Bộ 10 đề thi tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020 - 2021

Bộ 10 đề thi tiếng Anh 8 học kì 2 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi cuối kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án tổng hợp kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh học kì 2 lớp 8 Unit 6 - 12 giúp các em ôn tập tại nhà hiệu quả.

Đề thi tiếng Anh 8 học kì 2 năm 2021 có đáp án - Đề số 1

Choose the best option (from A, B, C or D) to complete each sentence:

1. I don't know how ____________ a birthday cake?

A. make

B. making

C. to make

D. made

2. ____________ you post this letter for me, please? – OK.

A. Do

B. Are

C. Will

D. Shall

3. The man ____________ in the garden is my grandfather.

A. works

B. working

C. worked

D. is working

4. Glass should be collected and sent to factories for ____________.

A. reusing

B. reducing

C. refilling

D. recycling

5. We ____________ morning exercise at six o’clock yesterday.

A. took

B. take

C. are taking

D. were taking

6. My friend, Lam ____________ to school late.

A. is always going

B. was always going

C. goes always

D. always goes

7. The Statue of Liberty ____________by French people.

A. design

B. designed

C. was designed

D. was designing

8. Ha Long Bay is ____________ by UNESCO as a World Heritage Site.

A. studied

B. recognized

C. known

D. seen

9. ____________ is often called “The Windy City”.

A. Hawaii

B. Chicago

C. New York

D. San Francisco

10. She promises she ____________ study hard for the next exam.

A. won’t

B. will

C. is

D. must

11. ____________ in Cambodia should be really known as a wonder.

A. Angkor Wat

B. The Taj Mahal

C. The Hanging of Babylon

D. The Statue of Zeus

12. My school hasn’t held a/an ____________ contest yet.

A. flower-arranging

B. flowers-arranging

C. arranging-flowers

D. arranging-flower

Choose the word or phrase that is not correct in standard English.

1. I always keep (A) the window open (B) so as to letting (C) the fresh air in (D).

2. Lan tidied (A) the bedrooms (B) and cleaned the windows (C) since yesterday (D).

3. He is (A) going to get (B) to work earlier in order (C) impress the (D) boss.

4. Da Lat is (A) known like (B) a city of (C) pines, waterfalls and (D) flowers.

Complete the passage with the words given.

walk narrow friendly town

We are having a wonderful time in Hoi An. The streets here are so (1) ____________ that cars are not allowed to enter the center of the (2) ____________. Therefore, we have to (3) ____________. The houses are very old but beautiful. The people are very (4) ____________ and helpful. I love this place so much.

Put the verbs in brackets into the correct form. 

1. While Tim (drive)______________ to work, he had a wonderful idea.

2. We ( not meet) ______________ since last year.

3. Would you mind if I (turn) ______________ on the TV?

4. I (do) ______________ my homework between 8 and 9 pm last night.

Reorder the words to make complete sentences:

1. always / she / watching / is / TV / .

.................................................................................................

2. have / I / already / done / my / homework / .

.................................................................................................

Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones. 

1. We will invite some old teachers to our class meeting.

" Some old teachers ______________________________________________________

2. “I can do this test”, he said.

" He said _______________________________________________________________

ĐÁP ÁN

Choose the best option (from A, B, C or D) to complete each sentence:

1. C 7. C

2. C 8. B

3. B 9. B

4. D 10. B

5. D 11. A

6. A 12. A

Choose the word or phrase that is not correct in standard English. 

1. C 2. A 3. C 4. B

Complete the passage with the words given.

1. narrow 2. town 3. walk 4. friendly

Put the verbs in brackets into the correct form. 

1. was driving

2. haven't met

3. turned

4. was doing

Reorder the words to make complete sentences

1. She is always watching TV.

2. I have already done my homework

Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones. 

1. The glass bottles are broken into small pieces.

2. He said he could do that test.

Đề kiểm tra Anh 8 học kì 2 có đáp án - Đề số 2

Circle the best answer

1. I open my book in order to…………….

a) read

b) reading

c) readed.

2.You should cool the burn………………………..

a)immediately

b)immediate

c)immediating.

3.What time ………………. Lan be here.?

a)is

b)shall

c)will.

4. Would you mind…………. for a few minutes?

a) to wait

b) waiting

c) wait

5. This is the first time I……… his mother.

a) meet

b) met

c) have met.

6. Thank you very much for the comics you ………………..me last week.

a)send

b)sending

c)sent .

7). I’d like you………. my family this weekend.

a) meet

b) to meet

c) meeting.

8). Do you mind if I………. here?

a) sitting

b) to sit

c) sit

Match the questions in column A with the answers in column B

Column A

Column B

1. What is the mixture made from?

a. It means not throwing things away and trying to find another use for them.

2. What do you mean by ‘ recycle” ?

b. From flour, milk and salt.

3. What does “ reduce” mean ?

c. It means not buying products which are overpacked.

4. Is it good to save natural resources?

d. Yes, it is.

Read the stage carefully, then answer the questions. 

Yesterday, when I was riding along a busy street, I saw an accident. A woman was knocked down when she crossed the street at a zebra crossing. Many people stopped to offer their help. A policeman arrived and asked a young man to telephone for an ambulance. When waiting for the ambulance, the policeman and some people tried to stop the bleeding. They used a handkerchief to cover the wound, then put pressure on it and held it tight. They tried to talk to her in order to keep her awake. After about ten minutes, the ambulance arrived and the woman was taken to the hospital.

- was knock down (v) : bị đâm ngã

1. Who was knocked down on the street?

.........................................................................................................................................

2. Who telephoned for an ambulance ?

.........................................................................................................................................

3. What did the the policeman and some people try to do?

.........................................................................................................................................

4. What did people use to cover the wound?

.........................................................................................................................................

5. Was the woman taken to the hospital then?

.........................................................................................................................................

Rewite the sentences without changing their meaning

1. Will you open the door, please.

Would you mind ........................................................................................?

2. Can I sit here?

Do you mind ............................................................................................... ?

3. People recycle car tires.

Car tires ...................................................................................................... .

4. We reuse all tea leaves.

All tea leaves...................................................................................... .

5. Learning English is interesting.

It’s interesting ............................................................................................. .

ĐÁP ÁN

Circle the best answer:

1 - b; 2 - a; 3 - c; 4 - b;

In three of the four words, the underlined part is pronounced the same: in the fourth word the underlined part is pronounced differently. 

1 - a; 2 - b; 3 - b; 4 - c; 5 - b;

Read the passage, then answer the questions 

1. A woman was knocked downon the street.

2. A young man to telephone for an ambulance.

3. The policeman and some people tried to stop the bleeding.

4. They used a handkerchief to cover the wound.

5. Yes, she was.

Rewrite these sentences as directed 

1. Would you mind opening the door?

2.Do you mind if I sit here ?

3. Car tires are recycled to make floor covering.

4. All tea leaves can be reused.

5. It’s interesting to learn English.

Đề tiếng Anh lớp 8 học kì 2 có đáp án - Đề số 3

Choose the best answer

1. He has not finished the report ___________.

A. ever B. just C. never D. yet

2. My sister was cooking __________I was doing my homework.

A. while B. in case C. if D. because

3. This book ________ yesterday by me.

A. to buy B. was bought C. is bought D. buying

4. Nam is talking on the phone. He _________on the phone.

A. always talk B. always is talking C. always talks D. is always talking

5. Do you find anything__________ there ?

A. interested B. useful C. easily D. bored

6. Vietnam is a __________ country .

A. rice- exported B. rice- export C. rice - exporting D. export-rice

7. They haven’t seen their uncle for ten years.

A. The last time they saw their uncle was ten years ago.

B. Ten years ago they first saw their uncle.

C. Ten years is a long time for them to see their uncle.

D. It’s ten years when their uncle first saw them.

8.“ Can I borrow your ruler, Lan?” asked Viet.

A. Lan asked Viet if Viet could lend her his ruler.

B. Viet asked whether he could borrow Lan’s ruler.

C. Viet wanted to lend Lan his ruler.

D. Lan wanted to borrow Viet;s ruler.

9. festival/ enjoyed/ very much/ Mr Robinson/ the/ that/ he/ said.

A. He enjoyed the festival very much Mr Robinson said that

B. Mr Robinson enjoyed the festival that he said very much.

C. Mr Robinson said he enjoyed that festival the very much.

D. Mr Robinson said that he enjoyed the festival very much.

10. You must be __________ when you enter this program .

A. careless

B. carelessly

C. careful

D. carefully

Odd one out

1. A. entertaining B. greeting C. amusing D. challenging.

2. A. stretcher B. wheelchair C. crutches D. victim

3. A. fly B. bus C. train D. mini-bus

4. A. written B. drawn C. wore D. known

Choose the word or phrase that needs correcting.

1. Lots (A) of information (B) are stored (C) in (D) the computer.

2. Would you mind (A) if I ask (B) you a (C) question (D)?

3. I haven’t seen (A)her since (B) we have left (C) school (D).

Rewrite the sentences as the same meanings using the following suggestions

1. Shall I sit here ?

Do you mind if ______________________________________________________ ?

2. My father bought a car yesterday.

A car ______________________________________________________________

3. " Are you a doctor?". Nam asked me.

Nam asked me if ______________________________________________________

4. Has anyone asked you for your opinions?

Have ______________________________________________________________?

Read the following passage and answer the answers

The festival was held in the communal house yard about one kilometer away from the river. There were three competitions: water-fetching, fire-making and rice-cooking. In the water-fetching contest, one person from each team had to run to the river to get the water. In the fire-making contest, two team members had to make a fire in the traditional way. Six people from each team took part in the rice-cooking contest. They had to separate the rice from the husk and then cook the rice.

1) Where was the rice-cooking festival held?

_________________________________________________________________________

2) How many competitions were there in the festival?

_________________________________________________________________________

3) How was the fire made?

_________________________________________________________________________

4) How many people from each team took part in the water-fetching contest?

________________________________________________________________________

ĐÁP ÁN

Choose the best answer

1. D 2. A 3. B 4. D 5. C 6. C 7. D

8. C 9. A 10. C

Odd one out

1/ B 2/ D 3/ A 4/ C

Choose the word or phrase that needs correcting and correct them

1- C are stored -> is stored 2- B ask -> asked 3- have left -> left

Rewrite the sentences as the same meanings using the following suggestions

1/ Do you mind if I sit here?

2/ A car was bought yesterday by my father.

3/ Nam asked me if I were a doctor.

4/ Have you been asked for your opinion?

Read the following passage and answer the answers

1/ The festival was held in the communal house yard .

2/ There were three competitions

3/ It was made in the traditional way.

4/ One person from each team took part in the water- fetching contest.

Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án - Đề số 4

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word pronounced differently from the rest

1.

A. unite

B. underline

C. uniform

D. university

2.

A. change

B. teachings

C. toothache

D. clutch

3.

A. hardly

B. wharf

C. partner

D. carve

4.

A. deaf

B. speak

C. dream

D. please

5.

A. success

B. stand

C. coats

D. instructions

Circle the best answer to complete these sentences

1. I telephoned the station to make....................of the time of the train.

A. true

B. sure

C. right

D. real

2. Last Sunday, Mr. Viet......................his children to Thu Le Zoo.

A. got

B. brought

C. fetch

D. took

3. Of all the members in my family, my elder brother is......................

A. taller

B. more taller

C. the tallest

D. the most tallest

4. We ......................last night when the telephone ......................

A. slept - rang

B.slept - was ringing

C.were sleeping - rang

D.were sleeping-was ringing

5. Our .................... resources are limited, so we should recycle all these used things.

A. nature

B. naturing

C. natural

D. naturally

6. A(n) ......................can take patients to hospitals quickly.

A. emergency

B. wound

C. bleeding

D. ambulance

7. Our new school was built ...................... 2005 and 2007.

A. between

B. from

C. since

D. for

8. It took me a long time to get used......................glasses.

A. wear

B. wore

C. to wear

D. to wearing

9. Does your father collect stamps? - Yes, he does. He has a stamp....................

A. collect

B. collector

C. collecting

D. collection

10. –“Pass me that book, please!” –“......................”.

A. Here you are

B. Yes, please.

C. It isn’t matter

D. No, it isn’t

Complete the passage with the most suitable words

The world’s (1) ......................... famous clock is Big Ben standing (2) ......................... to the Houses of Parliament in London.

Big Ben is the (3) ......................... of the bell which chimes every hour. The (4)......................... was named after Sir Benjamin Hall, the man who (5) ......................... given the task of hauling the bell up the clock tower.

The clock (6) ......................... four faces and keeps accurate time. It can (7) ......................... adjusted by the removal or addition of coins (8) ......................... a stray attacked to the clock’s pendulum.

One interesting thing about the clock (9) .........................that the light shines above the belfry at night, it (10) ......................... that the Houses of Common is still in session.

Rewrite the following sentences, not to change the meaning

1. Keeping the environment clean is very important.

-> It’s …………………………………………………………………

2. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.

-> People ……………………………………………………………

3. It’s three months since I last spoke to Mr. Quang.

-> I haven’t …………………………………………………………

4. Trang doesn’t type as fast as she used to.

-> Trang used ………………………………………………………

5. “ Please turn down the radio for me”, said my grandfather.

-> My grandfather asked ……………………………………………

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word pronounced differently from the rest

1 - B; 2 - C; 3 - B; 4 - A; 5 - D;

Circle the best answer to complete these sentences

1 - B; 2 - D; 3 - C; 4 - C; 5 - C;

6 - D; 7 - A; 8 - D; 9 - D; 10 - A;

Complete the passage with the most suitable words

1. most; 2. next; 3. name; 4. bell; 5. was

6. has; 7. be; 8. on; 9. is; 10. means

Rewrite the following sentences, not to change the meaning

1. It’s very important to keep the environment clean.

2. People recycle old car tires to make shoes and sandals.

3. I haven’t spoken to Mr. Quang for three months.

4. Trang used to type faster than she can/ does now.

5. My grandfather asked me to turn down the radio for him.

Đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 8 năm 2021 có đáp án - Đề số 5

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others from 1 to 3.

1. A. vacation B. restaurant C. lake D. information

2. A. officer B. open C. grow D. moment

3. A. send B. flew C. mend D. tent

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 4 to 6.

4. Would you mind if I smoked? .......................

A. I’d rather you don’t C. I’d rather you didn’t

B. I’d rather you won’t D. I’d rather you haven’t

5 . Christmas songs.......................for people eight hundred years ago

A. was performed B. are performed C. performed D. were performed

6. Do you mind if I................ some photos on the way to the city centre?

A. take B. am taking C. will take D. took

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that is in good collocation each of the following questions from 7 to 9

7. If a patient can’t walk, he can use................... to move around.

A. an eye chart B. a car C. a wheel chair D. a scale

8.. ...................... means not buying products which are over packed.

A. “Reducing” B. “Recycling” C. “Reusing” D. “Reordering”

9.The heads of four American........................ are carved into Rushmore

A. people B. presidents C. chairmen D. head leaders

Mark the letter A, B, C on your answer sheet to correct a mistake in each of the following questions from 10 to 12.

10. She asked me if I am a student.

a. is

b. was

c. were

11. He said he is a plumber.

a. was

b. were

c. are

12. I have lived here for last month.

a. since b. from c. ago

Read the following letter and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 13 to 20 

Dear Jane,

I am having a really good time in Ha Noi, the (13) … of Viet Nam. The people are (14) … and helpful and the weather has been wonderful, (15) … and (16) … In Ha Noi, I visited some of my old friends, Tom and Sally. It (17) … very nice to see them. We visited The History (18) … and some art galleries on Hang Bai Street and had lunch together at a (19) … restaurant. I bought a lot of souvenirs and postcards (20) … you and other friends.

See you soon.

with love,

Mary

13. A. capital B. city C. old town D. center

14. A. hospital B. hospitable C. reserved D. shy

15. A. hot B. cold C. cool D. good

16. A. rainy B. snowy C. hot D. sunny

17. A. was B. is C. will be D. were

18. A. library B. Museum C. square D. park

19. A. vegetable B. vegetables C. vegetarian D. vegetarians

20. A. to B. of C. with D. for

Read the following passage and answer the questions

Last Tuesday Dick went to London. The train got into Temple Mead at 12.45. Rosemary, his close friend met him outside the station. First, they went to a small café to have a cup of coffee. They talked endlessly. Then they walked around for a while, and finally went to Rosemary's house. They had a lovely lunch. Dick met Rosemary's mother and later her two children when they went home from school. In the evening, he went to see a very interesting film with Rosemary's family.

After the show, he said goodbye to them and left for London.

21. How did Dick go to London Tuesday?

.....................................................................................................................................

22. What time did the train arrive at Temple Mead?

.....................................................................................................................................

23. Whom did Dick meet at Rosemary’s family?

.....................................................................................................................................

24. Did he watch an interesting film with Rosemary’s family?

.....................................................................................................................................

25. When did Dick leave for London?

.....................................................................................................................................

Rewrite the sentences

26. The Chinese invented paper in the first century A D .

.....................................................................................................................................

27. This factory produces 10.000 cars each year .

.....................................................................................................................................

28.. “My sister likes cooking “ said Nam .

.....................................................................................................................................

29. “ Is Ha Noi in Northern in VN , Mary ask Phuong ?”

.....................................................................................................................................

ĐÁP ÁN

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. C.

2. A.

3. B.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 4 to 6.

4. C

5. D

6. A

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that is in good collocation each of the following questions from 7 to 9

7. C

8. A

9. B

Mark the letter A, B, C on your answer sheet to correct a mistake in each of the following questions from 10 to 12.

10. b. was

11. a. was

12. a. since

Read the following letter and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 13 to 20

13. A 14. B 15. D 16. D

17. A 18. B 19. C 20. D

Read the passage and choose True (T) or False (F) to the following statements.

21. He went to London by train.

22. The train arrived at Temple Mead at 12.45 .

23. He met Rosemary’s mother and her two children.

24. Yes, he did.

25. He left for London after the show.

Rewrite the sentences

26. Paper was invented in the first century AD by the Chinese .

27. 10.000 cars are produced each year by this factory .

28. Nam said that his sister liked cooking

29. Mary asked Phuong if Ha Noi was in Northern in VN

5 Đề thi thử tiếng Anh lớp 8 học kì 2 có đáp án tiếp theo

Bộ 5 đề kiểm tra tiếng Anh 8 học kì 2 có đáp án còn lại có trong file tải về.

Trên đây là Bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 thí điểm có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com luôn cập nhật liên tục tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 8 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... Mời bạn đọc tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
1 2.256
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm