Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 Unit 6 Gender Equality

Bài tập tiếng Anh 10 Unit 6 Gender Equality có đáp án

Đề kiểm tra tiếng Anh Unit 6 lớp 10 Gender Equality có đáp án dưới đây nằm trong bộ bài tập tiếng Anh lớp 10 chương trình mới năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập Unit 6 SGK tiếng Anh lớp 10 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 10 chương trình mới thường gặp giúp các em ôn luyện kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

Complete the sentences with "will, shall, would, could, can, must, should, may, might”

1. ___________ you talk to your parents before you decide to join the police forces, Mai?

2. You _____________________ pick those flowers. Don't you see the sign?

3. Some people think married women _________________ pursue a career.

4. Remember to bring a raincoat with you. It ________________ rain later.

5. My brother is good at cooking and he _____________ cook very delicious food.

6. We _______________ stop when the traffic lights are red.

7. _____________ school boys study needlework and cookery? - Yes, of course.

Find and correct the mistakes.

1. The work should do by one of the students. 

2. You will be tell the story later. 

3. I'll be pay at the end of the month. 

4. This wine can be serve with seafood. 

5. Music with strong rhythm and harmony could heard on his debut album. 

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. Since 2009, Iceland has been the global ____ in gender equality.

A. leader

B. leads

C. leading

D. lead

2. A common reason that someone ____ more for similar work is because of his or her experience or "length of service”.

A. may be paid

B. should not be paid

C. can be paid

D. must be paid

3. For the past five years, Iceland has been in the first rank of educational achievement and ____ in women's economic conditions.

A. improve

B. improvement

C. improving

D. improved

4. True gender equality ____ when both men and women reach a balance between work and family.

A. can achieve

B. should be achieved

C. can be achieved

D. should achieve

5. On October 24, 1975, more than 25 thousand women in Iceland took a day off to emphasize the importance of women's ____ to the economy, both in paid and unpaid work.

A. contribute

B. contributed

C. contributing

D. contribution

6. Gender equality is also a part of the ____ to the challenges facing society.

A. solution

B. solute

C. solves

D. solve

7. The ____ of women in the labour market in Iceland is one of the highest in the world.

A. participate

B. participating

C. participation

D. participated

8. The least equal country in the world for women, ranking 145th, was Yemen, where only 55% of women can read and only 6% ____ college.

A. attend

B. enroll

C. go

D. tend

9. UNICEF says that ____ to education is one of the biggest challenges facing children in Yemen today, especially girls.

A. access

B. get

C. connect

D. search

10. Until now, the high cost of schooling has discouraged or prevented poor parents from having their children, ____ girls, educated.

A. especially

B. specially

C. and

D. with

Rewrite the sentence using modal verbs in passive.

1. Parents should give children a lot of love.

________________________________

2. Each student must write an essay on gender equality.

________________________________

3. You must wash your hands.

________________________________

4. He can speak four languages.

________________________________

5. You must keep dogs outside shops.

________________________________

ĐÁP ÁN

Complete the sentences with "will, shall, would, could, can, must, should, may, might”

1 - Will; 2 - mustn't; 3 - shouldn't; 4 - might; 

5 - can; 6 - must; 7 - may;

Find and correct the mistakes.

1 - should do thành should be done;

2 - tell thành told;

3 - pay thành paid;

4 - serve thành served;

5 - heard thành be heard;

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1 - A; 2 - A; 3 - B; 4 - C; 5 - D; 

6 - A; 7 - C; 8 - A; 9 - A; 10 - A; 

Rewrite the sentence using modal verbs in passive.

1 - Children should be given a lot of love by parents.

2 - An essay on gender equality must be written by each student.

3 - Your hands must be washed.

4 - Four languages can be spoken by him.

5 - Dogs must be kept outside shops.

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 10 Unit 6 Gender Equality có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu học tập lớp 10 THPT miễn phí trên Facebook: Tài liệu học tập lớp 10. Mời các bạn học sinh tham gia nhóm, để có thể nhận được những tài liệu đầy đủ các môn học mới nhất.

Đánh giá bài viết
1 936
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm