Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 Thí điểm Phòng GD-ĐT Thái Thụy, Thái Bình

Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có đáp án

Trong bài viết này, VnDoc xin giới thiệu Đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 6 có đáp án Phòng GD-ĐT Thái Thụy, Thái Bình năm học 2020 - 2021 với nhiều dạng bài tập hay. Sau đây mời các em cùng làm bài nhé

I. Listen carefully and choose the best answer (A, B or C) to complete each sentence.

1. Our class begins at . . . . . . A. 4:05 B. 4:15 C. 4:50

2. My mother left this morning at . . . . . . A. 9:03 B. 9:13 C. 9:30

3. I'm going to catch my bus at . . . . . . A. 3:40 B. 4:20 C. 12:04

4. Let's get together at . . . . . . A. 12:05 B. 5:12 C. 5:22

5. The store closes today at . . . . . . A. 4:06 B. 5:45 C. 6:15

6. The movie starts at . . . . . . A. 7:04 B. 7:14 C. 7:40

7. She called this morning at . . . . . . A. 10:00 B. 10:05 C. 10:10

8. Their plane arrives at . . . . . . A. 11:05 B. 4:12 C. 11:45

9. Please come to my office at . . . . . . A. 8:05 B. 8:15 C. 8:25

10. I have to work at . . . . . . A. 3:03 B. 3:13 C. 3:30

II. Find the word with the different underlined sound.

11. A. come B. someone C. son D. now

12. A. classes B. misses C. glasses D. houses

13. A. looked B. watched C. washed D. needed

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

14. There . . . . . a big sofa and four in the living room.

A. is B. are C. am D. does

15. One of the two girls, Mai is the . . . . .

A. tallest B. tall C. taller D. more tall

16. My mother often cooks . . . . . at Tet.

A. peach blossoms B. Chung cake C. spring rolls D. special food

17. I . . . . . to Singapore three times.

A. have gone B. have been C. went D. visited

18. My brother can't swim . . . . . he's afraid of water.

A. because B. but C. and D. so

19. When he was young, he . . . . . swim very well. He won medals and championships.

A. can B. could C. was able D. will be able to

20. - A: ". . . . . is your favourite tennis player?" - B: I don't like tennis.

A. What B. Which C. Who D. Where

21. - A: "I've just received a scholarship." - B: . . . . .

A. Really B. Thank you C. Congratulations D. Well

22. That is . . . . . book I've ever read.

A. the borest B. the boring C. the most bored D. the most boring

23. It's getting light. Shall I turn . . . . . the lights to save electricity?

A. off B. up C. on D. in

24. In the future, robots will help us to surf the . . . . .

A. websites B. Internet C. channels D. TV programmes

25. What does 3Rs stand . . . . . ?. It's Reduce, Reuse, Recycle.

A. at B. for C. on D. by

26. A robot can do . . . . . different things from looking after a baby to building a house.

A. much B. many C. few D. little

27. Look! Nam is . . . . . judo in the playground.

A. dancing B. doing C. playing D. making

28. I can't come right now. I . . . . . when I finish my homework.

A. are coming B. come C. will come D. came

29. If you read more, your vocabulary will get . . . . . every day.

A. good B. well C. better D. best

30. It is wrong of you to do this. This . . . . . never happen again!

A. does B. would C. will D. must

IV. Read the following passage and put a word in each of the numbered blanks.

Fansipan is the highest pick of Vietnam, Laos and Cambodia, so it is called the "Roof of Indochina" while the local (31) . . . . . call it Huasipan. Huasipan means large tottering rock. Fansipan is 3,143 metres (32) . . . . .. It is in Lao Cai province, nine kilometres southwest of Sa Pa Town (33) . . . . . the Hoang Lien Son mountain range.

Fansipan is now one of the very few ecotourist spots of Vietnam, with about 2,024 varieties of plants and 327 types of animal and insect. Many tourists (34) . . . . . the mountain every year. If you climb the mountain from the end of February to Match, you (35) . . . . . have a chance to admire the beautiful blooming flowers in many different colours.

V. Rewrite the sentences so that it stays the same meaning.

36. It's not good to stay up so late to watch TV.

You should ........................................................................................

37. Nobody is older than my grandmother in my family.

My grandmother ..................................................................................

38. Chau is the best at English in her class.

Nobody in Chau's class...........................................................................

VI. Rearrange the words to make correct sentences.

39. time/ We're/ great/ here/having/ a/ in Cambodia!/

.......................................................................................................

40. The/ lovely./ weather/ been/ has/

.......................................................................................................

ĐÁP ÁN

II. Find the word with the different underlined sound.

11 - D; 12 - D; 13 - D;

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

14 - A; 15 - C; 16 - D; 17 - A; 19 - B; 20 - A;

21 - C; 22 - D; 23 - A; 24 - B; 25 - B; 26 - B;

27 - B; 28 - C; 29 - C; 30 - D;

IV. Read the following passage and put a word in each of the numbered blanks.

Fansipan is the highest pick of Vietnam, Laos and Cambodia, so it is called the "Roof of Indochina" while the local (31) . . people. . . call it Huasipan. Huasipan means large tottering rock. Fansipan is 3,143 metres (32) . . high. . .. It is in Lao Cai province, nine kilometres southwest of Sa Pa Town (33) . . in. . . the Hoang Lien Son mountain range.

Fansipan is now one of the very few ecotourist spots of Vietnam, with about 2,024 varieties of plants and 327 types of animal and insect. Many tourists (34) . . climb. . . the mountain every year. If you climb the mountain from the end of February to Match, you (35) . . will. . . have a chance to admire the beautiful blooming flowers in many different colours.

V. Rewrite the sentences so that it stays the same meaning.

36 - You shouldn't stay up so late to watch TV.

37 - My grandmother is the oldest in my family.

38 - nobody in Chau's class is better at English than Chau.

VI. Rearrange the words to make correct sentences.

39 - We're having a great time in Cambodia!

40 - The weather has been lovely.

Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6 Phòng GD-ĐT Cam Lộ, Quảng Trị năm học 2015 - 2016

Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6 Phòng GD-ĐT Hải Lăng, Quảng Trị năm học 2015 - 2016

Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6 Phòng GD-ĐT Tam Đảo, Vĩnh Phúc năm học 2015 - 2016

Download đề thi và đáp án tại: Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
18 3.241
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm