Bộ 5 đề thi học kì 2 lớp 10 môn tiếng Anh năm 2021

5 Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 2 lớp 10 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 học kì 2 năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. 5 Đề thi học kì 2 lớp 10 tiếng Anh có đáp án được biên tập bám sát chương trình học SGK tiếng Anh 10 mới của bộ GD - ĐT giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

⇒ Tham khảo thêm đề cương ôn tập học kì 2 lớp 10 mới nhất: Đề cương ôn tập học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 HOT

I. Đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 10 có đáp án - Đề số 1

I. Choose A, B, C or D to complete the following passage:

Hue was the capital city of Thua Thien Hue province, Vietnam. Between 1802 (1).......1945 , it was the imperial capital of the Nguyen dynasty. As such, it is well-known (2)....... its monuments and architecture. (3)....... population stands at about 340,000 people. The city is (4)....... in central Vietnam on the banks of the River Huong , just a few miles from the Thuan An Beach. It is about 540 km south of Hanoi, the national capital, and about 644 km north of Ho Chi Minh City.

1. A. toB. sinceC. andD. in
2. A. aboutB. fromC. forD. with
3. A. It'sB. TheirC. ItsD. It
4. A. setB. foundC. foundedD. located

II. Read the text carefully and choose the correct answers:

Motion pictures- also called movies, films, or the cinema- are one of the most popular forms of entertainment, enabling people to immerse themselves in an imaginary world for a short period of time. But movies can also teach people about history, science, human behavior, and many other subjects. Some films combine entertainment with instruction to make the learning process more enjoyable. In all its forms, cinema is an art as well as a business, and those who make motion pictures take great pride in their creations.

The images that make up a motion picture are all individual photographs. But when they appear rapidly in succession, the human eye does not detect that they are separate images.

5: What are motion pictures also called?

A. movies

B. films

C. the cinema

D. All are correct.

6: The people who make motion pictures feel ......... of their products.

A. ashamed

B. pride

C. proud

D. famous

7: What is a motion picture made up by?

A. films

B. individual photographs

C. cameras

D. All are correct.

8: Which of the following sentences is NOT mentioned in the text?

A. Movies can make people more popular.

B. Movies not only can help people learn a lot of subjects but also make the learning process more enjoyable.

C. Movies is also a business.

D. Movies can combine entertainment with instruction.

III. Choose the best option:

9: If I had gone to the bank this morning, I ....................................... money from you now.

A. would not have borrowed

B. would not borrow

C. will no have borrowed

D. will no borrow

10: Which sentence has the same meaning as "Although he took a taxi, Bill still arrived late for the concert"?

A. Bill arrived late for the concert whether he took a taxi or not.

B. Bill took a taxi to the concert, but he couldn't catch it.

C. Bill arrived late for the concert because of the taxi.

D. In spite of taking a taxi, Bill arrived late for the concert.

11: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

Tom Hain, who with (A) Gilson had (B) previously worked, contacted (C) him about the role (D).

12: She has saved a sum of money for her .............................. .

A. retiring

B. retire

C. retired

D. retirement

13: Do you know .................. name of ..................... Queen of ................... England?

A. no article / no article / the

B. a / no article / no article

C. a / the / an

D. the / the / no article

14: Choose the best answer to fill the blank in each sentence.

Mary: ". .................................................at Christmas?"

Peter: "I went home for Christmas."

A. For what did you do

B. Where did you went

C. What did you do for

D. What did you do

15: Choose the best answer to fill the blank in each sentence.

Mary: ".....................................................................there?"

Anne: "I spent three wonderful weeks there."

A. How often did you stay

B. How long did you stay

C. How far you stayed

D. How long you stayed

16: That's my friend ......................... comes from Japan.

A. where

B. who

C. which

D. whom

17: Choose the best answer to fill the blank in each sentence.

Hung: "Thank you very much for a lovely party."

Hoa: "........................................................."

A. Thanks

B. Cheers

C. You are welcome

D. Have a good day

18: Chinese ............................. by more than one billion people all over the world.

A. is spoken

B. speaks

C. is speaking

D. spoken

19: Which word has the stress differently from the rest?

A. release

B. marine

C. receive

D. horror

20: Which phrase has the same meaning as the underlined part in the sentence below?

He felt very proud to be a player of the national football team.

A. angry and upset

B. sad and unhappy

C. pleased and satisfied

D. out-going and unpleased

21: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

My younger brother (A) prefers pop music (B) than (C) traditional music (D).

22: Which underlined and bold part has the different pronunciation from the rest?

A. important

B. tone

C. emotion

D. excited

23: Many fishes are in .......................... of dying out because of fishing and pollution in the marine area.

A. dangerously

B. dangerous

C. endanger

D. danger

24: Which word has the same meaning as the underlined part in the sentence below?

How many countries took part in the first World Cup?

A. co- operated

B. participated

C. competed

D. interested

25: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

If you hadn't left (A) the car unlocked (B), it wouldn't (C) have be (D) stolen

26: Which underlined and bold part has the different pronunciation from the rest?

A. losing

B. open

C. close.

D. hold

27: Which sentence has the same meaning as "You ignored my advice, so you got into trouble"?

A. If you don't ignore my advice, you don't get into trouble.

B. If you don't ignore my advice, you won't get into trouble.

C. If you didn't ignore my advice, you wouldn't get into trouble.

D. If you hadn't ignored my advice, you wouldn't have got into trouble.

28: Which word has the stress differently from the rest?

A. quality

B. example

C. tropical

D. industry

29: Which sentence has the same meaning as "The performers did not appear on the stage until all of the lights went out"?

A. It was not until all of the lights went out that the performers appeared on the stage.

B. Because all of the lights went out the performers appeared on the stage.

C. Until the performers appeared on the stage all of the lights went out.

D. It was until all of the lights went out so the performers appeared on the stage.

30: Which sentence has the same meaning as "They were carrying two injured players out of the field"?

A. Two players were injured and carrying out of the field.

B. Two injured players were being carried out of the field.

C. The field was being carried two injured players.

D. Two players were injured and carried out of the field.

31: ................................ do you prefer, love story films or thrillers?

A. Whom

B. Which

C. For which

D. What

32: Choose the best answer to fill the blank in each sentence.

Mai: ". .......................................................?"

Lan: "Not bad."

A. How are you

B. Who are you

C. What are you

D. Where are you from

33: ..................... household chores can be done more quickly than before by modern appliances, it still takes a lot of time to do housework.

A. If

B. Unless

C. And

D. Although

34: Mary finds it .................. to do homework every day. She feels ................... with it.

A. bored / bored

B. boring / boring

C. boring / bored

D. bored / boring

35: What would Tom do if he ......................... the truth?

A. would know

B. knows

C. has known

D. knew

36: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

Philip was (A) exceptionally (B) annoying (C) at Joan's behavior (D).

37: I am fond ............................ football but I am not good ...................... kicking.

A. of / at

B. out / of

C. on / in

D. in / for

38: Peter disconnected the phone ................................................................ .

A. so as not to be disturbed

B. to disturb

C. to be disturbed

D. in order to disturb

39: Jessie ............ a beauty contest next month. She ............... everything with excitement at the moment.

A. is taking / will make

B. will take apart in / is going to make

C. takes / makes

D. is going to take part in / is making

40: Which word has the same meaning as the underlined part in the sentence below?

The water is so contaminated that it is not suitable for drinking.

A. salty

B. polluted

C. toxic

D. threatened

ĐÁP ÁN

1C

5D

9B

13D

17C

21C

25D

29A

33D

37A

2C

6C

10D

14D

18A

22C

26A

30B

34C

38A

3C

7B

11A

15B

19D

23D

27D

31B

35D

39D

4D

8A

12D

16B

20C

24B

28B

32A

36C

40B

II. Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 10 có đáp án - Đề số 2

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. preparationB. applicationC. suggestionD. education
2. A. preservationB. enrollC. preferenceD. secondary
3. A. DiverseB. RitualC. BridesmaidD. Decisive
4. A. reductionB. pollutionC. solutionD. conclusion
5. A. sueB. spendC. sureD. pursue

II. Choose the word whose stress is placed differently from that of the others.

6. A. maintainB.performC. preferD. offer
7. A. limitB. demandC. researchD. distract
8. A. atmosphereB. influenceC. contaminateD. instrument
9. A. fertilizerB. ecosystemC. agricultureD. environment
10. A. cultureB. diverseC. fortuneD. altar

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

11. ________ is a term that refers to the existence of different kinds of animals and plants which make a balanced environment.

A. Wildlife B. Biodiversity C. Challenge D. Investigation

12. Jack and Linda ______ last week. They just weren’t happy together.

A. broke up B. broke into C. finished off D. ended up

13. “What’s the matter? You don’t look very well.” – “I feel a little __________.”

A. under the weather B. out of the blue C. out of order D. down to earth

14. ______ we to live in the country we wouldn’t mind having children.

A. If B. Were C. Should D. Had

15. He asked me why _________to the meeting.

A. didn’t I come B. don’t I come C. you didn’t come D. I hadn’t come

16. We are talking about the writer ________ latest book is one of the best-sellers this year.

A. who B. whose C. which D. whom

17. I have two brothers. ______older one is training to be ______ pilot with British Airways. _____ younger one is still at ______ school.
A. The/ x/ the/ x B. The/ a/ the /x C. an/ a/ the/ x D. the/ the/ the/ x

19. All forms of discrimination against all women and girls ________immediately everywhere.

A. must be taken away B. must be ended C. must be allowed D. must be followed

20. A child _______ everything he or she wants.

A. must be given B.shouldn’t be given

C. mustn’t be given D. can be given

IV. Give the correct form.

21. Many national parks have been established to protect ______animals. (DANGER)

22. The coastal areas have been severely ______by the disposals of harmful chemical rubbish.(POLLUTE)

23. Evolution occurs as a result of _____ tonew environments. (ADAPT)

24. The ______loss of land is the result of severve deforestation ( MASS)

25. Voice ______is the app which helps some types of smartphone attracts customers (RECOGNIZE)

V. Read the following passage and choose the best answers to the questions.

Conservation conflicts arise when natural-resource shortages develop in the face of steadily increasing demands from a growing human population. Controversy frequently surrounds how a resource should be used, or allocated, and for whom. For example, a river may supply water for agricultural irrigation, habitat for fish, and water-generated electricity for a factory. Farmers, fishers, and industry leader vie for unrestricted access to this river, but such freedom could destroy the resource, and conservation methods are necessary to protect the river for future use.

Conflicts worsen when a natural resource crosses political boundaries. For example, the headwaters, or source, of a major river may be located in a different country than the country through which the river flows. There is no guarantee that the river source will be protected to accommodate resource needs downstream. In addition, the way in which one natural resource is managed has a direct effect upon other natural resources. Cutting down a forest near a river, for instance, increases erosion, the wearing away of topsoil, and can lead to flooding. Eroded soil and silt cloud the river and adversely affect many organisms such as fish and important aquatic plants that require clean, clear freshwater for survival.

26. What does supplyin line 3 mean?

A. cover

B. provide

C. make up for

D. compensate for

27.Which word in the reading means “living or growing in, or relating to water” ?

A. agriculture

B. major

C. fresh

D. aquatic

28.When do conflicts get worse ?

A. when natural-resource shortages increase in the features of gradually increasing demands from a rising human population.

B. when a natural resource crosses political borders

C. when freedom could destroy the resource.

D. when eroded soil and silt cloud affect many organisms.

29.Which sentence below is NOT correct?

A. Argument often surrounds how a resource should be used, or allocated, and for whom.

B. A river may provide water for agricultural irrigation, habitat for fish, and water-generated electricity for a factory

C. Conservation methods are incidental to care for the river for future use.

D. Farmers, fishers and industry leaders vie for open access to this river.

30.What is the passage above mainly about?

A. Conservation conflicts

B. Agricultural irrigation

C. The headwaters of a major river

D. Natural-resource shortages

VI. Rewrite the following sentences with the given words.

31. It wasn’t Tom in the mall yesterday because he was in the hospital. I’m sure.

______________________________________________

32. A number of suggestions were made at the meeting. Most of them were not very practical.(Using a relative pronoun)

______________________________________________

33. It's possible that Joanna didn't receive my message.

______________________________________________

Make meaningful sentences with the given suggestions

34. lot /people/ choose/ favorable date/ occasions/ such/ wedding/funeral/ house moving days. //

→ ______________________________________________

35. nowadays/ our lives/ improved/ much/ progresses/ science and technology//

______________________________________________

Đáp án Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 10

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1 - C; 2 - B; 3 - B; 4 - A; 5 - C;

II. Choose the word whose stress is placed differently from that of the others.

6 - D; 7 - A; 8 - C; 9 - D; 10 - B;

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

11 - B; 12 - A; 13 - A; 14 - B; 15 - D; 16 - B; 17 - B; 19 - B; 20 - B;

IV. Give the correct form.

21 - endangered; 22 - polluted; 23 - adaptation; 24 - massive; 25 - recognition;

V. Read the following passage and choose the best answers to the questions.

26 - B; 27 - D; 28 - B; 29 - C; 30 - A;

VI. Rewrite the following sentences with the given words.

31 - Tom can’t have been in the mall yesterday because he was in the hospital.

32 - Most of the suggestions (which/that ware) made at the meeting were not very practical

33 - Joanna might not have received my message.

34 - A lot of people choose a favorable date for occasions such as wedding, funeral and
house moving days.

35 - Nowadays our lives have been much improved by the progresses made in science and
technology.

III. Đề kiểm tra Anh văn lớp 10 học kì 2 có đáp án - Đề số 3

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

Câu 1. My friend lives in a old house in a small village.
A B C D

Câu 2. In spite of the car was cheap, it was in good condition.
A B C D

Câu 3. He wouldn't have begun to learn Russian if he knows the difficulties.
A B C D

Câu 4. What do you think of cartoon films? I find them interested.
A B C D

Find a word that has the underlined part pronounced differently from that of the others.

Câu 5. A. watched B. kicked C. stopped D. loved

Câu 6. A. photograph B. physics C. Stephen D. phone

Read the passage carefully then choose the correct answers.

We are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks.

We have cut down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa cannot grow enough to eat. In certain countries in Asia there is too little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now because we have killed too many for them to survive. However, it isn't enough simply to talk about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. Save the Earth. This is too important to ignore.

Câu 7. How are the seas and rivers nowadays?

A. are contaminated B. cannot be swum in

C. are dirty enough to swim in D. are less dirty than they used to be

Câu 8. What do traffic policemen have to do, in one well-known city?

A. They have to cut down many trees. B. They don’t take enough care of the countryside

C. They have to pollute the air D. They have to wear oxygen masks.

Câu 9. Why do farmers in parts of Africa and Asia not grow enough to eat?

A. Because people cut down many trees

B. Because there are large areas of land that can't be used

C. Because there is too little rice

D. Because many trees have been polluted

Câu 10. Wild animals are…………...

A. being protected from natural environment

B. So rare that they can't survive

C. killed so many that they can't live in the forests

D. in danger from extinction

Câu 11. What's the best title for the passage?

A. The Environment B. Conservation C. Save the Earth D. Protect the nature

Choose a word in each line that has different stress pattern.

Câu 12. A. history B. cinema C. century D. discover

Câu 13. A. destroy B. pollute C. threaten D. defense

Choose a best option for these sentences:

Câu 14. Wildlife all over the world is ………………… danger.

A. to B. for C. with D. in

Câu 15. The cinema changed completely at ………………… end of ………………. 1920s.

A. the/ Ø B. the/ the C. an/ the D. Ø/ the

Câu 16. Tom and Jerry is a(n) ............................ film.

A. science fiction B. cartoon C. love story D. action

Câu 17. ..................... going to the cinema tonight, Lan?

A. Would you like B. How about C. Why don't we D. Let's

Câu 18. Jane likes living in a city. She wouldn't be happy if she .................. in the country

A. lived B. would live C. had lived D. lives

Câu 19. I prefer cartoon film .................... love story film.

A. in B. to C. of D. at

Câu 20. When I was a little child, my mother often told me a fairy tale to .............. me to sleep

A. relax B. make C. delight D. lull

Câu 21. A new bridge ………………………. across this river since 2010.

A. has built B. have built C. has been built D. have been built

Câu 22. ...................... come to dinner on Saturday?

A. Let's B. Would you mind C. Do you feel like D. How about

Câu 23. I went to the library ..................... last night.

A. study B. studying C. to studying D. to study

Câu 24. Van Cao is one of the most well-known ……………………in Viet Nam.

A. actors B. musicians C. singers D. authors

Câu 25. She is very beautiful with ...................... smile.

A. fascinates B. fascinating C. fascinated D. fascinate

Câu 26. Music in general and pop music in particular makes people ………………

A. excitement B. excited C. excite D. exciting

Câu 27. We know a lot of people ...................... live in London.

A. which B. whose C. whom D. who

Câu 28. Germany was the ………………….. of the 2006 World Cup. The 18th World Cup was held there.

A. tournament B. trophy C. continent D. host nation

Câu 29. "Let's play some music." - "............................".

A. Thank you. B. Good idea C. Yes, please. D. Certainly.

Câu 30. These are the pictures ……………………… my son drew when he was young.

A. who B. whom C. whose D. which

Rewrite the sentences with the words given.

1. He took the children to the park 3 days ago.

-> The children_________________________.

2. Jack answered well in the interview, so he got the job.

-> If________________________________________.

3. I wentto Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)

->___________________________________________

4. We took many pictures although the sky was cloudy.

-> In spite of_______________________________.

5. We didn’t finish it until the end of last summer.

-> It was not until__________________________.

6. Nick is lazy so he is punished.

-> If_____________________________________.

7. Nobody has met them since last month.

-> They__________________________________.

8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)

-> ________________________________________.

Đáp án đề kiểm tra Anh văn lớp 10 học kì 2

1.B

2. A

3. C

4. D

5. D

6. C

7. A

8. D

9. B

10. D

11. B

12. D

13. C

14. D

15. B

16. B

17. B

18. A

19. B

20. D

21. C

22. A

23. D

24. B

25. B

26. C

27. D

28. D

29. B

30. D

Rewrite the sentences with the words given:

1. He took the children to the park 3 days ago.

-> The children were taken to the park 3 days ago.

2. Jack answered well in the interview, so he got the job.

-> If Jack hadn’t answered well in the interview, he wouldn’t have got the job.

3. I went to Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)

-> When did you go to Nam’s birthday party?

4. We took many pictures although the sky was cloudy.

-> In spite of the cloudy sky, we took many pictures.

5. We didn’t finish it until the end of last summer.

-> It was not until the end of last summer that we finished it.

6. Nick is lazy so he is punished.

-> If Nick weren’t lazy, he wouldn’t be punished.

7. Nobody has met them since last month.

-> They haven’t been met since last month.

8. My brother goes to school by bike.(Make question for the underlined words)

-> How does your brother go to school?

IV. Đề thi cuối kì 2 lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án - Đề số 4

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest

1. A. circle B. brick C. fit D. fish

2. A. book B. floor C. cook D. hook

3. A. hear B. clear C. dear D. wear

Circle the word whose stress is placed differently from that of the rest.

4. A. suggest B. report C. profit D. career

5. A. attend B. public C. damage D. practice

Choose the best option to complete these following sentences

6. Kate is going to the United States for her holiday. She ________ up for nearly a year now.

A. save

B. saves

C. is saving

D. has been saving

7. “Will you come to the party tomorrow?” - “I will if ________ no visitors.”

A. have

B. will have

C. had

D. am having

8. Do you know the boy________ father is a teacher?

A. that

B. whom

C. whose

D. which

9. He ________ the effects of radiation when he suddenly died.

A. was studying

B. studied

C. had been studying

D. had studied

10. I think he ________ better not encourage the students to take extra lessons.

A. will

B. should

C. could

D. had

11. His grandfather died________ the age of 90.

A. in

B. of

C. on

D. at

12. He avoided________ me when she was passing me in the street yesterday.

A. to meet

B. meet

C. meeting

D. met

13. There was a lot of traffic ________.

A. and we got to the airport on time

B. but we managed to get to the airport in time

C. because we had to get to the airport on time

D. so that we could get to the airport in time

14. Let’s go out for a walk, ________?

A. do we

B. don’t we

C. won’t we

D. shall we

15. I was learning maths when my mother________.

A. comes back

B. came back

C. has come back

D. is coming back

16. “Who sings best in your school?” -“Minh ________.”

A. sings

B. is

C. has

D. does

17. Several ________ are known to cause cancer to develop.

A. chemists

B. chemistry

C. chemical

D. chemicals

18. Please ask them ________ in this area.

A. don’t smoke

B. not smoking

C. to not smoke

D. not to smoke

19. The boy________ is standing there is my son.

A. which

B. who

C. whose

D. whom

20. Television ________ very popular since the 1950s.

A. is

B. was

C. has been

D. had been

21. Drinking and smoking will do great harm________ people’s health.

A. to

B. for

C. with

D. in

22. It is the largest ship I ________.

A. had seen

B. saw

C. have ever seen

D. see

23. Everybody in both cars________ injured in the accident last night.

A. is

B. are

C. was

D. were

24. ________ to have lunch with us today?

A. Do you like

B. Would you like

C. Will you like

D. Have you like

25. We were disappointed that most of the guests when we arrived at the party.

A. leave

B. left

C. have left

D. had left

26. Pupils are looking forward to________ on holiday.

A. go

B. going

C. went

D. have gone

27. Gold ________ near San Francisco in 1848, and the gold rush started the following year.

A. discovered

B. was discovered

C. has been discovered

D. is discovered

28. I’ll introduce to you the man________ support is necessary for your project.

A. who

B. whom

C. that

D. whose

29. All the guests got dressed in ________ costume.

A. nation

B. national

C. nationally

D. nationalize

30. Tom can run faster than Tim.

A. Tim can run faster than Tom.

B. Tim can run as fast as Tom.

C. Tim can not run as fast as Tom.

D. Tom can run as slowly as Tim

Choose the underlined part that needs correction

31. I used to (A) getting up (B) late when (C) I was small (D).

32. If I had (A) money (B), I will buy (C) a car (D).

33. She left (A) her house in a hurry (B) without to say (C) goodbye to us (D).

34. This is (A) the place which (B) I was born (C) and grew up (D).

35. She isn’t (A) old enough (B) to done (C) this job (D).

Read and then choose the best answer

GERMANY 4 -2 COSTA RICA

Host Germany opened the 2006 FIFA World Cup finals with a 4-2 win over Group A rivals Costa Rica in Munich on Friday, 9 June 2006. An exciting Opening Match produced three goals inside the first 17 minutes as Philipp Lahm fired Germany in front on six minutes, Paulo Wanchope drew the Ticos level six minutes later and then Miroslav Klose restored the host’s lead.

Klose, celebrating his 28th birthday, made it 3–1 after 61 minutes and although Wanchope narrowed the deficit with his second goal on 73 minutes, Jurgen Klinsmann’s men secured the three points through Torsten Frings’ spectacular drive three minutes from time. Germany made the best possible start to the finals with three points and a healthy return of four goals, but there will be questions raised about their tactics after being caught out twice at the back.

offside tactics: chiến thuật việt vị, deficit: sự thiếu hụt

36. Germany won by________ to two against Costa Rica in the opening World Cup final 2006.

A. two goals

B. four goals

C. three goals

D. six goals

37. When did the match take place?

A. Friday, 2 June, 2006.

B. Friday, 9 June, 2006.

C. Friday, 17 June, 2006.

D. Friday, 4 June, 2006.

38. Which player belongs to the German team?

A. Philipp Lahm.

B. Paulo Wanchope.

C. Miroslav Klose.

D. A and C

39. How old is Miroslav Klose?

A. 17 years old.

B. 61 years old.

C. 28 years old.

D. 73 years old.

40. All of the following statements are true EXCEPT____________.

A. The 2006 FIFA World Cup opening match took place in Munich, Germany.

B. German and Costa Rica belongs to Group A.

C. Torsten Frings is a German football player.

D. The offside tactics of the German team is highly appreciated.

ĐÁP ÁN

1 - A; 2 - B; 3 - D; 4 - C; 5 - A;

6 - D; 7 - A; 8 - C; 9 - A; 10 - D;

11 - D; 12 - C; 13 - B; 14 - D; 15 - B;

16 - D; 17 - D; 18 - D; 19 - B; 20 - C;

21 - A; 22 - C; 23 - D; 24 - B; 25 - D;

26 - B; 27 - B; 28 - D; 29 - B; 30 - C;

31 - B; 32 - C; 33 - C; 34 - B; 35 - C;

36 - B; 37 - B; 38 - D; 39 - C; 40 - D;

V. Đề thi học kì 2 lớp 10 môn Anh có đáp án số 5

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting

Câu 1. My friend lives (A) in a old (B) house in (C) a small village (D).

Câu 2. In spite of (A) the car was (B) cheap, it was in (C) good condition (D).

Câu 3. He (A) wouldn't have begun to (B) learn Russian if he knows (C) the difficulties (D).

Câu 4. What (A) do you think of (B) cartoon films? I find (C) them interested (D).

Find a word that has the underlined part pronounced differently from that of the others.

Câu 5. A. watched B. kicked C. stopped D. loved

Câu 6. A. photograph B. physics C. Stephen D. phone

Read the passage carefully then choose the correct answers.

We are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks.

We have cut down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa cannot grow enough to eat. In certain countries in Asia there is too little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now because we have killed too many for them to survive. However, it isn't enough simply to talk about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. Save the Earth. This is too important to ignore.

Câu 7. How are the seas and rivers nowadays?

A. are contaminated

B. cannot be swum in

C. are dirty enough to swim in

D. are less dirty than they used to be

Câu 8. What do traffic policemen have to do, in one well-known city?

A. They have to cut down many trees.

B. They don’t take enough care of the countryside

C. They have to pollute the air

D. They have to wear oxygen masks.

Câu 9. Why do farmers in parts of Africa and Asia not grow enough to eat?

A. Because people cut down many trees

B. Because there are large areas of land that can't be used

C. Because there is too little rice

D. Because many trees have been polluted

Câu 10. Wild animals are…………...

A. being protected from natural environment

B. So rare that they can't survive

C. killed so many that they can't live in the forests

D. in danger from extinction

Câu 11. What's the best title for the passage?

A. The Environment

B. Conservation

C. Save the Earth

D. Protect the nature

Choose a word in each line that has different stress pattern.

Câu 12. A. history B. cinema C. century D. discover

Câu 13. A. destroy B. pollute C. threaten D. defense

Choose a best option for these sentences:

Câu 14. Wildlife all over the world is ………………… danger.

A. to B. for C. with D. in

Câu 15. The cinema changed completely at ………………… end of ………………. 1920s.

A. the/ Ø B. the/ the C. an/ the D. Ø/ the

Câu 16. Tom and Jerry is a(n) ............................ film.

A. science fiction B. cartoon C. love story D. action

Câu 17. ..................... going to the cinema tonight, Lan?

A. Would you like B. How about C. Why don't we D. Let's

Câu 18. Jane likes living in a city. She wouldn't be happy if she .................. in the country

A. lived B. would live C. had lived D. lives

Câu 19. I prefer cartoon film .................... love story film.

A. in B. to C. of D. at

Câu 20. When I was a little child, my mother often told me a fairy tale to .............. me to sleep

A. relax B. make C. delight D. lull

Câu 21. A new bridge ………………………. across this river since 2010.

A. has built B. have built C. has been built D. have been built

Câu 22. ...................... come to dinner on Saturday?

A. Let's B. Would you mind C. Do you feel like D. How about

Câu 23. I went to the library ..................... last night.

A. study B. studying C. to studying D. to study

Câu 24. Van Cao is one of the most well-known ……………………in Viet Nam.

A. actors B. musicians C. singers D. authors

Câu 25. She is very beautiful with ...................... smile.

A. fascinates B. fascinating C. fascinated D. fascinate

Câu 26. Music in general and pop music in particular makes people ………………

A. excitement B. excited C. excite D. exciting

Câu 27. We know a lot of people ...................... live in London.

A. which B. whose C. whom D. who

Câu 28. Germany was the ………………….. of the 2006 World Cup. The 18th World Cup was held there.

A. tournament B. trophy C. continent D. host nation

Câu 29. "Let's play some music." - "............................".

A. Thank you. B. Good idea C. Yes, please. D. Certainly.

Câu 30. These are the pictures ……………………… my son drew when he was young.

A. who B. whom C. whose D. which

Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. 

31. He doesn't have the money so he cannot afford to buy a new car

If ____________________________________________

32. I wasn't hungry, so I didn't feel like eating.

If I __________________________________________

33. The swimming pool didn't open until 10.45 a.m. yesterday.

It was__________________________________________

34. “Jean, have you seen my gloves?” Thomas asked.

Thomas asked Jean  _________________________________

35. Don’t leave the window open, Mary”, I said.

I told Mary  __________________________________________

ĐÁP ÁN

1. B; 2. A; 3. C; 4. D; 5. D; 6. C; 7. A; 8. D; 9. B; 10. D;

11. B ; 12. D; 13. C; 14. D; 15. B; 16. B; 17. B; 18. A; 19. B; 20. D;

21. C; 22. A; 23. D; 24. B; 25. B; 26. C; 27. D; 28. D; 29. B; 30. D

31 - If he had the money, he could afford to buy a new car

32 - If I had been hungry, I would have felt like eating.

33 - It was not until 10.45 a.m that the swimming pool opened yesterday

34 - Thomas asked Jean if she had see his gloves.

35 - I told Mary not to leave the window open

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung đề thi tại đây: Đề thi học kì 2 lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2020 - 2021. Ngoài ra, VnDoc.com đã cập nhật rất nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập.

Đánh giá bài viết
27 103.733
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm