Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 6

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh kèm đáp án

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 6 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong chuyên mục luyện thi vào 10 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi chuyển cấp quan trọng sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia vào nhóm Luyện thi lớp 9 lên 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hay: Luyện thi lớp 9 lên 10

Đề luyện tập thi vào 10 do VnDoc.com biên soạn gồm các bài tập thông dụng, bám sát đề thi minh họa của Bộ Giáo Dục nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 6

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. MULTPLE CHOICE

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

1. A. reserved

B. watched

C. opened

D. enjoyed

2. A. pathway

B. theater

C. without

D. thicken

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. destroy

B. appear

C. happen

D. provide

4. A. rhino

B. effect

C. shadow

D. lifelong

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined parts that needs correction in each of the following questions

5. You don’t have to cook. I ordered a pizza for our dinner too.

A. don’t

B. have to

C. ordered

D. too

6. I got a terrible headache this morning, so I decide to make a day off.

A. a

B. so

C. make

D. off

7. Each students will be given opportunity equally to take part in the competition.

A. students

B. will be given

C. equally

D. to take

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions

8. The new multiplex cinema ____________ to open next month.

A. supposed

B. has been supposed

C. is supposed

D. will supposed

9. If he ___________ soon, he will miss the last train.

A. doesn’t come

B. isn’t coming

C. didn’t come

D. won’t come

10. This test must be done ______________.

A. care

B. careful

C. carefully

D. careless

11. Were you able to able find the person ___________ wallet you found?

A. who

B. which

C. whose

D. that

12. She suggested ______________ to the mountains for the weekend.

A. went

B. to go

C. go

D. going

13. I listened to a great song last night. It was in __________ best- selling album of Maroon 5.

A. a

B. the

C. an

D. X

14. University students are willing to get involved in helping the old and _________ people.

A. childlike

B. childish

C. children

D. childless

15. He has to study this afternoon, ____________?

A. hasn’t he

B. has he

C. doesn’t he

D. does he

16. The second- hand car Patrick bought was almost new ___________ it was made in 1990s.

A. or

B. although

C. because

D. however

Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

17. “Phong: “Personally, I love peaceful and quite life in rural areas.” - Nam: “ ________”

A. neither

B. No, I won’t

C. So do I

D. Yes, I like it

18. Daisy: “That’s an excellent drawing, Hoa.” - Hoa: “ _____________”

A. That’s a good idea

B. Thank you

C. Well done

D. I’m sorry

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

19. During the crisis, petrol prices dramatically fluctuated between 30$ and 50$ a tank.

A. increased

B. varied

C. reduced

D. changed

20. The regional authorities failed to provide the poor with essential services such as accommodation, fresh water and electricity.

A. dispensable

B. trivial

C. unnecessary

D. vital

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

21. Provided that they offer me flexible working hours, I will accept this job.

A. fixed

B. adaptable

C. variable

D. adjustable

22. He offers me a unique opportunity to pass the first round without difficulties.

A. distinctive

B. common

C. single

D. exceptional

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits of each of the numbered blanks

A narrow rock that stands taller than the Empire State Building does not look like the most welcoming place to set up home. But that did not stop an insect which was (23) _________ to be extinct for 80 years from building its last (24) _________ colony on the 562-meter tall Ball’s Pyramid in the South Pacific Ocean. Scientists have discovered 24 of the creatures living around a plant on the rock. The “tree lobster” insect, which is as large as a human hand, had somehow made its camp (25) _________ the lack of food.

In 2001 Australian scientists decided to investigate claims by climbers who tackled Ball’s Pyramid that they had seen fresh dropping here. They too saw the droppings and upon returning (26) _________ dark with flashlights were stunned to discover the insect colony around the only plants on the rock. Mr. Carlie said: “It felt like stepping back into the Jurassic age, (27) _________ insects ruled the world.”

23. A. supposed

B. required

C. accepted

D. expected

24. A. know

B. known

C. knowing

D. knew

25. A. because

B. even

C. despite

D. and

26. A. behind

B. next

C. to

D. after

27. A. when

B. which

C. that

D. what

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the question

English was originally the language of England, and soon it has become the primary or secondary language of many former British colonies such as the United States, Canada, Australia, and India. Nowadays, it is the most international language in the world. There an several factors that make the English language essential to communication in our current time.

First of all, it is the most common foreign language. This means that two people who come from different countries (for example, a Mexican and a Swede) usually use English as a common English to communicate. English is also essential to the field of education. In many countries, children are taught and encouraged to learn English as a second language. At the university level, students in many countries study almost all their subjects in English in order to make the material more accessible to international students. On the Internet, the majority of websites are written and created in English. Even sites in other languages often give you the option to translate the site. It is the primary language of the press: more newspapers and books are written in English than in any other language, and no matter where in the world you are, you will find some of these books and newspapers available.

Although many people think that it is very difficult and confusing, English is actually the easiest language of the world to learn because there are so many resources available. As soon as you decide you want to learn, there are thousands of resources on the Internet and in bookstores. With good understanding and communication in English, you can travel around the globe. Because it is the international language for foreigners, it is easy to get assistance and help in every part of the world. You can test it by online travel. Any travel booking site you can find will have English as a booking option.

28. When two people having different mother tongues meet each other, they will use, ___________.

A.their own mother tongues to communicate

B.English as a means of communication

C.the third language to communicate

D.a second language as a means of communication

29. The study material at universities is often written in English so that __________.

A. all international students can follow it

D. scientists can understand it easily

C. it is the dominant language in England

D. all children from many countries understand English

30. All of the following about the role of English on the Internet are true EXCEPT that ___________.

A.most websites are written in English

B.most programmers created websites in English

C.websites offer you the option in other languages

D.most websites have English version

31. English is believed by many to be the easiest language of the world to learn because ________.

A.you can decide you want to learn English

B.there are thousands of bookstores available

C.it is not very difficult and confusing

D.it is easy to find resources to learn English

32. We can infer from the passage that____________.

A.English makes you travel around the globe

B.you can use English to travel online

C.international tourists must know English

D.it is easy to get help to learn English all over the world

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. “We met Professor Stephen Marshall yesterday,” said Peter.

Peter said that ________________________________________

34. Although he has an American name, he is in fact French.

Despite _____________________________________________

35. My head teacher has a good sense of humor and he usually makes everyone laugh by telling funny stories.

My head teacher, who _________________________________

36. I’d prefer you not to stay up late at night, Bob.

I’d rather ___________________________________________

Complete each of following sentences, using the words given.

37. If/ it/ not rain/ tomorrow/ I go/ camping/ my friends.

___________________________________________________

38. I/ never/ travelled/ by/ air.

___________________________________________________

39. The students/ study/ for their exam/ now.

___________________________________________________

40. It/ be/ such/ cold day/ we decide/ not/ go out.

___________________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 6

I. MULTPLE CHOICE

1. B

2. C

3. C

4. B

5. D

6. C

7. A

8. C

9. A

10. C

11. C

12. D

13. B

14. D

15. C

16. B

17. C

18. B

19. B

20. D

21. A

22. B

23. A

24. B

25. C

26. D

27. A

28. B

29. A

30. C

31. D

32. C

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. Peter said that they had met Professor Stephen Marshall the previous day/ the day before.

34. Despite having an American name, he is in fact French

Despite the fact that he has an American name, he is French.

35. My head teacher, who usually makes everyone laugh by telling funny stories has a good sense of humor.

36. I’d rather you didn’t stay up late at night, Bob.

Complete each of following sentences, using the words given.

37. If it does not rain tomorrow, I will go camping with my friends

38. I have never travelled by air

39. The students are studying for their exam now

40. It was such a cold day that we decided not to go out

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 6. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu luyện thi vào 10 hay như Chuyên đề Câu điều kiện - Ôn thi vào 10, Quy tắc trọng âm Tiếng Anh dễ nhớ, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 4, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 5.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 432
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm