said that she would rather ____ to Hoi An than Nha Trang.

A. to travel B. travelling C. not to travel D. travel

7. I allow my little daughter ____ with her friends in the flower garden.

A. not to play B. to play C. playing D. play

8. You’d better ____ out with your friends as it is very dangerous in the evening.

A. went B. go C. going D. to go

9. My parents let my sister ____ camping with her friends in the mountain.

A. not go B. going C. go D. to go

10. We intend ____ him the truth for fear that he’ll fly into a fit of madness.

A. to tell B. telling C. not tell D. not to tell

Part IV. SPEAKING

Exercise 4. Mark the letter A. B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

1. “When will the conference finish?” - “____”

A. No, it won't. B. Maybe 10:00 a.m.

C. It finished at 9:30 a.m. D. Yes, it’s very interesting.

2. “What was your major at university?” - “ ____”

A. Economics. B. University of Cambridge.

C. It’s up to my decision. D. I'll choose Physics.

3. “Pardon me, where can I find the restroom?” - “____”

A. I want to find the restroom. B. Here you are.

C. It has only one. D. One flight up, to the left of the shoe department.

4. “Excuse me, I would like to book two double rooms.” - “____”

A. You need to fill out this application form.

B. Thank you for booking.

C. Sorry, we only have one double room left.

D. The rooms have been cleaned already.

5. “Thank you for your birthday gift, I really like it.” - “____”

A. I’m happy you like it. B. Of course, it's valuable.

C. Not at all. D. It’s nice of you.

ĐÁP ÁN

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - B;

Part II. VOCABULARY

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - A; 5 - A;

6 - C; 7 - D; 8 - B; 9 - A; 10 - A;

11 - D; 12 - B; 13 - A; 14 - C; 15 - C;

16 - A; 17 - C; 18 - D; 19 - B; 20 - D;

Part III. GRAMMAR

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - D;

6 - D; 7 - B; 8 - B; 9 - C; 10 - D;

Part IV. SPEAKING

Exercise 4. Mark the letter A. B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - C; 5 - A;

Trên đây là Bài tập Unit 3 Music tiếng Anh lớp 10 có đáp án.

Mời các bạn vào tham khảo một số bài tiếp theo dưới đây để có trọn vẹn kiến thức quan trọng:

Từ vựng Tiếng Anh lớp 10 Unit 4: Special Education

Ngữ pháp Tiếng Anh lớp 10 Unit 4: Special Education

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 10 Unit 4: Special Education

Tiếng Anh lớp 10 Chương trình mới Unit 4: For a Better Community

Đánh giá bài viết
9 19.125
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm