Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Thuận Thành 3, Bắc Ninh lần 1 có đáp án

Đề ôn thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Thuận Thành 3, Bắc Ninh lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây là nguồn tài liệu hữu ích dành cho các bạn ôn thi kì thi THPT Quốc gia đang đến rất gần. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

Identify the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others:

Question 1: A. combustion B. cheap C. education D. congestion

Question 2: A. breakfast B. many C. carry D. any

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress.

Question 3: A. conventional B. accessible C. miraculous D. testimony

Question 4: A. surgery B. discover C. irrigate D. vaporize

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 5: Bacteria lived (A) in the soil play a vital role (B) in recycling (C) the carbon and nitrogen needed (D) by plants.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to complete the sentence

Question 6: I _____________sight of the robber just before he disappeared around the corner.

A. got B. caught C. had D. took

Question 7: I came across_________ book by_________ chance.

A. Ø/ Ø B. Ø/ a C. a/ the D. the/ Ø

Question 8: Many lives were saved________ the introduction of antibiotics.

A. into B. with C. in D. at

Question 9: The doctor gave him an injection to__________ the pain.

A. die B. death C. dead D. deaden

Question 10: Your handwriting tells a lot about your___________.

A. characteristic B. characterless C. character D. characterize

Question 11: We looked everywhere but the intruder was nowhere_____________.

A. to see B. seen C. to be seen D. having seen

Question 12: System for purification of water is called____________.

A. a systemwater purification B. a purification water system

Question 13: Linda insisted that the newly- born baby__________ after her husband’s father.

A. mustbe named B. could be named C. be named D. ought to be named

Question 14: We were lucky to be able to finish the project ahead__________ schedule.

A. of B. for C. before D. by

Question 15: She__________ till the early hours listening to pop music.

A. kept me up B. took me up C. help me up D. caught me up

Question 16: “Is there any news about the ex- president?” “Well, he is reported____________ the country last night”.

A. that he left B. to be leaving C. to have left D. to leave

Question 17: There were many large rooms with_________ walls in the castle.

A. decoratingbeautiful B. beautifully decorating

C. beautifullydecorated D. beautiful decorated

Question 18: I don’t know what we are going to ……………if I lose this job.

A. getby B. give away C. live on D. grow on.

Question 19: From the hotel there’s a good_____________ of the mountain.

A. view B. vision C. picture D. sight.

Question 20: My father is fond of sport. He goes to the Sport Clubs to watch___________ every Saturday.

A. racinghorse B. race horse C. horsing race D. horse races

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to complete the sentence.

Question 21: John: “Do you think that we should use public transportation to protect our environment?”

Mary: ______________________

A. Well, that’svery B. Yes, it’s an absurd idea.

C. Of course not.You bet! D. There’s no doubt about it.

Question 22: Linda: "Could you turn down the radio, please?"

Henry: “______________________."

A. Ifeel sorry B. I am, of course C. Yes, with pleasure D. Yes, I can.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in the sentence.

Question 23: The high mountain climate is cold and inhospitable.

A. uninviting B. rainy C. dull D. stormy

Question 24: The train departed the railway station at 8 o’clock.

A. arrived B. stopped C. waited D. left

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word in the sentence.

Question 25: The guests at the party last night refused to eat the raw fish.

A. fresh B. cooked C. rotten D. well- done

Question 26: She decided to remain celibate and devote her life to helping the homeless and orphans.

A. divorced B. single C. separated D. married

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest meaning to the given sentence.

Question 27: The train came suddenly to a stop and some passengers were injured.

A. Coming suddenly a stop, some passengers were injured.

B. Coming suddenly a stop, the train made some passengers injured.

C. Suddenly stopping running, some passengers were injured.

D. Suddenly stopped, some passengers injured themselves.

Question 28: Dr Smith is now the fifth wealthiest man in this city.

A. Dr Smith is the wealthiest one in thiscity.

B. Only four people in this city are wealthier than Dr Smith.

C. Dr Smith is wealthier than five people in this city.

D. No one in this city has more wealth than Dr Smith.

Question 29: It was only when I left home that I realized how much my father meant to me.

A. Not until I had left home did I realize how much my father meant tome.

B. Not until I had left home that I realized how much my father meant tome.

C. Not until had I left home that I realized how much my father meant tome.

D. Not until after I left home did I realize how much my father meant tome.

Question 30: It’s possible that he didn’t hear what I said.

A. She may not hear whatI said. B. She might not hear what I said.

C. She might have heard whatI said. D. She may not have heard what I said.

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1

C

11

C

21

D

31

C

41

A

2

C

12

C

22

C

32

B

42

D

3

D

13

C

23

A

33

D

43

D

4

B

14

A

24

A

34

C

44

A

5

A

15

A

25

B

35

D

45

A

6

B

16

C

26

D

36

A

46

A

7

D

17

C

27

B

37

B

47

C

8

B

18

C

28

B

38

A

48

A

9

D

19

A

29

A

39

C

49

A

10

C

20

D

30

D

40

B

50

B

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 1.855
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm