Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 10 trường THPT Đa Phúc, Hà Nội có đáp án năm 2021

Nằm trong bộ đề thi giữa học kì 1 lớp 10 năm 2021 - 2022, Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 giữa học kì 1 có đáp án trường THPT Đa Phúc, Hà Nội có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh giữa học kì 1 lớp 10 có đáp án giúp các em nhanh chóng hệ thống lại kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh Unit 1 2 3 SGK tiếng Anh 10 mới. Chúc các em thi tốt!

* Xem thêm bộ đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh năm 2021 - 2022 tại:

Đề thi giữa học kì 1 lớp 10 môn Anh năm 2021 - 2022

Đề thi giữa học kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh năm 2021

I. Pick out the words underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A. ready B. meat C. defeat D. eat

2. A. kitchen B. history C. time D. finish

3. A. son B. above C. convenience D. wonderful

4. A. umbrella B. cup C. but D. put

5. A. prevent B. expensive C. determine D. English

II. Choose the correct answer A, B, C or D. 

1. I know ______ how she felt.

A. exact

B. exactly

C. exactness

D. exacting

2. I felt quite _______ with my day’s work.

A. satisfy

B. satisfactory

C. satisfied

D. satisfaction

3. I was late for school this afternoon because my alarm did not ____.

A. go away

B. go up

C. go on

D. go off

4. I have not met him since he ______ to his house.

A. moved

B. was moving

C. had moved

D. has moved

5. My house isn’t very far _____ school, so I usually go to school _____foot.

A. from- on

B. away - in

C. of - by

D. from - by

6. I was delighted _____ my cousins

A. to see

B. seeing

C. saw

D. be seen

7: A: “How long will the meeting last?”

B: “______.”

A. for 4 hours

B. for 4 hour.

C. about 4 o’clock

D. since 4 hours.

8: I remember __ him said that he would come but he is absent now.

A hear

B to hear

C hearing

D heard

9: The criminal admits ______ the money.

A. on taking

B. take

C. to take

D. taking

10. Most girls have a very narrow view of the world, don’t you think?

A. limited

B. tiny

C. small

D. poor

III. Read the passage below and choose one correct answer for each question

My name is Seumas McSporran and I'm a very busy man. I'm 60 years old and I am a postman, a politician, a fireman, a taxi driver, a school-bus driver, a boatman, an ambulance man, an accountant, a petrol attendant, a barman, and a undertaker. Also, I and my wife, Margeret, have a shop and a small hotel.

I live and work on the island of Gigha in the west of Scotland. Only 20 people live there but in summer 150 tourists come by boat every day.

Every weekday I get up at 6.00 and makes breakfast for the hotel guests. At 8.00 I drive the island's children to school. At 9.00 I collect the post from the boat and deliver it to all the houses on the island. I also deliver the beer to the island's only pub. Then I help Margaret in the shop.

My wife likes being busy, too. We never have holidays and we don't watch television. In the evenings, Margaret makes supper and I do the accounts. At 10.00 we have a glass of wine and then we go to bed. Perhaps our life isn't very exciting, but we like it.

1. Mr. Mcsporran does all the following jobs EXCEPT …….

a. a mailman

b. a driver

c. a firefrighter

d. a farmer

2. Margaret is the name of .........

a. His wife

b. The island where they live

c. His hotel

d. The shop where they work

3. The children go to school by _______.

a. bike

b. car

c. boat

d. foot

4. According to the passage which is true about Seumas MsSporran?

a. He goes to bed very late

b. He and his wife go on holiday every year

c. He likes the job as a postman most

d. He does the accounts in the evening

5. The word "it" in the last paragraph refer to .........

a. their shop

b. their jobs

c. their island

d. their life

Đáp án Đề kiểm tra giữa kì 1 lớp 10 môn Anh năm 2021

I. Pick out the words underlined part is pronounced differently from that of the others

1 - A; 2 - C; 3 - C; 4 - A; 5 - A;

II. Choose the correct answer A, B, C or D.

1 - B; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - A; 5 - D;

6 - A; 7 - A; 8 - C; 9 - D; 10 - A;

III. Read the passage below and choose one correct answer for each question

1 - d; 2 - a; 3 - c; 4 - d; 5 - d;

Đề thi giữa kì 1 môn tiếng Anh lớp 10 năm 2020

I. Phonetics:

* Which pronounced part is different from others: (0. 5p)

1. A. ruralB. communityC. tutorD. music
2. A. educateB. debateC. privateD. locate

*Which word has the main stress different from others: (0. 5p)

3. A. albumB. contestC. entrantD. remain
4. A. devoteeB. platinumC. episodeD. general

II. Grammar and vocabulary:

A. Fill in the blank with the correct form of the verb in parenthesis: (1p)

1. One day I heard him (sing).................................. her a song, he had such a beautiful voice!

2. He will be prepared (propose)................................. his idea to the manager.

3. Tom (break) ................................... his leg when he (play) .......................................... Frisbee.

B. Fill in the blank with the correct form of the word in parenthesis: (1p)

1. My greatest (passionate).................................. is becoming a pilot.

2. Many poor people live on (donate)................................ only.

3. He shot the bird but (fortunate)...................................... it didn't die.

4. If we only sit around and do nothing, our lives will become (mean)........................................

C. Choose the best answer to complete the following sentences: (1. 5 p)

1. Van Cao is one of the most well-known _____ in Viet Nam.

A. actors

B. authors

C. musicians

D. singers

2. We came to the remote village and ______ meals for homeless children.

A. cook

B. offered

C. do

D. made

3. Some high school students often ______helping the disadvantaged or handicapped children.

A. look after

B. clean up

C. understand

D. participate in

4. They have benefited a lot ______doing volunteer work.

A. by

B. from

C. with

D. of

5. That child has been eliminated______the singing contest.

A. from

B. in

C. at

D. by

6. Vietnam Idol is part of the Idol ______ created in the UK.

A. original

B. smash hit

C. franchise

D. phenomenon

III. Reading:

A. Read the passage carefully and choose the correct answer: (1. 25 p)

Many organizations are trying to find a solution to the problem of world hunger. Two of them are CARE and OXFARM. They both provide food to hungry people. However, they both believe that it is more important to help people produce their own food. Because of this belief, both organizations have programmes to help people improve their lives.

CARE: It was organized in 1945. Today it has development programs in 37 countries. CARE gives equipment and teaches people how to build water systems, roads, schools, houses and health centers. It also teaches people how to increase productivity on their farms, and how to start small village industries. Besides, it provides health care for the people. It teaches people how to improve their health. It trains people and provides simple medical care.

CARE also provides food for about 30 million people each year, most of them are children. It gives special help when there is a flood, an earthquake, a drought or a war.

OXFARM: In the 1960s, it started working on long-term development in many countries. It wanted to attack the causes of hunger, poverty and diseases. It wanted to prevent the problems instead of trying to solve them. However, it continues to provide food to the hungry, the sick and the homeless.

Both organizations are international. They help people of any race, colour or religion. They meet with the people to decide on program together. OXFARM and CARE help to provide the necessities of life to less developed countries.

1. Which of the following is the main topic of the passage?

A. Organizations in the world.

B. Some international organizations with good purposes.

C. Organizations in the United States.

D. Two international organizations with good purposes.

2. The author mentions all of the following as ways to help people in less developed countries EXCEPT...

A. building water systems

B. providing health care

C. doing businesses

D. improving health

3. What is the common feature of both international organizations?

A. They both teach people a foreign language.

B. They both teach people to produce medicine.

C. They both provide help to people in less developed countries.

D. They both create money to help people in developed countries.

4. It can be inferred from the passage that.......

A. People all over the world who are in need are helped to overcome difficulty in life.

B. People in Africa who are in need are helped to overcome difficulty in life.

C. People in some parts of the rich world who are in need are helped to overcome difficulty in life.

D. People all over the world who are on business are helped to overcome economy difficulty.

5. The word necessities (line 16- paragraph 5) is closest in meaning to......

A. what people need

B. what people like

C. what people do not need

D. what people do not like.

B. Fill in each blank with one of the following words (Each word is used once only): (1. 75 p)

challenged; live; regarded; alike; born; prize; career;

Elvis Aaron Presley, or the king of Rock "N" Roll was (1)................ in Mississippi, in 1935. His family moved to Memphis, Tennessee, in 1948, and Elvis graduated from high school in 1953. Elvis' musical influences were the pop and the country (2)............ As a Memphis teenager, he was influenced by the gospel music in church and the R&B. Elvis began his singing (3)............with the Sun Record in Memphis in 1954. In late 1955, his recording contract was sold to RCA Victor. By 1956, he was an international sensation. He began a whole new ear of American music and popular culture with his uniquely combined sound and style which (4)............. the social and racial barriers of the time.

Elvis Presley starred in 33 successful films. He was acclaimed through his record-breaking, (5)............... concert performances on tour and in Las Vegas. He has sold over one billion records, more than any other artist. His American sales have earned him gold, platinum, or multi-platinum awards. He got 14 Grammy nominations and won 3 awards from the National Academy of Recording Arts & Sciences. He got the Grammy Lifetime Achievement (6)................. at the age 36 , and was named One of the Ten Outstanding young Men of the Nation for 1970 by the United States Jaycees. He is (7).............. as one of the most important figures of twentieth century popular culture. Elvis died at his Memphis home, Graceland, in 1977.

IV. Writing:

B. Rewrite the following sentences, using the suggestions: (1. 5 p)

1. Jimmy can't play basketball. He's too short.

=> Jimmy isn't...........................................................................................

2. The cheese is so hard. We can't cut it.

=>The cheese is too......................................................................

3. The concert hall has a large stage. There is enough room for many performers to play at the same time.

(Combine the two sentences, using or/ and/ so or but)

=>.............................................................................................................

Đáp án Đề thi tiếng Anh giữa kì 1 lớp 10

I. Phonetics: (1p)

1-  A. rural;

2 - C. private;

3 - D. remain;

4 - A. devotee;

II. Grammar and vocabulary:

A. Fill in the blank with the correct form of the verb in parenthesis: (1 p)

1 - sing/ singing;

2 - to propose;

3 - broke/ was playing;

B. Fill in the blank with the correct form of the word in parenthesis: (1p)

1 - passion; 2 - donation; 3 - unfortunately; 4 - meaningless;

C. Choose the best answer to complete the following sentences: (1,5 p)

1 - C. musicians; 2 - B. offered; 3 - D. participate in;

4 - B. from; 5 - A. from; 6 - C. franchise;

III. Reading:

A. Read the passage carefully and choose the correct answer: (1,25 p)

1 - D. Two international organizations with good purposes.

2 - C. doing businesses

3 - C. They both provide help to people in less developed countries.

4 - A. People all over the world who are in need are helped to overcome difficulty in life.

5 - A. what people need

B. Fill in each blank with one of the following word (Each word is used once only): (1,75 p)

1 - born;

2 - alike;

3 - career;

4 - challenged;

5 - live

6 - prize

7 - regarded;

IV. Writing:

A. Find out the mistake in the following sentences: (1 p)

1 - B (getting);

2 - D (is);

3 - A (possible);

4 - D (had gone);

B. Rewrite the following sentences, using the suggestions: (1,5 p)

1. Jimmy isn't tall enough to play basketball.

2. The cheese is too hard for us to cut.

3. The concert hall has a large stage, so there is enough room for many performers to play at the same time.

Trên đây là 2 Đề kiểm tra giữa kì 1 lớp 10 môn Anh trường THPT Đa Phúc, Hà Nội. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2021 - 2022 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Đánh giá bài viết
5 33.426
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm