Bộ đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 Phòng GD-ĐT Thái Thụy, Thái Bình năm 2021

2 Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 8 Thí điểm Phòng GD-ĐT Thái Thụy, Thái Bình có đáp án nằm trong bộ đề thi học kì 2 lớp 8 mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra chất lượng cuối kì 2 môn Tiếng Anh 8 được biên tập bám sát chương trình sách mới của bộ GD - ĐT giúp học sinh lớp 8 ôn tập lại kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp trọng tâm học kỳ 2 hiệu quả.

⇔ Tham khảo thêm đề ôn thi nói cuối kì 2 lớp 8: Đề thi nói Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm học 2018 - 2019 HOT

I. Đề thi học kì 2 lớp 8 môn Anh có đáp án - Đề số 1

Find the word which has different stress pattern from the others.

1. A. imbalance B. unable C. unhealthy D. impolite

2. A. unexplored B. unforeseen C. untidy D. immature

3. A. impossible B. unnatural C. unrelated D. unbearable

4. A. pollution B. visit C. listen D. open

5. A. depend B. advise C. affect D. listen

Choose the correct answer. 

1. When the policeman came there, the robber ..................

A. had left

B. has left

C. left

D. was left

2. All people who were without homes in the flood were provided with .................. accommodation.

A. short

B. temporary

C. present

D. instant

3. Seven of ten people prefer face-to-face ..................... when having a date.

A. language

B. contact

C. code

D. sign

4. When thermal pollution happens, the water temperature in streams, rivers, lakes and
oceans ........................

A. changes

B. keeps

C. remains

D. stays

5. Australia is home to ..................... animals like kangaroos and koalas.

A. only

B. rare

C. unique

D. precious

6. Robots save workers from .................. dangerous tasks.

A. making

B. having

C. performing

D. carrying

7. Many people believe that robots have made workers jobless .................. that is not
necessarily true.

A. but

B. and

C. so

D. or

8. Recent ............... developments have made robots more user-friendly and intelligent.

A. science

B. scientist

C. scientific

D. scientifically

9. Teenagers spend most of their time playing computer games, ............... they lost their
interests in daily activities.

A. moreover

B. so

C. however

D. as a result

10. Science and technology have .................. the life safe, secure and comfortable.

A. transformed

B. made

C. done

D. changed

Rewrite the sentence without changing the meaning.

Plastic bags are a major source of waste. We should not throw plastic bags everywhere. (so)

_______________________________________

We won’t hold the festival. It costs too much money. (if)

_______________________________________

The tortoise was running. The hare was sleeping. (while)

_______________________________________

The girl worked hard. Her stepmother wasn’t happy. (although)

_______________________________________

Read the text and do the tasks

Almost a hundred thousand people were killed and half a million homes destroyed as a result of an earthquake in Tokyo in 1923. The earthquake began a minute before noon when the habitants of Tokyo were cooking their midday meals. Thousand of stoves were overturned as soon as the earth began to shake. As a result, small fires broke out everywhere and quickly spread. The fire engines were prevented from going to help because many of the roads had cracked open. It was impossible to use fire fighting equipment as most of the water pipes had burst. Consequently, over ninety percent of the damage was caused by fire rather than by the collapse of buildings

These sentences are T (true) or F (false)

1. A hundred thousand people were killed in Tokyo in 1923 because of an earthquake

2. The earthquake began a minute before midnight 

3. The fire engines were prevented from going to help because most of the water pipes had
burst

4. Over ninety percent of the damage was caused by fire.

ĐÁP ÁN

Find the word which has different stress pattern from the others.

1 - D; 2 - C; 3 - C; 4 - A; 5 - D; 

Choose the correct answer.

1 - A; 2 - B; 3 - B; 4 - A; 5 - B; 

6 - C; 7 - A; 8 - C; 9 - B; 10 - B;

Rewrite the sentence without changing the meaning.

1 - Plastic bags are a major source of waste so we should not throw plastic bags
everywhere.

2 - If it did not cost too much money, we would hold the festival.

3 - The tortoise was running while the hare was sleeping.

4 - Although the girl worked hard, her stepmother wasn’t happy.

Read the text and do the tasks

1 - T; 2 - F; 3 - F; 4 - T; 

II. Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 8 có đáp án - Đề số 2

I. Find the word with the different underlined sound.

1. A. washed B. crushed C. stayed D. watched

2. A. book B. good C. food D. foot

3. A. face B. plane C. station D. travel

II. Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. imbalance B. unable C. unhealthy D. impolite

5. A. opportunity B. competitive C. communicate D. unfortunate

III. Choose the correct option A,B,C or D to complete the sentences.

6. A person who . . . . . the bagpipes is called a piper.

A. plays B. performs C. entertains D. does

7. Don't drink that water. It's . . . . .

A. damaged B. dumped C. contaminated D. pollution

8. The team's success was largely . . . . . to her efforts.

A. because B. due C. since D. as

9. We don't have many carnivals in Vietnam; . . . . ., we have many traditional festivals.

A. nevertheless B. while C. although D. because

10. When I came, the whole family . . . . . dinner around a big dining table.

A. is having B. was having C. had D. have

11. While she was dancing, the princess . . . . . a witch.

A. was seeing B. saw C. see D. is seeing

12. The government is sending . . . . . to the flood victims.

A. touch B. aid C. accommodation D. provision

13. I often drink coffee, but today I . . . . . tea.

A. am drinking B. drink C. drank D. drinks

14. By the time we got to the cinema, the film . . . . .

A. started B. had started C. starting D. starts

15. All our English teachers are . . . . . speakers.

A. native B. original C. foreign D. orginally

16. If you were the president, what . . . . . you do to help the environment ?

A. will B. would C. do D. are

17. When she comes later today, he . . . . . the dinner.

A. cooks B. is cooking C. will be working D. has cooked

18. If the teacher were here now, we'd ask him the difference . . . . "science" and "technology".

A. among B. of C. between D. for

19. Our teacher says that new technology . . . . . many worker jobless in the future.

A. makes B. is making C. will make D. has made

20. . . . . . ethnic minority people in the village are very friendly.

A. a B. the C. an D. θ

21. The song "The road to glory days" . . . . . by Tran Lap is a very popular song.

A. compose B. composed C. composing D. to compose

22. Alexander Graham Bell was a great . . . . ., who invented the telephone.

A. developer B. conservationist C. scientist D. explorer

IV. Read the passage and choose the correct answer (A, B, C or D).

Australia is a country in the Southern Hemisphere (23) . . . . . comprises the mainland of the Australian continent, the island of Tasmania, and many smaller islands in the Indian and Pacific Oceans. Neighbouring countries (24) . . . . . Indonesia, East Timor, and Papua New Guinea (25) . . . . . the north, the Solomon, Vanuatu, and New Caledonia to the northeast, and New Zealand to the Southeast. Australia (26) . . . . . six states, and two major mainland territories. The (27) . . . . . city of Australia is Canberra. With a population of over 380,000, it's Australia's largest inland city and the eighth largest Australian city overall.

23. A. who B. where C. which D. what

24. A. include B. contain C. has D. conclude

25. A. on B. to C. by D. at

26. A. has B. takes C. gets D. begins

27. A. capital B. urban C. rural D. suburb

V. Rewrite the sentences so that it stays the same meaning.

28. You should water these flowers regularly.

These flowers should ...................................................

29. "I have decided to become an astronomer", he said.

He said that ................................................................

30. Let's go abroad for our holiday this year.

Why ........................................................................

31. During dinner, the phone rang.

While I .....................................................................

VI. Rearrange the words to make meaningful sentences.

32. New York/ the/ but/ is/ city/ the USA/ the/ in/ not/ biggest/capital./

33. English/ an/language/ Malaysia/ India/ many/ is/ official/ in/ and/ other countries./

34. English speakers/ increasing/ the/ of/ number/ world/ is/ the/ in/ fast./

35. whereas/ capital/ of/ the/ London/ of/ Edinburgh/ capital/ England/ the/ is/ is/ Scotland./

V. Listen carefully and choose the best answer (A, B or C) to complete each sentence.

36. What is the purpose of the woman's visit?

A. business B. pleasure C. business and pleasure

37. Where will the woman stay during her trip?

A. at a friend's home B. at a hotel C. at a university dormitory

38. About how long will the woman be in the country?

A. one or two days B. three or four days C. more than four days

39. What things are in the woman's luggage?

A. clothing, computer, and books

B. CD player, clothing, and books

C. books, gifts and computer

40. What other piece of information do we learn about the woman?

A. Her parents are on the same trip.

B. She enjoys traveling to different countries.

C. She was born in that country

⇔ Xem thêm đề thi cuối năm lớp 8 môn Tiếng Anh có file nghe: Đề thi học kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh có file nghe năm học 2018 - 2019 HOT

ĐÁP ÁN

I. Find the word with the different underlined sound.

1. C. stayed 2. A. book 3. D. travel

II. Find the word which has a different stress pattern

4. D. impolite 5. A. opportunity

III. Choose the correct option A,B,C or D

6. A. plays 7. C. contaminated 8. B. due 9. A. nevertheless 10. B. was having

11. A. was seeing 12. B. aid 13. A. am drinking 14. B. had started 15. A. native

16. B. would 17. C. will be working 18. C. between 19. C. will make 20. B. the

21. B. composed 22. C. scientist

IV. Read the passage and choose the correct answer

23. C 24. A 25. B 26. A 27. A

V. Rewrite the sentences so that it stays the same meaning.

28. These flowers should be watered regularly.

29. He said that he had decided to become an astronomer.

30. Why don’t we go abroad for our holiday this year?

31. While I was having dinner, the phone rang.

VI. Rearrange the words to make meaningful sentences.

32. New York is not the capital but the biggest city but in the USA.

33. English is an official language in Malaysia, India and many other countries.

34. The number of English speakers is increasing fast in the world.

35. London is the capital of London, whereas Edinburgh is the capital of Scotland.

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật được file nghe mp3, mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung đề thi và đáp án tại đây: Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 8 Thí điểm Phòng GD-ĐT Thái Thụy, Thái Bình. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,...Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
29 43.720
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm