Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Lục Ngạn, Bắc Giang có đáp án

Đề ôn thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Lục Ngạn, Bắc Giang có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây là nguồn tài liệu hữu ích dành cho các bạn ôn thi kì thi THPT Quốc gia đang đến rất gần. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

A. programs

B. inviduals

C. subjects

D. celebrations

Question 2.

A. delivered

B. visited

C. crooked

D. recommended

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3.

A. combination

B. understand

C. scientific

D. astronomy

Question 4.

A. attract

B. labor

C. sociable

D. wildlife

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. My brother___________a lot of things for the past five years

A. does

B. did

C. is doing

D. has done

Question 6. The number of students attending the conference yesterday_________ fifty-five.

A. is

B. are

C. was

D. were

Question 7. They have a____________ discussion on biology last night.

A. bore

B. boredom

C. boring

D. bored

Question 8. Her grandfather’s illness was__________ we thought at first.

A. more seriously as

B. as seriously as

C. more serious than

D. as serious than

Question 9. The woman asked__________ get lunch at school.

A. can the children

B. whether the children could

C. if the children can

D. could the children

Question 10. The factory is said_____________ in a fire two years ago.

A. being destroyed

B. to be destroyed

C. to have destroyed

D. to have been destroyed

Question 11. She reads newspaper everyday to look for a vacant positions__________ which she can apply.

A. to

B. with

C. at

D. for

Question 12. I saw your school’s____________ in today’s edition of Viet Nam News.

A. advertiser

B. advertisement

C. advertising

D. advertise

Question 13. Many children are under such a high_____________ of learning that they do not feel happy at school.

A. recommendation

B. interview

C. pressure

D. concentration

Question 14. I can’t_____________ this noise any longer. I’m going to write a letter of complaint to the local authority about this problem.

A. put up with

B. take away from

C. get back to

D. make out of

Question 15.__________ you, I’d think twice about that decision.

A. Should I be

B. If I am

C. Had I been

D. Were I

Question 16. It is important that Mrs Hoa____________ Mr Nam of the meeting tomorrow.

A. remind

B. reminds

C. must remind

D. will remind

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17. Billy, come and give me a hand with cooking.

A. help

B. prepare

C. be busy

D. attempt

Question 18. Pollution will increase to catastrophic levels unless we develop cleaner power sources.

A. low

B. disastrous

C. advanced

D. elementary

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19. “Mary, I think these clothes are inappropriate for this important celebration.”

A. suitable

B. improper

C. attractive

D. available

Question 20. This puzzle is a piece of cake; I can do it with my eyes closed.

A. very difficult

B. easy enough

C. rather boring

D. quite understandable

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable respone to complete each of the following exchanges.

Question 21. - Louisa: “Oh, no! I left my book at home. Can I share yours?”

- Will: “__________________.”

A. Yes, I do too

B. No, thanks

C. No, not at all

D. Yes, sure!

Question 22. - Mary: “Your new hairstyle is quite attractive!”

- Sheila: “_______________. I think it makes me look 10 years older.”

A. Yes, I’m proud of myself

B. Say it again. I like to hear your words

C. That’s a good idea

D. You’ve got be kidding

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23. A conductor uses signals and gestures to let the musicians to know when to play various parts of composition.

A. the musicians

B. to play

C. uses

D. to know

Question 24. Communication is the act of transferring information through neither verbal messages or non-verbal signals.

A. through

B. neither

C. transferring

D. Communication

Question 25. From the documents, the interviewer will have some insight into your social skills, work motivation, and keen for the job.

A. documents

B. into

C. motivation

D. keen

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26. This is the first time I have attended such an enjoyable wedding party.

A. The first wedding party I attended was enjoyable.

B. My attendance at the first wedding party was enjoyable.

C. I have never attended such an enjoyable wedding party before.

D. I had the first enjoyable weddingparty.

Question 27. Provided your handwriting is legible, the examiner will accept your answer.

A. Although the examiner cannot read your handwriting, he will accept your answer.

B. Whatever your handwriting, the examiner will accept your answer.

C. The examiner will accept your answer if your handwriting is beautiful.

D. So long as the examiner can read your handwriting, he will accept your answer.

Question 28. “Why don’t you get your hair cut, Gavin?” Said Adam.

A. Adam advised Gavin to cut his hair.

B. Gavin was suggested to have a haircut.

C. It was suggestible that Adam get Gavin’s haircut.

D. Adam suggested that Gavin should have his haircut.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 29. He had saved a lot of money. He travelled to Australia.

A. Travelling to Australia needs a lot of money.

B. Having saved a lot of money, he travelled to Australia.

C. To save a lot of money, he travelled to Australia.

D. Travelling to Australia costs him a lot of money.

Question 30. The situation was embarrassing. She did not know what to do.

A. It was such an embarrassing situation; however, she did not know what to do.

B. So embarrassing the situation was that she did not know what to do.

C. She did not know what to do, though it was not an embarrassing situation.

D. So embarrassing was the situation that she did not know what to do.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrases that best fits each of the numbered blanks.

Ever since it was first possible to make a real robot, people have been hoping for the invention of a machine that would do all the necessary jobs around the house. If boring and repetitive factory work could be (31)__________ by robots, why not boring and repetitive household chores too?

For a long time the only people who really gave the problem their attention were amateur inventors And they came up against a major difficulty. That is, housework is (32)___________very complex. It has never been one job it has always been many. A factor robot carries (33)__________ one task endlessly until it is reprogrammed to do something else. It doesn’t run the whole factory. A housework robot on the other hand, has to do several different types of cleaning and carrying jobs and also has to cope with all the different shapes and positions of rooms, furniture, ornaments, cats and dogs.

(34)_____________, there have been some developments recently. Sensors are available to help the robot locate objects and avoid obstacles. We have the technology to produce the hardware. All that is missing the software- the programs (35)_________ will operate the machine

Question 31.

A. managed

B. made

C. succeeded

D. given

Question 32.

A. actually

B. likely

C seriously

D. hardly

Question 33.

A. away

B. out

C. over

D. off

Question 34.

A. Moreover

B. However

C. Although

D. Besides

Question 35.

A. who

B. what

C. that

D. where

Đáp án Đề thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1

C

11

D

21

D

31

A

41

A

2

A

12

B

22

D

32

A

42

B

3

D

13

C

23

D

33

B

43

D

4

B

14

A

24

B

34

B

44

D

5

D

15

D

25

D

35

C

45

C

6

D

16

A

26

C

36

B

46

A

7

C

17

A

27

D

37

B

47

A

8

C

18

B

28

D

38

D

48

D

9

D

19

A

29

B

39

C

49

B

10

D

20

A

30

D

40

D

50

C

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 1.726
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm