Đề cương ôn tập Tết Tiếng Anh 7 năm 2022

Đề cương ôn tập Tiếng Anh lớp 7

Đề cương ôn tập tết Tiếng Anh 7 năm 2022 được VnDoc sưu tầm và đăng tải. Đây là tài liệu tham khảo môn Tiếng Anh lớp 7 dành cho các bạn học sinh ôn tập, củng cố kiến thức, rèn luyện kĩ năng làm bài Tiếng Anh. Mời các bạn cùng tham khảo

Đề cương ôn tập Tết Tiếng Anh 7 năm 2022

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has the different sound in the underlined part

1. A. means

B. great

C. seatbelt

D. teacher

2. A. record

B. vehicle

C. lesson

D. zebra

3. A. ended

B. shocked

C. laughed

D. missed

4. A. safely

B. pavement

C. animation

D. female

5. A. loved

B. liked

C. wished

D. gripped

6. A. head

B. break

C. bread

D. heavy

7. A. ancient

B. radio

C. nature

D. village

8. A. said

B. wait

C. maid

D. sail

Exercise 2: Complete the sentences with used to or didn’t use to and the verbs in the box

play

wash

be

eat

like

travel

live

work

read

get up

1. I _____________ in the countryside when I was a child.

2. My mother _____________ coffee but now she loves it.

3. Julian _____________ much, but Harry Potter changed his attitude.

4. Dave _____________ in a football team but now he plays basketball.

5. The children _____________early because they had to get to school at 7 o’clock.

6. The shop _____________ so crowded as it is nowadays.

7. In those days, people _____________ all their clothes by hand.

8. I _____________ in a restaurant before I went to college.

9. People _____________ so much junk food, their diet was healthier.

10. When my father was young, he _____________ abroad so much.

Exercise 3: Choose the correct answer

1. I ____________ a lot when I was younger.

A. use to swim

B. used to swim

C. used to swimming

D. didn't used to swim

2. My Grandpa never__________ coffee. He always drank tea.

A. uses to like

B. used to like

C. didn't use to like

D. is used to like

3. Dominic _________ to bed late on Fridays and Saturdays.

A. usually goes

B. uses to go

C. doesn't use to go

D. is used to go

4. What kind of music ________when she was a child?

A. Nancy used to like

B. used Nancy to like

C. did Nancy used to like

D. did Nancy use to like

5. You should walk across the street ______ the zebra crossing.

A. on

B. at

C. in

D. from

6. You ______ cross the street when the light is red.

A. should

B. don’t have to

C. can

D. mustn’t

7. __________ they spent a lot of money on the film, it wasn’t a big success.

A. However

B. Nevertheless

C. When

D. Although

8. The end of the film was so _________ that many people cried.

A.shocking

B. moving

C. exciting

D. boring

9. A ___________ is a film that shows real life events or stories.

A.action

B. documentary

C. thriller

D. comedy

10. Twelve Years a Slave is based ______ a true story of Solomon Northup

A. in

B. by

C. on

D. from

Exercise 4: Write the correct tense or form of verbs in bracket

1. What is the best horror movie you _____________________ (see) so far?

2. Tom Hanks _______________(win) an Oscar for playing Forrest Gump in 1994.

3. I ________________ (watch) a very interesting Korean drama at present.

4. Kong – Skull Island _____________________ (direct) by Jordan Vogt – Roberts.

5. The film was a commercial success although it __________________ (not receive) good reviews from critics.

6. __________________ (your brother/ usually/ watch) movies at home or the cinema?

7. What __________________ (you/ do) tomorrow night?

8. Joanna ________________________ (not be) to the cinema since November.

9. The last film I ______________________ (see) at the cinema was an action film called Fast and Furious.

10. Clint Eastwood became one of the most respected directors, in spite of ___________ (be) known for his western.

Exercise 5: Read the passage, and then answer the questions

Captain Jack Sparrow is a pirate. He has a ship called the Black Pearl. One day, he goes to Jamaica, where he sees a beautiful woman, Elizabeth. Then Jack meets Will, who loves Elizabeth too. Jack, Will, and Elizabeth look for pirate treasure. The treasure is on the island Isla de Muerta. They must fight the pirate Captain Barbarossa, who has the treasure. Captain Jack wins and they all go back to Jamaica. There, Elizabeth tells Will that she loves him.

1. Is Captain Jack sparrow a pirate? What is the name of his ship?

_________________________________________

2. Who loves Elizabeth?

_________________________________________

3. Who has the treasure?

_________________________________________

4. Who wins the treasure?

_________________________________________

5. Who does Elizabeth love?

_________________________________________

Exercise 6: Arrange the words to make meaningful sentences

1. is/ the/ your/ train station/ how/ hotel/ to/ far/ it/ from ?

_________________________________________

2. my/ it/ not/ is/ far/ very/ house/ from/ to/ school.

_________________________________________

3. think/ I/ it's/ time/ to/ do/ to/ reduce/ in/ something/ traffic jams/ Vietnam.

_________________________________________

4. used/ school/ on/ Mai/ foot/ she/ to/ go/ to/ was/ in/ when/ primary school.

_________________________________________

5. there/ city center/ traffic jams/ are/ the/ in/ rush hour/ often/ the/ in.

_________________________________________

Exercise 7: Fill in the blank with a suitable word

“A Kid in King Arthurs Court” is directed by Michael Gottlieb. The main (1) _______ in the film is a teenager called Calvin Fuller. Calvin is (2) _______Thomas Ian Nicholas. This film is a modern retelling of Mark Twain’s (3) _______book Connecticut Yankee.

Calvin lives in California, USA. He is a very shy boy and he is not very good at sports. At the beginning of the film, Calvin is playing baseball when there is a (4) _______ earthquake. A hole opens in the ground and Calvin falls through it. He lands in the past, in the (5) _______ of King Arthur.

Calvin meets King Arthur and Merlin, the wizard. King Arthur is played by joss Ackland and Merlin is played by Ron Moody. They think that Calvin is (6) _______because he plays them modern music on his CD player and he show them (7) _______to make roller blades and a mountain bike. Calvin is trained to be a knight and he becomes more (8) _______. Calvin helps King Arthur to beat his enemy, Lord Belasco, and then Merlin sends Calvin back to the future. Calvin finds himself back in the baseball game, (9) _______ this time he wins the game.

The special effects in A Kid in King Arthur’s Court are very good. Michael Gottlieb is a great director and the actors’ performances are good. The film is funny and (10) _______. It’s a comedy, a drama, and an action film all in one.

1. A. author

B. name

C. character

D. actress

2. A. played

B. did

C. made

D. created

3. A. classify

B. class

C. classic

D. classical

4. A. terrify

B. terrible

C. terrifying

D. terribled

5. A. period

B. decade

C. moment

D. time

6. A. amazed

B. amazing

C. amaze

D. amazes

7. A. what

B. whatever

C. how

D. which

8. A. confident

B. confidence

C. confide

D. confided

9. A. although

B. but

C. despite

D. even

10. A. excite

B. excited

C. excites

D. exciting

Exercise 8: Fill in the blank with a word/ phrase in the box.

train

transport

example

cities

discourage

expensive

problem

pollution

Traffic congestion in many (1) ____________ around the world is severe. One possible solution to this (2) ____________ is to impose heavy taxes on car drivers and use this money to make public transport better. One of the first benefits of such a measure is that the heavy taxes would (3) ____________ car owners from using their cars because it would become very (4) ____________ to drive. This would mean that they would begin to make use of public (5) ____________ instead, thus reducing traffic problems and (6) ____________as well. Another benefit would be that much more use would be made of public transport if it was improved. It is often the case that public transport in cities is very poor. For (7) ____________, we often see old buses and (8) ____________ that people would rather not use. High taxes would generate enough money to make the necessary changes.

Exercise 9: Complete the second sentences so that it has the same meaning as the first

1. The distance between my house and the nearest bookstore is about 2 kilometres

It _________________________________________________

2. The airport is not far from the hotel.

The hotel is _________________________________________

3. What’s the distance from Madrid to Barcelona?

How _______________________________________________

4. Turn left into Lavalle Street and then go straight ahead.

Make _______________________________________________

5. Did your father use to drive to work?

Did your father use to travel______________________________?

-The end-

Đáp án đề cương ôn tập Tết Tiếng Anh 7 năm 2021

Exercise 1: Find the word which has the different sound in the underlined part

1. B

2. C

3. C

4. C

5. A

6. B

7. D

8. A

Exercise 2: Complete the sentences with used to or didn’t use to and the verbs in the box

1. used to live

2. didn’t use to like

3. didn’t use to read

4. used to play

5. used to get up

6. didn’t use to be

7. used to wash

8. used to work

9. didn’t use to eat

10. used to travel

Exercise 3: Choose the correct answer

1. B

2. B

3. A

4. D

5. B

6. D

7. D

8. B

9. B

10. C

Exercise 4: Write the correct tense or form of verbs in bracket

1. have seen

2. won

3. am watching

4. was directed

5. didn’t receive

6. Does your brother usually watch

7. are you doing

8. hasn’t been

9. saw

10. being

Exercise 5: Read the passage, and then answer the questions

1. Yes, he is. His ship is the Black Pearl.

2. Jack and Will love Elizabeth.

3. The pirate Captain Barbarossa has the treasure.

4. Captain Jack wins the treasure.

5. Elizabeth loves Will.

Exercise 6: Arrange the words to make meaningful sentences

1. How far is it from your hotel to the train station?

2. It is not very far from my house to school

3. I think it’s time to do something to reduce traffic jams in Vietnam

4. Mai used to go to school on foot when she was in primary school

5. There are often traffic jams in the city centre in the rush hour

Exercise 7: Fill in the blank with a suitable word

1. C

2. A

3. C

4. B

5. D

6. B

7. C

8. A

9. B

10. D

Exercise 8: Fill in the blank with a word/ phrase in the box.

1. cities

2. problem

3. discourage

4. expensive

5. transport

6. Pollution

7. example

8. tranis

Exercise 9: Complete the second sentences so that it has the same meaning as the first

1. It is about 2 kilometres from my house to the nearest bookstore

2. The hotel is near/ close to the airport

3. How far is Madrid from Barcelona?

4. Make a left turn into Lavalle Street and then go straight ahead

5. Did your father use to travel to work by car?

Đề cương ôn tập tết Nguyên Đán Tiếng Anh 7 được VnDoc chia sẻ trên đây. Hy vọng với tài liệu này sẽ giúp ích cho các bạn học sinh có thêm tài liệu tham khảo, chuẩn bị tốt cho bài giảng sắp tới.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề cương ôn tập tết Tiếng Anh 7 năm 2021. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Bài tập Unit 7 lớp 7 nâng cao: Traffic, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu học tập THCS miễn phí trên Facebook: Tài liệu học tập lớp 7. Mời các bạn học sinh tham gia nhóm, để có thể nhận được những tài liệu mới nhất.

Đánh giá bài viết
1 1.503
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh lớp 7 Xem thêm