Đáp án Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh Sở GD&ĐT TP. Hồ Chí Minh năm 2020

HOT Truy cập: Đáp án đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh TPHCM 2020 để đối chiếu kết quả bài làm sau khi thời gian thi kết thúc ngày 16/7/2020. 

Mời bạn đọc tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hữu ích, chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 lớp 10 các môn khác nhau hiệu quả.

Nằm trong bộ đề thi tiếng Anh vào lớp 10 năm 2020, Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh sở GD&ĐT Thành phố Hồ Chí Minh các năm có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh chuyển cấp vào lớp 10 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh thường gặp giúp các em ôn tập những kỹ năng làm bài thi hiệu quả. 

I. Đáp án đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh năm 2020 Hồ Chí Minh chính thức

Đề thi & Đáp án sẽ được VnDoc.com ngay sau khi kì thi tiếng Anh vào 10 sở GD&ĐT Tp Hồ Chí Minh kết thúc.

Tham khảo Đề thi & Đáp án chi tiết tại: Đáp án đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh TPHCM 2020 Update liên tục.

Xem thêm: Bộ 100 đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh năm 2020 FULL

II. Đề thi thử tiếng Anh vào lớp 10 Thành phố Hồ Chí Minh năm 2020

Choose the word/phrase that best fits the space in each sentence.

1. Sam’s uncle, _______ is very rich, came to visit our orphanage.

A. that

B. who

C. whom

D. whose

2. Grapes have been a specialty and industrial crop of Ninh Thuan ___________ 1980.

A. the

B. in

C. from

D. since

3. Can you hold the ladder ______ while I climb up and pick the apples?

A. steady

B. rigid

C. solid

D. firm

4. “Excuse me. Where is the _______ office of UNICEF Vietnam located?”

A. leading

B. head

C. summit

D. central

5. After each period, we have a ____________ break.

A. five-minute

B. fifth-minute

C. five minutes

D. fifth-minutes

6. The conductor often collects the bus ________.

A. prices

B. fares

C. tariffs

D. fees

7. Golf is a very fun sport; ____________, it's very expensive.

A. consequently

B. otherwise

C. on the other hand

D. furthermore

8. Where you are and whatever you do, keep this in _____________: honesty is the best policy.

A. mind

B. opinion

C. memory

D. thought

9. "Do you like Jane's new flat?" - "_____."

A. I don't go there

B. She likes the new house

C. The rooms are rather small

D. Yes, I like her

10. Porter: “Shall I help you with your suitcase?”

Mary: “_______”

A. That’s very kind of you.

B. What a pity!

C. I can’t agree more.

D. Not a chance

11. What does this sign mean?

Đáp án Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT TP. Hồ Chí Minh năm 2020

 

A. Tunnel warning lights will be turned on if a car has broken down.

B. Switch on warning lights if your car breaks down in the tunnel.

C. Use warning lights at all times when driving through the tunnel.

D. Drivers who break the tunnel must switch on their warning lights.

12. What does this sign mean?

Đáp án Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT TP. Hồ Chí Minh năm 2020

 

A. One-way traffic straight is ahead.

B. Two-way traffic straight is ahead.

C. You must turn left to join the road ahead.

D. You must turn right to join the road ahead.

Read the article about Howard Bonnier.

Are sentences below ‘Right’ or ‘Wrong’ ? If there is not enough information to answer ‘Right’ or ‘Wrong’, choose ‘Doesn’t say’.

HOWARD BONNIER

Bray is a beautiful village about fifty kilometers west of London. A young Englishman named Howard Bonnier opened a restaurant called The Palace there about three and a half months ago. Not many people in Britain know Mr. Bonnier’s name yet, but he’s already quite famous in France. This is because he has written in French magazines about almost all the best restaurants in that country. He’s only 29 years old.

When Howard was a teenager, he often went to restaurants with his mother and father. He liked doing this so much that he decided not to buy lots of clothes and CDs; instead, he used his money to visit France and eat in good restaurants. He also bought a lot of French and English cookbooks – he says he has more than two hundred and fifty!

So why did he decide to open a restaurant? Simply because he loves cooking. Has it been an easy thing to do? He says it’s expensive to start your own restaurant and it’s much more difficult to cook for fifty people than to cook for your family, but he’s sure he’s done the right thing.

13. The Palace has been open for less than a year.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn’t say

14. Lots of people in France know about Howard.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn’t say

15. Howard’s parents took him out to restaurants.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn’t say

16. Howard has always spent a lot of money on clothes.

A. Right

B. Wrong

C. Doesn’t say

17. What is the passage mainly about? 

A. The beautiful village of Bray

B. Howard Bonnier, a young restaurant owner in Bray

C. Howard Bonnier's cookbooks

D. The Palace restaurant

18. It can be inferred from the passage that starting a restaurant is __________. 

A. cheap and easy

B. difficult but cheap

C. easy but expensive

D. expensive and difficult

Choose the word that best fits the blank space in the following passage.

A 65-year-old man from Wuhan appears to have the coronavirus to his 27-year-old son living just outside of Ho Chi Minh City.

The father, along with his wife, had flown from Wuhan to the northern Vietnamese city of Hanoi on Jan. 13th. Four days later, after southward in Vietnam, he developed a fever. On Jan. 22th, he arrived at an emergency department in Ho Chi Minh City.

Tests showed that the man was ill 2019-nCoV, and so he was put in isolation in the hospital and treated with a variety of antimicrobial drugs.

Though he has a number of chronic conditions, the man from coronavirus. By Jan. 26th his "condition had improved," doctors said. His wife is healthy and appears to have never become infected.

However, the couple's otherwise healthy son, who met his father upon the latter's arrival in central Vietnam on Jan. 17th, had developed a cough, and loose stools, and went to the hospital in Ho Chi Minh City on Jan 22th.

the son had no history of travel to a 2019-nCoV-endemic region, at this point "his father was thought to be the source of infection," doctors said.

Luckily, the son's condition has improved and is now "stable," doctors said.

Complete the sentence by changing the form of the word in capitals.
 
25. Reading books is one of the most interesting forms of _________. (ENTERTAIN)

26. It's ___________ colder today than it was yesterday. (CERTAIN)

27. To be a good writer you need to be _____________. (IMAGINE)

28. He is one of the most effective __________ in this campaign. (ACTIVITY)

29. It's ___________! I've won the lottery! (BELIEVE)

30. Thanks to technology, we can now _____________our culture for future generations. (PRESERVATION)

Rearrange the words in a correct order to make a complete sentence

31. but/ entertainment/ not/ bringing/ also/ only/ TV/ is/ information/ ./

32. things/ children learn/ that/ quickly/ it/ I find/ wonderful/ ./ 

Finish the sentence in such a way that it means the same as the sentence printed before it.

33. The number of foreign tourists to Vietnam has greatly increased over the last few years.

=> There has ............................................................................

34. It is acknowledged that Vietnam had complete control over SARS from a very early stage of the epidemic.

=> Vietnam is ..........................................................................

35. “Please do not litter as you are walking along the coast”, the guard said to us.

=> The guard .............................................................

36. He needs to talk to the psychologist about his current situation.

=> It is necessary . ..........................................................................

III. Đáp án đề thi thử vào 10 môn tiếng Anh Hồ Chí Minh 2020

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - A; 6 - B; 7 - C; 8 - A; 9 - C; 10 - A;

11 - B; 12 - B; 13 - A; 14 - A; 15 - A; 16 - B; 17 - B; 18 - D;

19 - transmitted; 20 - traveled; 21 - with; 22 - covered; 23 - vomited; 24 - in addition to;

25 - entertainment; 26 - certainly; 27 - imaginative;

28 - activists; 29 - unbelievable; 30 - preserve;

31 - TV is not only bringing education but also entertainment.

32 - I find it wonderful that children learn things quickly.

33 - There has a greatly increase in the number of foreign tourists to Vietnam over the last few years

34 - Vietnam is acknowledged to have completely controlled SARS from a very early stage of the epidemic.

35 - The guard told us not to liter as we were walking along the coast.

36 - It is necessary for him to talk to the psychologist about his current situation. 

IV. Đáp án đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh - TP. HCM năm 2019

1. C 2. B 3. C 4. D 5. B

6. B 7. C 8. A 9. B 10. D

11. A 12. C 13. F 14. T 15. T 16. F

17. A 18. C

19. B 20. C 21. A 22. C 23. D 24. A

25. temperature 26. increasingly 27. unidentifed 28. limitations 29. necessary 30. responded

31. A powerful cyclone has hit India, downing trees and powerlines, causing widepread damage.

32. If you had a 15-year-old boy staying up late and playing games endlessly, what would you do?

33. Some years back young people did not pay as much attention to traditional festivals as they are nowadays.

34. They have never experienced the wonderful feeling in space now.

35. I suggest young children should be taught to take care for the environment.

36. It is compulsory for deivers and passengers to fasten the seat belt when travelling in cars.

V. Đề thi chính thức Tiếng anh vào lớp 10 - Tp. Hồ Chí Minh 2019

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Đề thi chính thức vào lớp 10 năm 2019 môn Tiếng Anh có đáp án sở GD - ĐT Tp. Hồ Chí Minh dưới đây nằm trong bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra môn Tiếng Anh được biên tập bám sát chương trình đã học giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

VI. Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh Tp HCM 2018

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

1. Are you ______ teaching on Saturday mornings this term?

A. enjoy B. likely C. busy D. expected

2. I hope _______ to know this beautiful city better.

A. to have B. to get C. to need D. to appear

3. Jeff completely ignored what I said and _____ on eating.

A. put B. tried C. went D. depended

4. The ones about _________ I have been worried these days are the students of mine.

A. that B. whom C. whose D. which

5. I suggest that we should ______ people from catching fish by using electricity.

A. let B. relate C. prohibit D. encourage

6. Mr. Loc, who teaches Maths here, speaks very ______ English.

A. best B. good C. well D. fluently

7. Watching TV all day is a bad habit _____ we get no exercise and eat unhealthy snacks.

A. but B. though C. because D. therefore

8. A recycled plastic botle saves enough ______ to run a 60-watt light bulb for 6 hours.

A. energy B. money C. electron D. life

9. _Hai Anh: “_______” _Minh Phuong: “Why not?”

A. You should cook the meal now B. How about cooking the meal now?

C. Have you cooked the meal? D. We’d better be cooking the meal.

10. _Sue: “Thank you very much for your donation.” _Peter: “______”

A. Yes, do it now B. Sure, I’ll do it C. Not a chance D. It’s my pleasure

II. Look at the signs. Choose the best answer (A, B, C or D) for each sign. (0,5 pt)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Tiếng Anh

III. Read the following passage. Decide if the statements from 13 to 16 are True or False and choose the correct answer (A, B, C or D) for the questions 17 and 18. (1.5pt)

We can develop alternative sources of energy, and unless we try we’ll never succeed. Instead of burning fossil fuels we should be concentrating on more economical uses of electricity, because electricity can be produced from any sources of energy. If we didn’t waste so much energy, our resources would last longer. We can save more energy by conservation than we can produce for the same money. Unless we do research on solar energy, wind power, tidal power, hydroelectric plants … our fossil fuels will run out and we’ll all freeze or starve to death. Several countries are spending much more time and money on research because the energy from the sun, the waves, and the winds last forever. We won’t really survive unless we start working on cleaner and safer sources of energy.

13. Fossil fuels are renewable sources of energy.

14. Electricity can be produced from the sea.

15. The energy from the sun, the waves and the winds will never be used up.

16. We really need to worry about cleaner and safer sources of energy.

17. What is the passage mainly about?

A. We are facing huge lack of energy.

B. Electricity is the main energy we use.

C. Alternative sources of energy must be developed.

D. It is impossible to have safer sources of energy.

18. Which source of energy cannot last forever?

A. coal B. wind C. water D. waves

IV. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5pt)

Two British policemen were (19)_______ to investigate a flying saucer on March 31, 1989, the day before April Fool’s Day. When the policemen arrived at a field in Survey, they saw a small figure wearing a silver space (20)________ walking out of a spacecraft. Immediately the police ran off in the opposite direction. Reports revealed that the alien was in fact a small person, and the flying saucer was a hot air balloon that had been specially built to look (21)________ a UFO by Richard Branson, the 36-year-old chairman of Virgin Records.

Branson had planned to (22) _______ the balloon in London’s Hyde Park on April 1. However, a wind change had brought him down in a Survey field. The police received a lot of phone calls from terrified motorists as the balloon drifted over the motorway. One lady was so (23)_____ by the incident that she was crying as she was (24)______ the UFO to a radio station.

19. A. run B. sent C. spent D. come

20. A. suit B. cloth C. denim D. linen.

21. A. like B. as C. for D. after

22. A. fly B. land C. erupt D. collapse

23. A. pleasing B. terrific C. shocked D. amazed

24. A. telling B. saying C. phoning D. describing

V. Use the correct form of the word given in each sentence. (1.0 pt)

25. Have you read the _______ of our school closing ceremony? (announce)

26. In the 18thcentury jean cloth was made _______ from cotton. (complete)

27. The next stage in the development of television is ________ TV. (active)

28. Some _________ have raised people’s awareness of rhinos’ protection. (conservation)

29. Sweden has a(n) _______ solar energy program. (advance)

30. We all enjoy listening to his ________ stories. (humor)

VI. Rearrange the groups of words in a correct order to make complete sentences. (0.5pt)

31. that family members/ a celebration/ Tet is so important/ try to come back home/ living apart/./

32. and developing nations/ the rivers and seas/ for polluting/ Both developed/ are responsible/./

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it. (2.0pts)

33. We are eager to make a trip to the countryside this July

34. It’s two months since we last saw a movie.

35. Minh does not speak English as well as Lan.

36. Stop using the computer after 10 P.M.

VII. Đáp án Đề thi tiếng Anh tuyển sinh lớp 10 Tp HCM 2018

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh viết không rõ ràng ký tự A-B-C-D: không cho điểm.

1- C 2- B 3- C 4- B 5- C 6- B 7- C 8- A 9- B 10- D

II. Look at the sign. Choose the best answer (A, B, C or D) for each sign. (0.5 pt)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh viết không rõ ràng ký tự A-B-C-D: không cho điểm.

11- C 12- C

III. Read the following passage. Decide if the statements from 13 to 16 are True or False, and choose the correct answers (A, B, C or D) for the questions 17 and 18. (1.5 pt)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh viết không rõ ràng từ True/ False, ký tự A-B-C-D: không cho điểm.

13- False 14- True 15- True 16- True 17- C 18- A

IV. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1.5 pts)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh viết không rõ ràng ký tự A-B-C-D: không cho điểm.

19- B 20- A 21- A 22- B 23- C 24- D

V. Use the correct form of the word given in each sentence. (1.5 pts)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh viết sai chính tả: không cho điểm.

25- announcement(s) 26- completely 27- interactive

28- conservationists 29- advanced 30- humorous

VI. Rearrange the groups of words in a correct order to make complete sentences. (0.5 pt)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh sắp xếp sai vị trí, viết sai chính tả: không cho điểm.

31- Tet is so important a celebration that family members living apart try to come back home.

32- Both developed and developing nations are responsible for polluting the rivers and seas.

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it. (2.0 pts)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.5 điểm.

- Thí sinh sắp xếp sai vị trí, viết sai cấu trúc: không cho điểm.

- Thí sinh viết sai chính tả ảnh hưởng nghiêm trọng ý nghĩa câu: không cho điểm.

- Thí sinh viết sai chính tả nhưng không ảnh hưởng ý nghĩa câu: trừ 0.25 điểm.

33- We are looking forward to (making) a trip to the countryside this July. (0.5 pt)

We are looking forward to travelling/ going to the countryside this July. (0.25 pt)

34- We haven’t seen a movie for two months.

35- Minh wishes he spoke English as well as Lan. (0.5 pt)

Minh wishes he could speak English as well as Lan. (0.5 pt)

Minh wishes he could speak better English/ English better than Lan.

36- You must shut down the computer/ shut the computer down by/ before 10 P.M. (0.5 pt)

You must shut down the computer/ shut the computer down at/ after 10 P.M. (0.25)

Trên đây là toàn bộ nội dung của Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT TP. Hồ Chí Minh. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi vào lớp 10 các môn học khác như: ôn thi vào lớp 10 môn Toán, ôn thi vào lớp 10 môn Văn, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
22 60.795
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm