Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 8 có đáp án lần 1

Mời thầy cô và các em học sinh tham khảo Đề kiểm tra 1 tiết lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án có trên VnDoc.com. Đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng Anh 8 mới này có thể được dùng làm đề kiểm tra 1 tiết, đề thi cuối kỳ, đề khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 8. Ngoài ra, thầy cô và các em học sinh còn có thể tham khảo nhiều tài liệu Tiếng Anh lớp 8 khác trên VnDoc.com.

Đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng Anh lần 1 học kì 1 lớp 8 có đáp án dưới đây gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 8 khác nhau thường xuất hiện trong đề thi môn tiếng Anh chính thức như: Tìm từ có phần gạch chân phát âm khác; Chọn đáp án đúng; Chia động từ trong ngoặc; Đọc đoạn văn tìm thông tin đúng sai; Viết lại câu tiếng Anh,... giúp các em học sinh lớp 8 rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

I. Đề kiểm tra 1 tiết tiếng anh lớp 8 lần 1 có đáp án

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three in each question.

1. A. ancestor  B. diverse  C. ethnic  D. heritage
2. A. hunt  B. custom C. multicultural D. unique
3. A. shawl  B. gather  C. add  D. match

Choose the word which has a different stress pattern from the other three in each question.

1. A. minority B. majority  C. diversity  D. curious
2. A. costume  B. recognise C. significant  D. terraced

Choose the word or phrase that best completes each sentence below.

1. A boy is ___________ the buffalo in the rice field.

A. playing

B. fighting

C. herding

D. running

2. There are not many high buildings to block ____________ in our village.

A. view

B. a view

C. some views

D. the view

3. Terraced fields are often found in ___________ area.

A. mountain

B. mountainous

C. mountaineer

D. mountainful

4. Vietnam is a country of great ____________ with 54 ethnic groups.

A. diversity

B. diversed

C. diverse

D. diversion

5. For Vietnamese people living in the countryside, rice is the main ___________ crops.

A. agriculture

B. agricultural

C. agribusiness

D. agricultures

6. Important decisions of the whole tribal group are often made in the _______ house.

A.communal

B. communication

C. communicate

D. common

7. Many Vietnamese ethnic minority students are studying at ___________ schools.

A. private

B. international

C. national

D. boarding

8. During Tet holiday, many _________ festivals are held among different ethnic groups in Vietnam.

A. religion

B. religiousity

C. religious

D. religiously

9. Vietnamese government have made great effort to __________ traditional cultural indentifies of each minority group.

A. change

B. preserve

C. collect

D. store

10. The Cham has a __________ of wet rice cultivation.

A. tradition

B. traditional

C. traditionally

D. traditioned

Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

1. It is risky to travel across the mountain at night.

A. safe

B. unsafe

C. convenient

D. inconvenient

2. Nam would like to find out more about the customs and traditions of Tay people.

A. to see

B. to look for

C. to learn

D. to watch

3. Ancestor worshipping plays a significant role in Vietnames culture.

A. important

B. unimportant

C. minor

D. active

Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

1. The majority of The Viet live along the Red River and The Mekong Delta.

A. a half

B. all

C. minority

D. none

2. Gong is considered a unique musical instrument of Tay Nguyen people.

A. rare

B. special

C. typical

D. common

Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below.

Bamboo is engraved in Vietnamese culture and daily life, providing protection, and representing resiliency. Bamboo can be manipulated in any shape or form to assist in the simplest or most complex of functions. Here in Vietnam, and especially in the countryside, bamboo is used for everything- from chopsticks, to chairs, to agricultural tools, to roofs, to instruments and to home decorations.

Bamboo is embedded even in Vietnamese dance culture! A series of bamboo sticks are set up in a line, with people holding them in place on either side. Dancers move in and out of the sticks, trying to time their dancing so as not to get caught between the bamboo sticks. Performers typically dance hand in hand, slowly making their way sideways along the bamboo line and even the best of dancers always tend to get stuck a few times, resulting in bunches of giggles and loads of smiles.

(Source: Adapted from We Have Kids)

1. What is the main idea of the passage?

A. Bamboo dance is part of Vietnamese traditional art.

B. Bamboo is a part of Vietnam culture and daily life.

C. Bamboo dance is very easy to learn.

D. It is fun to do bamboo dance.

2. What is NOT MENTIONED as a function of bamboo?

A. Making chopsticks

B. Making agriculture tools

C. Making bowls

D. Making roofs

3. According to the passage, to perform the bamboo dance, dancers should

A. try not to get caught by the bamboo sticks.

B. move in and out of the bamboo sticks quickly.

C. Both A and B are correct.

D. Both A and B are incorrect.

4. Which sentence is NOT TRUE according to the passage?

A. We can make many things from bamboo.

B. Bamboo dancers use their hands on the floor to dance.

C. The best bamboo dancers can still get stuck a few times.

D. Bamboo appears a lot in Vietnam daily life.

5. Which explanation has the closest meaning to the word “hand in hand” in the passage?

A. Holding each other’s hand

B. Clapping each other’s hand

C. Shaking each other’s hand

D. Waving each other’s hand

ĐÁP ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three in each question.

1 - B; 2 - D; 3 - A;

Choose the word which has a different stress pattern from the other three in each question.

1 - D; 2 - C; 

Choose the word or phrase that best completes each sentence below.

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - A; 5 - B; 

6 - A; 7 - D; 8 - C; 9 - B; 10 - A;

Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

1 - B; 2 - C; 3 - A;

Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

1 - C; 2 - D;

Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - B; 5 - A; 

II. Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh 8 lần 1 học kì 1

A. PHONETICS: (1p)

1. A. children B. chicken C. chair D. character

2. A. curly B. shy C. fly D. sky

3. A. joke B. local C. blond D. sociable

4. A. fourteen B. volunteer C. seem D. free

B. LANGUAGE FOCUS: (3ps)

I. Choose A, B, C, D for each gap in the following sentence. (2ps)

1. "Would you_________ to go to the movies with me?" – "I'd love to."

A. like B. want C. love D. mind

2. He is not ____________ get married.

A. enough old to B. enough old for C. old enough to D. old enough for

3. Her mother ____________this city two years ago.

A. left B. leaves C. is leaving D. will leave

4. Alexander Graham Bell was born __________ March 3, 1847.

A. in B. on C. at D. during

5. Don't come in. Please wait _________ for your turn.

A. inside B. downstairs C. outside D. upstairs

6. The children are old enough to look after __________.

A. themselves B. ourselves C. herself D. for themselves

7. We ought __________ the wardrobe in the corner opposite the bed.

A. put B. putting C. to put D. puts

8. The calendar is ________ the clock, _________ the picture and the lamp.

A. on/next to B. under/between C. behind/between D. above/on

II. Supply the correct form of the verbs in the blanket. (1p)

1. We usually (go) ___________ to the library three times a week, but last week we (go) __________ twice.

2. Nga and Hoa (see) __________________ a movie tonight.

3. Sue can (speak) _______________ Vietnamese very well.

C. READING: (2ps)

I. Read the text and tick in the true/ false column: (1p)

Do you have any close friends? I have two close friends, Hanh and Mai. We are in the same class. We are also neighbors. Hanh is a beautiful girl with big black eyes and an oval rosy face. She is an intelligent student who is always at the top of the class. She likes reading, and she often goes to the library whenever she has free time. Mai isn't as beautiful as Hanh, but she has a lovely smile and looks very healthy. Mai is very sporty. She is a volleyball star of our school. She is very sociable and has a good sense of humor. I love both of my friends and I always hope our friendship will never die.

Statements

True

False

1. The writer has two close friends.

 

 

2. They are in the same class.

 

 

3. Mai likes reading.

 

 

4. Hanh likes sports.

 

 

II. Read the text and answer the questions: (1p)

1. What does Hanh look like?

→ ...........................................................................................

2. Is she intelligent?

→ ...........................................................................................

3. What does Mai look like?

→ ...........................................................................................

4. Is she shy?

→ ...........................................................................................

D. WRITING: (4 ps)

I. Complete each sentence so it means the same as the sentence above. (2ps)

1. Peter is too young to see the horror film.

→ Peter is not old ...................................................................................

2. Hoa is older than Nien.

→ Nien is ...............................................................................................

3. The cat is on the gas stove.

→ The gas stove is ..................................................................................

4. Her hair is long and black.

→ She has ...............................................................................................

II. Put the words or phrase in correct order to make sentences. (2ps)

1. enough/ Jane/ strong/ the box./ to/ is/ lift

→ .................................................................................................................

2. you/ going to/ are/ What/ do/ next weekend?

→ .................................................................................................................

3. is/ Mai./ beautiful/ more/ Hanh/ than

→ .................................................................................................................

4. awful/ an/ What/ house!

→ ................................................................................................................

III. Đáp án Đề kiểm tra 1 tiết lớp 8 môn tiếng Anh

A. PHONETICS: (1p)

1. children B. chicken C. chair D. character

2. A. curly B. shy C. fly D. sky

3. A. joke B. local C. blond D. sociable

4. A. fourteen B. volunteer C. seem D. free

B. LANGUAGE FOCUS: (3ps)

I. Choose A, B, C, D for each gap in the following sentence. (2ps)

1. “Would you_________ to go to the movies with me?” – “I’d love to.”

A. like B. want C. love D. mind

2. He is not ____________ get married.

A. enough old to B. enough old for

C. old enough to D. old enough for

3. Her mother ____________this city two years ago.

A. left B. leaves C. is leaving D. will leave

4. Alexander Graham Bell was born __________ March 3, 1847.

A. in B. on C. at D. during

5. Don’t come in. Please wait _________ for your turn.

A. inside B. downstairs C. outside D. upstairs

6. The children are old enough to look after __________.

A. themselves B. ourselves

C. herself D. for themselves

7. We ought __________ the wardrobe in the corner opposite the bed.

A. put B. putting C. to put D. puts

8. The calendar is ________ the clock, _________ the picture and the lamp.

A. on/ next to B. under/ between

C. behind/ between D. above/ on

II. Supply the correct form of the verbs in the blanket. (1p)

1. We usually (go) ___ go ________ to the library three times a week, but last week we (go) __went________ twice.

2. Nga and Hoa (see) __will see/ are going to see_____ a movie tonight.

3. Sue can (speak) ____ speak _____ Vietnamese very well.

C. READING: (2ps)

I. Read the text and tick in the true/ false column: (1p)

Do you have any close friends? I have two close friends, Hanh and Mai. We are in the same class. We are also neighbors. Hanh is a beautiful girl with big black eyes and an oval rosy face. She is an intelligent student who is always at the top of the class. She likes reading, and she often goes to the library whenever she has free time. Mai isn’t as beautiful as Hanh, but she has a lovely smile and looks very healthy. Mai is very sporty. She is a volleyball star of our school. She is very sociable and has a good sense of humor. I love both of my friends and I always hope our friendship will never die.

Statements

True

False

1. The writer has two close friends.

 

2. They are in the same class.

 

3. Mai likes reading.

 

4. Hanh likes sports.

 

II. Read the text and answer the questions: (1p)

1. What does Hanh look like?

→ She is a beautiful girl with big black eyes and an oval rosy face.

2. Is she intelligent?

→ Yes, she is.

3. What does Mai look like?

→ She has a lovely smile and looks very healthy.

4. Is she shy?

→ No, she isn’t.

D. WRITING: (4 ps)

I. Complete each sentence so it means the same as the sentence above. (2ps)

1. Peter is too young to see the horror film.

→ Peter is not old enough to see the horror film.

2. Hoa is older than Nien.

→ Nien is younger than Hoa.

3. The cat is on the gas stove.

→ The gas stove is under the cat.

4. Her hair is long and black.

→ She has long black hair.

II. Put the words or phrase in correct order to make sentences. (2ps)

1. enough/ Jane/ strong/ the box./ to/ is/ lift

→ Jane is strong enough to lift the box.

2. you/ going to/ are/ What/ do/ next weekend?

→ What are you going to do next weekend?

3. is/ Mai./ beautiful/ more/ Hanh/ than

→ Hanh is more beautiful than Mai.

4. awful/ an/ What/ house!

→ What an awful house!

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh 8 1 tiết số 1 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
129 72.468
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh 8 Xem thêm