Đề kiểm tra tiếng Anh 7 Unit 4 Music and Arts

Bài tập tiếng Anh lớp 7 Unit 4 Music and Art có đáp án

Bài tập tiếng Anh 7 Unit 4 Music and Arts có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 chương trình mới theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh Unit 4 lớp 7 có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm + tự luận tiếng Anh lớp 7 mới giúp các em nâng cao kỹ năng tiếng Anh cơ bản.

I. Complete the following sentences, using “too”, or “either”.

1. Teenagers in Korea listen to K-pop, and those in Vietnam do……………

2. These photos are not clear, and those aren’t ………………….

3. I never watch horror films and my brother doesn’t…………………..

4. Peter studies music at school, and Alice does …………………….

5. Duong is interested in reading books, and Chau is…………………….

II. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1.

A.

collection

B.

tradition

C.

exhibition

D.

question

2.

A.

discussion

B.

vision

C.

treasure

D.

decision

3.

A.

music

B.

so

C.

saxophone

D.

expensive

4.

A.

hard

B.

talent

C.

happy

D.

Similarity

5.

A.

musical

B.

delicious

C.

special

D.

physician

III. Put the words into two groups (/ʃ/ and /ʒ /)

discussion

vision

leisure

musician

special

fiction

sunshine

conclusion

social

anxious

machine

usually

sure

delicious

treasure

television

decision

measure

occasion

pleasure

IV. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. Today, subjects like music and arts are put into the school ______________in Viet Nam.

A. so

B. too

C. either

D. however

2. My cousin – Hoa, is the same age ______ me.

A. as

B. of

C. to

D. Like

3. This year’s musical festival is not ________ it was last year.

A. worse

B. as good as

C. as well as

D. different from

4. Since the 1970s, the festival in Glastonbury has taken ________ almost every year .

A. time

B. place

C. note

D.notice

5. The puppet shows present ________ themes of Vietnamese villages.

A. city

B. country

C. rural

D. urban

6. The bright school is the most ________ famous in Britain.

A. perform

B. performed

C. performing

D. performance

7. The villagers are ________ they were years ago. There is no change at all.

A. as friendly as

B. as friend as

C. different from

D. not as friendly as

8. Dong ho paintings are made on _________paper with beautiful ___ colours.

A. tradition – nature

B. tradition – natural

C. traditional – nature

D. traditional – natural

9. My village is not ________ it was ten years ago.

A. same as

B. the same

C. the same as

D. the same like

10. Teenagers in Viet Nam like k- pop, and they like Korean films ________.

A. so

B. too

C. either

D. however

V. Reading and answer the questions

WATER PUPPETRY

Have you ever seen a water puppet show? It is so special and fantastic. It’s a unique Vietnamese tradition. Children love the performance, and tourists who come to Viet Nam greatly enjoy this kind of art.

Water puppetry ( Múa rối nước) is a traditional art form. It began in the 11th century. It originated in the villages of the Red River Delta of North Viet Nam. The show is performed in a pool. The puppets are supported by strings under the water and controlled by the puppeteers behind a screen, so they appear to be moving on the water. The puppets are made of wood and then painted.

The themes of the puppet show are rural: the performances show everyday life in the countryside and folk tales. There are stories about rice farming, fishing, and Vietnamese village festivals.

1. When did water puppetry begin?

…………………………………………………………

2. Where does a water puppet show take place?

………………………………………………………….

3. Who are the puppets controlled by?

………………………………………………………….

4. What are the puppets made of?

………………………………………………………….

5. What are water puppet show normally about?

…………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. Complete the following sentences, using “too”, or “either”.

1 - too; 2 - either; 3 - either; 4 - too; 5 - too; 

II. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1 - D; 2 - A; 3 - A; 4 - A; 5 - A; 

III. Put the words into two groups ( /ʃ/ and /ʒ / )

/ʃ/: discussion; musician; special; fiction; sunshine; social; anxious; machine; Sure; delicious; 

/ʒ/: vision; leisure; Conclusion; usually; treasure; television; decision; Measure; occasion; pleasure

IV. Choose the best answer (A, B, C or D).

1 - B; 2 - A; 3 - B; 4 - B; 5 - C; 

6 - D; 7 - A; 8 - D; 9 - C; 10 - B; 

V. Reading and answer the questions

1 - in the 11th century.

2 - in a pool.

3 - the puppeteers

4 - wood

5 - everyday life in the countryside and folk tales

Download Đề thi & Đáp án tại: Trắc nghiệm tiếng Anh 7 thí điểm Unit 4 Music and Arts có đáp án. Ngoài ra, mời các bạn tham khảo thêm tài liệu tiếng Anh được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến...

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

Đánh giá bài viết
1 834
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 7 Xem thêm