Đề thi chọn giáo viên giỏi THCS môn Tiếng Anh huyện Quỳ Hợp, Nghệ An năm 2010 - 2011

Đề thi chọn giáo viên giỏi THCS môn Tiếng Anh cấp huyện

Đề thi chọn giáo viên giỏi THCS môn Tiếng Anh huyện Quỳ Hợp, Nghệ An năm 2010 - 2011 gồm 5 phần có đáp án đi kèm, đây là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho quý giáo viên, giúp quý thầy cô giáo chuẩn bị tốt nhất cho bài thi chọn giáo viên dạy giỏi cấp huyện. Mời quý thầy cô giáo tham khảo.

Đề thi Giáo viên dạy giỏi cấp THPT Thuận Thành số 1 tỉnh Bắc Ninh năm 2013

Đề thi khảo sát chất lượng Giáo viên THCS tỉnh Đăk Lăk môn Toán

Đề thi khảo sát chất lượng Giáo viên THCS tỉnh Đăk Lăk môn Hóa học

UBND HUYỆN QUỲ HỢP

PHÒNG GD&ĐT

ĐỀ CHÍNH THỨC

KỲ THI CHỌN GIÁO VIÊN GIỎI THCS

CẤP HUYỆN NĂM HỌC 2010 - 2011

MÔN THI:TIẾNG ANH

Thời gian: 120 phút (không kể thời giao đề)

(Đề gồm 4 trang)

A. LISTENING: (Separated part)

B. PRONUNCIATION AND SPEAKING:

I. Pick word whose underlined part is pronounced differently from the others three.

1. A. noodle B. mood C. blood D. hoof

2. A. sure B. settle C. ceiling D. seat

3. A. clown B. cow C. plough D. tough

4. A. invention B. question C. serious D. suggest

5. A. choose B. house C. horse D. course

II. Rearrange the following sentences to make them become a meaningful conversation. (number the sentences in order).

a. Will you accept cheque?

b. No, Sir. But can you enroll me as a member?

c. Yes, Sir. I suppose I need your help.

d. Do you want just to consult the book here, or are you thinking of borrowing it?

e. Certainly. There is an application form. You have to pay a deposit of 20 dollars.

f. We lend books only to members. Are you a member?

g. Can I help you?

h. No, I am afraid we can't accept cheque.

i. I want to borrow books.

j. What a pity, I am short of cash.

C. VOCABULARY AND GRAMMAR.

I. Choose the best answer from A, B, C or D to complete the sentences.

1. Some one asks you for a favor and you ............................... to do it.

A. accept B. agree C. admit D. admire

2. Does the grass need .......................................................... ?

A. cutting B. cut C. being cut D. to cut

3. She has to start early ............................................................... she won't be late.

A. so that B. so C. because D. although

4. Don't be nervous .................................... taking the exam. I'm sure you'll pass.

A. in B. to C. about D. for

5. If other alternative sources of energy are not found, the current sources of energy will soon ........................................

A. be used up B. use up C. be using up D. have been used up

6. Although they are identical twins, I can easily .............................. between them.

A. identify B. differ C. distinguish D. select

7. If your dog damages your neighbor's property, you could be .............................

A. guilty B. liable C. payable D. illegal

8. Charles could not ..................................... having been at the scene of the crime.

A. refuse B. object C. deny D. alter

9. Driving a car with faulty brakes is ..................................................... quite risk.

A. putting B. setting C. taking D. being

10. Once upon a time, there ........................ three brothers in a cottage in the forest.

A. had lived B. lived C. was D. had

II. Supply the correct form of the words provided in brackets.

1. Try and see things from my point of view and be a bit more .............(REASON).

2. There were 50 ................................................. in the talent contest. (COMPETE).

3. ............................................... in an extremely popular hobby. (PHOTOGRAPH).

4. Binh Minh's performance in Thailand was most ...............................(IMPRESS).

5. It was a complete ................................................... due to poor planning. (FAIL).

III. Supply the correct form of the verbs provided.

1. The environmentalists are happy ......... (win) the battle against dynamite fishing.

2. We wish ............................... (send) her a birthday cake and a bunch of flowers.

3. It is 7.00. It's time the children ..................................................... (go) to school.

4. Many countries ..................................... (start) to add fluoride to drinking water.

5. I'm surprised at the amount of traffic today. I didn't think it ............ (be) so busy.

D. READING.

I. Read the text below and think of the word which best fits each space use only one word in each space.

Who are the best drivers? Which drivers are the safest on the .......(1)........ ? According to a recent survey, young and inexperienced drivers are the most likely to have an .......(2)........ older drivers are more careful. Gender makes a difference, too. Young men have .......(3)........ worst accidents records of all. They are .......(4)........ aggressive than older .......(5)........ They also choose faster .......(6)........ with bigger engines. One of the most interesting facts in the survey .......(7)........the passengers have an effect on the .......(8)........ when young male drivers have their friends in their car, their driving become worse. When their wife or their girl friend is in the car, however, their driving is .......(9)........ but the opposite is true for women. Their driving is more .......(10)........ when their husband or boy friend is in the car.

II. Read the passage below then answer the questions.

One summer holiday Jean and Michelle Duboit, an elderly couple, visit their daughter in her home in Lille, France. A few minutes before six o'clock, the Duboits decided to leave. They said goodbye to their daughter, walk to their car, and got in they expected a quiet, safe ride home, the ride, however, was anything but quiet and safe. Mr. Duboit was about to start the car when a gun man jumped up from the back seat. He held the gun to Mr. Duboit's head "Drive me to Paris!" he demanded.

"All right" Said Mr. Duboit. "I'll drive you any where you want to go. But first let my wife out of the car, she can't stand long journey, you know".

Questions:

1. What was the ride home like?

.....................................................................................................................................

2. What do you think a gunman is?

.....................................................................................................................................

3. What did the gunman want?

.....................................................................................................................................

4. What did Mr. Duboit do at the gunman's command?

.....................................................................................................................................

5. What did the Mr. Duboit request the gunman?

.....................................................................................................................................

E. WRITING.

I. Rewrite the sentences below but keep the meaning.

1. You can leave early if you finish your home work.

Provided ............................................................................................................

2. You should look both ways before you cross the road.

You shouldn't ....................................................................................................

3. The police have never arrive on our doorstep in the middle of the night before.

We've.................................................................................................................

4. You must submit articles for the magazine by June 20th.

The final date.....................................................................................................

5. It was such a dirty beach that we decided not to stay.

The beach ..........................................................................................................

II. Complete the sentences by the words given.

1. The authorities / improve / public transport system / here / recently.

.....................................................................................................................................

2. The thief / suddenly / realize / police / watch / him.

.....................................................................................................................................

3. It / be / nice / be able / understand / language / when / I / to / France.

.....................................................................................................................................

III. Write a composition about a book you like. (120 to 150 words)

Đáp án đề thi chọn giáo viên giỏi THCS môn Tiếng Anh cấp huyện

SECTION A: 5 ps

Listen to the dialogue about the Boston Marathon and decide whether the statement are true (T) or false (F).

1. T 2. T 3. F 4. F 5. T 6. F

SECTION B: Pronunciation and Speaking.

I. Pick word whose underlined part is pronounced differently from the others three.

(1 point / 1 correct answer) 1 x 5 = 5 Ps.

1. C 2. A 3. D 4. C 5. A

II. Rearrange the following sentences to make them become a meaningful conversation. (number the sentences in order).

(1 point/1 correct answer) 1 x 10 = 10 Ps.

1. g 2. c 3. d 4. i 5. f

6. b 7. e 8. a 9. h 10. j

SECTION C: Vocabulary and Grammar.

I. Choose the best answer from A, B, C or D to complete the sentences.

(1 point/1 correct answer) 1 x 10 = 10 Ps.

1. B 2. A 3. A 4. C 5. A

6. C 7. B 8. C 9. C 10. B

II. Supply the correct form of the words provided in brackets.

(1 point/1 correct answer) 1 x 5 = 5 Ps.

1. reasonable 2. competitors 3. photography

4. impressive 5. failure

III. Supply the correct form of the verbs provided.

(1 point/1 correct answer) 1 x 5 = 5 Ps.

1. to win 2. to send 3. went

4. have started 5. would be

SECTION D: Reading.

I. Read the text below and think of the word which best fits each space use only one word in each space.

(1 point/1 correct answer) 1 x 10 = 10 Ps.

1. roads 2. accident 3. the 4. more 5. driver/men

6. cars 7. is 8. driver 9. better 10. dangerous

II. Read the passage below then answer the questions.

(1 point/1 correct answer) 1 x 5 = 5 Ps.

1. It was terrible.

2. He is a robber.

3. He wanted Mr. Duboit to drive him to Paris.

4. He said that he would agree to it.

5. To let his wife out of the car.

SECTION E: Writing.

I. Rewrite the sentences below but keep the meaning.

(2 points/1 correct answer) 2 x 5 = 10 Ps.

1. Provided that you finish your home work you can leave early.

2. You shouldn't cross the road before/until you've looked both ways.

without looking both ways.

3. We've never had the police arrive on our door step in the middle of the night before.

4. The final date for you to submit article for the magazine is June 20th.

5. The beach was so dirty that we decided not to stay.

II. Complete the sentences by the words given.

(1 point/1 correct answer) 1 x 3 = 3 Ps.

1. The authorities have improved the public transport system here recently.

2. The thief suddenly realized that the police were watching him.

3. It would be nice to be able to understand the language when I go to France.

III. Write a composition (about 120 to 150 words) about a book you like.

(12 points)

Total: 80/4 = 20ps

Đánh giá bài viết
4 10.694
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh Xem thêm