Bộ 10 đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 2 năm 2020 - 2021

Bộ đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 7 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 2 năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án tổng hợp kiến thức tiếng Anh Unit 7 - 12 lớp 7 giúp các em học sinh ôn thi cuối kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh năm 2021 hiệu quả,

Đề thi tiếng Anh 7 học kì 2 có đáp án - Đề số 1

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. cap B. paddy C. woman D. crab

2. A. famous B. nervous C. loud D. serious

3. A. flu B. drugstore C. runny D. up

4. A. helped B. talked C. rented D. stopped

II. Choose the best answer.

1. Phuong doesn’t like football and …… Mai .

A. so is B. so does C. does so D. neither does

2. These papayas aren’t ripe and ….. are the pineapples .

A. so B. too C. neither D. either

3.The dirt from vegetables can make you …….. .

A. bored B. tired C. sick D. well

4. You must do your homework more ……. in the future .

A. careful B. care C. careless D. carefully

5. You should ……. early if you want to do morning exercise.

A. get up B. getting up C. to get up D. to getting up

6. Hoa is a ….. worker.

A. hardly B. hard C. more hard D. most hard

7. Last night we didn’t watch the film on TV because it was ……..

A. bore B. bored C. boring D. boredom

8 . Mai enjoys ….. sea food with her parents .

A. to eat B. eating C. eat D. to eating

III. Read the passage carefully then answer questions.

In 1960s, most people in Vietnam did not have a TV set. In the evening, the neighbors gathered around the TV. They watched until the TV programs finished. The children might play with their friends and the older people might talk together. Vietnam is different now. Many families have a TV set at home and the neighbors don’t spend much time together.

1. Did most people have a TV set in 1960s?

………………................................………………………………………………………………

How long did they watch TV programs?

………………................................………………………………………………………………

3. What might the children do?

………………................................………………………………………………………………

4. What might the older people do?

………………................................………………………………………………………………

IV. Supply the correct forms of the verbs in brackets.

1. He (wash)………………………….the dishes everyday.

2. We (visit)………………………….Ha Long Bay next summer.

3. She (not watch) ………………………….TV last night.

4. ……… they (go) ………………………….to school now?

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1. Let’s go to the movies.

What about …………….………………………………………………………………?

2. I like watching TV better than playing video games.

I prefer……………………………………………………………………………………

3. Mrs Mai is a good English teacher.

Mrs Mai teaches…………………………………………………………………………

4. I spend two hours doing my washing every day.

It takes………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. C; 2. C; 3. A; 4. C

II. Choose the best answer

1. D; 2. C; 3. C; 4. D; 5. A; 6 .B; 7. C; 8. B

III. Read the passage carefully then answer questions

2. They watched until the TV programs finished.

3. The children might play with their friends

4. The older people might talk together

IV. Supply the correct forms of the verbs in bracket

1. Washes

2. Are going to visit

3. Didn’t watch

4. Are…going..?

V. Complete the second sentence sothat it has a similar meaning to the first one: 1 . What about going to the movies?

2. I prefer watching TV to playing video games.

3. Mrs Mai teaches English well

4. It takes me two hours to do my washing everyday./.

Đề thi tiếng Anh lớp 7 kì 2 có đáp án - Đề số 2

MULTIPLE CHOICE

1. Children prefer watching TV……….reading books.

A. from B. to C. of D. for

2. Video games can be …………….if you spend too much time on it.

A. interesting B. exciting C. addictive D. wonderful

3. He ought …………..his homework before he plays tennis

A. to finish B. finish C. finishing D. finished

4. We may know the land very well, ………we know very little about the oceans.

A. but B. and C. because D. so

5. My mother plays volleyball …………..

A. skill B. skillful C. skillfully D. not skillful

6.. ………………………………….. – I had a headache

A. What was wrong with you ? B. What are you doing?

C. What about you? D. What would you like?

7. …………..didn’t she go to school yesterday? – Because she was sick.

A. Why B. What C. When D. How

8. My sister doesn’t like fish, and …………………….

A. either do I B. neither do I C. neither I do D. I don’t ,too

9. Two weeks ago, The Bakers ……………for a picnic in the countryside.

A. go B. going C. will go D. went

10.  Swimming (A) can be fun (B) but accidents (C) can happened (D)

Lexical reading (Read the text then circle the best answer):

Nowadays, television becomes very (1)…… Both old and young people enjoy (2)…. it very much. TV programs attract millions of viewers all around the world. In addition to the news, television stations also broadcast many (3)…… programs such as sports, music, cartoons, wild life, reports, contests, movies, ,…. At present, people can enjoy a live program (4)…… TV. Live TV program helps us see events at the same time as they are happening. In our country, we often watch live TV programs of important events and international (5)………….. matches.

1. a. popular b. modern c. good d. expensive

2. a. to watch b. watching c. watch d. watched

3. a. well b. bad c. interested d. interesting

4. a. on b. from c. at d. of

5. a. movies b. films c. football d. programs

Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

London is famous for many things. Tourists come from all over the world to visit its historic buildings. They also come to visit its theaters, its museums and its many shops, such as Harrods, where you can buy everything.

Like many big cities. London has problems with traffic and pollution. Over 1.000.000 people a day use the London Underground, but there are still too many cars on the streets. The air isn’t clean, but it is cleaner than it was 100 years ago. The best thing about London is the parks. There are five in the city center. But my children’s favorite place is Hamleys, which is the biggest toyshop in the world. It is 200 years old.

1. London………………………….

a. is famous for many things b. has many shops

b. has many historic buildings. d. All are correct

2. There are many problems with traffic and pollution in ………….

a. Hamleys b. London c. Harrods d. a and c are correct

3. What is the best thing about London?

a. The best thing about London is the parks.

b. The best thing about London is its museums.

c. The best thing about London is its historic buildings.

d. The best thing about London is its traffic.

4. How many parks are there in London?

a. Five b. Six c. four d. No information

1. Hamleys is ……………………….

a. the biggest toyshop in the world. b. the writer’s children’s favorite place

c. 200 years old d. All are correct

DO AS DIRECTED.

1. Mai was one meter fifty centimeters tall last year. (Make question)

- How …………………………………....................................................?

2. Hoa hates the noise and the busy roads in the city. ( Rewrite sentence)

- Hoa doesn’t …………… .................................................................................

3. Mr. Minh is a careful taxi driver. (Rewrite sentence)

- Mr. Minh drives ........................................................................................................

4. play / shouldn’t / students / the/ time/ for/ video/ games/ long / a (Put in correct order)

- .........................................................................................................................................

ĐÁP ÁN

1. B; 2. C; 3. A; 4. A; 5. C; 6. A; 7. A; 8. B; 9. D; 10. D

Lexical reading (Read the text then circle the best answer):

1. a 2. b 3. d 4. a 5. c

Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

1. d 2. b 3. a 4. a 5. d

DO AS DIRECTED.

1. How tall was Mai last year?

2 Hoa doesn’t like the noise and the busy roads in the city.

3. Mr. Minh drives taxi carefully

4. The students shouldn’t play video games for a long time.

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 chương trình mới học kì 2 có đáp án - Đề số 3

Choose the best option to complete the sentences.

1. We __________ to school two years ago. Now I go to school on foot.

A. used to cycle B. cycled C. was cycling D. went

2. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each group.

A. iron B. fill C. drill D. comic

3. __________ the silly story, many people enjoyed the film.

A. In spite of B. Although C. However D. Nevertheless

4. Choose the underlined words or phrases (A, B, C or D) that are incorrect in standard English.

Talking (A) to (B) friends are (C) very interesting (D)

5. Careless driving __________ accidents on the road.

A. will cause B. have caused C. is causing D. are going to cause

6. The film was so boring . . . . . , Jack saw it from beginning to end.

A. Therefore B. However C. Although D. Despite

7. Wind, hydro and solar are ……………….resources.

A. modern B. renewable C. non-renewable D. new

8. Nick washes his hand a lot, …………..he doesn’t have flu.

A. so B. and C.but D. although

Give the correct form of the words given to complete the sentences 

1. We should reduce the use of…………………………at home. ELECTRIC

2. Solar power can be used to ……………………………or cool our houses. HOT

Put the correct form of the verb in brackets 

1. He usually (go) …………………. fishing on Saturdays.

2. Nam (learn) …………………………….. English for 8 years.

Fill in each gap with one appropriate word in the box: 

important/ interesting/ use/ libraries/ problems/ see

Books play a very ………………… (1) part in your life. It’s true that every family has books. We can …………………(2) books every where. We can learn many things from books. Books help us in self-education and deciding ……………….. (3) in life. Today, there are a lot of public ……………….. (4) in our country and all people have the right to use them. Each year hundreds of new books for children appear in Viet Nam. The books are very ……............. (5) and children like reading them very much.

Read the passage then choose the best answers for the following questions. 

In Britain, the climate is not very good. There are very few hot days and it rains a lot. Because of this, people spend a lot of time at home. Generally, British homes have a lot of furniture in them, carpets on the floors and heavy curtains.

Many houses in Britain are old. Many of them are over one hundred years old. Often, they do not have enough insulation and the heat goes out through the windows, the doors and up the chimney.

Because of the climate, people in Britain have to spend a lot of money on heating. Many houses have a special system called "central heating". This heats all the rooms and, at the same time, heats the hot water. Houses without central heating often have gas, electric or coal fires. The rooms in most British houses are quite small.

New houses are much better. They have two layers of glass in the windows to stop the heat going out.

1. Why do British people spend a lot of time at home?

A. Because the climate is not very good.

B. Because they don’t know where to go.

C. Because the climate is very good.

D. Because they want to stay at home.

2. The heat goes out of the houses through ___________.

A. the doors and up the chimney

B. the windows and up the chimney

C. the windows, the doors and up the chimney

D. the walls and up the chimney

3. Because of ___________, people in Britain have to spend a lot of money on heating.

A. cold weather

B.cool weather

C.hot weather

D.bad weather

4. Houses without central heating often have ___________.

A. only coal fires

B.gas or coal fires

C.electric or coal fires

D.gas, electric or coal fires

5. New houses usually have ___________ in the windows to stop the heat going out.

A. one layer of glass

B.two layers of glass

C.three layers of glass

D.two or three layers of glass

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.

1.The distance from Ho Chi Minh city to Phu Quoc Island is about 300 km.

It is ………………………………………………………………………………….……………

2. Road users should obey traffic rules strictly.

Traffic rules ……………………………………………………………………………..………

3. We will use less electricity in the future.

Less electricity …………………………………………………………………………………..

4. Despite the heavy rain, the children still went to school on time.

Although it ………….…………………………………………………

5. Mr Hai didn’t go to work yesterday because of his sickness.

Because Mr Hai ........................................................................................

6. They like to travel to Nha Trang on their vacation.

They enjoy ………………………………………………………………………

Rearrange the words to make meaningful sentences.

1. this time tomorrow/ English/ They/ will/ be learning.

…………………………………………………………………………………………………….

2. people/ until/ flying cars/ use/ won’t/ year 2050.

…………………………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

Choose the best option to complete the sentences.

1. A 2. A 3. A 4. C 5. A 6. B 7.B 8. A

Give the correct form of the words given to complete the sentences

1. electricity 2. heat

Put the correct form of the verb in brackets 

1. He usually (go) …………goes………. fishing on Saturdays.

2. Nam (learn) …………has learnt………………….. English for 8 years.

Fill in each gap with one appropriate word in the box: 

1. important 2. see 3. problems 4. libraries 5. interesting

Read the passage then choose the best answers for the following questions. 

1.A 2.C 3.A 4.D 5.B

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first. 

1. It is (about) 300 km from Ho Chi Minh city to Phu Quoc Island.

2. Traffic rules should be obeyed strictly by road users.

3. Less electricity will be used in the future.

4. Althouh it rained heavily, the children still went to school on time.

5. Because Mr Hai was sick He didn’t go to work yesterday.

6. They enjoy traveling to Nha Trang on their vacation.

Rearrange the words to make meaningful sentences

1. They will be learning English this time tomorrow.

2. People won’t use flying cars until year 2050.

Đề thi môn tiếng Anh lớp 7 học kì 2 có đáp án - Đề số 4

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. asked B. missed C. called D. cooked

2. A. good B. door C. book D. look

3. A. these B. think C. thing D. thanks

4. A. house B. horrible C. hour D. here

5. A. chemistry B. watch C. children D. beach

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Where..................you last Sunday?

A. is B. was C. are D. were

2. ................did Lan go to the dentist’s last week?

- Because she has a bad toothache.

A. What B. Why C. When D. Where

3. How.................is Hoa? – She is 150cm.

A. wide B. heavy C. tall D. weigh

4. Would you like ………to the movies with us tonight?

A. to go B. go C. going D. goes

5. Are you interested..................taking care of yourself?

A. on B. of C. in D. with

6. You should......................your hands before meals.

A. wash B. washing C. to wash D. washes

7. She doesn't like pork and _________does her uncle.

A. so B. neither C. too D. either

8. Hoa is learning...............a sewing machine.

A. to use B. what to use C. how using D. how to use

9. My mother always drives _________.

A. careful B. slow C. carefully D. careless

10. Where ……….you …….. on vacation last year?

A. do, did B. were, go C. did, went D. did, go

Supply the correct form of the verbs in brackets.

1. He enjoys (collect) ……………………stamps and coins.

2. My parents (not watch)………… TV last night. They went to see a movie.

3. Her mother (make)…………………….a dress now.

Choose the underlined part that needs correcting.

1. Hoa buyed (A) some meat (B) and a lot of (C) fruit yesterday (D).

2. My mother doesn't (A) like durians (B), and I don't (C) like them, too (D)

3. You had better (A) to clean (B) your room (C) every two days (D).

4. You should (A) spend 30 minutes (B) or an hour (C) to do (D) exercise daily.

Read the passage and then decide if the following statements are True(T) or False(F).

Nowadays, television becomes very popular. Both old and young people enjoy watching it very much. TV programs attract millions of viewers all around the world. In addition to the news, television stations also broadcast many interesting programs such as sports, music, cartoons, wild life, popular science, reports, contests, movies, etc. At present, people can enjoy a live program on TV. Live programs help us to see events at the same time as they are happening. In our country, we often watch live programs of important events and international football matches.

1. Nowadays, radio becomes very popular.

2. Both old and young people enjoy watching TV very much.

3. TV programs attract thousands of viewers all around the world.

4. Live programs help us to see events at the same time as they are happening.

Rewrite the following sentences, beginning with the words or phrases provided

1. Bill enjoyed the film last week and I did, too.

-> Bill enjoyed...........................................................................

2. Nam likes staying at home than going to the zoo.

-> Nam prefers...........................................................................

3. Why don’t we go to the movies this weekend?

-> What about............................................................................?

4. Lan is a good English speaker.

-> Lan speaks..............................................................................

ĐÁP ÁN

1. C 2. B 3. A 4. C 5. A

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. D 3. C 5. C 7. B 9. C

2. B 4. A 6. A 8. D 11. D

Supply the correct form of the verbs in brackets.

1. collecting

2. didn’t watch

3. is making

Choose the underlined part that needs correcting.

1. A 2. D 3. B 4. D

Read the passage and then decide if the following statements are True(T) or False(F).

1. F 2. T 3. F 4. T

Rewrite the following sentences, beginning with the words or phrases provided

1. Bill enjoyed the film last week and so did I.

2. Nam prefers staying at home to going to the zoo.

3. What about going to the movies this weekend?

4. Lan speaks English well.

Đề kiểm tra học kì 2 tiếng Anh lớp 7 có đáp án - Đề số 5

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. Write your answer (A, B, C or D) on your answer sheet.

1. A. talked B. painted C. asked D. liked

2. A. worked B. stopped C. forced D. wanted

3. A. agreed B. missed C. liked D. watched

Choose the best answer to complete the sentences.

4. He bought me some flowers____________ week.

A. this B. last C. next D. a

5. It’s important____________tooth decay.

A. avoid B. avoiding C. to avoid D. avoided

6. His mother won’t be at home tomorrow. He won’t either

7. Neither B. either will he C. He won’t either D. either

8. He felt much ____________ today than yesterday.

A. well B. good C. better D. best

3. Choose the underlined words or phrases (A, B, C or D) that are incorrect in standard English

9. Talking (A) to (B) friends are (C) very interesting (D).

10. I prefer swimming (A) in (B) the sea to in (C) the pool (D).

Read the following passage and answer the questions.

Today fast food is very popular throughout the world. In the (1) ________ restaurant you can get different kinds of food cheaply (2) ________ quickly. You can even take it home. For example, you (3) ________ get hot dogs or beef burgers in paper bags and boxes. Max Duffs is the name of a (4) ________ fast food restaurant. Do you know that beef burgers in Mac Duffs in London tastes the (5) ________ as ones in Mac Duffs in Tokyo?

A. meat B. vegetables C. fruit D. fast food

A. or B. and C. but D. so

A. are B. were C. is D. can

A. famous B. quick C. slow D. display

A. difference B. same C. kind D. type

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.

1. They like to travel to Nha Trang on their vacation.

They enjoy _____________________________________________.

2. You should not watch TV too late.

You ought _____________________________________________.

3. Nam will visit his grandparents tonight.

Nam is ________________________________________________.

4. How much are these sweaters?

How much ____________________________________________?

5. Lan Anh learns very hard

Lan Anh is ____________________________________________

ĐÁP ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. Write your answer (A, B, C or D) on your answer sheet.

1. B; 2. D; 3. A

Chose the best answer to complete the sentences.

4.B 5. C 6. C 7. C 8. D

Choose the underlined words or phrases (A, B, C or D) that are incorrect in standard English.

9. C; 10. C

Read the following passage and answer the questions.

1. D 2. B 3. D 4. A 5. B

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.

1. They enjoy traveling to Nha Trang on their vacation.

2. You ought not to watch TV too late.

3. Nam is going to visit his grandparents tonight.

4. How much do these sweaters cost?

5. Lan Anh is a hard learner.

5 Đề thi cuối kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án tiếp

Bộ 5 đề kiểm tra tiếng Anh 7 học kì 2 có đáp án còn lại có trong file tải về.

Trên đây là Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Anh có đáp án. Ngoài ra, mời các bạn tham khảo thêm tài liệu tiếng Anh được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến...

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

Đánh giá bài viết
1 2.870
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 7 Xem thêm