Đề kiểm tra học kì 1 tiếng Anh lớp 8 năm 2019 - 2020

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 8 có đáp án

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 chương trình mới học kì 1 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh lớp 8 được biên tập bám sát chương trình học tiếng Anh 8 mới giúp các em học sinh củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences:

1. You should ____________ information about a custom or tradition.

A. Finds

B. found

C. finding

D. find

2. A tradition is something we do that is special and ____________ down through the generations.

A. to passed

B. is passed

C. passing

D. is passing

3. In the UK, there are lots of customs for table manners. For example, we ____________ use a knife and fork at dinner.

A. have to

B. are having

C. has to

D. having to

4. In Viet Nam, you____________ use only the first name to address people older than you.

A. should

B. must

C. shouldn’t

D. have to

5. At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes ; ____________, every child likes it very much.

A. However

B. Moreover

C. Because

D. Therefore

6. ____________ spring comes, many Vietnamese villages prepare for a new festival season.

A. While

B. When

C. Nevertheless

D. However

7.People burn incense to show respect to their ____________ during Tet.

A. relatives

B. ancestors

C. friends

D. neighbors

8.The Le Mat Festival ____________ the founding of the village.

A. worships

B. commemorates

C. performs

D.preserves

9.Which ethnic group has the largest population in Viet Nam? –“____________”

A. Kinh

B. Muong

C. Tay

D. Hmong

10.The Lao is one of ……………… many Thai- speaking peoples.

A. the

B. a

C. an

D. A and C

II. Give the correct form of the following verbs:

1. Lang Lieu couldn’t buy any special food because he ( be)____________ very poor.

2. When I came, his family (have) ___________ dinner around a big dining table.

3. Children should(take)__________ things from adults with both hands.

4. She fancies (read)___________ books to the young children.

5.we (not finish)_____________________ our homework yet.

III. Read and complete the passage with words in the box.

breakfast – study – at – learning – English

Tom is going to spend a year in China soon, he’ll ...(1)… Chinese language and History at the university, he’ll live in the university, he’ll share the room with a Chinese student. Days start very early so he’ll have to get up at about six o’clock, he’ll have …(2)… at about six thirty. His classes will be in both …(3)… and Chinese, and they’ll begin at seven thirty. Lunch is …(4)… twelve and then there’s a rest until three. He’ll continue …(5)… until six. After that he’ll come back his room in the university. He thinks it’ll be difficult for him but he likes the course.

IV. Choose the correct word A, B, C or D for each gap to complete the following passage :

Tim goes to junior high school in California. He is Hoa’s pen pal. His mother works ....(1)… home. She takes...(2)... of the family. Three mornings a week, she works part-time at a local supermarket. She and other women also cook lunch for homeless people once a week. His father works five days a week for about 40 hours. He has fewer...(3)...than his mother. His father has a...(4)...summer vacation. His family always ...(5)... to Florida on vacation.

1. A. in B. at C. on D. from
2. A. care B. part C. time D. place
3. A. day of B. days of C. day off D. days off
4. A. three- week B. three-weeks C. three weeks D. three week
5. A. go B. goes C. going D. is going

V. Read the passage and answer these questions below.

Yesterday when I was riding along a busy street, I saw an accident. A woman was knocked down when she crossed the street at a zebra crossing. Many people stopped to offer their help. A policeman arrived and asked a young man to telephone for an ambulance. While waiting for the ambulance, the policeman and some people tried to stop the bleeding. They used a handkerchief to cover the wound, then put pressure on it and held it tight. They tried to talk to her in order to keep her awake. After about ten minutes, the ambulance arrived and the woman was taken to the hospital.

A. Answer the following questions:

1. When did the accident happen?

2. What did they do to stop the bleeding?

3. What did they try to talk to her for?

B. Choose the best answer to complete the sentences:

1. ………..telephoned for an ambulance.

A. a policeman

B. a student

C. a young man

D. a doctor

2. They tried to talk to her in order to ……………

A. stop the bleeding

B. keep her awake.

C. keep her conscious

D. B &C are correct

VI. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before :

1. we haven’t eaten this food since June.

-> The last time we………………………………………………………………

2. He doesn’t like getting up early on cold days.

-> He hates ……………………………………………………………………...

3. People are cutting rice now.

->Rice…………………………………………………………………………...

4. He enjoys watching football matches..

-> He is interested………………………………………………………………...

5. It is not necessary to set off early today .

-You don’t …………………………………………………………………....

VII. Make sentences using the words and phrases given :

1. would/you/ like / drink /cup /tea?

………………………………………………………………………………………………

2. The students/ play /football/ ground /moment.

…………………………………………………………………………………………………

3. This tree / plant / my farther / 2 years ago/./

…………………………………………………………………………………………………

4. They/ already/ see/ that film/./

…………………………………………………………………………………………………

5. He/ used / go/ picnic/ weekends/ last year/./

…………………………………………………………………………………………………

VIII. Rearrange the sentences using the following words :

1.with/They/their/out/friends/eat/love/to.

…………………………………………………….

2.often/to/does/come/How/boat/ the/the/ island?

…………………………………………………….

3 The US//ethnic groups/over/a/is/with/multi-cultural/80

……………………………………………………………..

4.was/when/a fairy/The/appeared/crying/girl.

……………………………………………………..

5.person/afraid/not/is/anything/Brave/of.

……………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. D

2. B

3. A

4. C

5. B

6. B

7. B

8. B

9. A

10. A

II. Put the correct form of the verbs.

1. was; 2 .was having; 3. take; 4. reading; 5. hasn’t finished;

III. Read the following passage and put a word in the box in each of the numbered blanks:

1 - study

2 - breakfast

3 - English

4 - at

5 - learning

IV. Choose the correct word A, B, C or D for each gap to complete the following passage.

1. B; 2. A; 3.D; 4.A; 5. B;

V:

A.Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences:

1. C; 2. D

B. Answer the following questions

1. It happened yesterday.

2.They used a handkerchief to cover the wound, then put pressure on it and held it tight.

3.They tried to talk to her in order to keep her awake

VI. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before :

1.The last time we ate this kind of food was in June.

2.He hates getting up early on cold days

3.Rice is being cut now

4.He is interested in watching foot ball matches

5.You don’t have to set off early today

VII.Make up sentences, using the words and phrases given.

1.Would you like a cup of tea ?

2.The students are playing football in the ground at the moment.

3.This tree was planted by my father 2 years ago.

4.They’ve already seen that film.

5.He used to go on a picnic at weekends last year.

VIII Rearrange the sentences using the following words :

1.They love to eat out with their friends.

2.How often does the boat come to the island?

3.The US is a multi-cultural country with over 80 ethnic groups.

4. The girl was crying when a fairy appeared.

5.Brave person is not afraid of any thing.

Trên đây là Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 8 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,.. được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 810
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm