Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 8: Peoples of Vietnam

Ôn tập từ vựng Tiếng Anh lớp 8 Unit 3

Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 8: Peoples of Vietnam do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài tập bám sát chương trình, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh học môn Tiếng Anh lớp 8 tốt hơn.

Xem thêm: Bài tập Word Form lớp 8 Unit 3 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Bài tập trắc nghiệm từ vựng môn Anh lớp 8 Unit 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 8 và môn Ngữ văn 8. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 8: Peoples of Vietnam

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Complete the sentences with the suitable words.

1. Five-coloured ________ ________ is an important dish of almost allethnic minorities.

Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 8: Peoples of Vietnam

2. Hmong farmers have been growing rice on the ________ ________ for hundreds of years.

Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 8: Peoples of Vietnam

3. The Rong house of the Xo Dang is a big ________ ________ with a high roof.

Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 8: Peoples of Vietnam

4. Hoa Ban ________ takes place on March, when orchids and peach blossom everywhere in the north-western region.

Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 8: Peoples of Vietnam

5. Black Thai women wear the ________ with colourful embroidery called ‘khan pieu’.

Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 8: Peoples of Vietnam

Exercise 2: Choose the best answer to complete the sentences

1. The Gong Festival is held __________ in the Central Highlands.

A. year

B. yearly

C. annual

D. annually

2. During the festival, they fly many _________ kites in different shapes and sizes

A. colour

B. colourless

C. colourful

D. colouring

3. An old woman was __________ the goats up the mountainside.

A. riding

B. taking

C. herding

D. running

4. There are no high building to block ___________ in our village.

A. view

B. a view

C. some view

D. the view

5. ________ in terraced fields is the main economic activity of ethnic people in Sapa.

A. Fishing

B. Rice cultivation

C. Hunting

D. Gathering

6. The Dao in the Sapa area is famous ________ its “love market.”

A. for

B. in

C. with

D. to

7. The Kinh have the largest number of people, ________ for 86% of the population.

A. holding

B. taking

C. accounting

D. numbering

8. ___________ is a large piece of furniture where you can hang your clothes.

A. Wardrobe

B. Refrigerator

C. Desk

D. Counter

9. The ________ house is a place where villagers gather for festivals and rituals.

A. terraced

B. splendid

C. communal

D. thatched

10. Mai studies Maths a little bit _______________.

A. bad

B. badly

C. good

D. smartly

Exercise 3: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. school

B. skull

C. scenery

D. sky

2. A. ethnic

B. gather

C. though

D. clothing

3. A. important

B. boring

C. minor

D. northern

-The end-

Đáp án trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 8

Exercise 1: Complete the sentences with the suitable words.

1. Sticky rice

2. Terraced fields

3. Stilt house

4. Festival

5. Shawl

Exercise 2: Choose the best answer to complete the sentences

1. D

2. C

3. C

4. D

5. B

6. A

7. C

8. A

9. C

10. B

Exercise 3: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. C

2. A

3. C

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 8: Peoples of Vietnam. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Bài tập Word Form lớp 8 Unit 3, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 3 nâng cao: Peoples of Vietnam.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 248
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm