Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 cấp huyện môn tiếng Anh năm học 2018-2019 - Đề số 903

1 1.219

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9

Trong bài viết này, VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 cấp huyện môn tiếng Anh năm học 2018-2019 - Đề số 903 được sưu tầm và đăng tải với cấu trúc ra đề tổng hợp được nhiều dạng bài thường gặp và kiến thức nâng cao, chuyên sâu rất hữu ích dành cho các bạn muốn nâng cao chất lượng học tập của mình. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

PHÒNG GD&ĐT………..

Trường THCS………..

KÌ THI KSCL CÁC ĐỘI TUYỂN HSG KHỐI 9 Năm học 2017-2018

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian 90 phút)

I. Choose the best option among A, B, C, or D provided to finish each of the following sentences.

1. I don't mind you_______ home late as long as you don't make so much noise.

A. go

B. to go

C. going

D. went

2. The girl_______ photo was in the paper today lives in our street.

A. who

B. whom

C. which

D. whose

3. The_______ of this city has increased rapidly in the recent years.

A. number

B. population

C. crowd

D. total

4. The_______ is the place where a particular species of animal is normally found.

A. habit

B. surrounding

C. region

D. area

5. My younger brother would like to become a computer_______.

A. program

B. programmer

C. to program

D. programmed

6. The lazy student felt_______ about his coming examination because he had hardly leant anything at all.

A. easy

B. easier

C. uneasy

D. not easy

7. Foreigners who learn English normally have difficulty with its_______.

A. pronounce

B. pronunciation

C. pronounced

D. pronouncing

8. The company is not taking on any new_______ this year.

A. to employ

B. employer

C. employee

D. employ

9. The old couple have saved a lot of money for their_______

A. retire

B. retiring

C. to retire

D. retirement

10. I admire the_______ use of color in her paintings.

A. effection

B. effective

C. to effect

D. effecting

11. English is a_______ easy language for Swedes to learn.

A. compare

B. to compare

C. comparatively

D. comparison.

12. We walked to the_______ bus stop in ten minutes.

A. near

B. nearer

C. next

D. nearest

13. She can't apply_______ the job because she doesn't have enough qualifications.

A. in

B. for

C. to

D. at

14. More than half of the world's_______ are printed in English.

A. period

B. periodic

C. periodicals

D. periodically

15. Did anyone ask you to make a_______ at the reception?

A. speaking

B. speech

C. to speak

D. speak

16. Mark Twain was born in Missouri_______ 1835.

A. on

B. for

C. in

D. at

17. He won't pass the exam_______ he works hard.

A. if

B. unless

C. or

D. whether

18. They are the children_______ won the match yesterday.

A. whose

B. who

C. whom

D. which

19. We would go camping_______ the weather were fine.

A. although

B. if

C. but

D. however

20. He has_______ in giving up smoking.

A. to succeed

B. successful

C. unsuccessful

D. succeeded

21. On a spaceship gravity is zero and everything seems to_______.

A. fly

B. flying

C. float

D. floating

22. It's the English language_______ is used as an official language in 44 countries.

A. which

B. that

C. who

D. whom

23. A person who teaches at university is a_______.

A. teacher

B. lecturer

C. professor

D. student

24. What's the place_______ you stand and wait for a train?

A. when

B. where

C. which

D. that

25. Vietnam is a_______ country.

A. develop

B. developed

C. developing

D. to develop

26. Phone the_______ if the lights don't work.

A. electric

B. electrician

C. electrify

D. electricity

27. I borrowed the money_______ the bank.

A. to

B. of

C. for

D. from

28. We_______ Betty since she moved to our neighborhood.

A. have known

B. had known

C. are knowing

D. knew

29. Do we_______ attend the dance?

A. ought

B. have got to

C. must to

D. have to

30. My sister is_______ than me.

A. much older

B. much elder

C. most older

D. more older

31. You should hear Lucy play_______ guitar.

A. the

B. one

C. some

D. a

32. Betty_______ a lot of presents on her birthday.

A. was given

B. gave

C. was giving

D. was been given

33. I'm really looking_______ Christmas this year.

A. after

B. out for

C. into

D. forward to

34. _______ can come to the club. You don't need to be a member.

A. Someone

B. Every

C. Each one

D. Anyone

35. The dog must_______ to the vet.

A. taken

B. be taken

C. be take

D. take

36. My nephews speak French really_______

A. good

B. better

C. well

D. best

37. There is_______ food left but not enough for everyone.

A. little

B. a little

C. few

D. a few

38. _______ luggage is this? - It's Karen's

A. What

B. Which

C. How much

D. Whose

39. _______ have you been playing the flute? - Since 1992.

A. When

B. Since

C. How long

D. How long ago

40. The meeting will start when everyone_______

A. will arrive

B. arrives

C. is arriving

D. will be arriving

II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:

Steven Spielberg was born in Ohio. He is one of the most (41)_______ filmmakers in recent times, and in his (42)_______ he has earned millions (43)_______ dollars. He has been making movies (44)_______ 1961. His first film was a war movie, Escape to Nowhere, (45)_______ was made when he was only 13. He studied English literature at California State University and then worked in the television division (46)_______ Universal Studios in Hollywood for seven years.

In 1975, he made the movie Jaws, which (47)_______ very successful, and (48)_______ him rich and famous. Since then, he has made more than 30 movies, including the box- office hits Close Encounters of the Third Kind, Indiana Jones, ET, and Jurassic Parkura. He has also directed (49)_______ serious movies, like Schindler's List and Saving Private Ryan, and he has produced a lot of hit movies. In 1994, he formed a new Hollywood studio, Dreamworks. Recently, Dreamworks has been (50)_______ Microsoft to produce interactive computer games and videos.

41. A. success

B. unsuccess

C. successful

D. unsuccessful

42. A. job

B. career

C. work

D. profession

43. A. of

B. in

C. work

D. about

44. A. ago

B. for

C. since

D. in

45. A. who

B. whom

C. whose

D. which

46. A. in

B. at

C. into

D. near

47. A. were

B. is

C. are

D. was

48. A. to make

B. made

C. makes

D. make

49. A. some

B. much

C. more

D. most

50. A. worked

B. work

C. to work

D. working

________THE END________

Key Test 9

I- 1. C 2. D 3. B 4. A 5. B 6. D 7. B 8. C 9. D 10. B 11. C 12. D 13. B 14. C 15. B 16. C 17. B 18. B 19. B 20. D 21. C 22. B 23. C 24. B 25. C 26. B 27. D 28. A 29. D 30. A 31. A 32. D 33. D 34. D 35. B 36. C 37. A 38. D 39. C  40. B

II- 41. C 42. B 43. A 44. C 45. D 46. B 47. D 48. B 49. C 50.D

Sau kì thi giữa học kì 1, các bạn lại tất bật cho kì thi cuối năm quan trọng. Mời các bạn vào tham khảo và tải về các đề ôn thi học kì 1 ngoài môn tiếng Anh còn có môn Toán, Ngữ Văn, Vật lý, Hóa học...được VnDoc.com sưu tầm từ các trường THCS và các thầy cô uy tín trên cả nước rất hữu ích cho các bạn ôn luyện. Chúc các bạn ôn thi thật tốt!

Đánh giá bài viết
1 1.219

Video đang được xem nhiều

Thi học sinh giỏi lớp 9 Xem thêm