Đề kiểm tra 1 tiết số 4 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020 - 2021

Đề kiểm tra Tiếng Anh 45 phút lần 4 lớp 11

Đề kiểm tra định kỳ môn Tiếng Anh lần 2 học kì 2 lớp 11 có đáp án nằm trong bộ đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 11 theo chương trình học do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện thi môn Tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung bài học Unit 8 - 9 chương trình sách mới của bộ GD - ĐT giúp học sinh lớp 11 củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

Đề kiểm tra 1 tiết số 4 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020 - 2021

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. dinner

B. disappear

C. discover

D. dinosaur

2. A. annual

B. basic

C. average

D. capacity

3. A. constant

B. modern

C. obvious

D. robot

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. image

B. purchase

C. mislead

D. deadline

2. A. copy

B. remove

C. notice

D. intention

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. My father ____ as a teacher for almost thirty years.

A. works

B. is working

C. worked

D. has been working

2. Further and higher education colleges offer courses and qualification wide range of vocational and academic subjects at many ____.

A. levels

B. positions

C. standards

D. qualities

3. The teachers at Edinburgh College encourage students to ____ with others, experiment with arts and find their own ideas.

A. solve

B. collaborate

C. support

D. improve

4. To plant rice, farmers, ____, set young plants in the mud.

A. they wade with bare feet in the water

B. who water wading in their bare feet

C. wading in the water with their bare feet

D. whose bare feet wading in

5. A fine tomb, ____, marks the grave of the poet Chaucer.

A. which in the fifteenth century was erecting

B. erected in the fifteenth century

C. erecting in the fifteenth century

D. being erected in the fifteenth century

Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line.

1. Last year, we came to the heritage site and beautiful _____________ of West Yen Tu. (LAND)

2. The basic architectural and landscape features of the Complex of Hue Monuments have been maintained intact since their original ___________ in the early 19t century. (CONSTRUCT)

3. Some students decide to study in the United States or the United Kingdom to improve their language ___________, which can help them to get a better job. (SKILLFUL)

Put the verbs in the correct form

1. That book (lie) ___________ on the table for weeks. You (not read) _________

2. Jack (go) ___________ to Switzerland for a holiday. He (never, be) ____________ there.

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage.

British further education qualifications are respected by employers and (1) ____ worldwide. There are two main types: academic courses, and vocational and professional courses. Academic courses help you (2) ____ for higher education at a university or college. They aim to develop your analytical skills, critical

thinking and knowledge. (3) ____ and professional courses give you the skills and qualification you need to enter and succeed in your chosen career. They offer technical (4) ____ and skills for the workplace.

British (5) ____ education providers invest heavily in facilities - from libraries, computer centres and science laboratories to sports centres, theatres and arts studios. Class sizes are (6) ____ to ensure that you have access to equipment and enough time to talk to your tutors and lectures.

British qualifications are a great boost to your CV and to your earnings. Employers are increasingly looking for (7) ____ with multicultural experience. Moreover, British colleges and universities have strong links with industry - many courses are designed in partnership with, and taught by, industry professional. Many include the option of a year in industry or a work placement, giving you real professional (8) ____.

English is widely regarded as the language of business. Studying in the UK helps you learn language quickly, through your studies, friends and everyday life. If you need any additional support, (9) ____ are lots of English language classes across the UK.

The UK is a truly multicultural society, with a wonderful mix of people from many different backgrounds. As a student, you'll get to know people from all over the world and be inspired by many cultures. Many colleges have international offices and advisers to ensure you feel welcome and are supported (10) ____ your time in British further education.

1. A. academics

B. academy

C. academical

D. academically

2. A. get

B. prepare

C. make

D. support

3. A. Occasional

B. Vocational

C. Optional

D. Various

4. A. growing

B. changing

C. adding

D. training

5. A. further

B. each

C. both

D. every

6. A. bored

B. restricted

C. expensive

D. attracted

7. A. joins

B. enters

C. arrives

D. graduates

8. A. experiment

B. factor

C. experience

D. problem

9. A. there

B. that

C. which

D. they

10. A. in

B. over

C. throughout

D. cross

Read the passage and choose the best answer.

A rather surprising geographical feature of Antarctica is that a huge freshwater lake, one of the world's largest and deepest, lies hidden there under four kilometers of ice. Now known as Lake Vostok, this huge body of water is located under the ice block that comprises Antarctica. The lake is able to exist in its unfrozen state beneath this block of ice because its waters are warmed by geothermal heat from the earth's core. The thick glacier above Lake Vostok actually insulates it from the frigid temperatures on the surface.

The lake was first discovered in the 1970s while a research team was conducting an aerial survey of the area. Radio waves from the survey equipment penetrated the ice and revealed a body of water of indeterminate size. It was not until much more recently that data collected by satellite made scientists aware of the tremendous size of the lake; the satellite-borne radar detected an extremely flat region where the ice remains level because it is floating on the water of the lake.

The discovery of such a huge freshwater lake trapped under Antarctica is of interest to the scientific community because of the potential that the lake contains ancient microbes that have survived for thousands of years, unaffected by factors such as nuclear fallout and elevated ultraviolet light that have affected organisms in more exposed areas. The downside of the discovery, however, lies in the difficulty of conducting research on the lake in such a harsh climate and in the problems associated with obtaining uncontaminated samples from the lake without actually exposing the lake to contamination. Scientists are looking for possible ways to accomplish this.

Question 1: The word "hidden" in paragraph 1 is closest in meaning to ____.

A. undrinkable B. untouched C. unexploitable D. undiscovered

Question 2: What is true of Lake Vostok?

A. It is completely frozen. B. It is saltwater lake.

C. It is beneath a thick slab of ice. D. It is heated by the sun.

Question 3: Which of the following is closest in meaning to "frigid" in paragraph 1?

A. extremely cold B. easily broken C. quite harsh D. lukewarm

Question 4: All of the following are true about the 1970 survey of Antarctica EXCEPT that it ____.

A. was conducted by air B. made use of radio waves

C. could not determine the lake's exact size D. was controlled by a satellite

Question 5: It can be inferred from the passage that the ice would not be flat if ____.

A. there were no lake underneath B. the lake were not so big

C. Antarctica were not so cold D. radio waves were not used

Question 6: The word "microbes" in paragraph 3 could best be replaced by which of the following?

A. Pieces of dust B. Tiny bubbles C. Tiny organisms D. Rays of light

Question 7: Lake Vostok is potentially important to scientists because ____.

A. can be studied using radio waves

B. may contain uncontaminated microbes

C. may have elevated levels of ultraviolet light

D. has already been contaminated

Question 8: The purpose of the passage is to ____.

A. explain how Lake Vostok was discovered

B. provide satellite data concerning Antarctica

C. discuss future plans for Lake Vostok

D. present an unexpected aspect of Antarctica's geography

Rewrite these following sentences

1. We have a lot of exercises which we have to do tonight.

We have ______________________________________

2. The man who is talking to John is from Korea. (talking)

______________________________________________

3. I'm busy right now, so I can't help you.

I could ________________________________________

-The end-

Đáp án đề kiểm tra 1 tiết số 4 môn Tiếng Anh lớp 11

Find the word which has a different sound in the part underlined

1. D

2. B

3. D

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. C

2. B

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. D

2. A

3. B

4. C

5. B

Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line.

1. Last year, we came to the heritage site and beautiful ____landscape___ of West Yen Tu. (LAND)

2. The basic architectural and landscape features of the Complex of Hue Monuments have been maintained intact since their original _____construction____ in the early 19t century. (CONSTRUCT)

3. Some students decide to study in the United States or the United Kingdom to improve their language _____skills______, which can help them to get a better job. (SKILLFUL)

Put the verbs in the correct form

1. That book (lie) ____has been lying____ on the table for weeks. You (not read) ___haven’t you read___

2. Jack (go) ____has gone___ to Switzerland for a holiday. He (never, be) ___has never been____ there.

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage.

1. A

2. B

3. B

4. D

5. A

6. B

7. D

8. C

9. A

10. C

Read the passage and choose the best answer.

1. B

2. C

3. A

4. D

5. A

6. C

7. B

8. D

Rewrite these following sentences

1. We have a lot of exercises to do tonight.

2. The man talking to John is from Korea.

3. I could help you if I weren’t busy right now.

Tải trọn bộ nội dung đề thi, đáp án tại đây: Kiểm tra 1 tiết số 4 môn Tiếng Anh 11 có file nghe năm học 2020-2021. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,.. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu học tập THPT miễn phí trên Facebook: Tài liệu học tập lớp 11. Mời các bạn học sinh tham gia nhóm, để có thể nhận được những tài liệu mới nhất.

Đánh giá bài viết
2 125
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh lớp 11 Xem thêm