Đáp án Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT TP. Hồ Chí Minh năm 2019

21 38.894

HOT Đáp án đề thi chính thức môn Tiếng Anh vào lớp 10 TPHCM năm 2019 tại: Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT Tp Hồ Chí Minh năm 2019

Ngoài ra các bạn tham khảo thêm: Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Toán Thành Phố Hồ Chí Minh năm 2019

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh - TP. HCM năm 2019

1. C 2. B 3. C 4. D 5. B

6. B 7. C 8. A 9. B 10. D

11. A 12. C 13. F 14. T 15. T 16. F

17. A 18. C

19. B 20. C 21. A 22. C 23. D 24. A

25. temperature 26. increasingly 27. unidentifed 28. limitations 29. necessary 30. responded

31. A powerful cyclone has hit India, downing trees and powerlines, causing widepread damage.

32. If you had a 15-year-old boy staying up late and playing games endlessly, what would you do?

33. Some years back young people did not pay as much attention to traditional festivals as they are nowadays.

34. They have never experienced the wonderful feeling in space now.

35. I suggest young children should be taught to take care for the environment.

36. It is compulsory for deivers and passengers to fasten the seat belt when travelling in cars.

Đề thi chính thức Tiếng anh vào lớp 10 - Tp. Hồ Chí Minh 2019

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Đề thi chính thức vào lớp 10 năm 2018 môn Tiếng Anh có đáp án sở GD - ĐT Tp. Hồ Chí Minh dưới đây nằm trong bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra môn Tiếng Anh được biên tập bám sát chương trình đã học giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức đã học hiệu quả. 

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh có đáp án

ĐỀ THI ĐẦU VÀO LỚP 10 MÔN TIẾNG ANH NĂM 2018

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

1. Are you ______ teaching on Saturday mornings this term?

A. enjoy B. likely C. busy D. expected

2. I hope _______ to know this beautiful city better.

A. to have B. to get C. to need D. to appear

3. Jeff completely ignored what I said and _____ on eating.

A. put B. tried C. went D. depended

4. The ones about _________ I have been worried these days are the students of mine.

A. that B. whom C. whose D. which

5. I suggest that we should ______ people from catching fish by using electricity.

A. let B. relate C. prohibit D. encourage

6. Mr. Loc, who teaches Maths here, speaks very ______ English.

A. best B. good C. well D. fluently

7. Watching TV all day is a bad habit _____ we get no exercise and eat unhealthy snacks.

A. but B. though C. because D. therefore

8. A recycled plastic botle saves enough ______ to run a 60-watt light bulb for 6 hours.

A. energy B. money C. electron D. life

9. _Hai Anh: “_______” _Minh Phuong: “Why not?”

A. You should cook the meal now B. How about cooking the meal now?

C. Have you cooked the meal? D. We’d better be cooking the meal.

10. _Sue: “Thank you very much for your donation.” _Peter: “______”

A. Yes, do it now B. Sure, I’ll do it C. Not a chance D. It’s my pleasure

II. Look at the signs. Choose the best answer (A, B, C or D) for each sign. (0,5 pt)

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Tiếng Anh

III. Read the following passage. Decide if the statements from 13 to 16 are True or False and choose the correct answer (A, B, C or D) for the questions 17 and 18. (1.5pt)

We can develop alternative sources of energy, and unless we try we’ll never succeed. Instead of burning fossil fuels we should be concentrating on more economical uses of electricity, because electricity can be produced from any sources of energy. If we didn’t waste so much energy, our resources would last longer. We can save more energy by conservation than we can produce for the same money. Unless we do research on solar energy, wind power, tidal power, hydroelectric plants … our fossil fuels will run out and we’ll all freeze or starve to death. Several countries are spending much more time and money on research because the energy from the sun, the waves, and the winds last forever. We won’t really survive unless we start working on cleaner and safer sources of energy.

13. Fossil fuels are renewable sources of energy.

14. Electricity can be produced from the sea.

15. The energy from the sun, the waves and the winds will never be used up.

16. We really need to worry about cleaner and safer sources of energy.

17. What is the passage mainly about?

A. We are facing huge lack of energy.

B. Electricity is the main energy we use.

C. Alternative sources of energy must be developed.

D. It is impossible to have safer sources of energy.

18. Which source of energy cannot last forever?

A. coal B. wind C. water D. waves

IV. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5pt)

Two British policemen were (19)_______ to investigate a flying saucer on March 31, 1989, the day before April Fool’s Day. When the policemen arrived at a field in Survey, they saw a small figure wearing a silver space (20)________ walking out of a spacecraft. Immediately the police ran off in the opposite direction. Reports revealed that the alien was in fact a small person, and the flying saucer was a hot air balloon that had been specially built to look (21)________ a UFO by Richard Branson, the 36-year-old chairman of Virgin Records.

Branson had planned to (22) _______ the balloon in London’s Hyde Park on April 1. However, a wind change had brought him down in a Survey field. The police received a lot of phone calls from terrified motorists as the balloon drifted over the motorway. One lady was so (23)_____ by the incident that she was crying as she was (24)______ the UFO to a radio station.

19. A. run B. sent C. spent D. come

20. A. suit B. cloth C. denim D. linen.

21. A. like B. as C. for D. after

22. A. fly B. land C. erupt D. collapse

23. A. pleasing B. terrific C. shocked D. amazed

24. A. telling B. saying C. phoning D. describing

V. Use the correct form of the word given in each sentence. (1.0 pt)

25. Have you read the _______ of our school closing ceremony? (announce)

26. In the 18thcentury jean cloth was made _______ from cotton. (complete)

27. The next stage in the development of television is ________ TV. (active)

28. Some _________ have raised people’s awareness of rhinos’ protection. (conservation)

29. Sweden has a(n) _______ solar energy program. (advance)

30. We all enjoy listening to his ________ stories. (humor)

VI. Rearrange the groups of words in a correct order to make complete sentences. (0.5pt)

31. that family members/ a celebration/ Tet is so important/ try to come back home/ living apart/./

32. and developing nations/ the rivers and seas/ for polluting/ Both developed/ are responsible/./

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it. (2.0pts)

33. We are eager to make a trip to the countryside this July

34. It’s two months since we last saw a movie.

35. Minh does not speak English as well as Lan.

36. Stop using the computer after 10 P.M.

ĐÁP ÁN

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh viết không rõ ràng ký tự A-B-C-D: không cho điểm.

1- C 2- B 3- C 4- B 5- C 6- B 7- C 8- A 9- B 10- D

II. Look at the sign. Choose the best answer (A, B, C or D) for each sign. (0.5 pt)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh viết không rõ ràng ký tự A-B-C-D: không cho điểm.

11- C 12- C

III. Read the following passage. Decide if the statements from 13 to 16 are True or False, and choose the correct answers (A, B, C or D) for the questions 17 and 18. (1.5 pt)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh viết không rõ ràng từ True/ False, ký tự A-B-C-D: không cho điểm.

13- False 14- True 15- True 16- True 17- C 18- A

IV. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1.5 pts)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh viết không rõ ràng ký tự A-B-C-D: không cho điểm.

19- B 20- A 21- A 22- B 23- C 24- D

V. Use the correct form of the word given in each sentence. (1.5 pts)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh viết sai chính tả: không cho điểm.

25- announcement(s) 26- completely 27- interactive

28- conservationists 29- advanced 30- humorous

VI. Rearrange the groups of words in a correct order to make complete sentences. (0.5 pt)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.25 điểm.

- Thí sinh sắp xếp sai vị trí, viết sai chính tả: không cho điểm.

31- Tet is so important a celebration that family members living apart try to come back home.

32- Both developed and developing nations are responsible for polluting the rivers and seas.

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it. (2.0 pts)

- Mỗi câu trả lời đúng thí sinh đạt 0.5 điểm.

- Thí sinh sắp xếp sai vị trí, viết sai cấu trúc: không cho điểm.

- Thí sinh viết sai chính tả ảnh hưởng nghiêm trọng ý nghĩa câu: không cho điểm.

- Thí sinh viết sai chính tả nhưng không ảnh hưởng ý nghĩa câu: trừ 0.25 điểm.

33- We are looking forward to (making) a trip to the countryside this July. (0.5 pt)

We are looking forward to travelling/ going to the countryside this July. (0.25 pt)

34- We haven’t seen a movie for two months.

35- Minh wishes he spoke English as well as Lan. (0.5 pt)

Minh wishes he could speak English as well as Lan. (0.5 pt)

Minh wishes he could speak better English/ English better than Lan.

36- You must shut down the computer/ shut the computer down by/ before 10 P.M. (0.5 pt)

You must shut down the computer/ shut the computer down at/ after 10 P.M. (0.25)

Trên đây là toàn bộ nội dung của Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh Sở GD&ĐT TP. Hồ Chí Minh. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi vào lớp 10 các môn học khác như: ôn thi vào lớp 10 môn Toán, ôn thi vào lớp 10 môn Văn, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
21 38.894
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm