Đề thi giữa kì 2 tiếng Anh lớp 7 năm 2021 - 2022

Đề kiểm tra giữa kì 2 môn Anh lớp 7 có đáp án

Đề thi giữa học kì 2 lớp 7 môn Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ Đề kiểm tra giữa kì 2 tiếng Anh lớp 7 năm 2021 - 2022 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi giữa kì 2 môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án được biên tập bám sát chương trình SGK tiếng Anh lớp 7 Unit 7 - 9 giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm.

Tìm từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác các từ còn lại.

1. A. capB. strangeC. absentD. balance
2. A. steamB. wearC. headacheD. healthy
3. A. spinachB. chopstickC. stomach D. cheap
4. A. popularB. problemC. productD. comb
5. A. cyclistB. oceanC. surfaceD. nice
Xem đáp án
1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - D; 5 - B;

Chọn đáp án đúng cho mỗi câu sau.

1. ……………… did she go to the dentist last week?

A. When

B. What

C. Why

D. Who

2. They kept ……………… touch ……………… letters.

A. in / by

B. on / by

C. in / with

D. on / with

3. Our teacher told us ……………… this book.

A. read

B. to read

C. reading

D. to reading

4. After taking some medicines, you will feel ……………….

A. well

B. better

C. good

D. A & B

5. She sings ……………….

A. beautiful

B. nice

C. beautifully

D. lovely

6. He ought to finish his homework before he plays tennis.

A. must

B. can

C. should

D. will

7. She went out without ……………… anything.

A. say

B. to say

C. to saying

D. saying

8. This food tastes ……………….

A. delicious

B. careful

C. deliciously

D. carefully

9. ………………. is a condition of the body when it is too hot because of illness.

A. Cold

B. Fever

C. Cough

D. Flu

10. My mother has a toothache, so she is going to the ………………..

A. nurse

B. doctor

C. teacher

D. dentist

11. Hoa wants to learn ………………. to use the computer.

A. what

B. why

C. how

D. who

12. Where ………………. Lan and her parents ………………. on vacation last year?

A. did / go

B. were / go

C. did / went

D. did / do

13. Clean teeth are ………………. teeth.

A. beauty

B. healthy

C. kind

D. health

14. Which do you prefer, sports or video games? ~ ……………….………………..

A. I don’t prefer video games.

B. I don’t prefer sports.

C. I prefer sports than video games.

D. I prefer sports to video games.

15. You speak Japanese. ~ ……………….………………..

A. So do I.

B. Either I can.

C. So am I.

D. Neither do I.

Xem đáp án

1 - C; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - C;

6 - A; 7 - D; 8 - A; 9 - B; 10 - D;

11 - C; 12 - A; 13 - B; 14 - D; 15 - A;

Tìm lỗi sai trong câu.

1. Minh doesn’t like (A) pork (B), and (C) Lan doesn’t, too (D).

2. Hoa told (A) me that her aunt (B) cutted (C) her hair (D) yesterday.

3. He doesn’t (A) know (B) how to take (C) care for (D) himself.

4. Last week, Mrs. Lien fell (A) tired, so (B) she went (C) to see the (D) doctor.

5. The dirt (A) on the vegetables (B) can make (C) you sickness (D).

Xem đáp án
1 - D; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - B;

Lời giải chi tiết

1. D (too => either)

2. C (cutted => cut)

3. D (for => of)

4. A (fell => felt)

5. B (vegetables => vegetable)

Đọc đoạn văn và điền vào chỗ trống.

At my school, there are different sports activities but I only (1) ………………… in one club called “Walking for Fun”. They organized this club last year. The number of participants (2) ………………… every week. And now our club has sixty – five members. We usually take a 5 km walk to the beach (3) ………………… Sunday mornings. We also walk to school instead (4) ………………… bicycles to school every Wednesday. Walking is my (5) …………………. I think it is a fun, easy and inexpensive activity, and people of all ages and abilities can enjoy it.

1. A. take B. join C. interested D. all are correct

2. A. increase B. increases C. up D. down

3. A. in B. at C. on D. for

4. A. of riding B. to ride C. of ride D. riding

5. A. first choice B. favorite C. popular D. A & B

Xem đáp án
1 - B; 2 - B; 3 - C; 4 - A; 5 - D;

Đọc đoạn văn và chọn đáp án cho mỗi thông tin ở dưới.

When people talk about Nha Trang, the biggest city in Khanh Hoa Province, they often think of a tropical paradise. Nha Trang is famous for seaside resort. It has long coastline with beautiful white sandy beaches.

In the morning and afternoon, tourists can take part in various fascinating outdoor activities such as mud bathing, swimming, snorkeling or scuba diving. Snorkeling and scuba diving are both interesting sports, as swimmers may swim underwater and admire the lives at the bottom of the sea. Beside tourists can also take boat trips to the islands. One of the most enjoyable trips is the trip to Mieu Island, where Tri Nguyen Aquarium was built in 1999. This aquarium is now home to different kinds of colorful fish and even a few sharks.

In addition, tourists can spend an evening visit a fishing village, where they could get a taste of the local seafood. There are crabs, shrimps, lobsters, clams, oysters and several other kinds of fish – all are fresh and delicious.

1. Nha Trang is …………………………………………………..

A. famous for its fresh and delicious seafood

B. located in Khanh Hoa Province

C. a paradise

D. not a resort

2. Tourists can take part in some outdoor activities such as …………………………………...

A. visiting Nha Trang Pasteur Institute

B. eating the local seafood

C. visiting Tri Nguyen Aquarium

D. scuba diving

3. At Tri Nguyen Aquarium, visitors can enjoy …………………………………...

A. watching a few sharks only

B. a taste of the local seafood

C. watching sharks and various kinds of colorful fish

D. feeding the fish

4. At a fishing village, tourists can …………………………………...

A. get a taste of the local seafood

B. choose crabs, shrimps

C. catch the fish and cook them

D. enjoy fishing

5. Which of the following sentences is NOT true?

A. Nha Trang is a nice seaside resort.

B. Tri Nguyen Aquarium is on an island.

C. Most tourists are interested in snorkeling.

D. The local seafood is fresh and delicious.

Xem đáp án
1 - B; 2 - D; 3 - C; 4 - A; 5 - B;

Chọn đáp án đúng.

1. It took them an hour to travel to the airport.

A. They spent an hour to travel to the airport.

B. They spent an hour traveling to the airport.

C. They took an hour to travel to the airport.

D. They took an hour traveling to the airport.

2. What / matter / the monitor / our class?

A. What matter is the monitor of our class?

B. What the matter of the monitor in our class?

C. What is the matter with the monitor of our class?

D. What the matter is of the monitor of our class?

3. semester / absent / you / school / were / last / from?

A. Were last semester you absent from school?

B. You absent from were school last semester?

C. Were you last semester absent from school?

D. Were you absent from school last semester?

4. Hoa doesn’t like durians and her aunt doesn’t, either.

A. Hoa and her aunt doesn’t like durians either.

B. Hoa doesn’t like durians and neither doesn’t her aunt.

C. Hoa doesn’t like durians and neither does her aunt.

D. Hoa doesn’t like durians and so doesn’t her aunt.

5. 5 km / a / is / walk / this / to / beach / the.

A. This is a walk to the beach 5 km.

B. This is a 5 km walk to the beach.

C. A 5 km walk to the beach is this.

D. To the beach is this 5 km walk

Xem đáp án
1 - A; 2 - C; 3 - D; 4 - C; 5 - B;

Trên đây là Đề thi giữa kì 2 tiếng Anh 7 thí điểm có đáp án. Ngoài ra, mời các bạn tham khảo thêm tài liệu tiếng Anh được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến...

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập Tiếng Anh lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

Đánh giá bài viết
9 3.549
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh lớp 7 Xem thêm