Ôn tập tiếng Anh lớp 5 Unit 3 Where did you go on holiday?

Bộ đề ôn luyện tiếng Anh lớp 5 cả năm được VnDoc.com đăng tải theo từng đơn vị bài học giúp các em học sinh ôn tập tiếng Anh 5 theo chương trình học tại Nhà trường hiệu quả. Mỗi đề kiểm tra được biên tập bám sát nội dung bài học giúp các em học sinh ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả. Đề kiểm tra tiếng Anh Unit 3 xoay quanh chủ đề Where did you go on holiday? giúp các em kiểm tra kiến thức bản thân hiệu quả.

Đề ôn tập tiếng Anh lớp 5 Unit 3 Where did you go on holiday? có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn tập tiếng Anh lớp 5 theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh 5 unit 3 Unit 3 Where did you go on holiday?  có đáp án gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm + tự luận tiếng Anh lớp 5 chương trình mới khác nhau giúp các em học sinh rèn luyện kỹ năng làm từng dạng bài hiệu quả.

* Tham khảo tài liệu hướng dẫn học Unit 3 lớp 5 tại:

Tiếng Anh lớp 5 Unit 3 Where did you go on holiday?

I. Bài tập tiếng Anh unit 3 lớp 5 Unit 3 Where did you go on holiday?

I. Odd one out

1. a. bigb. smallc. oldd. well
2. a. flowerb. lakec. treed. garden
3. a. townb. cityc. countryd. house
4. a. travelb. bikec. busd. car
5. a. getb. leavec. schoold. start

II. Choose the best option

1. Nha Trang _______beautiful and the people _______ friendly.

a. be/be

b. was/were

c. were/were

d. visit/bought

2. Liz _______ Nha Trang last holiday and she _______a lot of souvenirs

a. visits/buys

b. visited/buyed

c. visited/bought

d. visit/bought

3. Where _______you visit when you were in Ha Long?

a. do

b. did

c. will

d. is

4. Did you_______any photographs there?

a. take

b. takes

c. took

d. taking.

5. My aunt cut my hair yesterday. She is a_______.

a. teacher

b. dressmaker

c. hairdresser

d. doctor.

6. You parents look very_______.

a. happily

b. happiness

c. happy

d. to be happy.

7. Hoa's parents are busy _______ it is nearly-harvest time again.

a. so

b. because

c. but

d. and

8. My mother wants me _______early and take morning exercise

a. to get dressed

b. to have

c. to sleep

d. to get up

9. Her parents want her not_______ too much candy.

a. eats

b. eating

c. to eat

d. ate

10. What is the matter with you, Minh? _______have a toothache

a. I

b. She

c. He

d. Minh

11. _______is Minh nervous? Because he is seeing the dentist.

a. What

b. why

c. when

d. who

12. What did you eat last night? I _______ fish, rice and soup.

a. eat

b. eats

c. ate

d. eating

13. For breakfast yesterday, she _______ bread, beef and milk.

a. have

b. had

c. has

d. having

14. What _______ do you like? I like table tennis.

a. schools

b. sports

c. books

d. music

15. Nam is a good soccer player. He plays soccer_______.

a. good

b. goodly

c. well

d. badly

16. Come and _______ basketball, Nam

a. do

b. go

c. play

d. see

17. Would you like _______ dinner at my house tonight?

a. have

b. to have

c. has

d. having

18. Lan watches TV every night. She _______ watches TV

a. sometimes

b. never

c. always

d. often

19. Hoa likes_______ to music.

a. listening

b. listens

c. listen

d. listened

20. Many teenagers around the world_______to the radio.

a. watch

b. play

c. listen

d. do

21. _______do you go to the amusement center? - Once a week.

a. How long

b. how far

c. how many

d. how often

22. _______ were you born? - In a small village in Vietnam.

a. When

b. Where

c. what

d. why

III. USE THE CORRECT TENSE OR FORM OF THE VERBS:

1. Hoa................................a student in this school last year. (be)

2. Last summer , they ............................ to NhaTrang. (go)

3. Nga , Lan and Mai ........................lunch together at the school yesterday. (have)

4. Dung didn’t .......................... any noodles. (have)

5. Before I moved here , I ............................in the country. (live)

6. When I was young . I ......................................play tennis. (not like)

7. She didn’t .................................... the trip because of the heavy rain. (enjoy)

8. They ..........................................in Ha Noi last month. (be)

9. She ............................................in Da Nang in 2004. (live)

10. How ............................your vacation in NT last month? (be)

11. My father ............................................me to the zoo yesterday. (take)

12. My friends ..............................................doctors last year. (be)

13. I ............................................some flowers two days ago. (buy)

14. Last week , we ................................................soccer in the stadium . (play)

15. She ......................................a teacher last year. (be)

16. I and Lan ..........................................to the Tri Nguyen Aquarium three days ago.(go)

17. Last Sunday, they ..............................................their parents. (visit)

18. Yesterday , I ..........................................to the market. (not go)

19. He ..........................................................in Ho Chi Minh City in 1980. (be)

20. I ......................................in HCM city yesterday. (not be)

21. When I ..................................young , I liked football. (be)

22. She ..........................................noodles with her sister yesterday. (eat)

23. Last summer , we ..................................................an interesting trip. (have)

24. Hoa................................a student in this school last year. (be)

25. Hoa .................................. books in English. (have)

26. We ........................................Hai Phong in 1970. (be)

IV. Reading: Fill the blanks

Hello, I (1) _______ Loan, I (2) _______ with my parents in Ho Chi Minh City. My (3) _______ number is 8562364. I often talk (4) _______ my friends on the phone. Now I am calling Hoa to talk about Minh’s birthday party (5) _______ 15th November. Minh is (6) _______ his birthday party at home in the afternoon so I want to ask Hoa about what we shall buy and give him at the party. I also want to tell her to wait for me at home and I will go there to meet her (7) _______ foot and then go with her (8) _______ Minh’s house.

1. a. isb. arec. amd. do
2. a. liveb. livesc. to lived. living
3. a. addressb. telephonec. housed. home
4. a. tob. aboutc. withd. in
5. a. inb. atc. tod. on
6. a. haveb. to havec. havingd. has
7. a. byb. onc. ind. with
8. a. comeb. toc. fromd. in

V. Choose a suitable word to fill in each blank:

poster - types - colorful - was - turtles - aquarium - it - her - aquarium - instead - remembered

Diem Hang and her family went to Tri Nguyen (1)................................Nha Trang. They saw sharks, dolphins and (2)..................................... They saw many different (3)................................ of fish. Diem Hang thought the (4)............................ little fish were the most beautiful.

There (5).......................... a souvenir shop near the exit of the aquarium. Diem Hang’s father bought (6).......................... a cap. It had a picture of a shark on (7)................................. She wore the cap all day. Her mother bought a (8)............................. She put it on the wall at home.

After their visit to the (9).................., the family went to a food stall for lunch. Diem Hang did not eat fish. She (10).................... the beautiful fish in the aquarium. She ate noodles (11).....................................

VI. Read the passage and answer the question. 

Thanh and his parents go back to their hometown to visit his uncle last weekend. He lives in a small village in Nam Dinh Province. They went to Ha Noi Railway Station by taxi. Then they took a train to their hometown. His uncle took them to Vi Xuyen Lake, Rong Market and Thinh Long Beach. They had a wonderful time in their hometown.

1. When did they go back their hometown?

_____________________________

2. Did they visit their grandparents?

_____________________________

3. Where is their hometown?

_____________________________

4. Where did they visit?

_____________________________

5. Did they have a wonderful time?

_____________________________

II. Đáp án bài tập unit 3 tiếng Anh 5 Where did you go on holiday?

I. Odd one out

1 - d; 2 - b; 3 - d; 4 - a; 5 - c;

II. Choose the best option

1. b; 2. c; 3. b; 4. a; 5. c; 6. c;

7. b; 8. d; 9. c; 10. c; 11. b; 12. c;

13. b; 14. b; 15. c; 16. c; 17. b;

18. c; 19. a; 20. c; 21. d; 22. b;

III. USE THE CORRECT TENSE OR FORM OF THE VERBS:

1. Hoa ............was............. a student in this school last year. (be)

2. Last summer , they .........went............ to Nha Trang. (go)

3. Nga , Lan and Mai ..........had....... lunch together at the school yesterday. (have)

4. Dung didn’t ..........have........ any noodles. (have)

5. Before I moved here , I .........lived.......... in the country. (live)

6. When I was young . I ............didn't like............ play tennis. (not like)

7. She didn’t ................enjoy........ the trip because of the heavy rain. (enjoy)

8. They ........were............ in Ha Noi last month. (be)

9. She ................lived................ in Da Nang in 2004. (live)

10. How .........was......... your vacation in NT last month? (be)

11. My father ........took......... me to the zoo yesterday. (take)

12. My friends ....were........... doctors last year. (be)

13. I ............bought.............. some flowers two days ago. (buy)

14. Last week , we ..................played................. soccer in the stadium . (play)

15. She ..............was................. a teacher last year. (be)

16. I and Lan ..............went................ to the Tri Nguyen Aquarium three days ago.(go)

17. Last Sunday, they ...............visited................ their parents. (visit)

18. Yesterday , I ..................went............ to the market. (not go)

19. He ................was.................... in Ho Chi Minh City in 1980. (be)

20. I ...........wasn't......... in HCM city yesterday. (not be)

21. When I ................was............... young , I liked football. (be)

22. She ...........ate............... noodles with her sister yesterday. (eat)

23. Last summer , we ...................had.............. an interesting trip. (have)

24. Hoa.........was.............. a student in this school last year. (be)

25. Hoa ......... has............. books in English. (have)

26. We ..............were.................. Hai Phong in 1970. (be)

IV. Reading: Fill the blanks

1. c; 2. a; 3. b; 4. c; 5. d; 6. c; 7. b; 8. b;

V. Choose a suitable word to fill in each blank:

poster - types - colorful - was - turtles - aquarium - it - her - aquarium - instead - remembered

Diem Hang and her family went to Tri Nguyen (1)..............aquarium...........Nha Trang. They saw sharks, dolphins and (2).............turtles............. They saw many different (3).............types........... of fish. Diem Hang thought the (4).......... colorful.......... little fish were the most beautiful.

There (5)..........was.......... a souvenir shop near the exit of the aquarium. Diem Hang’s father bought (6).....her......... a cap. It had a picture of a shark on (7)............ it............ She wore the cap all day. Her mother bought a (8)..........poster........ She put it on the wall at home.

After their visit to the (9)....aquarium......., the family went to a food stall for lunch. Diem Hang did not eat fish. She (10).......remembered...... the beautiful fish in the aquarium. She ate noodles (11).........instead.............

Google dịch

Diễm Hằng cùng gia đình đi chơi tại thủy cung Trí Nguyên, Nha Trang. Họ đã nhìn thấy cá mập, cá heo và rùa. Họ đã nhìn thấy nhiều loại cá khác nhau. Diễm Hằng nghĩ những chú cá nhỏ nhiều màu sắc là đẹp nhất.

Có một cửa hàng lưu niệm gần lối ra của thủy cung. Bố của Diễm Hằng đã mua cho cô một chiếc mũ lưỡi trai. Nó có hình một con cá mập trên đó. Cô ấy đội mũ lưỡi trai cả ngày. Mẹ cô ấy đã mua một tấm áp phích. Cô ấy đã đặt nó trên tường ở nhà.

Sau khi đi thăm thủy cung, cả gia đình đã đến một quán ăn để ăn trưa. Diễm Hằng không ăn cá. Cô nhớ đến con cá xinh đẹp trong bể cá. Thay vào đó, cô ấy đã ăn mì.

VI. Read the passage and answer the question.

1 - They went back their hometown last weekend.

2 - No, they didn't. They visited Thanh's uncle.

3 - Their hometown is in Nam Dinh province.

4 - They visited Vi Xuyen Lake, Rong Market and Thinh Long Beach.

5 - Yes, they did.

Hướng dẫn dịch

Thành cùng bố mẹ về quê thăm chú cuối tuần trước. Anh ấy sống ở một ngôi làng nhỏ ở tỉnh Nam Định. Họ đến Ga Hà Nội bằng taxi. Sau đó họ đi tàu về quê. Chú anh đưa họ đến hồ Vị Xuyên, chợ Rồng và bãi biển Thịnh Long. Họ đã có một khoảng thời gian tuyệt vời ở quê hương của họ.

Download đề thi & đáp án tại Trắc nghiệm tiếng Anh 5 Unit 3 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 5 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi học kỳ 2 lớp 5,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm học tập: Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi), mời bạn đọc tham gia nhóm Tài liệu ôn tập lớp 5 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 5 các môn năm 2022 - 2023.

Đánh giá bài viết
8 11.430
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm