Đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh môn Tiếng Anh lớp 9 tỉnh Nghệ An năm học 2015 - 2016 (Bảng A)

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 năm 2016 có đáp án

Trong bài viết này, VnDoc xin giới thiệu Đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh môn Tiếng Anh lớp 9 tỉnh Nghệ An năm học 2015 - 2016 (Bảng A) có kèm đáp án chi tiết giúp các em học sinh củng cố kiến thức cho kỳ thi. Sau đây mời các em cùng làm bài và tham khảo đáp án cuối bài nhé!

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 trường THCS Tam Hưng, Hà Nội năm học 2015 - 2016

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 huyện Hạ Hòa, Phú Thọ năm học 2015 - 2016

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 vòng 3 huyện Thanh Chương, Nghệ An năm học 2015 - 2016

SECTION A. VOCABULARY & GRAMMAR

Question 1 (10 points). Choose the correct answer from A, B, C or D to complete each of the following sentences. Write it in 'Your answers' part.

1. I don't think we have very much ______; we have very different opinions.

A. together B. in common C. the same D. similar

2. I've been working ______ quite a lot of pressure lately.

A. in B. with C. on D. under

3. Tom: He's the best guitarist in our school.

Mary: ______

A. You can say that again. B. That's fine.

C. That's OK! D. Never mind.

4. The pop group ______ for photographs with their fans.

A. joined B. set C. afforded D. posed

5. Mr. Larry Page______ to the last meeting, but he didn't because of sickness.

A. must go B. had to go C. should go D. should have gone

6. It's vital that our children's handwriting should be ______.

A. legible B. legitimate C. literate D. illiterate

7. She bought ______ jacket when she was in Paris last year.

A. a brown leather expensive B. a leather brown expensive

C. an expensive brown leather D. an expensive leather brown

8. He had spent ______ time writing an essay on his childhood.

A. a few B. too many C. a great deal of D. a large number of

9. "My daughter, Jenny, tries to ______ to see me at least once a week," Mrs. Jones told me.

A. drop in B. go up C. come on D. call up

10. ______, we eventually got home after the outdoor show.

A. Soak to the skin B. Soaked to the skin

C. Being soaking to the skin D. Our skin being soaked

ANSWER KEYS

SECTION A. VOCABULARY & GRAMMAR

Question 1 (10 points). Choose the correct answer from A, B, C or D to complete each of the following sentences.

1. B 2. D 3. A 4. D 5. D

6. A 7. C 8. C 9. A 10. B

Question 2 (10 points). Read the text below and look carefully at each line. Some of the lines are correct, and some have a word which should not be there. If a line is correct, put a tick (√) by the number.

1. The 2. not 3. √ 4. more 5. such

6. √ 7. so 8. been 9. √ 10. as

Question 3 (10 points). Give the correct form of the words in brackets.

1. troublesome 2. sleeplessness 3. discouraged 4. unreliability 5. industrious

6. scientific 7. parentage 8. unpredictable 9. questionnaire 10. exception

SECTION B. READING COMPREHENSION

Question 1 (7 points). Complete this conversation using sentences marked by A-L. There are FIVE extra sentences which you do not need to use.

1. F 2. A 3. H 4. L 5. J 6. D 7. I

Question 2 (8 points). Read the passage below and choose the correct answer for each question.

1.A 2.B 3.C 4.C 5.C 6.B 7.D 8.C

Question 3 (10 points). Fill ONE suitable word into each numbered blank.

1. involve 2. in 3. the 4. instead/then 5. Whatever

6. tradition 7. from 8. follow/use 9. because/ as/since 10. those

SECTION C. WRITING

Question 1 (5 points). Using the word in capital letters, complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. Do not change the word given. Write 2-5 words in total.

1. didn't / did not seem ][ to be

2. have run ][ out of

3. cost anything ][ to park

4. should be booked ][ in advance

5. live up ][ to your expectation

Question 2 (10 points). Imagine you are an American student, who stayed in Mrs. Lan's house during your two-week volunteer campaign in a remote village. Now you have backed home. Write a letter to thank her for her special help and care to you and your friends during the time you stayed there. You should write about 70-80 words.

HS biết cách viết thư cảm ơn. Ngữ pháp đúng: 2 điểm.

Các ý cần có: Cảm ơn về những việc gì/ Ở đâu/ Cảm xúc bản thân...: 8 điểm.

Question 3 (20 points). Write about 180-200 words to give your opinion on the following topic:

Should smart phones be banned among students?

  • Length: 3 điểm
  • Ideas: 8 điểm
  • Organisation & Style: 4 điểm
  • Grammar & Vocabulary: 5 điểm

SECTION D. LISTENING

Question 1 (5 points). Listen to Paul talking to a friend about his family. What does each person do? Write a letter (A-H) next to each person. There are TWO extra letters you don't need to use.

1. A 2. G 3. B 4. E 5. F

Question 2 (5 points). Listen to Eric talking to Mary about the weekend. Their friend, Carlos, is coming to visit them. Choose the correct answer A, B, or C.

1.C 2. B 3. C 4. A 5. B

Tổng: 100 điểm/5 = 20.

_THE END_

Đánh giá bài viết
3 22.675
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm