Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 5 nâng cao: Festivals in Vietnam

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 5 lớp 8

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 5 nâng cao: Festivals in Vietnam do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài tập bám sát chương trình, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 học tập Tiếng Anh 8 tốt hơn.

Xem thêm: Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 4 nâng cao: Our customs and traditions MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 8 Unit 5 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 8 và môn Ngữ văn 8. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 5 nâng cao: Festivals in Vietnam

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 5 nâng cao: Festivals in Vietnam

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word which is stressed differently from the rest

1. A. reunion

B. ceremony

C. performance

D. procession

2. A. anniversary

B. explanation

C. traditional

D. electrician

3. A. affection

B. recognition

C. contribution

D. animation

4. A. magician

B. historian

C. musician

D. vegetarian

5. A. incense

B. ritual

C. preserve

D. fortune

Exercise 2: Choose the word has different sound in the part underlined

1. A. minority

B. ethnic

C. tradition

D. religion

2. A. mention

B. question

C. action

D. education

3. A. beach

B. catch

C. church

D. Christmas

4. A. upset

B. custom

C. museum

D. unsuitable

5. A. festival

B. man

C. fat

D. grand

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Mid-Autumn Festival not only recalls the family love, _________ is also a festival for both children and adults in Vietnam.

A. and

B. but

C. yet

D. therefore

2. Lim Festival is among the most impressive festivals, ceremonies _________ singing events.

A. or

B. but

C. yet

D. and

3. Festival visitors can take part in cultural activities, such as visiting art galleries, historical places and parks. _________, they can taste exotic food and dishes.

A. Moreover

B. Therefore

C. However

D. Otherwise

4. _________ there are loads of festivals in Vietnam, Tet or Tet Nguyen Dan is the most important one.

A. Since

B. Although

C. When

D. As long as

5. ________ the first footer has a good reputation and success, the family believes that they will receive luck and good fortune throughout the year.

A. If

B. When

C. Because

D. Moreover

6. The Hung King Temple Festival _______ from the 8th to the 11th day of the third lunar month in Phu Tho.

A. takes

B. takes part

C. takes place

D. takes turn

7. You shouldn’t ___________ your promise to the children.

A. break

B. cut

C. keep

D. save

8. I think the Kate Festival is a really joyful festival which _______ many activities.

A. contains

B. cutting

C. feature

D. includes in

9. During the Buddhist Festival, visitors join the procession and make offerings to _________ Buddha at the pagoda.

A. think about

B. consider

C. worship

D. believe

10. _________ different regions and religious have a variety in marital arrangements, the arranged is a traditional feature of every community.

A. Because

B. Although

C. While

D. When

Exercise 4: supply the correct tense or form of the verbs in brackets

1. Hung King Temple Festival ____________(become) one of the greatest national festivals in Viet Nam for a long time.

2. While we ____________(play) some folk games at the festival, it started to rain heavily.

3. ____________ lanterns feature special heritage night at Hoi An. (float)

4. ____________for the Lunar New Year begin weeks before the festival. (prepare)

5. Duong recommended Peter ____________(attend) the Hue Festival.

Exercise 5: Choose the word which best fits each gap

Elephant Racing Festival, one of the biggest festivals in Tay Nguyen, is held (1)________ in the third lunar month.

As preparation for the festival, villagers (2)________ their elephants with a wide range of food apart from grass, including corns, sugar canes, sweet potatoes, papayas, and bananas. Also, in order to preserve their strength, the elephants take a rest (3)________ hard work.

On the day of the event, elephants from several villages (4)________ at Don Village. Each time, ten elephants will run at the same time for about one or two kilometers. The competition is guided by the sound of tu va, a kind of horn. The first elephant (5)________ reaches the appointed destination will receive a laurel wreath as a sign of victory, and it will enjoy the achievement excitedly with sugar canes and bananas from surrounding people. (6)________ finishing the race at Don Village, the elephants move to Serepok River for competition – swimming. They also participate in games (7)________ football and tug of war.

At the end of the festive day, all festival goers mass at Don Village’s community house for feasting, drinking stem wine, and dancing in a jubilant (8)________ with the boisterous sound of gongs and drums.

1. A. mostly

B. constantly

C. monthly

D. annually

2. A. poach

B. herb

C. feed

D. train

3. A. without

B. with

C. of

D. from

4. A. come

B. drive

C. round

D. gather

5. A. who

B. what

C. which

D. whose

6. A. Although

B. After

C. while

D. However

7. A. alike

B. like

C. likely

D. liking

8. A. atmosphere

B. experience

C. tradition

D. feature

Exercise 6: Read the text carefully and then choose the correct answers

Tran Temple Festival, one of the largest annual spring festivals in Vietnam, is held on the 14th night and 15th day of the first lunar month at the national historical complex of the Tran Kings’ shrines and tombs in Tien Duc Commune, Hung Ha District, Nam Dinh City. It usually begins with an incense-offering rite at the kings’ tombs and a ritual for the opening of the gates of Den Thanh (Thanh Temple), Den Mau (Mother Temple) and the Tran Kings’ shrines. They are followed by a ‘water procession’, in which people will carry nine ornate palanquins with memorial plaques of the Kings of the Tran Dynasty and members of their royal families. A series of folk games are also organized during the festival, such as a rice-cooking challenge, clay firecrackers, chung cake wrapping and tug of war, alongside traditional performances and sport games including lion dances, dragon dances, cheo and chau van singing, human chess, wrestling and martial arts.

The Tran Temple Festival was recognized as a national intangible heritage in 2014. The historical complex of the Tran Kings’ shrines and tombs received special national relic status last year.

1. How often is the Tran Temple Festival held?

A. every month

B. every year

C. every two years

D. twice a year

2. The Tran Temple Festival usually begins with ________.

A. formal ceremonies

B. a water procession

C. prayers of thanks

D. incense offerings to the gods

3. The word ‘they’ in the passage refers to ________.

A. temples

B. offerings

C. shrines

D. rituals

4. What does ‘plaque’ mean?

A. a large picture printed on paper

B. a wide piece of cloth with a message on it

C. a small piece of paper with information on it

D. a flat piece of metal, wood or stone with writing on it

5. Which of the followings is not organized in the festival?

A. rice cooking

B. tug of war

C. boat race

D. human chess

6. Based on the information in the text, which statement is false?

A. The Tran Temple Festival aims to honour the Tran Dynasty.

B. The seal opening ceremony takes place on the 14th night.

C. The main rituals are preceded by a water procession.

D. Traditional cheo and chau van singing is performed in the festival.

7. Which of the followings is not mentioned in the text?

A. The Tran Dynasty is the most brilliant reign in Vietnamese history.

B. Tran Temple Festival was recognized as a national intangible heritage.

C. Nine ornate palanquins are carried in the water procession.

D. There are plenty of activities to keep festival goers entertained.

Exercise 7: Rewrite the second sentence without changing the meaning, using the words given

1. Three hundred students entered the swimming competition last year. (part)

Three hundred students __________________________________________

2. Although he studied very hard, he still didn’t pass the exam. (despite)

He ___________________________________________________________

3. I have been to the Huong Pagoda Festival three times now. (time)

This __________________________________________________________

4. While we were going home, we had an accident. (way)

We __________________________________________________________

5. I can’t wait to see the elephant race festival in Dak Lak. (forward)

I am _________________________________________________________

Exercise 8: Choose the underlined part that needs correction

1. Christmas (A) tree is usually decorated (B) by (C) colored lights and shiny balls (D).

2. If you are (A) interested on (B) helping, just show up (C) on Saturday (D)

3. Many Vietnamese (A) people prepare for (B) the holiday by pay (C) their debts and cleaning (D) their homes

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 5 nâng cao

Exercise 1: Choose the word which is stressed differently from the rest

1. B

2. C

3. A

4. D

5. C

Exercise 2: Choose the word has different sound in the part underlined

1. A

2. B

3. D

4. C

5. A

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. D

3. A

4. B

5. A

6. C

7. A

8. A

9. C

10. B

Exercise 4: supply the correct tense or form of the verbs in brackets

1. Hung King Temple Festival _____has become_______(become) one of the greatest national festivals in Viet Nam for a long time.

2. While we ____were playing____(play) some folk games at the festival, it started to rain heavily.

3. _____Floating_______ lanterns feature special heritage night at Hoi An. (float)

4. _____Preparations_______for the Lunar New Year begin weeks before the festival. (prepare)

5. Duong recommended Peter ______to attend______(attend) the Hue Festival.

Exercise 5: Choose the word which best fits each gap

1. D

2. C

3. A

4. D

5. C

6. B

7. B

8. A

Exercise 6: Read the text carefully and then choose the correct answers

1. B

2. A

3. D

4. D

5. C

6. C

7. A

Exercise 7: Rewrite the second sentence without changing the meaning, using the words given

1. Three hundred students took part in the swimming competition last year.

2. He still didn’t pass the exam despite studying very hard.

3. This is the third time I have been to the Huong Pagoda Festival.

4. We were on our way home when we had an accident. / We had an accident when we were on our way home.

5. I am looking forward to seeing the elephant race festival in Dak Lak.

Exercise 8: Choose the underlined part that needs correction

1. C

2. B

3. C

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 5 nâng cao: Festivals in Vietnam. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 4 nâng cao: Our customs and traditions, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 117
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm