Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh - Đề 2

Đề khảo sát chất lượng môn Anh vào lớp 8

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục lớp 8 môn tiếng Anh 8 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh vào lớp 8 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh thi vào lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 8 và môn Ngữ Văn 8. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1. A. musician

B. establish

C. emotion

D. occasion

2. A. giraffe

B. giant

C. gerund

D. childhood

3. A. biogas

B. energy

C. dangerous

D. generate

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. A. delicious

B. banana

C. mineral

D. variety

2. A. plentiful

B. convenient

C. serious

D. popular

Exercise 3: Choose the correct answer

1. How much _________ should I use to make the cake?

A. pineapple

B. flour

C. egg

D. carton of milk

2. If you turn off the light when you leave the room, you'll use _____ energy.

A. fewer

B. less

C. more

D. most

3. You have never heard about teleportation, _____?

A. do you

B. don't you

C. have you

D. haven't you

4. Self-driving cars are expected to be _____ than human-driven ones.

A. more safely b. less safe c. more safer d. much safer

5. Mumbai is land of some of the world's richest people. _____, it is also home to the world's poorest.

A. Although

B. Therefore

C. However

D. Despite

6. With a solar PV system, solar panels _____ sunlight right into electricity.

A. create

B. generate

C. provide

D. convert

7. From his childhood, Chu Van An was _________ for his intelligence.

A. interested

B. successful

C. talented

D. famous

8. The _______’s pictures are very beautiful. They are shown in a national exhibition.

A. painting

B. painted

C. painter

D. paintbrush

9. She gives me a new ______ to cook a delicious cake.

A. information

B. blog

C. mixture

D. recipe

10. She was _____ in Khanh Hoa, now she’s studying at a university in Ho Chi Minh City.

A. come

B. constructed

C. born

D. developed

Exercise 4: Write the correct form or tense of verbs in brackets.

1. In 2016, more than half of Mumbai's population ___________ (live) in slums.

2. Many people ___________ (move) from small towns to big cities in recent years

3. The world's population ___________ (grow) at a startling rate

4. In the next forty years, the earth ___________ (accommodate) nearly 3 billion more people.

5. London ___________ (be) one of the most populated cities of the world.

Exercise 5: Write the correct form of the words in brackets

1. Many of the refugees are suffering from severe___________ . (nutrition)

2. London's population makes it by far the ___________ city in the UK. (large)

3. Rapid growth of the city has led to a housing ___________. (short)

4. Do you think overpopulation is a cause of ___________ in the world? (hungry)

5. Children living in severely ___________ homes often have no space to play, study and develop. (crowd)

Exercise 6: Read the passage carefully, then decide if the following statements are true (T) or false (F).

Self-driving cars have the potential to make travelling easier and safer than ever. Getting around an unfamiliar city could be as simple as opening an app and hailing an autonomous car. Technically speaking, self-driving cars are already on the road, thanks to a number of brands - but they're not legally allowed to fully drive themselves yet on public roads, and may not be for a while yet.

There is a long list of companies working on self-driving vehicles, from traditional car manufacturers such as BMW, Audi and Volkswagen, to tech companies such as Uber, Tesla and Google. The most notable company in this field is Tesla, which is constantly rolling out software and hardware updates for its cars to improve their autonomous capabilities little by little. Its Autopilot system can already drive a car better than a human, Tesla says, though right now you're only legally allowed to use it to help you stay in lanes on a motorway, change lanes when needed, and adjust the car's speed based on the traffic around it.

1. Self-driving cars make it easier for people to get around a strange city.

2. Self-driving cars can fully drive themselves on public roads right now.

3. Lots of companies are working towards developing self-driving vehicles.

4. Tesla constantly updates its car's software to improve self-driving capabilities.

5. Tesla says that its Autopilot system is better than a human driver.

6. Right now, Tesla Autopilot can only be used to change lanes on the highway.

Exercise 7: Write the second sentence so that it has the same meaning as the first one

1. Keep the environment clean or we will suffer from pollution.

If ________________________________________

2. I last visited my native village when I was ten.

I haven't __________________________________

3. Humans don't drive as carefully as self-driving cars.

Self-driving cars ___________________________

-The end-

Đáp án đề thi KSCL đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1. D

2. D

3. A

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. C

2. B

Exercise 3: Choose the correct answer

1. B

2. B

3. C

4. A

5. C

6. D

7. D

8. C

9. D

10. C

Exercise 4: Write the correct form or tense of verbs in brackets.

1. In 2016, more than half of Mumbai's population _____lived___ (live) in slums.

2. Many people __have moved__ (move) from small towns to big cities in recent years

3. The world's population _____is growing____ (grow) at a startling rate

4. In the next forty years, the earth ____will accommodate___ (accommodate) nearly 3 billion more people.

5. London _____is______ (be) one of the most populated cities of the world.

Exercise 5: Write the correct form of the words in brackets

1. Many of the refugees are suffering from severe_____malnutrition______ . (nutrition)

2. London's population makes it by far the _____largest______ city in the UK. (large)

3. Rapid growth of the city has led to a housing _____shortage______. (short)

4. Do you think overpopulation is a cause of _____hunger______ in the world? (hungry)

5. Children living in severely _____overcrowded______ homes often have no space to play, study and develop. (crowd)

Exercise 6: Read the passage carefully, then decide if the following statements are true (T) or false (F).

1. T

2. F

3. T

4. T

5. T

6. F

Exercise 7: Write the second sentence so that it has the same meaning as the first one

1. If we don’t keep the environment clean, we will suffer from pollution.

2. I haven’t visited my native village since I was ten

3. Self-driving cars drive more carefully than humans

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập kiểm tra chất lượng đầu năm lớp 8 hay như Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh năm 2020-2021,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 547
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm