Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Vĩnh Phúc có đáp án và giải thích chi tiết (Lần 3)

Ngân hàng đề thi THPT Quốc gia 2017 môn Tiếng Anh

Kỳ thi THPT Quốc gia 2017 môn Tiếng Anh mang lại cho các em học sinh nhiều áp lực và việc các em cần nỗ lực nhiều hơn trong việc học tập, luyện thi là điều cần thiết. Chúng tôi xin giới thiệu đến các em Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Vĩnh Phúc có đáp án và giải thích chi tiết (Lần 3). Nhanh tay, tải miễn phí bộ đề thi hay này các em nhé. Chúc các em thành công!

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Đại học Vinh có đáp án (Lần 2)

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Quốc học Huế CÓ ĐÁP ÁN (Lần 1)

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Chuyên Nguyễn Huệ, Hà Nội có đáp án và giải thích chi tiết (Lần 1)

Choose the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions

Question 1:

A. carry

B. marriage

C. parrot

D. barber

Question 2:

A. stool

B. bamboo

C. good

D. loose

Choose the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in the following questions

Question 3:

A. eternal

B. islander

C. terrorist

D. terrorist

Question 4:

A. optimistic

B. pessimistic

C. inhabitant

D. intervention

Choose the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Question 5: Deforestation_______devastative floods in many parts of the world.

A. starts out B. makes up C. brings up D. results in

Question 6: Factories will_______largely by robots.

A. be running B. running C. be run D. run

Question 7: The world people are now aware __________ the importance of environmental protection.

A. of B. for C. about D. to

Question 8: Jane couldn't decide where to go for her holidays. She didn't do anywhere _______the end.

A. in B. to C. on D. at

Question 9: We arrived home late last night. We_______to wait half an hour for a taxi.

A. have B. had C. ought D. must

Question 10: The search for a new vaccine took priority_______all other medical researches.

A. above B. over C. to D. on

Question 11: Great_______should be given to the conservation of endangered species.

A. diversity B. priority C. opportunity D. condition

Question 12: Robots will even _____ everywhere in factories, schools, offices, hospitals, shops, and homes.

A. seen B. see C. saw D. be seen

Question 21: At last, we succeeded in persuading those boys and girls to join our picnic.

A. At the end B. In the end C. Lastly D. Endlessly

Choose the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions

Question 22: "That is a well-behaved boy whose behavior has nothing to complain about."

A. behaving cleverly B. behaving nice

C. good behavior D. behaving improperly

Question 23: He mentioned in particular electronics, his major at university.

A. one and all B. in general C. on whole D. in all

Choose the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to the following exchanges.

Question 24: "You haven't been to the bank today, have you?" "_______. "

A. No, I haven't. I'm about to. B. Yes, I haven't. I'm busy.

C. No, I haven't any money. D. No, I have. I got some money.

Question 25: Peter: "What a great haircut, Lucy!" Lucy: "___________"

A. Thanks. It's very kind of you to do this

B. You think so? I think it's a bit too short

C. Oh yes, It's very unfashionable

D. It's my pleasure.

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

Why is it that many teenagers have the energy to play computer games until late at night but can't find the energy to get out of bed (26)_______ _ for school? According to a new report, today's generation of children are in danger of getting so (27)_______ sleep that they are putting their mental and physical health at (28)_______. Adults can easily survive on seven to eight hours' sleep a night, (29)_______teenagers require nine or ten hours. According to medical experts, one in five youngsters (30) anything between two and five hours' sleep a night less than their parents did at their age.

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

BLUE MOON

"Blue Moon" is a term that is used to describe the phenomenon of a second full moon occurring in one month. How could two full moons possibly occur in a single month? It is not nature's fault; the natural phrases of the moon do not perfectly match up with the Roman calendar.

Although still used today, this calendar was devised by Julius Caesar and Augustus Caesar over 2000 years ago. While the calendar works well, the method that they used does not match the lunar cycle exactly. Thus, occasionally the moon will go through its "full" phrase twice before the month changes.

A "blue moon" is an uncommon event. And it rare occurrence of a eventually led to the usage of the phrase "once in a blue moon". This phrase was commonly used to indicate an event that could never happen. Over time, the meaning of the phrase changed from something that seldom happens. Today, this phrase is used to indicate extremely rare events, the absurd, or things that never happen.

Question 31: What is the main purpose of this passage?

A. To illustrate the features of the moon.

B. To inform readers of the difference between the Roman calendar and the lunar calendar

C. To explain the definition and the usage of "blue moon"

D. To support the importance of the lunar calendar

Question 32: According to the passage, to what does the term "blue moon" refer to?

A. Events that could never happen

B. The second full moon in one month

C. A moon with the color blue

D. Cold nights causing the moon to appear blue

Question 33: The word "phrase" in the passage is closet in meaning to

A. Position B. Cycle C. Shape D. Influence

Question 34: Why doesn't our calendar match the lunar cycle exactly?

A. Our calendar was designed by humans

B. It has more days than it sound

C. The lunar cycle is wrong

D. Our calendar was not designed by humans

Question 35: The word "absurd" in the passage is closet in meaning to

A. Ridiculous B. Frequent C. Normal D. Interesting

Question 36: According to the passage, which of the following is NOT true?

A. The meaning of the "blue moon" changed over the years.

B. The Roman calendar was invented by Julius Caesar and Augustus Caesar

C. The phrase "once in a blue moon" could refer to two people eating dinner together

D. The Roman calendar is still in use today.

Question 37: Which of the following can be inferred from the passage?

A. The phrase "blue moon" refers to the frequency of events

B. The Roman calendar matches the natural phrases of the moon.

C. The usage of "blue moon" has not changed.

D. Two full moons often occur in one month.

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

Many flowering plants woo insect pollinators and gently direct them to their most fertile blossoms by changing the color of individual flowers from day to day. Through color cues, the plant signals to the insect that it would be better off visiting one flower on its bush than another. The particular hue tells the pollinator that the flower is full of far more pollen than are neighboring blooms. That nectar-rich flower also happens to be fertile and ready to disperse its pollen or to receive pollen the insect has picked up from another flower. Plants do not have to spend precious resources maintaining reservoirs of nectar in all their flowers. Thus, the color-coded communication system benefits both plants and insects.

For example, on the lantana plant, a flower starts out on the first day as yellow, when it is rich with pollen and nectar. Influenced by an as-yet-unidentified environmental signal, the flower changes color by triggering the production of the pigment anthromyacin. It turns orange on the second day and red on the third. By the third day, it has no pollen to offer insects and is no longer fertile. On any given lantana bush, only 10 to 15 per cent of the blossoms are likely to be yellow and fertile. But in tests measuring the responsiveness of butterflies, it was discovered that the insects visited the yellow flowers at least 100 times more than would be expected from haphazard visitation. Experiments with paper flowers and painted flowers demonstrated that the butterflies were responding to color cues rather than, say, the scent of the nectar.

In other types of plants, blossoms change from white to red, others from yellow to red, and so on. These color changes have been observed in some 74 families of plants.

Question 38: The first paragraph of the passage implies that insects benefit from the color- coded communication system because_______

A. they can gather pollen efficiently.

B. the colors hide them from predators.

C. the bright colors attract fertile females

D. other insect species can not understand the code.

Đánh giá bài viết
1 1.844
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm