Bài tập tiếng Anh lớp 11 Unit 8 Our World Heritage Sites

Tiếng Anh Unit 8 lớp 11: Our World Heritage Sites

Bài tập tiếng Anh 11 Unit 8 Our World Heritage Sites có đáp án nằm trong bộ đề Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit năm học 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện tập Tiếng Anh Unit 8 lớp 11 có đáp án được biên tập dưới nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới khác nhau được biên tập dựa trên nội dung bài học giúp học sinh lớp 11 nắm chắc kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp Tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. a.intactb. dynastyc. citadeld. royal
2. a. heritageb. passagec. teenaged.package
3. a. distinctiveb. diversityc. irresponsibled. islet

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. The vegetation layers in Cat Ba Archipelago form spectacular and scenic landscapes and make the site become…….of all Vietnam's typical ecosystems.

A. home

B. house

C. scenery

D. basis

2. Hoi An Ancient Town is preserved in a remarkably state.

A. damaged

B. unspoiled

C. intact

D. Unharmed

3. The_______items in. Con Moong Cave are now kept in Thanh Hoa Museum for preservation and displaying work.

A. excavating

B. excavated

C. excavation

D. excavator

4. No fluorescent lights, no motorcycles, no television, on the 15th day of each lunar month, the riverside town of Hoi An……….. modern life the night off.

A. gives

B. lets

C. brings

D. turns

5. Located in Hoang Dieu Street, Hau Lau has ………architecture of the Eastern and Western styles.

A. abundant

B. authentic

C. mixed

D. complex

6. The nearly 4-hour……… from Ha Long Bay to Cat Ba Island afforded us visits to well-known caves and beaches.

A. travel

B. vacation

C. Boating

D. cruise

7. My Son Sanctuary is an area with Hindu-like architecture and art.

A. covering

B. covered

C. which covered

D. to cover

8. Son Doong Cave is the largest cave in the world ……. in Phong Nha - Ke Bang
National Park.

A. which discovered

B. discovering

C. to discover

D. to be discovered

9. The distinction of the Khai Dinh Tomb is the unique architecture…… the art of Rococo and the Vietnamese style.

A. combined

B. combining

C. to be combined

D. which combine

10. The Temple of Preah Vihear in Cambodia is composed of a series of sanctuaries ______ by a system of pavements and staircases over an 800 metre long axis.

A. linked

B. linking

C. to link

D. being linked

III. Fill in each blank in the passage with the correct word from the hot. There are some extra words.

site - civilization - relies - culture

layers - representatives - archaeologists - evolution

Con Moong Cave is located in the South of Mo Village, Thanh Yen Commune, Thach Thanh District, Thanh Hoa Province, lying in the area of Cuc Phuong National Park. Con Moong is an airy and nice cave. The 1….….have excavated the southwestern entrance which exists in site the evidence of ancient 2……….

Con Moong archaeological 3……….is really a key for the understanding of Viet Nam and Southeast Asian prehistory. It has confirmed the continuation of artful technique to make cobble tools with representatives from Son Vi Culture to Hoa Binh Culture and then Bac Son Culture. Con Moong Cave may show the 4……..of human beings from the end of Old Stone Age, transiting through the Middle Stone Age. to the beginning of New Stone Age; from hunting and gathering to planting and breeding. Getting rid of primitive age to evolve 5……….age.

IV. Rewrite the sentences replacing the relative clauses with participle or to-infinitive clauses.

1. On Cat Ba Island, there are about 80 species and sub-species which have been classified in the Viet Nam's Red List.

2. Don't miss the Ngu Binh Mountain. which forms a kind of protective screen around the monuments in Hue.

3. The wooden blocks of Truc Lam Zen Buddhism present both Han and Nom texts which were carved deliberately in different writing styles,

4. Hoi An, which was declared a World Heritage site by UNESCO in 1999, has become a very popular tourist destination in Vietnam.

5. Ha Long Bay is the most magnificent scenic spot in Viet Nam which attracts millions of domestic and international tourists every year.

V. Choose the correct word /phrase that best fits the blank in the following passage.

Hoan Kiem lake is an attractive body of water right in the 1………of Hanoi. Legend has it that in the mid-15th century 2……….,Heaven gave Emperor Le Thai To (Le Loi) a magical sword which he used to fight 3……….the Chinese, the Ming aggressors, out of Vietnam. After that one day when he was out 4……….in the lake, a giant 5……….tortoise suddenly grabbed the sword and 6……….into the depths of the lake. Since then, the lake has been known as Hoan Kiem lake, 7……..it is believed the sword was taken to its original divine owners.

The tiny Tortoise Pagoda, topped with a red star, is 8………a small island in the middle of the lake; it is often used 9…………an emblem of Hanoi. Every morning around 6 a.m, local residents can be seen around Hoan Kiem lake 10………their morning exercises, jogging or playing badminton.

1. A. middleB. mainC. heartD. point
2. A. festivalB. centuryC. timeD. occasion
3. A. aboveB. downC. forD. against
4.A. divingB. playingC. sailingD. walking
5.A. goldB. goldenC. hugeD. salty
6.A. disappearedB. endangeredC. lostD. escaped
7.A. althoughB. howeverC. soD. because
8. A. atB. onC. inD. above
9. A. asB. likeC. forD. to
10.A. to doB. doingC. to makeD. making

VI. Choose the correct words in brackets to complete the sentences.

1. If you buy stolen relics, you will help to create a black market, to lead / leading to further destruction of the heritage site.

2. The final thing to remember / remembering is to admire the corals from a distance and not to break off any pieces to take home as souvenirs.

3. The tour guide taking / to take us to Ha Long Bay can speak three languages.

4. At the end of this corridor there is a gate leading / leaded to the main door of the temple.

5. The Taj Mahal complex, recognized / recognizing as a World Heritage Site in 1983, includes the tomb, the mosque, the guest house, and the main gate.

6. Here are some of the things to avoid / avoiding when visiting a heritage site.

7. Many of the items such as rings, key chains, or souvenirs are made of unusual shells or unique stones illegally removed / to remove from the protected areas.

8. The pagoda damaged / damaging in the storm has now been rebuilt.

9. That man was selling unusual relics illegally removed / removing from the protected area of this heritage site.

10. Visitors should avoid shops to sell / selling unusual relics from the area.

VII. Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line.

1. Cuc Phuong National Park is also a(n) ______________ zone of fauna. (ABUNDANCE)

2. A number of caves in Huong Son Complex are __________ sites belonging to the Hoa Binh Culture dated back to over 10,000 years. (ARCHAEOLOGY)

3. Set in a quiet environment, Hoi An is _________ by peaceful villages that have crafts such as carpentry, bronze making, and ceramic. (SURROUNDING)

4. Phong Nha - Ke Bang National Park is one of the finest and most ___________ examples of a complex limestone landform in Southeast Asia. (DISTINCT)

5. The __________ work in Con Moong Cave area has been carried out for several years. (EXCAVATE)

6. Phong Nha - Ke Bang National Park can be compared to a huge _______ museum. (GEOLOGY)

7. Last year, we came to the heritage site and beautiful _______ of West Yen Tu. (LAND)

8. The Champa Kingdom was vividly _________ by the ruins of My Son. (ILLUSTRATE)

9. The basic architectural and landscape features of the Complex of Hue Monuments have been maintained intact since their original _________ in the early 19t century. (CONSTRUCT)

10. Yen Tu is a complex of ___________ masterpieces located in a beautiful landscape. (ARCHITECT)

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1 - A; 2 - C; 3 - D;

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - A; 5 - C; 6 - D; 7 - B; 8 - D; 9 - B; 10 - A;

III. Fill in each blank in the passage with the correct word from the hot. There are some
extra words.

1 - archaeologists; 2 - culture; 3 - site; 4 - evolution; 5 - civilization relies;

IV. Rewrite the sentences replacing the relative clauses with participle or to-infinitive clauses.

1. On Cat Ba Island, there are about 80 species and sub-species to be classified in the Viet Nam's Red List.

2. Don't miss the Ngu Binh Mountain form a kind of protective screen around the monuments in Hue.

3. The wooden blocks of Truc Lam Zen Buddhism present both Han and Nom texts carved deliberately in different writing styles,

4. Hoi An, declared a World Heritage site by UNESCO in 1999, has become a very popular tourist destination in Vietnam.

5. Ha Long Bay is the most magnificent scenic spot in Viet Nam to attract millions of domestic and international tourists every year.

V. Choose the correct word /phrase that best fits the blank in the following passage.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - C; 5 - B; 6 - A; 7 - D; 8 - B; 9 - A; 10 - B;

VI. Choose the correct words in brackets to complete the sentences.

1. If you buy stolen relics, you will help to create a black market, to lead / leading to further destruction of the heritage site.

2. The final thing to remember / remembering is to admire the corals from a distance and not to break off any pieces to take home as souvenirs.

3. The tour guide taking / to take us to Ha Long Bay can speak three languages.

4. At the end of this corridor there is a gate leading / leaded to the main door of the temple.

5. The Taj Mahal complex, recognized / recognizing as a World Heritage Site in 1983, includes the tomb, the mosque, the guest house, and the main gate.

6. Here are some of the things to avoid / avoiding when visiting a heritage site.

7. Many of the items such as rings, key chains, or souvenirs are made of unusual shells or unique stones illegally removed / to remove from the protected areas.

8. The pagoda damaged / damaging in the storm has now been rebuilt.

9. That man was selling unusual relics illegally removed / removing from the protected area of this heritage site.

10. Visitors should avoid shops to sell / selling unusual relics from the area.

VII. Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line.

1. Cuc Phuong National Park is also a(n) _______abudant_______ zone of fauna. (ABUNDANCE)

2. A number of caves in Huong Son Complex are _____archaeological_____ sites belonging to the Hoa Binh Culture dated back to over 10,000 years. (ARCHAEOLOGY)

3. Set in a quiet environment, Hoi An is ____surrounded_____ by peaceful villages that have crafts such as carpentry, bronze making, and ceramic. (SURROUNDING)

4. Phong Nha - Ke Bang National Park is one of the finest and most ______distinctive_____ examples of a complex limestone landform in Southeast Asia. (DISTINCT)

5. The _____excavation_____ work in Con Moong Cave area has been carried out for several years. (EXCAVATE)

6. Phong Nha - Ke Bang National Park can be compared to a huge ____geological___ museum. (GEOLOGY)

7. Last year, we came to the heritage site and beautiful ____landscape___ of West Yen Tu. (LAND)

8. The Champa Kingdom was vividly _____illustrated____ by the ruins of My Son. (ILLUSTRATE)

9. The basic architectural and landscape features of the Complex of Hue Monuments have been maintained intact since their original _____construction____ in the early 19t century. (CONSTRUCT)

10. Yen Tu is a complex of ___architectural___ masterpieces located in a beautiful landscape. (ARCHITECT)

Trên đây là toàn bộ nội dung và đáp án của đề luyện tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 8 Our World Heritage Sites. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,..

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 11 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Đánh giá bài viết
11 38.708
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm