Bài tập Unit 8 lớp 10 New ways to learn

Bài tập tiếng Anh 10 Unit 8 New ways to learn có đáp án

Bài tập tiếng Anh Unit 8 lớp 10 New ways to learn có đáp án nằm trọng bộ bài tập tiếng Anh 10 theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra Unit 8 New ways to learn có đáp án đươc biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 10 giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Complete the sentences, using relative clauses.

1. On the classroom blog, a teacher can upload video and image illustrations on specific subjects, which/ who can help students learn easily.

2. Parents whose/ who have to pay for mobile devices may be happy with the new method of teaching and its benefits.

3. Students will enjoy doing many activities, including games, puzzles, who/ whose purposes are the development of team spirits.

4. Several students which/ who are able to touch and interact with the smart table at the same time will work together more effectively.

5. The learning applications which/ who students can participate in using the smart table will encourage them to work together to solve problems.

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. I see some girls ____ are pretty.

A. whom

B. which

C. who

D. they

2. Give back the money ____ you took.

A. it

B. who

C. whom

D. which

3. He was killed by a man ____ friends we know.

A. whose

B. which

C. whom

D. that

4. He spoke to the messengers with ____ you were leaving.

A. which

B. whom

C. whose

D. that

5. We captured a town ____ is in Spain.

A. whom

B. where

C. which

D. it

6. The farmers ____ we saw were in the field.

A. whose

B. which

C. they

D. whom

7. The women ____ I gave the money were glad.

A. to whom

B. to that

C. for whom

D. for that

8. I know a boy ____ name is John.

A. who

B. whose

C. whom

D. that

9. The man ____ you sent to the general has reported the victory.

A. whose

B. which

C. whom

D. he

10. I saw those slaves ____ had been led to the city.

A. whose

B. which

C. whom

D. who

Combine each pair of sentences into one. Use comma (,) if necessary.

1. The girl looked very upset. Her electronic dictionary broke down.

The girl ___________________________________

2. His grandmother had a great influence on his life. She was a hard – working woman.

His grandmother___________________________________

3. Mai is interested in physics. I don't like it.

Mai ___________________________________

4. Tom has hundreds of books. They are all in foreign languages.

Tom ___________________________________

5. Shakespeare was a famous playwright. His birthplace was Stratford - upon - Avon.

Shakespeare ___________________________________ 

Complete the sentences with the following given words.

digital; personal; mobile; technology; electronic; applications

1. My son, who is a promising pianist, is now interested in composing ___________ music.

2. Please don't ask him questions about his family. He hates answering __________ questions.

3. The phrase ‘__________ natives' refers to people who are familiar with computers and the Internet from an early age.

4. I'm looking for some new _______ to put on my smartphone to improve my English pronunciation.

5. That laptop, which has the latest __________, is very expensive.

6. People are now familiar with the term m - learning or ________ learning, which focuses on the use of personal electronic devices.

ĐÁP ÁN

Complete the sentences, using relative clauses.

1 - which; 2 - who; 3 - whose; 4 - who; 5 - which;

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - C; 

6 - D; 7 - A; 8 - B; 9 - C; 10 - D; 

Combine each pair of sentences into one. Use comma (,) if necessary.

1 - The girl whose electronic dictionary broke down looked very upset.

2 - His grandmother, who was a hard – working woman, had a great influence on his life.

3 - Mai is interested in physics, which I don't like.

4 - Tom has hundreds of books, which are all in foreign languages.

5 - Shakespeare, whose birthplace was Stratford - upon – Avon, was a famous playwright.

Complete the sentences with the following given words.

1 - electronic; 2 - personal; 3 - digital;

4 - applications; 5 - technology; 6 - mobile; 

Download Đề thi & Đáp án tại: Đề kiểm tra tiếng Anh 10 Unit 8 New ways to learn có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu học tập lớp 10 THPT miễn phí trên Facebook: Tài liệu học tập lớp 10. Mời các bạn học sinh tham gia nhóm, để có thể nhận được những tài liệu đầy đủ các môn học mới nhất.

Đánh giá bài viết
1 581
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm