2 Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 10 Mới trường THPT Đa Phúc, Hà Nội có đáp án

Để đạt điểm cao trong kỳ thi kiểm tra 1 tiết các em hãy tham khảo 2 Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 10 trường THPT Đa Phúc, Hà Nội có đáp án sẽ giúp các em nắm vững nội dung trọng tâm của từng Unit học. Chúc các em đạt điểm cao trong kỳ thi cuối kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh sắp tới!

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 10 có đáp án - Đề số 1

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1.A. psychologist  B. duty C. laundry  D. grocery
2. A. meaningful  B. finance C. society  D. advice
3. A. breadwinner  B. heavy C. brea D. instead

Choose the word whose stress is placed differently from that of the others.

4. A. contribution  B. disadvantaged C. announcement  D. individual
5. A. incredible B. advertisement C. successful  D. audience
6. A. understand  B. newspaper C. volunteer  D. interact

Circle the correct answer.

7. 'Thanks for taking the time to talk to us about your life.'' - "__________"

A. Yes, I'd love to

B. It's my pleasure.

C. Not always, but I can’t agree with you more.

D. How interesting!

8. You can use social networking sites ______your personal profile and contact other people.

A. creative

B. creating

C. creativity

D. to create

9. I fell asleep because the play was so________.

A. bored

B. boredom

C. boring

D. bore

10. While we_______ football, it suddenly rained.

A. have played

B. are playing

C. were playing

D. had played

11. A _______is a tower that contains a strong light to guide ships.

A. whiteboard

B. lighthouse

C. goldbrick

D. greenhouse

12. Your hair looks different. _____you ______your hair cut?

A. Have / had

B. Will / have

C. Did / have

D. Are / having

13. When you do something good for others, you will find your life _______.

A. meaningless

B. hopeless

C. harmful

D. meaningful

14. Internet helps us interact _______ people all around the world.

A. on

B. in

C. with

D. of

15. We all feel _______ about going on tours around Hanoi.

A. interested

B. excited

B. bored

D. tired

16. Doing volunteer work, we are more_____ of global problems facing our world.

A. aware

B. devote

C. communicate

D. dedicate

17. I really wanted to take part in this contest, _______ my parents allowed me to.

A. and

B. or

C. so

D. but

18. Someone _____ her purse while she ___________on the bus.

A. steal/was getting

B. stole/was getting

C. was stealing/was getting

D. was stealing/got

19. Last night my favorite program________________ by a special news bulletin.

A. interrupted

B. was interrupted

C. were interrupted

D. is interrupted

20. Last year, my class _______ to teach the children in a remote area.

A. volunteer

B. voluntary

C. volunteered

D. volunteers

Find the mistake in each of the following sentences.

21. The (A) earth circle (B) the (C) Sun once every (D) 365 days. 

22. Look at (A) these big black clouds (B)! It is (C) going to raining (D)

23. Acupuncture is one (A) of the oldest (B) medical treatment (C) in (D) the world. 

III. READING

The following passage has some blanks. Find ONE suitable word to fill in each blank. Circle A, B, C or D to identify your answer.

Exercise is one of the best ways of keeping fit. It improves your (24)_______ and mind and enables you to perform better in the work place and at home. Proper breathing is essential if you want to get the most from exercise and you should also take into account your heart rate. It can be (25) __________ to do too much at one time. That is why all good fitness instructors emphasize the importance of “listening to your body”. When you first start, you should use good judgments. It is easy to make mistakes of using the equipment incorrectly or doing too much at one time. (26) __________ slowly and build up gradually. To increase your fitness (27) __________ you should exercise for 20 minutes a day, 4 to 6 times a week. Then you will see a difference both in your body and your mind in only a few weeks.

24. A. skull  B. brain C. body  D. breath
25. A. harm B. harmless C. harmfully  D. harmful
26. A. Start  B. Starting C. To start D. Started
27. A. wrong B. badly C. steadily D. difficultly

Read the following passage , then choose the correct answer.

Music can move the soul. It can be a very strong influence. Some music can calm us down, but some music can make us wild! How does music affect us? Music is used in a variety of ways. It is used in the medical field as a source of research and as a sort of therapy as well. Music has been used as therapy for seizures , to lower blood pressure, treat mental illness, treat depression, aid in healing, treat stress and insomnia and premature infants. Musicologist Julius Portnoy found that it can change heart rates, increase or decrease blood pressure, effect energy levels, and digestion, positively or negatively, depending on the type of music. Calming music, such as classical music was found to have a very calming effect on the body, and cause the increase of endorphins, thirty minutes of such music was equal to the effect of a dose of valium. Both hemispheres of the brain are involved in processing music. The music in these studies is not the "lyrics", but the music itself, the melody, the tones, the tunes, the rhythm, the chords. Conversely music has also been documented to cause sickness. The right, or wrong music, rather, can be like a poison to the body. Studies have been done on plants where loud hard rock music, for instance, killed plants and soft classical music, make the plants grow faster. Music is very powerful, like a drug and can even be an addiction. According to Patty Hearst, a researcher on music, it was documented that music was used in the aid of brainwashing some people. In the book,” Elevator Music” by Joseph Lanza, it was stated that certain types of music over prolonged periods in certain conditions were shown to cause seizures.

28. Which is the main idea of the text?

A. The effects of music

B. Powerful music

C. Music treatment

D. Music used as drugs

29. According to the text, …………………

A. All pieces of music have the same influence

B. Music can be used in the same way

C. Different music has different effects

D. Children cannot listen to music

30. The word “it” refers to…………………

A. the heart

B. stress

C. music

D. treatment

31. It can be inferred from the passage that …………………

A. Music has positive effects, but it can cause harm when used in the wrong context.

B. Music always plays an important role in our life.

C. Music can’t cause addiction

D. The negative effect of music has not been proved.

Rewrite the sentences, as directed.

32. Would you mind helping me with the shopping?

⟹ Will you …………………………?

33. Although she has a beautiful voice, her performance is not skillful. (but )

⟹ ………………………………………

34. The doctor said, “ You shouldn’t skip breakfast, Linda.”

The doctor advised Linda………………………

35. They believe that Yoga provide people with several invaluable health benefits.

Yoga is …………………………

Đáp án Đề thi tiếng Anh học kì 1 số 1

1 - A; 2 - A; 3 - C; 4 - C; 5 - D; 

6 - B; 7 - B; 8 - D; 9 - C; 10 - C; 

11 - B; 12 - A; 13 - D; 14 - C; 15 - B; 

16 - A; 17 - C; 18 - B; 19 - B; 20 - C; 

21 - B; 22 - D; 23 - C; 24 - C; 25 - D; 

26 - A; 27 - C; 28 - A; 29 - C; 30 - C; 31 - A;

32. Will you help me with the shopping?

33. She has a beautiful voice, but her performance is not skillful.

34. The doctor advised Linda not to skip breakfast.

35. Yoga is believed to provide people with several invaluable health benefits.

Đề thi học kì 1 tiếng Anh 10 có đáp án - Đề số 2

I. Phonetics:

* Choose the word whose underlined part is pronounced differently from others: (0. 5p)

1. A. legend B. lend C. defend D. pretend

2. A. parents B. brothers C. weekends D. feelings

* Which word has the main stress different from others: (0. 5p)

3. A. muscle B. cancer C. special D. disease

4. A. vulnerable B. psychologist C. society D. responsible

II. Grammar and vocabulary:

A. Fill in the blank with the correct form of the verb in parenthesis: (1. 5p)

1. She can't answer your phone now because she (have)............ .........a shower.

2. Food (store)................................................ in the stomach before it is broken down.

3. The boy (do).......... ............ his voluntary work with his friends some years ago.

4. It's easier (make)............................. a complaint than to give an explanation.

5. They (watch).................... TV when we came.

6. Bill's wife doesn't let him (go)............................................. to the party.

B. Fill in the blank with the correct form of the word in parenthesis: (1p)

1. In the 1890s, coloured people in South Africa were not treated ___________________ (equal)

2. Participating in a (compete)_________________________is quite stressful.

3. The (appear)_____________________ of her debut album is an important event in her life.

4. Let's throw (value) _____________________things away because of their little use.

C. Choose the best answer to complete the following sentences: (1. 5 p)

1. The.......... of warm clothes from the donors last winter was really meaningful to those poor children.

A. volunteering B. donation C. advantage D. charity

2. Acupuncture can ease pain and treat from simple to complicated ailments.

A. acupoints B. treatments C. points D. diseases

3. Teachers are supposed to............ responsibility for students' education.

A. do B. join C. rush D. take

4. I often take part.................. social activities every weekend.

A. in B. for C. against D. over

5. She has an exceptional ability. It means she is a........

A. devotee B. enthusiast C. talent D. idol

6. Bread is usually _____ wheat.

A. made of B. made with C. made from D. made by

III. Reading:

A. Read the passage carefully and choose the correct answer: (1. 25 p)

Music influences people in different ways or the same person differently at different times. Music may seem to influence people differently. That is because people can react differently to the music. We are able to apply a choosing process to the music we hear. If someone hates jazz, then a jazz piece with a positive effect will probably not make him feel good. A happy song might appear to make an angry person angrier, yet it is not the music itself that is creating the anger; rather it is the positive effect of the music. The angry person does not want to accept the song's happy feeling: it points out his already existing anger, and makes that anger come to the surface. When a piece of music is played and we are listening to it, our body, mind, and feelings are being affected. The musicians of ancient cultures such as China, India, Turkey and Greece understood the effects of music. In fact, Pathagoras, in ancient Greece, introduced a whole science that concerned them. Because the musicians of these ancient cultures understood these effects, they created music that was positive, uplifting, and beneficial. Once the effects of music are better understood, the next step is to gain a better understanding of the music around us, and what effect it is actually having.

1. The text is about_____.

A. The science of music B. Understanding music

C. The effects of music on human feelings D. Music and an angry person

2. Music_____.

A. cannot be chosen B. affects everybody in the same way

C. affects us in different ways D. never makes us angry

3. According to the text,_____.

A. Everybody likes jazz B. Jazz always makes us feel better

C. No one likes jazz D. a very angry person sometimes do not accept music

4. In ancient cultures, there used to be a science that concerned the effects of music in_____.

A. China B. India C. Turkey D. Greece

5. The word "Once" has a close meaning to_____.

A. on time B. when C. because D. if

B. Choose the best option to fill in each blank: (1,25 p)

In the western customs (1) _____ hands is the customary form of greeting, but in China a nod of the head or slight bow is sufficient. Hugging and kissing when greeting are uncommon. Business cards are often (2) _____ and yours should be printed in your own language and in Chinese. Also, it is more respectful to present your card or a gift or -any other article using (3) _____ hands. The Chinese are enthusiastic applauders. You may be greeted with group clapping, even by small children. When a person is applauded in this practice it is the custom for that person to return the applause or a "thank you. " (4)_______walking in public places, direct eye contact and staring is uncommon in the larger cities, especially in those areas accustomed to foreign visitors. (5) _____, in smaller communities, visitors may be the subject of much curiosity and therefore you may notice some stares.

1. A. taking B. shaking C. grasping D. hugging

2. A. exchanged B. changed C. transferred D. converted

3. A. pair B. couple C. double D. both

4. A. When B. Because C. So D. Although

5. A. Moreover B. Furthermore C. However D. Whatever

IV. Writing:

B. Rewrite the following sentences, using the suggestions: (1. 5 p)

1. You can go with us to the event. You can stay at home watching TV.

(using the coordinating conjunctions: "and", "or", "but" or "so")

__________________________________________________________

2. The furniture was so expensive that I didn't buy it.

-> The furniture was too_______________________________________

3. Fog held up the trains.

The _____________________________________________________

Đáp án Đề thi học kì 1 tiếng Anh 10 số 2

I. Phonetics:

* Choose the word whose underlined part is pronounced differently from others: (0. 5p)

1. A. legend 2. A. parents

* Which word has the main stress different from others: (0. 5p)

3. D. disease 4. A. vulnerable

II. Grammar and vocabulary:

A. Fill in the blank with the correct form of the verb in parenthesis: (1. 5p)

1. is having 2. is stored 3. did 4. to make 5. were watching 6. go

B. Fill in the blank with the correct form of the word in parenthesis: (1p)

1. equally 2. competition 3. appearance 4. valueless

C. Choose the best answer to complete the following sentences: (1. 5 p)

1. B. donation 2. diseases 3. take 4. A. in 5. C. talent 6. C. made from

III. Reading:

A. Read the passage carefully and choose the correct answer: (1. 25 p)

1. C. The effects of music on human feelings 2. C. affects us in different ways

3. D. a very angry person sometimes do not accept music

4. D. Greece 5. B. when

B. Choose the best option to fill in each blank: (1,25 p)

Keys: 1 B shaking 2 A exchanged 3 D both 4 A When 5 C However

IV. Writing:

A. Find out the mistake in the following sentences: (1p)

1. D. the poor 2. B. take 3. A. get annoyed 4. B. carefully

B. Rewrite the following sentences, using the suggestions: (1. 5 p)

1. You can go with us to the event or you can stay at home watching TV.

2. -> The furniture was too expensive for me to buy.

3. The trains were held up by fog.

Trên đây là Bộ Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 cuối học kì 1 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 10 chương trình mới khác được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,...

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Đánh giá bài viết
5 21.863
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm