Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 8 New ways to learn

Bài tập Unit 8 lớp 10 New ways to learn có đáp án

Với mong muốn giúp học sinh học tốt Tiếng Anh 10 mới theo từng Unit, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu bài tập môn tiếng Anh lớp 10 chương trình mới khác nhau. Đề ôn tập Tiếng Anh Unit 8 New Ways To Learn lớp 10 có đáp án dưới đây gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh 10 khác nhau được biên tập bám sát chương trình SGK tiếng Anh 10 mới giúp học sinh lớp 10 ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp Tiếng Anh hiệu quả.

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in position the of the primary stress in each of the following questions.

1. A. digital B. personal C. excellent D. electric

2. A. similar B. symbolic C. effective D. eternal

3. A. successful B. cognitive C. different D. wonderful

4. A. efficient B. exciting C. distracting D. portable

5. A. convenient B. permanent C. attractive D. important

6. A. modernize B. organize C. indicate D. continue

7. A. graduate B. develop C. consider D. enable

8. A. concentrate B. benefit C. understand D. mobilize

9. A. introduce B. stimulate C. recognize D. emphasize

10. A. exercise B. volunteer C. calculate D. interview

Part II. VOCABULARY

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. Personal ____ devices are useful for learning.

A. electric

B. electrical

C. electronic

D. electronical

12. They’re excellent learning ____. You can store information, take notes, write essays and do calculations.

A. equipments

B. tools

C. gadgets

D. techniques

13. In English class yesterday, we had a discussion ____ different cultures.

A. around

B. about

C. for

D. from

14. Mrs Dawson said that we were ____ our lesson in the library next Monday.

A. having

B. making

C. reading

D. going

15. I really don’t ____ the point of taking the exam when you are not ready for it.

A. take

B. have

C. mind

D. see

16. If the examiner can’t ____ sense of your writing, you’ll get a low mark.

A. take

B. bring

C. make

D. understand

17. I would prefer to go to university and do a ____ in International Studies, rather than start work.

A. certificate

B. result

C. degree

D. qualification

18. My dad wants me to go university, but I’m in ____ minds about it.

A. my

B. two

C. some

D. different

19. Most computers have enough ____ to store a vast amount of information.

A. database

B. document

C. memory

D. word processor

20. You can’t get into the Internet unless your computer has a(an) ____

A. access

B. terminal

C. web page

D. modem

21. Many people only use their computer as a ____. All they do isto write letters and reports on it.

A. word processor

B. template

C. document

D. spreadsheet

22. The World Wide Web is made up of millions of ____ created by anybody frommulti-media corporations to ordinary people like you and me.

A. newsgroups

B. chatrooms

C. users

D. sites

23. On the web you can read ____newspapers or magazines; you can watch videos,download music or buy anything.

A. virtual

B. online

C. digital

D. offline

24. When I first started learning English ten years ago, I could hardly____ a word -"hello”, “goodbye”, “thank you” was just about it!

A. speak

B. talk

C. say

D. tell

25. I went to classes two evenings a week and I was surprised at how quickly I____ progress.

A. had

B. made

C. did

D. produced

26. I ____ a lot of new language from speaking with my host family and with other students from all over the world.

A. picked up

B. took up

C. made up

D. saved up

27. Helen is much more confident with her Englishnow. She can actually ____ a conversation with her teacher in English without difficulty.

A. A.keep

B. do improve

D. hold

28. If you're not sure what something means, ____ in your dictionary or use your electronic dictionary for help.

A. check up

B. look up

C. translate

D. interpret

29. Whenever you hear a new word that you think is important, ____ in your notebook.

A. keep it down

B. put it down

C. write it down

D. spell it down

30. She had to____her First Certificate Exam three times.

A. study

B. take

C. make

D. do

31. I'm____for my English test tomorrow.

A. focusing

B. meditating

C. remembering

D. revising

32. He'll have to____and work harder or he'll fail the exam.

A. pull his socks up

B. polish his head

C. empty his washing basket

D. stick his neck out

33. Sally always hands in her homework on time and buys the teachersmall presents.The other children hate her. She's such a____.

A. teacher's toy

B. teacher's jewel

C. teacher's pet

D. teacher's sweet

34. Electronic devices are bad for your eyes, and____ from electronicscould harm your body and cause permanent damage.

A. wave

B. radiation

C. radiator

D. emission

35. Like children elsewhere, children in the US have greatly benefited____modern technology.

A. of

B. from

C. in

D. with

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

36. You can download free lessons and put them in your media player or other similar mobiledevices. Then you can listen and study anywhere because these devices are portable.

A. affordable

B. available

C. feasible

D. carriable

37. Personal electronic devices which distract students from their classwork are bannedin most schools.

A. forbid

B. prohibit

C. divert

D. neglect

38. Permanent damage to children's body may be caused by frequent contact withelectronic devices.

A. Immediate

B. Long-lasting

C. Short-term

D. Serious

39. If your smartphone rings in class, it will be very annoying and disruptive.

A. interruptive

B. supportive

C. discouraging

D. confusing

40. For very young children, electronic devices may help promote listeningand speaking skills.

A. advertise

B. popularize

C. discourage

D. improve

41. Students who have access to inappropriate information, videos and pictures may spend many hours reading and watching, and forget about their projects or assignments.

A. fascinating

B. tempting

C. unsuitable

D. illegal

42 People whose work involves using a computer for most of the day may suffer fromchronic headaches.

A. suggests

B. includes

C. means

D. contains

43. One advantage of learning going digitalis that students no longer have to carry the weight of papers and textbooks with them to school.

A. online

B. electric

C. computer-based

D. modernized

44. An interactive whiteboard is an electronic device that helps students learn English in a more stimulating way.

A. interest-arousing

B. performance-enhancing

C. communication-promoting

D. proficiency-raising

45. This new invention is useful in the classroom because it can engagestudents and provide them with opportunities to communicate meaningfully.

A. pull

B. attract

C. encourage

D. participate

Exercise 4. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

46. In my country, it is compulsory to go to school between the ages of five and sixteen.

A. necessary

B. essential

C. option

D. selective

47. Do you think that you pay enough attention in class? What have I been talking about?

A. neglect

B. care

C. notice

D. consideration

48. Electronic dictionaries are now common in English classes. They can be very easily downloaded into your personal electronic devices.

A. individual

B. public

C. private

D. possessive

49. Being able to use computers and the Internet can lead to an improved quality of life.

A increased

B. enhanced

C. promoted

D. deteriorated

50. It seems unthinkable today not to provide children with a decent education.

A. sufficient

B. adequate

C. deficient

D. proper

Part III. GRAMMAR

Exercise 5. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

51. “Who's that over there?" - "Oh, it's our new teacher, ____ just started work today."

A. that

B. who he

C. which he

D. who

52. "Which CD did you get Marcus in the end?" – "I got him the one ____ said he really wanted to hear."

A. that

B. who he

C. whose

D. which he

53. “Who did you send a Valentine's card to?" - "I'm not telling you, but it was someone ____ name begins with “B”.”

A. which

B. who her

C. whose

D. whose her

54. "Have you seen Jason Green's latest film?" – "Is that the one in ____ joins the FBI?”

A. which he

B. that he

C. whom he

D. which

55. "Why do you like Tania so much?” – “Well, she's one of the few people to ____ I can really talk."

A. which

B. whom

C. that

D. who

56. "Why don't we go to Lionel's for dinner tonight?” - “Is that the new restaurant ____ has just opened on the other side of town?"

A. which

B. where

C. that it

D. which it

57. "Could you lend me some money?" – "I'd like you to give me one good reason ____ I should."

A. that

B. which

C. why

D. who

58. “What do you want to do this summer?” – “I think we should go somewhere ____ has plenty of sun and sand."

A. who

B. where

C. when

D. that

59. Smartphones, laptops and tablets are the modern devices ____ have changed the way we think.

A. what

B. Ø

C. whose

D. that

60. Students use smartphones to record their phone calls, ____ they later share with the class.

A. Ø

B. that

C. which

D. whose

61. A tablet is perfect for people ____ work is to draw and write.

A. who

B. Ø

C. which

D. whose

62. You can access the Internet, download programs and information ____ can help you understand the material and widen your knowledge.

A. what

B. that

C. Ø

D. who

63. There are sites ____ you can record your own voice and listen to yourself.

A. where

B. when

C. that

D. which

64. My teacher, ____ has been teaching for 25 years, finds it hard to make use of electronic devices in her teaching.

A. she

B. who she

C. who

D. whose

65. That media player, ____ I often use to practise my English, has some great apps.

A. Ø

B. that

C. what

D. which

66. The interactive whiteboard involves students directly in work in front of the board, ____ most of them love.

A. that

B. Ø

C. which

D. whose

67. Qualifications are exam results ____ prove you have reached a certain level.

A. which

B. Ø

C. that

D. Both A and C

68. In the USA, a public school is a state school, ____ is run by the government and is free to attend.

A. that

B. which

C. who

D. Ø

69. This is the book in ____ Foster describes his experience of the war.

A. that

B. what

C. where

D. which

70. Isn't that Tim, the boy ____ father owns a huge yacht?

A. whose

B. his

C. which

D. that

71. Tina gave her ticket to the concert to John, ____ then sold it to Nick.

A. which

B. he

C. who

D. whom

72. “Which cinema did you go to?” – “The one they don't sell any popcorn!"

A. which

B. where

C. whom

D. who

73. That's the actor ____ autograph I got last year.

A. whose

B. who

C. who’s

D. whom

74. The book ____ she's most famous is Dance of the Dinosaur.

A. in that

B. to whom

C. for which

D. that

75. Student social life revolves around the Student Union, ____ is the large yellow building opposite the library.

A.Ø

B. which

C. that

D. it

76. Mr Forbes teaches a class for students ____ native language is not English.

A. which

B. who

C. whose

D. those who

77. I have just found the book ____.

A. you were looking for

B. which you were looking

C. for that you were looking

D. you were looking

78. I don't understand the assignment ____ the professor gave us last Monday.

A. which

B. that

C. Ø

D. All are correct

79. Students ____ get below-average exam results do not have the best prospects.

A. whose

B. who

C. Ø

D. All are correct

80. I live in a dormitory ____ residents come from many countries.

A. where

B. which

C. in where

D. whose

Exercise 6. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

81. Before I came to England, I hadn't had the opportunity to speak to people their native tongue is English.

82. No one has said anything would persuade me to change my mind.

83. The woman sitting on the red chair is the person to who you must give this envelope.

84. There are some teachers in our school try to improve the quality of teaching by making use of hi-tech devices.

85. Modern children, who lives have become more and more dependent on electronic devices, find the traditional way of teaching very dull and boring.

86. Smartphones and tablets which can be used as effective learning tools for children.

87. What is the name of the girl that her mobile phone was stolen?

88. A tablet is a mobile computer is also useful for language learning.

89. Those want to improve their English can download free digital lessons from the Internet to study.

90. Mr Peterson who has worked for the same school all his life, is retiring next month.

Part IV. SPEAKING

Exercise 7. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

91. “____ ” _ “It means go very quickly.”

A. How can you explain "rush”?

B. How do you spell “rush”?

C. What does "rush” mean?

D. What is the equivalent of “rush”?

92. “____” – “For” answers the question "How long” and “Since” answers the question “When".

A. What are the meanings of “for” and “since”?

B. What's the difference between “for” and “since”?

C. How to see the difference between “for” and “since”?

D. How similar are “for” and “since”?

93. “So, Sven, you've been learning English for ten years. That's a long time.”-“____”

A. Yes, so what? I want to keep learning until I can hold a conversation like a native speaker.

B. It's none of your business! I want to keep learning until I can hold a conversation like a native speaker.

C. I suppose it is, but I want to keep learning until I can hold a conversation like a native speaker.

D. Well, look at yourself first. I want to keep learning until I can hold a conversation like a native speaker.

94. “____" - "I think you must have the wrong number. There's no one of that name here."

A. Could I speak to Donald, please?

B. Hi, who is that?

C. Hello. Is Martin speaking, please?

D. A and C are correct.

95. “Do you mind if I make a phone call?” –“____”

A. Yes, of course. The phone's in the hall.

B. No, of course not. The phone's in the hall.

C. It's my pleasure. The phone's in the hall.

D. Never mind. The phone's in the hall.

96. “Shall I ring you later?" – "____”

A. No, you won't. Have you got my mobile number?

B. Yes, you will. Have you got my mobile number?

C. Yes, but I may be out. Have you got my mobile number?

D. No, I won't be home. Have you got my mobile number?

97. “____” - "No, it's all repeats again. Why can't they make some new programs for a change?”

A. Is there anything worth watching on the telly tonight?

B. What's on TV tonight?

C. What's up tonight on TV?

D. Is there a program on to watch tonight?

98. “___” – “I like to make notes during the lectures."

A. Do you like lectures?

B. Which do you prefer: listening to lectures or reading books?

C. Is recording the lecture a good idea?

D. How do you prefer to learn from lectures: making notes or recording?

99. “___” - “No, I don't live in an English-speaking country, so it's difficult for me to meet them."

A. Is it important to meet English speakers?

B. Do you ever have any contact with English speakers?

C. Do you like living in an English-speaking country?

D. Is it hard for you to meet English speakers?

100. "I don't support the use of smartphones and tablets in the classrooms.” – “____”

A. Me, too. B

. I don't, either.

C. Me, neither.

D. B and

C are correct.

Còn tiếp ....

ĐÁP ÁN

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in position the of the primary stress in each of the following questions.

1 - D; 2 - A; 3 - A; 4 - D; 5 - B;

6 - D; 7 - A; 8 - C; 9 - A; 10 - B;

Part II. VOCABULARY

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11 - C; 12 - B; 13 - B; 14 - A; 15 - D;

16 - C; 17 - C; 18 - B; 19 - C; 20 - D;

21 - A; 22 - D; 23 - B; 24 - C; 25 - B;

26 - A; 27 - D; 28 - B; 29 - C; 30 - B;

31 - D; 32 - A; 33 - C; 34 - B; 35 - B;

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

36 - D; 37 - C; 38 - B; 39 - A; 40 - D;

41 - C; 42 - B; 43 - C; 44 - A; 45 - B;

Exercise 4. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

46 - C; 47 - A; 48 - B; 49 - D; 50 - C;

Part III. GRAMMAR

Exercise 5. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

51 - D; 52 - D; 53 - C; 54 - A; 55 - B;

56 - A; 57 - C; 58 - D; 59 - D; 60 - C;

61 - D; 62 - B; 63 - A; 64 - C; 65 - D;

66 - C; 67 - D; 68 - B; 69 - D; 70 - A;

71 - C; 72 - B; 73 - A; 74 - C; 75 - B;

76 - C; 77 - A; 78 - D; 79 - B; 80 - D;

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung tại đây: Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 8 New Ways To Learn. Ngoài ra VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập, giảng dạy.

Bên cạnh đó VnDoc.com đã tạo group chia sẻ tài liệu THPT các môn miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc tham gia nhóm bằng cách click vào link: https://zalo.me/g/ykrjdg982 hoặc quét mã QR nhóm dưới đây để cùng VnDoc.com xây dựng kho tài liệu ôn tập THPT hiệu quả:

Mã QR nhóm tài liệu THPT

Đánh giá bài viết
8 32.086
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm