Bộ đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020

Bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 cuối học kì 2 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 6 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi cuối học kì 2 tiếng Anh lớp 6 có đáp án gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh 6 mới khác nhau giúp học sinh lớp 6 nâng cao kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

⇔ Tham khảo thêm đề cương ôn tập Tiếng Anh lớp 6: Đề cương ôn tập tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020 NEW

I. Nội dung bài kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 số 1

I. Listen: (2,0pts)

A. Exercise 1: Listen to the passage then fill in the missing words. You will listen three times.

There are four...............(1) in a year. They are spring, summer, fall and winter. In the spring the weather is usually..............(2). Sometimes it is cold but not very cold. There are many...................(3) in the spring. In the summer, the day is long and the night is short. People often go swimming in this season. The fall is the season of fruits. In the winter, it is usually very cold. The day is....................(4) and the night is long.

B. Exercise 2: Listen to the passage then answer True or False. You will listen three times.

1. He goes jogging with his mother.................

2. He goes swimming in a small river..................

3. He is going to stay in a big hotel..................

4. He is going to buy souvenirs for his friends..................

II. Choose the best answer (A, B, C or D): (2,0pts)

Question 1. "....are you going to stay here?". "For two weeks".

A. How often

B. How far

C. How long

D. How much

Question 2. I'm going to visit my uncle.....Saturday morning.

A. in

B. about

C. at

D. on

Question 3. What about.....a cup of coffee?

A. have

B. you have

C. having

D. do you

Question 4. Let's...the movie.

A. go

B. go to

C. going

D. is going

Question 5. What do you do....your free time?

A. at

B. to

C. on

D. in

Question 6.........does she go jogging? Once a week.

A. How long

B. How often

C. How about

D. How

Question 7. He.......to the movie.

A. goes often

B. is often

C. go often

D. often goes

Question 8. What's the weather....in the summer? It's hot.

A. like

B. likes

C. to like

D. is like

III. Read: (2,0pts)

A. Read the text then. Choose A, B, C, or D

It's 7.15 now. Hai, Lan and their parents are in the dining room. They are having breakfast. They usually have breakfast at 7 o'clock. What are they going to do after breakfast?

Hai's mother is going to take the dishes into the kitchen and wash them. Hai is going to clean the table. Lan is going to sweep the floor. Hai's father is going to have tea and read the newspaper. Then at 8 o'clock, Lan is going shopping with her mother. Hai is going to do his homework. His father is going to help him. At 10 o'clock, they are going to watch TV in the living room.

1. Where is Hai's family?

A. It is at home.

B. It is breakfast time.

C. They are eating.

D. They are in the dining room.

2. What time do they usually have breakfast?

A. 7 o'clock.

B. 7.15

C. 6 o'clock.

D. 6.30.

3. What is Hai's mother going to do at 8 o'clock?

A. She is going to sweep the floor.

B. She is going to go shopping with Lan.

C. She is going shopping with Hai.

D. She is going to wash the dishes.

4. Where are they going to watch TV? In the ______.

A. dining room

B. kitchen

C. bedroom

D. living room

B. Read the text then answer these questions.

Mr. Tan is a teacher. He is teaching in a secondary school in a town. He is tall and thin. He has an oval face and black eyes. His lips are thin. He has short black hair and a small nose.

Mr. Tan has breakfast at seven. He has some noodles and soda for breakfast. He has lunch at home. He has rice, chicken, cabbage and some apples. Apple is his favorite fruit.

1. Where is Mr. Tan working? .....................................................................

2. What does he have for breakfast? ...............................................................

3. Does he have short black hair? ..................................................................

4. What kind of fruit does he like? .................................................................

IV. Write: (2,0pts)

A. Choose the best answer (A, B, C OR D)

Question 1. There/ be/ lot of/ tree/ park/.

A. There is a lot of trees in this park.

B. There are a lot of trees in this park.

C. There be a lot of trees in this park.

D. There are lot of trees in this park.

Question 2. What/ you/ do/ tomorrow/?

A. What do you do tomorrow?

B. What are you do tomorrow?

C. What are you going to do tomorrow?

D. What do you doing tomorrow?

Question 3. They/ often/ have/ lunch/ 12.15/.

A. They have often lunch at 12.15.

B. They often have lunch at 12.15.

C. They have lunch at 12.15 often.

D. They have lunch at often 12.15.

Question 4. She/ usually/ play/ badminton/ summer/.

A. She usually play badminton in the summer.

B. She usually plays badminton in the summer.

C. She's usually playing badminton in the summer.

D. She's usually plays badminton in the summer.

B. Complete these sentences.

1. The museum is to the left of my house.

My house............................................................................................................................

2. He goes to school at six forty-five.

He goes to school at a...........................................................................................................

3. Huong walks to school every morning.

Huong goes...........................................................................................................................

4. There are many flowers in our garden.

Our garden............................................................................................................................

V. Speaking: (2,0pts)

⇔ Tham khảo thêm đề thi Tiếng Anh 6 có file nghe: Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có file nghe năm 2019 -2020 HOT

II. Đáp án đề tiếng Anh lớp 6 cuối học kì 2 số 1

I. Listen: (2,0pts)

A. Exercise 1: Listen then fill in the missing words. You will listen three times

(1) seasons (2) warm (3) flowers (4) short.

B. Exercise 2: Listen to the passage then write True or False. You will listen three times.

(5) F (6) T (7) F (8) T

II. Choose the best answer ( A, B, C OR D): (2,0pts)

Question 1. C; Question 2. D;

Question 3. C; Question 4. A;

Question 5. D; Question 6. B;

Question 7. D; Question 8. A; 

III. Read: (2,0pts)

A. Read the text then . Choose A, B, C, or D

1. D; 2. A; 3. B; 4. D;

B. Read the text then answer these questions.

5. Mr. Tan is working / teaching in a secondary school in a town.

6. He has some noodles and soda for breakfast.

7. Yes, he does.

8. He likes apple.

IV. Write: (2,0pts)

A. Choose the best answer ( A, B, C OR D)

Question 1. B

Question 2. C

Question 3. B

Question 4. B

B. Complete these sentences.

1. My house is to the right of the museum.

2. He goes to school at a quarter to seven

3. Huong goes to school on foot.

4. Our garden has many flowers.

V. Speaking: (2,0pts)

III. Nội dung Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh 6 mới số 2

Listen to a passage and write True (T) or False (F). You will hear it three times. (1.5ms)

1.__________ Miss Nga teaches English at a big school.

2.__________ She is busy every day.

3. __________ She leaves her house for school at 6.45.

4. __________The school is far from her house.

5.__________ She goes to work by motorbike.

6. __________She goes shopping in the afternoon.

PART II. LEXICO GRAMMAR:

Choose the most suitable answers to these questions by circling A,B,C or D (3.5 ms)

7. Lan is very hungry. She wants some___________.

A.ice- cream

B. coffee

C. lemonade

D. noodles

8. We are going ______________ a movie tonight.

A. go

B. to go

C. see

D.to see

9. What's the _________________like in the spring? – It's warm.

A.weather

B. summer

C. season

D. flower

10. She doesn't like watching T.V. She_____________ watches T.V.

A.usually

B. often

C. always

D. never

11. I have two arms and two ______________

A. heads

B. eyes

C. noses

D. chests

12. What ______________ your parents going to do this summer?

A. is

B. are

C. do

D. does

13. I'm Vietnamese. Vietnam is my______________.

A. city

B. name

C. country

D. village

14. What do you do_________________ your free time?

A. on

B. at

C. in

D. of

15. _________________ does Mai skip? - four times a week.

A.How often

B. How long

C. How many

D. How

16. I am going ___________________ Ha Long Bay.

A.visiting

B. visit

C. visited

D. to visit

17. What are you going to do this weekend?

A. I'm going to do

B. I am going to go camping

C. I'm going to swimming

D. I'm going visit some of my friends

18. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

A. fly

B. family

C. country

D. forty

19. They go often to the movies on the weekend.

20. How much rice do you need? -__________________, please.

A. A kilo half

B. Half a kilo

C. A half kilo

D. Half of kilo

PART III. READING COMPREHENSION. (2,5ms)

I. Read the passage carefully. Check True (T) or False (F) statements. (1m)

There are four seasons in a year. They are spring, fall, summer and winter. In the spring, the weather is usually warm. Sometimes it is cold but not very cold. There are many flowers in the spring. In the summer, the day is long and the night is short. People often go swimming in this season. The fall is the season of fruits. In the winter, it's usually very cold. The day is short and the night is long.

* True/ False

21.__________ The day is long and the night is short in the winter.

22. __________ The weather is usually warm in the spring.

23. __________ The season of fruits is in the winter.

24. __________ People often swim in the summer.

II. Read the passage carefully. Then answer the questions (1,5ms)

Hoang likes sports very much. Every morning he goes jogging with his father in the park near his house. In the afternoon, he often plays soccer with his friends. Sometimes they play badminton. When it is hot, he goes swimming in a small pool with his brother. Hoang also likes traveling a lot. He often goes somewhere for his holidays. This summer, he is going to visit Hue with his family. He is going to stay at his uncle's house for two weeks.

25. How often does Hoang go jogging?

___________________________________________________________________

26. What does he often do in the afternoon?

___________________________________________________________________

27. Does he play badminton?

___________________________________________________________________

28. Who does he go swimming with?

__________________________________________________________________

29. What is he going to do this summer?

___________________________________________________________________

30. How long is he going to stay in Hue?

___________________________________________________________________

PART IV. WRITING: (2.5ms)

I. Make questions with the underlined words. (0.75m)

31. I'm from Vietnam.

_________________________________________________________________?

32. This ice-cream is five thousand dong.

_________________________________________________________________?

33.I'd like some noodles and some milk.

_________________________________________________________________?

II. Rewrite the sentences with the same meanings. (0.75m)

34. How about going to the library?

Let's_____________________________________________________________!

35. I ride my bike to school every day.

I _______________________________________________________________

36. She likes noodles.

Her favorite_______________________________________________________

III. Write the complete sentences from the given words. (1m)

37. Lan/ listen/music/ everyday.

__________________________________________________________________

38. The children/play/ park/ the moment.

__________________________________________________________________

39.I/ visit/ Nha Trang/ this/ Summer vacation.

__________________________________________________________________

40. There/ not/ be/ any/ milk/ bottle.

__________________________________________________________________

IV. Đáp án đề kiểm tra học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh số 2

PART 1: LISTENING

This is Miss Nga. She is a teacher. She teaches English at a small school in the village. She is
busy every day. She gets up at 6.00 and leaves her house for school at 6.45. The school is not very far from her house, so she goes to work by bicycle. Her class starts at 7.00 and ends at 11.00. In the afternoon, she goes shopping and cooks dinner for her family.

Listen to a passage and write True (T) or False (F) . You will hear it three times. (1.5ms)

1. F. 2. T 3. T 4. F 5. F 6. T

PART II. LEXICO GRAMMAR :

Choose and circle the best word or phrase. (3.5ms)

7.D 8. B 9. A 10. D 11. A 12. B

13. C 14. C 15. A 16. D 17. B 18.A 19.A 20.B

PART III. READING COMPREHENSION. (2,5ms)

I. Read the passage carefully. Check True ( T) or False ( F) statements.(1m)

21. F 22. T 23. F 24.T

II. Read the passage carefully. Then answer the questions (1,5ms)

25. He always goes jogging.

26. He often plays soccer.

27. Yes, he does

28. He goes swimming in a small pool with his brother.

29. He is going to visit Hue with his family.

30. He is going to stay for two weeks.

PART IV. WRITING: (2.5ms)

I. Make questions with the underlined words. (0.75m)

31. Where are you from?

32. How much is this ice – cream ?

33. What would you like?

II. Rewrite the sentences with the same meanings. (0.75m)

34. Let’s go to the library !

35. I (always) go to school by bike.

36. Her favorite food is noodles.

III. Write the complete sentences from the given words. (1m)

37. Lan listen to music everyday.

38. The children are playing in the park at the moment.

39. I am going to visit Nha Trang this Summer vacation.

40. There isn’t ( is not) any milk in the bottle.

⇔ Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 6 có file nghe khác: Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh có file nghe HOT

V. Nội dung Đề kiểm tra học kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 3

I. Listen carefully and choose the best answer (A, B or C) to complete each sentence.

1. Our class begins at . . . . . .

A. 4:05 B. 4:15 C. 4:50

2. My mother left this morning at . . . . . .

A. 9:03 B. 9:13 C. 9:30

3. I'm going to catch my bus at . . . . . .

A. 3:40 B. 4:20 C. 12:04

4. Let's get together at . . . . . .

A. 12:05 B. 5:12 C. 5:22

5. The store closes today at . . . . . .

A. 4:06 B. 5:45 C. 6:15

6. The movie starts at . . . . . .

A. 7:04 B. 7:14 C. 7:40

7. She called this morning at . . . . . .

A. 10:00 B. 10:05 C. 10:10

8. Their plane arrives at . . . . . .

A. 11:05 B. 4:12 C. 11:45

9. Please come to my office at . . . . . .

A. 8:05 B. 8:15 C. 8:25

10. I have to work at . . . . . .

A. 3:03 B. 3:13 C. 3:30

II. Find the word with the different underlined sound.

11. A. come B. someone C. son D. now

12. A. classes B. misses C. glasses D. houses

13. A. looked B. watched C. washed D. needed

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

14. There . . . . . a big sofa and four in the living room.

A. is

B. are

C. am

D. does

15. One of the two girls, Mai is the . . . . .

A. tallest

B. tall

C. taller

D. more tall

16. My mother often cooks . . . . . at Tet.

A. peach blossoms

B. Chung cake

C. spring rolls

D. special food

17. I . . . . . to Singapore three times.

A. have gone

B. have been

C. went

D. visited

18. My brother can’t swim . . . . . he’s afraid of water.

A. because

B. but

C. and

D. so

19. When he was young, he . . . . . swim very well. He won medals and championships.

A. can

B. could

C. was able

D. will be able to

20. - A: “. . . . . is your favourite tennis player?” - B: I don’t like tennis.

A. What

B. Which

C. Who

D. Where

21. - A: “I’ve just received a scholarship.” - B: . . . . .

A. Really

B. Thank you

C. Congratulations

D. Well

22. That is . . . . . book I’ve ever read.

A. the borest

B. the boring

C. the most bored

D. the most boring

23. It’s getting light. Shall I turn . . . . . the lights to save electricity?

A. off

B. up

C. on

D. in

24. In the future, robots will help us to surf the . . . . .

A. websites

B. Internet

C. channels

D. TV programmes

25. What does 3Rs stand . . . . . ?. It’s Reduce, Reuse, Recycle.

A. at

B. for

C. on

D. by

26. A robot can do . . . . . different things from looking after a baby to building a house.

A. much

B. many

C. few

D. little

27. Look! Nam is . . . . . judo in the playground.

A. dancing

B. doing

C. playing

D. making

28. I can’t come right now. I . . . . . when I finish my homework.

A. are coming

B. come

C. will come

D. came

29. If you read more, your vocabulary will get . . . . . every day.

A. good

B. well

C. better

D. best

30. It is wrong of you to do this. This . . . . . never happen again!

A. does

B. would

C. will

D. must

IV. Read the following passage and put a word in each of the numbered blanks.

Fansipan is the highest pick of Vietnam, Laos and Cambodia, so it is called the “Roof of Indochina” while the local (31) . . . . . call it Huasipan. Huasipan means large tottering rock. Fansipan is 3,143 metres (32) . . . . .. It is in Lao Cai province, nine kilometres southwest of Sa Pa Town (33) . . . . . the Hoang Lien Son mountain range. Fansipan is now one of the very few ecotourist spots of Vietnam, with about 2,024 varieties of plants and 327 types of animal and insect. Many tourists (34) . . . . . the mountain every year. If you climb the mountain from the end of February to Match, you (35) . . . . . have a chance to admire the beautiful blooming flowers in many different colours.

V. Rewrite the sentences so that it stays the same meaning.

36. It’s not good to stay up so late to watch TV.

You should …………………………………………………………………………….

37. Nobody is older than my grandmother in my family.

My grandmother …………………………………………………………………….…

38. Chau is the best at English in her class.

Nobody in Chau’s class……………………………..………………………………….

VI. Rearrange the words to make correct sentences.

39. time/ We’re/ great/ here/ having/ a/ in Cambodia!/ ………………………………………………………………………………………….

40. The/ lovely./ weather/ been/ has/ ………………………………………………………………………………………….

VI. Nội dung đề kiểm tra cuối kì 2 tiếng Anh lớp 6 mới số 4

A. LISTENING

Question 1-4. Listen to the dialogue and decide if the statements are true or alse. Put a tick in the boxes. (1.0/8)

1. There is some meat and some noodles for lunch.

2. There are some oranges and some bananas.

3. There is some water.

4. There isn’t any milk.

Question 5-6. Listen again and then answer the questions. (1.0/8)

5. Do they have any noodles for lunch?

=>……………………………………………………………………...

6. What do they drink?

=>……………………………………………………………………...

B. VOCABULARY AND GRAMMAR:

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (1.0/8)

7. A. kite  B. twice  C. pastime  D. swim
8. A. movie  B. coffee  C. jogging D. soccer
9. A. boots  B. floo C. toothpaste  D. food
10. A. often  B. once  C. sometimes D. come

II. Choose the best option to complete the sentences. (1.5/8)

11. Let's ................. camping.

A. go

B. going

C. to go

D. goes

12. What ................. going by bike?

A. about

B. for

C. on

D. of

13. What ………………. he like?- He’d like a cake.

A. do

B. does

C. would

D. is

14. We want ............. to school by bike.

A. to go

B. going

C. goes

D. go

15. ................. are we going to travel? --> By minibus.

A. Where

B. When

C. Why

D. How

16. The Mekong River is ………….. than the Red river.

A. long

B. longer

C. longest

D. longger

III. Choose the underlined part that needs correcting in each sentence. (1.0/8)

17. What do you do when it hot?

18. Nga likes the fall because she likes weather cool

19. We go to school seven day a week

20. Why the weather like in the spring? - It is warm.

C. READING

Choose the best options to complete the text. (1.0/8)

Miss. Lan …(21)… doing aerobics in her free time. She goes to the gym …(22)… a week, on
Monday and Friday. She always goes there …(23)… bus. She never cycles because she doesn’t have a bike. She usually feels hot and thirsty after doing aerobics, so she always takes a bottle of (24)… with her when he goes to the gym.

21. A. to like B. like C. likes D. is liking

22. A. once B. twice C. three times D. four times

23. A. by B. with C. for D. on

24. cooking oil B. rice C. chocolate D. water

D. WRITING

I. Put the words in the correct order to make meaningful sentences. (0.5/8)

25. mother / my / tall / is / and / thin.

…………………………………………………………………………………..

26. has / Hoa / oval / an / face.

………………………………………………………………….………………..

II. Use the cues to make sentences. (1.0/10)

27. Huy/often/play/soccer/free/time. ……………………………………………………

28. The girls/skip/moment ……………………………………………………

Tải trọn bộ nội dung đề thi và đáp án tại đây: Bộ đề cuối học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 mới. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 6 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
270 54.945
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm