Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Chuyên Thoại Ngọc Hầu, An Giang lần 1 có đáp án

Đề ôn thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Chuyên Thoại Ngọc Hầu, An Giang lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây là nguồn tài liệu hữu ích dành cho các bạn ôn thi kì thi THPT Quốc gia đang đến rất gần. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from that of the other three in pronunciation in each of the following questions:

1. A. promise B. devise C. surprise D. realise

2. A.comment B. development C. confidence D. reference

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions:

3. A.voluntary B. necessary C. compulsory D. stationary

4. A.advent B. pizza C. survive D. rescue

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions:

5. Works are written (A) by Vladimir Nabokov often (B) contain heroes and heroines who (C) have lived (D) in many places.

6. Mostly (A) medical doctors have had (B) some training (C) in (D) psychology and psychiatry.

7. Sandara has not rarely (A) missed a play (B) or concert since (C) she was seventeen years old. (D)

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer in each of the following questions:

8. I bought the car because it is in good quality andat a______________ price.

A. comfortable B. valuable C. reasonable D. enjoyable

9. More and more people were moving to Glasgow as they____________ to earn a living foundit there.

A. somuch easier B. much so easier C. so easier D. by far the easiest

10. You aren’t allowed to drive your car in the citycentre at___________ rush hour because there is too much traffic then.

A. A B. an C. X D. the

11. I explained the grammarrule as___________ as I could, but many students are still confused.

A. simple

B. simplified

C. simplistic

D. simply

12. It’s amazing how Jenny acts as though sheand Daren____________ serious problems at the moment.

A. aren’t having

B. weren’t having

C. hadn’t had

hadn’t been having

13. When we were in Athens, I bought a____________ statuette.

A. white beautiful marble little

B. marble beautiful little white

C. beautiful little marble white

D. beautiful little white marble

14. It______________ that many people are homeless after the floods.

A. is reported

B. reports

C. is reporting

D. reported

15. The brain is made up of billions of neuronsthat differ_____________ each other greatly in size and shape.

A. with - with

B. from - by

C. from - in

D. with - from

16. I think the strikes will bring_____________ some changes in management.

A. off

B. on

C. down

D. about

17. I___________ most of my books___________ to my roommates when I left college.

A. give - away

B. throw - away

C. put - way

D. get - away

18. Different conservation efforts_______________ in order to save endangered species.

A. have made

B. have been made

C. have done

D. have been done

19. Many Vietnamese families nowown household_____________ such as refrigerators, microwaves and cookers.

A. applicators

B. applications

C. applicants

D. appliances

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following.

20. The education system is a mirror that reflects the culture.

A. points

B. explains

C. shows

D. gets

21. It is an occasion when strength and sports are tested, friendship and solidarity was built and deepened.

A. practice

B. power

C. will

D. competence

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

22. Doctors have criticized the government for failing to invest enough in the health service.

A. praised

B. blamed

C. accused

D. commented

23. The company will only employ competent engineers, so they want to see evidence of their work as well the references from previous employers.

A. proficient

B. inconvenient

C. ambitious

D. unqualified

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable respone to complete each of the following exchanges.

24. Peter: “Do you like going to the cinema thisevening, Susan?” Susan: “____________.”

A. I feel very bored

B. That would be great

C. You’re welcome

D. I don’t agree, I’m afraid.

25. Peter: “Oops, I’mterribly sorry!?” Susan: “________________.”

A. You’re welcome

B. That’s OK

C. That’s right

D. You’re right

Mark the letter A,B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

26. I had to clear the spare room before I could start decorating.

A. Not until had I cleared the spare room I could start decorating.

B. Before I cleared the spare room I could start decorating.

C. Only when I had cleared the spare room could I start decorating.

D. Only when I had finished clearing the spare room, I could start decorating.

27. He didn’t pay attention to what Isaid.

A. He took no notice of my words.

B. He didn’t hear me even though I was saying to him.

C. He had no intention to talk to me.

D. He took my advice.

28. “You’re always making terrible mistakes”, said the teacher.

A. The teacher asked his students why they always make terrible mistakes.

B. The teacher realized that his students always made terrible mistakes.

C. The teacher complained about his students making terrible mistakes.

D. The teacher made his students not always make terrible mistakes.

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1

A

11

D

21

B

31

B

41

A

2

A

12

B

22

A

32

B

42

C

3

C

13

D

23

D

33

D

43

D

4

C

14

A

24

B

34

C

44

B

5

A

15

B

25

B

35

C

45

B

6

A

16

D

26

C

36

B

46

B

7

A

17

A

27

A

37

A

47

A

8

C

18

B

28

C

38

B

48

D

9

D

19

D

29

A

39

B

49

D

10

C

20

C

30

C

40

C

50

D

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 2.184
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm