Bộ đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 có đáp án năm 2020 - 2021

Đề thi học sinh giỏi lớp 9 môn tiếng Anh có đáp án

Chúng tôi đã tổng hợp nhiều đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 9 hay, đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 9 các cấp của các kỳ thi trước. Tài liệu ôn thi HSG lớp 9 này sẽ giúp các em tham khảo làm quen với cấu trúc ra đề của đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 9, từ đó giúp các em có kế hoạch ôn tập thật tốt. Tin rằng, với tuyển tập Đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 9 này, các em sẽ đem vinh quang về cho trường.

1. Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 Phòng GD-ĐT Thanh Thủy, Phú Thọ có đáp án

II. Choose one word whose stress pattern is different from the others (1 point).

1. A. appliance

B. activity

C. adventure

D. average

2. A. dormitory

B. category

C. priority

D. ordinary

3. A. compliment

B. effective

C. charity

D. extreme

4. A. advertise

B. advertisement

C. teenager

D. surrounding

5. A. national

B. newspaper

C. dormitory

D. biology

Section B: Grammar & Vocabulary

III. Choose the correct answer to complete each of the following sentences (5 points).

1. - Daisy: "What a lovely house you have!" - Mary: "______."

A. Lovely, I think so B. Thank you. Hope you will drop in

C. Of course not, it's not costly D. No problem

2. Analysts suggested the country __________its infrastructure to get foreign investment.

A. improve B. to improve C. improves D. improving

3. The children __________to the zoo.

A. were enjoyed taken B. were enjoyed taking

C. enjoyed being taken D. enjoyed taking

4. _______ my friends were unsuccessful at the job interviews.

A. Most B. The most of C. Most of D. Most out of

5. _______ hard it is, we'll finish solving it before you come back.

A. No matter what B. How far C. No matter how D. Whichever

6. It was clear that the young couple were _______ of taking charge of the restaurant.

A. responsible B. reliable C. capable D. able

7. _______ he loved her, he didn't forgive her for what she had done.

A. Much as B. Because C. No matter D. However

8. _______ for the intolerable heat in the hall, we would have stayed much longer.

A. If it weren't B. Unless it were C. Hadn't it been D. Had it not been

9. Last year, Matt earned..........................his brother

A. twice as much as B. twice as many as C. twice more than D. twice as more as

10. Rarely...........about the environment enough to give up their cars

A. do people care B. are people care C. people are care D. care people

11. Tom always.............the crossword in the paper before breakfast

A. makes B. writes C. does D. works

12. I do not mind your using my bike.................you take care of it

A. although B. for the fear that C. provided that D. unless

13. What time are you _______ duty? Let's have a coffee after that.

A. over B. on C. off D. out of

14. Don't give up your harboring dream. _______ working harder and harder.

A. Try out B. Keep on C. Speed up D. Go off

15. It's been a good year. I've written two books and a couple of articles, and _______ are now in print.

A. both of which B. both of them C. all of which D. all of them

16. The meal Mary cooked tastes_______.

A. well B. badly C. good D. worse

17. ______ at the party, we saw Ruth standing alone.

A. Arriving B. We arrived C. Arrived D. We were arriving

18. He was turned down for the job because he is ________.

A. qualified B. qualifying C. unqualified D. qualification

19. Everyone hopes to pass the next final exam,___________?

A.doesn't he B. hasn't he C. haven't they D. don't they

20. _______ had booked in advance were allowed in.

A. Only who B. Only those who

C. Only who were those D. Only were those who

21. They hardly believe him and ................

A. so do I B. neither do I C. I do, too D. I believe him

22. The house was .............building.

A. a stone nice old B. a nice old stone

C. a nice stone old D. an old nice stone

23. At the moment she's considering ________ a car.

A. buying B. to buy C. to buying D. buy

24. She.................her neighbor's children for the broken window

A. accused B. complained C. blamed D. denied

25. I don't think we have very much......................., we are very different people

A. together B. in common C. the same D. similar

V. Supply the correct form of the words in bracket (1 point)

1. The committee has made some ..........................changes for the better (DECIDE)

2. Do you know that the ..................of the awards are coming on Sunday? (RECEIVE)

3. She thinks chatting on the Internet is.......................(TIME-CONSUME)

4. John went to bed early because he had had a ___________day. (TIRE)

5. The professor explained his idea with great________. (CLEAR)

VI. Supply the correct form and tense of the verbs in brackets (1 point)

1. You (stop) ______by a policeman if you try to cross the road now.

2. She wishes she (not give)______ them her phone number last week.

3. Would you be so kind as (switch off).............. the lights when leaving?

4. It's imperative that the wildlife program (broadcast).........

5. Had it not been for her sickness, she (go out)................................ with me to the party

SECTION C: READING

VII. Fill in each blank with a suitable word (2 points)

Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in (1) ..................... Many species of animals are threatened, and could easily become extinct if we do not (2)........................an effort to protect them. There are many reasons for this. In some cases, animals are hunted for their fur or for other (3)..................... parts of their bodies. Some birds, such as parrots, are caught alive, and sold (4).............pets. For many animals and birds, the problem is that their (5)........................- the place where they live is disappearing. More land is (6)...................for farms, houses or industry, and there are fewer open spaces (7)..........there once were. Farmers use powerful chemicals to help them grow better crops, (8)..................these chemicals pollute the environment and harm wildlife. The most successful animals on earth- human (9)......................- will soon be the only ones left, unless we can (10)....................this problem.

VIII. Read the passage and choose the best option to complete the passage (2 points)

One step beyond automated machines is the (1) _______ robot, the heart and brain (2) _______ which is the microcomputer. Unlike most automated machines, industrial robots can (3) _______ programmed to do a variety of tasks (4) _______ are usually accomplished by human factory workers. Like their human (5) _______, industrial robots can be switched from one job to (6) _______ and can be programmed to (7) _______ new tasks. Thus, robots have found their greatest use in assembling (8) _______ components. However, they are swiftly branching (9) _______ basic assembly operations to construction and mining, and their (10) _______ wonderful use of all is the exploration of oceans and outer space.

1. a. industry

b. industrial

c. industrialize

d. industrialization

2. a. of

b. in

c. from

d. for

3. a. to be

b. be

c. is

d. being

4. a. who

b. whom

c. whose

d. that

5. a. combination

b. counterpart

c. evaluation

d. abolishment

6. a. some

b. any

c. another

d. others

7. a. handle

b. expose

c. judge

d. compare

8. a. mechanic

b. mechanical

c. mechanics

d. mechanization

9. a. for

b. onto

c. from

d. forward

10. a. most

b. best

c. worse

d. less

IX. Read the following passages and choose the best answers to each questions (1 point)

People usually complain that they never have enough time to accomplish tasks. The hours and minutes seem to slip away before many planned chores get done. According to time management experts, the main reason for this is that most people fail to set priorities about what to do first. They get tied down by trivial; time-consuming matters and never complete the important ones.

One simple solution often used by those at the top is to keep lists of tasks to be accomplished daily. These lists order jobs from most essential to least essential and are checked regularly through the day to access progress. Not only is this an effective way to imagine time, but also it serves to give individuals a much-deserved sense of satisfaction over their achievements. People who do not keep lists often face the end of the work with uncertainty over the significance of their accomplishments, which over time can contribute to serious problems in mental and physical health.

1. Which of the following is the best title for the passage?

A. Common Complains About Work B. Accomplishing Trivial Matters

C. Achieving Job Satisfaction D. Learning To Manage Time

2. According to the passage, why do many people never seem to have enough time to accomplish things?

A. They do not prioritise tasks.

B. They get tied down by one difficult problem.

C. They fail to deal with trivial matters.

D. They do not seek the advice of time management experts.

3. In paragraph 2, the word those refer to:

A. daily lists B. trivial matters C. priorities D. people

4. The passage states that one solution to time management problems is to:

A. consult a time management expert

B. accomplish time-consuming matters first

C. keep daily lists of priorities and check them regularly.

D. spend only a short time on each task.

5. The paragraph following the passage most probably discusses:

A. mental and physical health problems.

B. another solution to time management problems

C. ways to achieve a sense of fulfillment.

D. different types of lists.

SECTION D: WRITING:

X. Sentence transformation (2 points)

Rewrite the following sentences in such a way that the second sentence has the same meaning as the first one

1.It's my opinion that you should take more exersise.

If I were.............................................................................................................................

2.He never suspected that the money had been stolen.

At no time ........................................................................................................................

3. You have ridden a horse before, haven't you?

Have...................................................................................................

4. I'm quite happy to look after the baby for you.

I don't................................................................................................................................

5. Vietnamese women continue to wear the fashionable Ao dai.

The fashionable Ao dai.............................................................................

6. "Would you like to go to the concert with me tonight?" Peter said to Ann.

Peter invited................................................................................................

7. He was annoyed because his son often came home late.

He objected....................................................................................................................

8. She dances beautifully and she sings sweetly, too.

Not only .......................................................................................................................

9. Thomas and David are very good friends.

Thomas and David get.....................................................................................................

10. Driving on the left is strange and difficult for Americans.

Americans aren't..............................................................................................................

XI. Sentence building (2 points)

Use the following sets of words and phrases to write a letter. Make all the changes and additions if necessary.

Dear Na,

I/ already/ arrive home/ New York
......................................................................................................

2. It/ happy/ see/ whole family again.

......................................................................................................

3. Thank/ for/ lovely time/ you/ house

......................................................................................................

4. It/ kind/ you/ show me so much/ hometown

......................................................................................................

5. I/ really impressed/ friendliness/ your people

......................................................................................................

6. mountainous sights/ make/ deep impression/ me

......................................................................................................

7. I still remember/ invited/ eat/ sour meat/ and/ it/ delicious

......................................................................................................

8. your homeland/ beautiful/ so/ I wish/ have a chance/ visit/ again

......................................................................................................

9. If/ you/ time/ write/ me

......................................................................................................

10. I/ look/ hear/ you/. Give/ regards/ parents

......................................................................................................

Love,

Daisy

.....Hết....

Đáp án Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9

section a: Phonetics

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. A

2. D

3. B

4. D

5. D

II. Choose one word whose stress pattern is different from the others (1 point).

0.2 point for each correct answer

1. D

2. C

3. D

4. A

5. D

section B: Grammar & Vocabulary

III. Choose the correct answer to complete each of the following sentences

(5 points)- 0.2 point for each correct answer

1. B

6. C

11. C

16. C

21. B

2. A

7. A

12. C

17. A

22. B

3. C

8. C

13. C

18. C

23. A

4. C

9. A

14. B

19. D

24. C

5. C

10. A

15. D

20. B

25. B

IV. Identify the error in the following sentences by circling A, B, C or D (2 points)-

0.2 point for each correct answer

1. A

2. C

3. C

4. C

5. A

6. D

7. B

8. C

9. A

10. D

V. Supply the correct form of the words in bracket (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. decisive

2. recipients

3. time- consuming

4. tiring

5. clarity

VI. Supply the correct form and tense of the verbs in brackets (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. will be stopped

2. had not given

3. to switch off

4. (should) be broadcast

5. would have gone out

SECTION C: READING

VII. Fill in each blank with a suitable word (2 points)- 0.2 point for each correct answer

1. danger

2. make

3. valuable

4. as

5. habitat

6. used

7. than

8. but

9. beings

10. solve

VIII. Read the passage and choose the best option to complete the passage (2 points)

- 0.2 point for each correct answer

1. b

2. a

3. b

4. d

5. b

6. c

7. a

8. b

9. c

10. a

IX. Read the following passages and choose the best answers to each questions (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. D

2.A

3. D

4.C

5.B

SECTION D: WRITING:

X. Sentence transformation (2 points)- 0.2 point for each correct answer

Rewrite the following sentences in such a way that the second sentence has the same meaning as the first one

1. If I were you, I would take more exersise

2.At no time did he suspect that the money had been stolen

3. Have you ridden a horse before?

4. don't mind looking after the baby for you

5. The fashionable Ao dai continues to be worn by Vietnamese women.

6. Peter invited Ann to go to the concert with him that night

7. He objected to his son/his son's coming home late

8. Not only does she dances beautifully, but she also sings sweetly

9. Thomas and David get along/ on very well (with each other)

10. Americans aren't used to driving on the left

XI. Sentence building (2 points)- 0.2 point for each correct answer

Use the following sets of words and phrases to write a letter. Make all the changes and additions if necessary.

1. I have already arrived home in New York.

2. It is happy to see my/the whole family again.

3. Thank you very much for the lovely time with you in your house.

4. It was very kind of you to show me so much of your hometown.

5. I was really impressed by the friendliness of your people.

6. The mountainous sights made/ have made a deep impression on me.

7. I still remember being invited to eat sour meat and it was very delicious.

8. Your homeland is beautiful, so I wish I would have a chance to visit it again.

9. If you have time, (please) write to me.

10. I look/ am looking forward to hearing from you. Give my regards to your parents.

2. Đề thi học sinh giỏi trường môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Khả Phong, Hà Nam

II. Four hotel guests are calling for a taxi. Are these statements True or False? Listen and check (P) the appropriate box. You are allowed to listen to the recorder TWICE (0,8 pts)

 

TRUE

FALSE

5. The caller’s flight leaves in four hours.

 

 

6. The caller wants to go to another hotel.

 

 

7. The caller needs to catch a train.

 

 

8. The caller’s friend is going to have a baby soon.

 

 

B. WORD SOUND AND STRESS PATTERN (2 pts)

I. Choose the word with the different pronunciation of the underline part (1 pt)

9. A. naked

B. crooked

C. packed

D. wicked

10. A. relationship

B. recommend

C. resident

D. revolution

11. A. exchange

B. charity

C. teacher

D. chorus

12. A. delivery

B. wilderness

C. rhino

D. philosophy

13. A. Threaten

B. Earth

C. Healthy

D. Northern

II. Choose the word in each line that has different stress pattern (1 pt)

14. A. telephone

B. facility

C. reference

D. precaution

15. A. energy

B. pedestrian

C. institute

D. document

16. A. historic

B. economic

C. afternoon

D. entertainment

17. A. accuracy

B. interestingly

C. efficiency

D. dangerously

18. A. economic

B. experience

C. invitation

D. introduction

C. VOCABULARY AND GRAMMAR (6,4 pts)

I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D (3 pts)

19. Shhh. I hear someone _________ from the distance. Do you hear anything?

A. interesting

B. thinking

C. boring

D. crying

20. We looked for him everywhere but he was nowhere_________.

A. to be seen

B. saw

C. seeing

D. seen

21. The man and his pets _________ are playing in the garden look so happy.

A. which

B. who

C. that

D. B and C

22. John is working in a factory. His job is_________broken machines.

A. repairing

B. repaired

C. to repair

D. repair

23. If he had not been absent yesterday, everything _________

A. would be ok at the moment.

B. wouldn’t ok at present.

C. won’t be alright now.

D. wouldn have been ok now.

24. The letter must have been written_________different languages.

A. by

B. in

C. with

D. of

25. We all believe that the survival girl_________better then.

A. was

B. is

C. be

D. to be

26. The more paper we save, the_________wood we use for making it.

A. fewer

B. less

C. smaller

D. more

27. Computers are products made for_________in almost all offices nowaday.

A. using

B. usage

C. to use

D. use

28. I wrote to them a fortnight ago but_________I have not had a reply.

A. as yet

B. those days

C. so long

D. just now

29. A lot of progress has been _________since the country became independent

A. created

B. done

C. built

D. made

30. Don’t let a good chance_________.

A. go by

B. go off

C. go down

D. go over

31. The trees_________

A. were grown by John yesterday in the backyard.

B. were grown in the backyard by John yesterday.

C. were grown in the backyard yesterday by John.

D. in the backyard were grown yesterday by John.

32. I did not use to like football.

A. I do not like football.

 

B. When I was young I liked football, but now I don’t.

C. Once I didn’t like football, but now I do.

D. I was not accustomed to football.

33. ‘Would you like some coffee?’ Peter asked me.

A. Peter asked me if I liked coffee.

B. Peter offered to give me some coffee.

C. Peter asked me to make him a cup of coffee.

D. Peter wanted to know if I would like to make coffee.

II. Give the correct form of the verbs in parentheses (1 pt)

34. Our boss suggested that the trip to the countryside (delay)_______untill next month.

35. She stopped talking about her illness and went on_______(work).

36. The casstle looks so old that it needs (repair)_______.

37. _______(make) of metal, the gate is quite safe.

38. Could you tell me the name of the man (make)_______a speech on the stage?

- I have no idea.

Write your answers here:

III. Complete the sentences with the correct prepositions (1 pt)

39. The city was covered_______smoke from the burns nearby.

40. The police said a notorious criminal was involved_______the robbery.

41. For most North American household lighting accounts for 10 percent to 15 percent of the electricity bill. However, this amount can be reduced by replacing an ordinary 100. watt light bulb_______an energy saving bulb.

42. The weather is terribly hot, so many boys run to the rivers, jump_______and swim.

43. Ho Chi Minh devoted all his life to the struggle_______the liberation of our country.

Write your answers here:

IV. Give the correct forms of words in the brackets (1,4 pts)

 

YOUR ANSWERS

44. The_______examination is of great importance to the students of grade 9. (ENTER)

 

44. _____________________

45. Mispronunciation in speaking a language usually leads to _______. (UNDERSTAND)

 

45. _____________________

46. Most of the banks are now_______. (COMPUTER)

46. _____________________

47. We are waiting for the______of his plane. (ARRIVE)

 

47. _____________________

48. Women nowadays have more_______to participate in social activities. (FREE)

 

48. _____________________

49. She made a deep_______on the members of her class. (IMPRESS)

 

49. _____________________

50. He is one of the most famous_______in the world. (ENVIRONMENT)

 

50. _____________________

D. READING COMPREHENSION (5 pts)

I. Read, then choose the best answer by circling the corresponding letter A, B, C, or D (2 pts)

Radar is an electronic device that can "see" great distances (51)_____fog, rain, snow, cloud, and darkness. It can find and (52)_____locate missiles, aircraft, ships, cities, rainstorms, and mountains. Radar uses radio waves, (53)_____light waves, which the human eye uses in seeing. This makes it (54)_____for radar to locate many kinds of objects at (55)_____greater distances than the eye can see. Radar became an important military device during World War II. Today, networks of radar lookout stations guard the United States and Canada 24 hours a day against (56)_____missiles and airplanes. Patrol planes and ships (57)_____the oceans with radar for hostile ships and aircraft. Airports use radar to (58)_____planes safety to earth in fog or storms. Ships use it to steer clear of other (59)_____or icebergs. Radar helps weathermen warn of (60)_____ hurricanes or tornadoes.

51

A. in spite

B. despite

C. though

D. although

52

A. cure

B. exact

C. accurately

D. accurate

53

A. instead of

B. in addition

C. in stead

D. in addition to

54

A. possibility

B. possible

C.possibly

D. can

55

A. well

B. farther

C. far

D. further

56

A. long range

B. low range

C. ranged

D. length range

57

A. use

B. find

C. seek

D. search

58

A. find

B. take

C. guide

D. guidance

59

A. vessel

B. vessels

C. sail

D. sails

60

A. to approach

B. approaches

C. approach

D. approaching

II. Fill in each numbered blank with a suitable word (2 pts)

ADVICE BEFORE STARTING WORK

In these days of high unemployment, it is often difficult (61)_____young people to find a job. If they are lucky (62)_____to be asked to go for an interview, they may find (63)_____there are at least 20 other applicants for the (64) _____. If a company is thinking of offering (65)_____a job, they will ask you for at least one reference from either your previous employer (66)_____someone who knows you well. (67) _____taking up your job, you may have to sign a contract. You will probably have to do some training, (68)_____helps you to do the job more successfully. Once you have decided that this is your chosen career, you will then have to work (69)_____to try and get promotion, which usually brings more responsibility and more money! If you are unlucky, you may be made redundant, and not be able to find (70)_____job. It is also a good idea to pay some money into a pension scheme, which will help you to look after yourself and your family when you are retired. Finally, good luck!

Write your answers here:

III. Read the passage and choose the best answer A, B, C or D (1 pt)

In the future, maybe all cars that run on petrol will be replaced by solar cars, which have been around for a while, but with recent developments in solar car design and the measurement of photovoltaic cells becoming smaller, the dream of a truly efficient solar car is more reality than fantasy. A solar car is a vehicle powered by photovoltaic cells, also called solar cells, which convert sunlight (light energy) into electrical energy. As a source of energy on earth, there is nothing like the sun: in a mere one thousandth of one second (.001), the sun emits enough energy to fulfill our planet's energy needs for the next 5,000 years. It is a staggering fact, and an exciting one. Since the energy from the sun is responsible for renewable resources such as wind, tides, and heat, solar energy seems to offer the brightest future for not only cars, but for the entire energy crisis. Despite the appearance that solar energy may be the least feasible among the current crop of alternative fuel propositions, new solar powered devices and more specifically solar powered cars are beginning to be developed. How do Solar. Cars work?

The photo-voltaic cells absorb photons from sunlight. This action generates heat, which the cells then convert into electrical energy and stores in an on-board battery. This process of conversion is called the photovoltaic effect. Not surprisingly, such a vehicle has zero emissions, and is very environmentally friendly. Unfortunately, at the moment photovoltaic cells are extremely inefficient, yet as time progresses the efficiency of these cells will grow. This will make solar energy and solar cars the fuel and car of the future-a closer reality.

71. According to the text, _________

A. up to now, we have designed some solar cars.

B. solar cars have been very popular for many years.

C. we have not produced any solar cars yet.

D. solar cars are not as much appreciated as other kinds of car.

72. A solar car is supplied power from_________.

A. gas

B. petrol

C. photovoltaic cells

D. electricity

73. Which can not help us to solve the problem of energy crisis?

A. wind

B. tide

C. the sun

D. heat from the moon

74. According to the text, _________

A. no powered solar devices have been developed so far.

B. besides solar car, we have also developed
solar powered device.

C. solar energy plans are more feasible than wind energy plans.

D. tide can supply more energy than the sun.

E. WRITE (5 pts)

I. Rewrite the sentences so as to have the same meaning (1,8 pts)

76. We could not have succeeded without my father’s money.

=> If it................................................................................................

77. One runner was too exhausted to complete the last lap of the race.

=> One runner was so.......................................................................

78. Even though his legs were broken, he managed to get out of the burn.

=> In spite.................................................................................................

79. The room was so small that we couldn’t live in it together.

=> It was............................................................................................

80. Mark may not be very well but he still manages to enjoy life.

=>Mark’s poor...................................................................................

81. The guest didn’t tell us why he had behaved so strangely at the ceremony.

=> The reason why .........................................................................

82. Keeping calm is the secret of passing your driving test.

=> As long as....................................................................................

83. We left quietly so that we would not disturb the children.

=> So as.............................................................................................

84. The robber wore dark glasses so that no one would recognize him.

=> The robber avoided........................................................................

II. Find out the mistakes. Underline and correct them. (Each sentence has only one mistake) (1,4 pts)

85. After living in London for two months, my brother got use to drive on the left.

86. Kangaroos, that can be seen everywhere in Australia, have long tails.

87. A few tiles on Skylab were the only equipments that failed to perform well in outer space.

88. The next important question we have to decide is when we have to submit the proposal.

89. He driver of the car was serious injured in the accident.

90. When you are on orbit, You will be able to get out of your seat
and walk on the car bin. 

91. One person out of seven in the world can speak English so fluently as the native speakers can. 

92. He started working as an editor 10 years ago but now he knows as a famous MC.

III. Write an essay (1,6 pt)

Some people say that wearing uniform is necessary for all students when they are at school
while others complain that it is not necessary to do so. Give your opinion about this statement ( IN ABOUT 120-150 WORDS.)

Trên đây là bộ Đề thi hsg Anh 9 cấp huyện có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh cơ bản khác như: Tài liệu luyện kỹ năng Tiếng Anh cơ bản, Ôn tập Ngữ pháp Tiếng Anh, Luyện thi Tiếng Anh trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
87 115.119
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm