Đề thi học kì 1 lớp 11 môn tiếng Anh có đáp án

Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 1 có đáp án

Đề thi học kì 1 lớp 11 môn Tiếng Anh năm 2020 - 2021 có đáp án được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi học kì 1 lớp 11 môn Anh có đáp án này là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 11, giúp các bạn ôn tập và nâng cao kiến thức trong chương trình học lớp 11.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. decided

B. moved

C. carried

D. believed

Question 2:

A. population

B. poverty

C. postpone

D. modern

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. college

B. remote

C. provide

D. enough

Question 4:

A. national

B. negative

C. terrific

D. terrible

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Safe birth-control methods for family planning is not available to everyone.

A. safe birth-control

B. for

C. is not

D. available to

Question 6: The return to traditional family values are a reaction against the permissiveness of recent decades.

A. to

B. are

C. against

D. permissiveness

Question 7: My father always dreamt of become a doctor but his family was too poor to send him to school.

A. dreamt of

B. become

C. too

D. to

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: If John_________ the plane, he would be here by now.

A. missed

B. didn’t miss

C. would miss

D. hadn’t missed

Question 9: If the police arrest you, don’t say __________ until your lawyer gets there.

A. anything

B. nothing

C. something

D. some thing

Question 10: We strongly recommend __________ against sickness or injury.

A. ensuring

B. insuring

C. protesting

D. protecting

Question 11: If you __________ me, I __________ .

A. hadn’t reminded/ would have forgotten.

B. hadn’t remembered/ would have forgotten.

C. didn’t remind/ would have forgotten.

D. didn’t remember/ would have forgotten.

Question 12: Peter __________ Helen on her new baby.

A. greeted

B. congratulated

C. welcomed

D. cheered.

Question 13: You said that the vegetables were fresh, but they didn’t __________ fresh to me.

A. sound

B. make

C. taste

D. eat

Question 14: Tomorrow is our second wedding _________.

A. celebration

B. present

C. gift

D. anniversary

Question 15: A temple_________ here hundreds of years ago.

A. exist

B. existed

C. existing

D. existence

Question 16: By half past ten tomorrow morning I___________ along the motorway.

A. will drive

B. am driving

C. drive

D. will be driving.

Question 17: Traditionally, Vietnamese people tend to behave____________ to make a favorable impression on the first day of the year.

A. funnily

B. politely

C. variously

D. occasionallly

Question 18: Ann hoped___________ to join the club, she could make important business contacts there.

A. inviting

B. being invited

C. to invite

D. to be invited

Question 19: She often thinks carefully_________ any questions.

A. before answering

B. before having answered

C. by answering

D. having answering

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: “I apologize to you for not keeping my promise.” - “ _____”

A. Well, that’s out of question.

B. Your apology is accepted.

C. I am grateful to that.

D. That was very sweet of you.

Question 21: Two friends Daisy and Mary are talking

Daisy : - "Let's have a pizza." Mary : - "__________"

A. Not again

B. It doesn't matter

C. It’s a good idea

D. Not really

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: In tonight’s quiz, our contestants have come from all over the country.

A. losers

B. judges

C. competitors

D. winners

Question 23: He was so happy that he kept grinning all the time.

A. shouting

B. thrilling

C. exciting

D. smiling broadly

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Their classmates are writing letters of acceptance.

A. agree

B. admission

C. refusal

D. confirmation

Question 25: Because it was not Sunday, I was surprised at how crowded the shopping mall was.

A. full

B. narrow

C. old

D. empty

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: They broke with tradition and got married quietly.

A. They broke the laws and got married quietly.

B. They did things differently and got married quietly.

C. They did not obey their parent’s and got married in silence.

D. They wanted to rebel and decided to get married in silence.

Question 27: “remember to lock the door!” my father said

A. My father reminded me remembering to lock the door.

B. My father reminded me to remember to lock the door.

C. My father reminded me locking the door.

D. My father reminded me to lock the door.

Question 28: The children couldn't go swimming because the sea was too rough.

A.The children were not calm enough to swim in the sea.

B. The sea was rough enough for the children to swim in.

C. The sea was too rough for the children to go swimming.

D. The sea was too rough to the children's swimming.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: We didn’t have enough money. We didn’t go on holiday.

A. If we had had enough money, we would have gone on holiday

B. If we hadn’t had enough money, we wouldn’t have gone on holiday

C. We would go on holiday if we had enough money

D. We wouldn’t go on holiday if we didn’t have enough money

Question 30: 'It was nice of you to invite me to your birthday party. Thanks very much.” Mike said to me.

A. Mike thanked me to invite him to my birthday party.

B. Mike thanked me for inviting him to my birthday party.

C. Mike thanked me to inviting him to my birthday party.

D. Mike thanked me inviting him to my birthday party.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

With increasing development and use of computer technology, there is a new disease to worry about. Computer “viruses”, programs designed to sabotage computers, are infecting computers in corporations, homes, and universities. These viruses spread exponentially, much like biological contagion, and then disrupt the affected systems. The virus secretly attaches itself to other programs and can then delete or alter files. The damage is generally activated by using computer’s clock. Then, any, program that is executed may be exposed to the virus, including programs spread through telephone connections. Because of the increasing incident of virus infiltration, business and agencies are becoming wary of sharing software. Security policies need to be increased as immunity programs.

Another problem relating to computers is computer crime. The increased use of computers in business has been accompanied by a corresponding increase in computer crime. Computers are used in business, in ever-increasing numbers to store, process and distribute information. At the same time, thefts by computer are on the rise. The costs to the victims of computer crime are very high. In his book, Crime by computer, computer expert Donn B. parker estimated that financial losses to business from computer thefts exceeded $10 billion in 1978. Although Parker’s estimate is based on documented cases, no one really knows the extent of computer crime because thefts by computers are almost impossible to discover. Parker stated that there was no reliable way to detect computer thefts. It was not just the money they controlled; they controlled data, and data was power.

Question 31: The most people interested in reading this passage would probably be …………………

A. government officials

B. teachers.

C. doctors

D. computer users.

Question 32: The virus is ………………

A. a microbe.

B. an insect

C. a program

D. a disk

Question 33: It is inferred that a company can protect itself from the virus by ………………

A. keeping clean.

B. spreading programs by telephone.

C. not using shared software

D. using shared software carefully.

Question 34: The word “sabotage” in first paragraph means……

A. secretly appear.

B. secretly damage

C. secretly destroy

D. secretly show up.

Question 35: How do computer viruses cause problems for the affected systems?

A. By deleting or altering files.

B. By attaching themselves to other programs and then deleting or altering files.

C. By damaging the affected systems.

D. By attaching themselves to the affected systems.

Question 36: According to the writer, computer crime will increase……………

A. with the increasing use of computers in business.

B. with the increased use of computers in business.

C. with the development of computer

D. with the use of computers in business.

Question 37: Why can’t people know the extent of computer crime?

A. Because thefts by computers are very smart.

B. Because it is almost impossible to find out thefts by computers.

C. Because people have ineffective programs.

D. Because this is a new problem.

Question 38: Why is computer crime a serious problem?

A. Because it is very smart 

B. Because nothing can prevent it.

C. Because people have no way to prevent it.

D. Because it causes heavy financial losses.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The (39)…………….full moon after the Chinese New Year, the 15th day of the first Lunar month, is the occasion for the Lantern Festival. It is customary to eat (40)………….. sweet dumplings called yuanxiao and enjoy(41)……………..lanterns during this festival. Yuanxiao, round balls made of glutinous rice flour stuffed sugar fillings, sympolize reunion. The custom of enjoying lanterns at this time of the year dates back to the first century, and has continued to be popular throughout China up to the present day. On this festive night, many cities(42)……………lantern fairs to display many exotic and sometimes weirdly shaped multi-colored lanterns. In rural areas, the local people gather together and enjoy themselves as spectators and participants setting off fireworks, walking on stilts, (43)…………….with dragon lanterns, dancing the yangge and other folk dances and playing on swings.

Question 39: A. first

B. second

C. early

D. new

Question 40: A. especial

B. special

C. especially

D. specially

Question 41: A. showed

B. shown

C. displayed

D. displaying

Question 42: A. held

B. has

C. holds

D. hold

Question 43: A. perform

B. performing

C. performance

D. performed

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

In ancient times, people used to offer elaborately made cakes to the moon spirit on this day. After making this symbolic offering, a family would enjoy eating the cakes together. The festival eventually came to carry the idea of a happy family reunion and the custom has been passed down to this day. On this mid-autumn night, the full moon is especially bright. The whole family may sit together beneath the clear moonlight eating tasty moon cakes and appreciating the beauty of the fully rounded moon. Of course, those who are far away from their homes that night are only too easily reminded if their families when they look up at the luminous moon. The words of the great Tang Dynasty poet Li Bai are often recited on such evenings, even today: “I raise my head to gaze at the bright moon, and I drop my head to think of my old home.”

Question 44: The best title for this passage is……………….

A. moon Cakes

B. Mid-Autumn Night

C. Mid-Autumn Festival

D. A Meaningful Festival

Question 45: What does the word “elaborately” in line 1 mean?

A. doing something carefully

B. doing something carelessly

C. doing something with a great effort

D. doing something in advance

Question 46: The passage infers that……

A. the Moon is full when the festival occurs.

B. the full moon is especially bright when the festival occurs.

C. the Chinese are romantic.

D. the Chinese love the Moon

Question 47: People who are far away from their homes often feel……………….on this occasion.

A. lonely

B. sad

C. upset

D. homesick.

Question 48: The Festival is an occasion for…………

A. the family eating cakes.

B. the family making cakes

C. the family union

D. the family enjoying the Moon.

Question 49: What does the word “appreciating” in passage mean?

A. watching

B. looking

C. enjoying

D. seeing

Question 50: The passage infers that Li Bai was…………

A. a poem in Tang Dynasty

B. poet in Tang Dynasty

C. a citizen poet in Tang Dynasty.

D. a famous poem in Tang Dynasty.

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 - A; 2 - C; 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3 - A; 4 - C; 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5 - C; 6 - B; 7 - B; 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

8 - D; 9 - A; 10 - B; 11 - A;

12 - B; 13 - C; 14 - D; 15 - B;

16 - D; 17 - B; 18 - D; 19 - A

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

20 - B; 21 - C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

22 - C; 23 - D; 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

24 - C; 25 - D; 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

26 - B; 27 - D; 28 - C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

29 - A; 30 - B;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

31 - D; 32 - C; 33 - D; 34 - B;

35 - B; 36 - B; 37 - B; 38 - D; 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

39 - A; 40 - B; 41 - C; 42 - D; 43 - B; 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

44 - C; 45 - A; 46 - B; 47 - D; 48 - C; 49 - C; 50 - B; 

Download đề thi và đáp án tại: Đề tiếng Anh lớp 11 học kì 1 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện tập Tiếng Anh 11 khác trên VnDoc.com như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,..

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 11 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 11 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
17 41.544
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm