Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 12 năm học 2016 - 2017 có đáp án

Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 12 năm học 2016 - 2017 có đáp án

Để bài kiểm tra 1 tiết, học kỳ môn Tiếng Anh được kết quả cao, ngoài việc tìm hiểu sâu và rộng phần kiến thức ra thì các bạn phải có chiến thuật riêng trong cách giải đề thi. Đây là Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 12 năm học 2016 - 2017 có đáp án mà VnDoc.com tổng hợp nhằm giới thiệu cho các bạn như một tư liệu tham khảo. Chúc các bạn thành công!

Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 12 trường THPT Đào Duy Từ, Đăk Nông năm học 2016 - 2017 có đáp án

Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 12 Thí Điểm năm học 2016 - 2017 có đáp án

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Đa Phúc, Hà Nội năm học 2016 - 2017 có đáp án

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Ngô Gia Tự, Bắc Ninh

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose stress differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3: A. reduction B. popular C. financial D. romantic

Question 4: A. previously B. developing C. behavior D. believable

Mark the letter on your answer sheet to show the underlined part that needs correcting.

Question 5. If I have to do many homework tonight. I will not be able to attend the concert.

A. have to do B. many homework C. will not be D. to attend

Question 6: There are machines, capable to produce more noise than people can tolerate.

A. capable B. to produce C. than D. can

Question 7: In human beings, as in other mammal, hair around the eyes and ears and in the nose prevents dust, insects, and other matter from entering these organs

A. mammal B. around C. prevents D. entering

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: By the time we got there, the film........................

A. finished B. have finished C. will have finished D. had finished

Question 9: Neither his parents nor his teacher..........satisfied with his academic results.

A. are B. is C. has D. have

Question 10: She hid the present...............

A. so that the children wouldn't find it B. in order to the children not to find it

C. for the children not find it D. in order that the children not to find it

Question 11:These quick and easy _______ can be effective in the short term, but they have a cost.

A. solve B. solvable C. solutions D. solvability

Question 12: What are the _______ of that country? - I think it is some kinds of cheese and sauces.

A. drinks B. beverages C. grains D. special dishes

Question 13: The worker was _______ his boss expected, so he was offered a raise.

A. more hard-working B. as hard-working than

C. more hard-working than D. more hard-working as

Question 20: "___________" " Yes, I do. I like them a lot."

A. What do you think of tennis? B. Do you like sports?

C. Do you prefer tennis or badminton? D. How often you play tennis?

Question 21: "Your boss looks like the aggressive type." "__________"

A. Yes, he really wants to get ahead. B. Yes, he's quite gentle.

C. Really? I've never seen him lie. D. Right. He 's so quiet.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 24: A chronic lack of sleep may make us irritable and reduces our motivation to work.

A. uncomfortable B. responsive C. calm D. miserable

Question 25: The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East.

A. expensive B. complicated C. simple and easy to use D. difficult to operate

Question 26: He last had his eyes tested ten months ago.

A. He had tested his eyes ten months ago.

B. He had not tested his eyes for ten months then.

C. He hasn't had his eyes tested for ten months.

D. He didn't have any test on his eyes in ten months.

Question 27: When I met my long-lost brother, I was at a loss for words.

A. When the speaker met his brother, he was puzzled about what to say.

B. When the speaker met his brother, he had much to say.

C. When the speaker met his brother, he refused to say anything.

D. When the speaker met his brother, he had nothing pleasant to say.

Question 28:.Go over the report before you submit it.

A. Before you submit the report, you should be finished writing it.

B. Type the report quickly and then submit it.

C. Read the report carefully before you submit it.

D. Before you write the report you have to find enough information.

Read the following passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35:

After months of colder weather, the day gets longer, the buds (31)..................... in the trees, birds sing, and the world (32)............... a green dress. Spring passes (33)..................... summer. Everyone knows that summer will not (34)................ The power of all the wisest men and women in the world cannot keep it for us. The corn becomes ripe, the leaves turn brown and then drop to the ground, (35)............... the world changes its green dress for a dress of autumn colors.

Question 31: A. fall of B. take up C. put off D. come out

Question 32: A. looks after B. puts on C. carries on D. come round

Question 33: A. into B. by C. from D. on

Question 34: A. forego B. evaluate C. succumb D. last

Question 35: A. yet B. therefore C. since D. and

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

Telecommuting is some form of computer communication between employees' homes and offices. For employees whose job involve sitting at a terminal or word processor entering data or typing reports, the location of the computer is of no consequence. If the machine can communicate over telephone lines, when the work is completed, employees can dial the office computer and transmit the material to their employers. A recent survey in USA Today estimates that there are approximately 8,7 million telecommuters. But although the numbers are rising annually, the trend does not appear to be as significant as predicted when Business Week published "The Portable Executive" as its cover story a few years ago. Why hasn't telecommuting become more popular?

Clearly, change simply takes time. But in addition, there has been active resistance on the part of many managers. These executives claim that supervising the telecommuters in a large work force scattered across the country would be too difficult, or, at least, systems for managing them are not yet developed, thereby complicating the manager's responsibilities.

It is also true that employees who are given the option of telecommuting are reluctant to accept the opportunity. Most people feel that they need regular interaction with a group, and many are concerned that they will not have the same consideration for advancement if they are not more visible in the office setting. Some people feel that even when a space in their homes is set aside as a work area, they never really get away from the office.

Question 36: With which of the following topics is the passage primarily concerned?

A. The advantages of telecommuting. B. A definition of telecommuting.

C. An overview of telecommuting D. The failure of telecommuting.

Question 37: How many Americans are involved in telecommuting?

A. More than predicted in Business Week. B. More than 8 million

C. Fewer than estimated in USA Today. D. Fewer than last year.

Question 38: The author mentions all of the following as concerns of telecommuting, EXCEPT____.

A. the opportunities for advancement. B. the different system of supervision

C. the lack of interaction with a group. D. The work place is in the home.

Question 39: The word "them" in line 11 refers to____.

A. systems B. telecommuters C. executives D. responsibilities

Question 40: The reason why telecommuting has not become popular is that the employees____.

A. need regular interaction with their families.

B. are worried about the promotion if they are not seen at the office.

C. feel that a work area in their home is away from the office.

D. are ignorant of telecommuting.

Question 41: The word "reluctant" in line 13 can best be replaced by ____.

A. opposite B. willing C. hesitate D. typical

Question 42: When Business Week published "The Portable Executive", it implied that....

A. systems for managing telecommuters were not effective.

B. there was resistance on the part of many managers about telecommuting.

C. the trend for telecommuting was optimistic.

D. most telecommuters were satisfied with their work.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

History books record that the first film with sound was The Jazz Singer in 1927. But sound films, or "talkies", did not suddenly appear after years of silent screenings. From the earliest public performances in 1896, films were accompanied by music and sound effects. These were produced by a single pianist, a small band, or a full-scale orchestra; large movie theatres could buy- sound-effects machines. Research into sound that was reproduced at exactly the same time as the pictures – called "synchronized sound" – began soon after the very first films were shown. With synchronized sound, characters on the movie screen could sing and speak. As early as 1896, the newly invented gramophone, which played a large disc carrying music and dialogue, was used as a sound system. The biggest disadvantage was that the sound and pictures could become unsynchronized if, for example, the gramophone needle jumped or if the speed of the projector changed. This system was only effective for a single song or dialogue sequence. In the "sound-on-film" system, sounds were recorded as a series of marks on celluloid which could be read by an optical sensor. These signals would be placed on the film alongside the image, guaranteeing synchronization. Short feature films were produced in this way as early as 1922. This system eventually brought us "talking pictures".

ĐÁP ÁN Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12

CÂU

ĐÁP ÁN

CÂU

ĐÁP ÁN

1

A

26

C

2

B

27

A

3

B

28

C

4

A

29

C

5

B

30

B

6

B

31

D

7

A

32

B

8

D

33

A

9

B

34

D

10

A

35

D

11

C

36

C

12

D

37

B

13

C

38

B

14

A

39

B

15

B

40

B

16

A

41

C

17

A

42

B

18

A

43

C

19

D

44

A

20

B

45

A

21

A

46

B

22

C

47

D

23

B

48

B

24

C

49

A

25

C

50

D

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Hàn Thuyên, Bắc Ninh

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. determine B. vulnerable C. marvelous D. compliment

Question 4: A. individual B. academic C. compulsory D. documentary

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: ______________someone's attention so that we might speak to that person, we can use either verbal or non-verbal forms of communication.

A. To look for B. To keep an eye on C. To pay D. To attract

Question 9: Can you list the problems _____________ poor and ____________ countries?

A. facing/ overpopulation B. facing/ overpopulated

C. face/ overpopulated D. facing/ overpopulating

Question 10: It is considered to be ____________ to interrupt others while they are talking.

A. discourteous B. polite C. tolerant D. arrogant

Question 11: You will have to ________________ early if you want to avoid all the traffic.

A. come out B. set off C. put off D. keep pace with

Question 12: He __________________ in me on the understanding that I wouldn't tell anyone else.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: I'm a bit wary of giving people my address when I don't know them very well.

A. cautious B. upset C. willing D. capable

Question 23: The international fair served diverse foods, as the visitors were from 15 different countries.

A. various B. multiple C. plentiful D. common

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: The device is very sophisticated and should only be operated by someone who is familiar with it.

A. intricate B. complex C. fragile D. easy to use

Question 25: There have been significant changes in women's lives since the women's liberation movement.

A. unimportant B. great C. political D. disagreeable

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: It is widely believed that hard work makes success.

A. Many people believe that if you want to succeed, you should work hard.

B. People think that success is when you work hard.

C. Believers of success think that we should work hard.

D. Many people think that success at work is hard

Question 27: The teacher: "You must take the graduation test this summer"

A. The teacher said that we must take the graduation test that summer.

B. The teacher said that we had to take the graduation test that summer.

C. The teacher said that we could take the graduation test that summer.

D. The teacher said that we were going to take the graduation test that summer.

Question 28: If it hadn't been for his carelessness, we would have finished the work.

A. He was careless because he hadn't finished the work.

B. If her were careful, we would finish the work.

C. If he had been more careful, we would have completed the work.

D. Because he wasn't careless, we didn't finish the work

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: Jim is my best friend. I borrowed his car yesterday.

A. Jim, whose car I lent yesterday, is my best friend.

B. Jim, whose car I borrowed yesterday, is my best friend.

C. Jim, who is my best friend, borrowed my car yesterday.

D. Jim, his car I borrowed yesterday, is my best friend

Question 30: She gets up early to prepare breakfast. She wants her children to be able to come to school on time.

A. Despite her getting up early to prepare breakfast, her children cannot come to school on time.

B. Because she wants her children to come to school on time, she gets up early to prepare breakfast.

C. If she does not get up early to prepare breakfast, her children will not come to school on time.

D. Unless she gets up early to prepare breakfast, her children will not come to school on time.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

There are many superstitions in Britain, but one of the most (31) held is that it is unlucky to walk under a ladder even if it means stepping off the pavement into a busy street! If you must pass under a ladder, you can avoid bad luck by crossing your fingers and keeping them crossed until you have seen a dog. (32), you may lick your finger and make a cross on the toe of your shoe, and not look again at the shoe until the mark has dried.

Another common superstition is that it is unlucky to open an umbrella in the house - it will either bring (33) to the person who opened it or to the whole household. Anyone opening an umbrella in the fine weather is unpopular, as it inevitably brings rain!

The number 13 is said to be unlucky for some, and when the 13th day of the month falls on a Friday, anyone wishing to avoid a bad event had better stay indoors. The worst misfortune that can happen to a person is caused by breaking a mirror, as it brings seven years of bad luck! The superstition is supposed to (34) in ancient times, when mirrors were considered to be tools of the gods.

Black cats are generally considered lucky in Britain, even though they are associated with witchcraft. It is especially lucky if a black cat crosses your path – although in America the exact opposite belief prevails.

Finally, a commonly held superstition is that of touching wood (35) luck. This measure is most often taken if you think you have said something that is tempting fate, such as "My car has never broken down, touch wood?"

Question 31: A. broadly B. widely C. quickly D. speedily

Question 32: A. Consequently B. However C. Comparatively D. Alternatively

Question 33: A. difficulty B. tragedy C. loss D. misfortune

Question 34: A. be originated B. be originating C. have originated D. originate

Question 35: A. as B. in C. for D. of

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

Harvard University, today recognized as part of the top echelon of the world's universities, came from very inauspicious and humble beginning.

This oldest of American universities was founded in 1636, just sixteen years after the Pilgrims landed at Plymouth. Included in the puritan emigrants to the Massachusetts colony during this period were more than 100 graduates of England's prestigious Oxford and Cambridge universities, and these universities graduates in the New Word were determined that their sons would have the same educational opportunities that they themselves had had, Because of this support in the colony for an institution of higher learning, the General Court of Massachusetts appropriated 400 pounds for a college in October of 1636 and early the following year decided on a parcel of land for the school; this land was in an area called Newetowne, which was later renamed Cambridge after its English cousin and is the site of the present-day university.

When a young minister named John Harvard, who came from the neighboring town of Charlestowne, died from tuberculosis in 1638, he willed half of his estate of 1,700 pounds to the fledgling college. In spite of the fact that only half of the bequest was actually paid, the General Court named the college after the minister in appreciation for what he had done. The amount of the bequest may not have been large, particularly by today's standard, but it was more than the General Court had found it necessary to appropriate in order to open the college.

Henry Dunster was appointed the first president of Harvard in 1640, and it should be noted that in addition to serving as president, he was also the entire faculty, with an entering freshmen class of four students. Although the staff did expand somewhat, for the first century of its existence the entire teaching staff consisted of the president and three or four tutors.

Question 36: The main idea of this passage is that.

A. Harvard is one of the world's most prestigious universities.

B. What is today a great university started out small

C. John Harvard was key to the development of a great university

D. Harvard University developed under the auspices of the General Court of Massachusetts

Question 37: It can be inferred from the passage that the Puritans who traveled to the Massachusetts colony were.

A. Rather well educated B. rather rich

C. rather supportive of the English government D. rather undemocratic

Question 38: The pronoun "they" in the second paragraph refers to.

A. Oxford and Cambridge universities B. university graduates

C. sons D. educational opportunities

Question 39: Which of the following is NOT mentioned about John Harvard?

A. What he died of B. Where he came from

C. Where he was buried D. How much he bequeathed to Harvard

Question 40: The word "somewhat" in the last paragraph could best be replaced by.

A. Back and forth B. to and pro C. side by side D. more or less

Question 41: The word "fledgling" in the third paragraph could be best replaced by which of the following?

A. Newborn B. flying C. winged D. established

Question42: The passage implies that.

A. Henry Dunster was an ineffective president

B. Someone else really served as president of Harvard before Henry Dunster

C. Henry Dunster spent much of his time as president managing the Harvard faculty

D. The position of president of Harvard was not merely an administrative position in the early ears

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

Basic to any understanding of Canada in the 20 years after the Second World War is the country's impressive population growth. For every three Canadians in 1945, there were over five in 1966. In September 1966 Canada's population passed the 20 million mark. Most of this surging growth came from natural increase. The depression of the 1930s and the war had held back marriages, and the catching-up process began after 1945. The baby boom continued through the decade of the 1950s, producing a population increase of nearly fifteen percent in the five years from 1951 to 1956. This rate of increase had been exceeded only once before in Canada's history, in the decade before 1911, when the prairies were being settled. Undoubtedly, the good economic conditions of the 1950s supported a growth in the population, but the expansion also derived from a trend toward earlier marriages and an increase in the average size of families. In 1957 the Canadian birth rate stood at 28 per thousand, one of the highest in the world.

After the peak year of 1957, the birth rate in Canada began to decline. It continued falling until in 1966 it stood at the lowest level in 25 years. Partly this decline reflected the low level of births during the depression and the war, but it was also caused by changes in Canadian society. Young people were staying at school longer, more women were working; young married couples were buying automobiles or houses before starting families; rising living standards were cutting down the size of families. It appeared that Canada was once more falling in step with the trend toward smaller families that had occurred all through the Western world since the time of the Industrial Revolution. Although the growth in Canada's population had slowed down by 1966 (the increase in the first half of the 1960s was only nine percent), another large population wave was coming over the horizon. It would be composed of the children who were born during the period of the high birth rate prior to 1957.

The end

ĐÁP ÁN Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12

1

A

11

B

21

A

31

B

41

A

2

B

12

D

22

A

32

D

42

D

3

A

13

B

23

A

33

D

43

C

4

C

14

B

24

D

34

C

44

A

5

C

15

B

25

A

35

C

45

C

6

A

16

C

26

A

36

B

46

D

7

C

17

D

27

B

37

D

47

D

8

D

18

C

28

C

38

B

48

B

9

B

19

D

29

B

39

C

49

A

10

A

20

B

30

B

40

D

50

B

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT IVS, Bắc Ninh

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. recently B. conduct C. attitude D. marriage

Question 4: A. birthday B. cowboy C. enjoy D. pleasure

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: In Britain, schooling is .............. for children from the age of 5 to 16

A. enforced B. compulsory C. obliged D. made

Question 9: Gestures such as waving and handshaking are .............. forms of comunication

A. direct B. regular C. verbal D. non – verbal

Question 10: Over , plant species and , animal species around the globe are ........... with extinction.

A. threatened B. carried C. dealt D. worried

Question 11: His wife was not ......... to have poisoned him for money

A. believe B. belief C. believed D. believing

Question 12: An Indian woman has to .............. more in a marriage than a man

A. determine B. sacrifice C. effort D. do

Question 13: The family has a very important role in .............. children

A. social B. socialist C. socializing D. socialism

Question 14: There are two parallel school systems in English, state school and .............. school

A. national B. public C. primar D. secodary

Question 15: We saw two policemen________ after the thief.

A. was running B. to run C. ran D. run

Question 16: We were good friends. We__________ each other for a long time.

A. have know B. had known C. had been knowing D. knew

Question 17: Don't waste time_______ that6 broken vase.

A. to mend B. mending C. for mending D. on mend

Question 18: There's no place like ..............

A. house B. home C. home base D. household

Question 19: If she hadn't been sick, she________ with me to the party.

A. would go B. went C. had gone D. would have gone

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: A: " I've passed my exam. " - B: "...................... "

A. Good luck B. It's nice of you to say so

C. That's a good idea. D. Congratulations!

Question 21: A: " Would you like to have dinner with me?" B: " ............"

A. Yes, I'd love to B. I'm very happy

C. Yes, It is D. Yes, so do I

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26 "I am sorry I forgot to post your letter," Phong said to me,

A. Phong said that he is sorry he forgot to post my letter.

B. Phong apologized me to forget to post my letter.

C. Phong apologized for forgetting to post my letter.

D. Phong was sorry that he forgot posting my letter.

Question 27: It's a pity we don't have a steak to cook over our camp fire.

A. We will cook it over our camp fire if we had a steak.

B. If we have a steak, we shall cook it over our camp fire.

C. We would have cooked it over our camp fire if we had had a steak.

D. If we had a steak, we could cook it over our camp fire.

Question 28: People think that he was born in a rich family.

A. That is thought he was born in a rich family. B. He was thought to be born in a rich family.

C. That he was born in a rich family is thought D. He is though to have been born in a rich family.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: John Smith is a farmer. I bought his land.

A. John Smith, whom I bought his land, is a farmer.

B. John Smith, whose land I bought, is a farmer.

C. John Smith, who is a farmer, whose land I bought

D. John Smith, who is a farmer, bought his land.

Question 30: Tom is going to Mary's birthday and I'm, too.

A. Tom is going to Mary's birthday, but I'm not.

B. Neither Tom nor I am going to Mary's birthday.

C. Either Tom or I am going to Mary's birthday.

D. Both Tom and I are going to Mary's birthday.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 40.

SAVING ENERGY IN THE OFFICE

The amount of energy consumed- and wasted- in commercial buildings in New Zealand is increasing all the time. The (31)______in numbers of items of electronic office equipment threatens to reach its maximum in New Zealand's main business centres in the next ten years. Office staff leave equipment (32)_____on unnecessarily for a number of reasons. These include fear of (33)______the machine, (34)_____of knowledge of the actual cost of running the machine, and just plain laziness.

(35)_____to control the energy usage of office equipment is wasteful, and can (36)_____to costs far higher than most managers, (37)_______. The Energy Efficiency & (38)_______Authority (EECA) is introducing twofold programme aimed at (39)_____the $ 50m which is wasted every year in New Zealand's offices. Office machines in New Zealand consume 370 GWh of energy per year, or about 1% of the country's (40)______electricity consumptiom.

Question 31: A. result B. count C. progress D. growth

Question 32: A. switched B. remained C. stayed D. driven

Question33: A. spoiling B. hurting C. damaging D. offending

Question34: A. want B. need C. gap D. lack

Question35: A. Neglect B. Failure C. Prevention D. Loss

Question 36: A. lead B. come C. take D. keep

Question 37: A. explain B. realize C. decide D. produce

Question 38: A. Contract B. Convert C. Conservation D. Conference

Question39: A. saving B. sparing C. removing D. controlling

Question40: A. all B. whole C. same D. total

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 45.

Music is a very important part of our lives. Music is for dancing, drinking, eating, loving and thinking. Some songs reminds us of our childhood or youth. Others remind us of the people we love. Many important occasions, like weddings and funerals have special music. Every nation has a national song like the American " The Star- Spangled Banner". In the U.S, high schools and colleges have school songs, too. Music is a part of the history of America. It expresses the problems and feelings of its people. When the years pass, the music grows and changes.

Modern science has also changed music. Inventions like records, radio, movies, electric instruments, tape recorders and video have changed the way we play and listen to music. They have helped to make music an important form of international communication.

American music, from the earliest folk songs to modern "pop", is known around the world. Music is one of America's most important exports. It brings the people of the world together. Even when people can not understand the same language, they can share the same music. Many people learn and practise English by singing songs. Understanding American music can help you understand American people, their history and culture.

Question 41:What is true about " The Star- Spangled Banner"?

A. It is played in weddings. B. It is liked by every nation

C. It is the U.S national song. D. It is one of the American school songs.

Question 42: According to the passage, music is changed thanks to the invention of the following except ...........

A. videos B. electric instruments

C. tape recorders D. international communication

Question 43: The words exports in the last paragraph is nearest in meaning to .....

A. things that can be bought. B. things that can be sold

C. things that can be enjoyed D. things that can be changed

Question 44:What is the earliest form of music in America ?

A. School music B. national music C. folk music D. pop music

Question 45: What can be the title for this article ?

A. An introduction to American music B. The development of American music

C. The history of American music D. The future of American music

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 46 to 50.

The modern Olympic Games began again in 1896. They takes place every four years. They cannot be held in a country which is at war, and during the two world wars there were no Olympic Games. During the Olympic Games there are competitions in many kinds of sports. They are, for example, running, jumping, athletics, swimming, boxing, basketball, football and others.

The Winter Olympic Games took place in 1924, and now they also takes place every four years. At the Winter Games, many countries take part in competitions in skiing, skating, ice hockey and other winter sports.

The sportsmen who take first, second, and third places receive gold, silver and bronze medals. The Olympic Games are very popular. All the lovers of sports watch the games on TV and many of them come to see them from all over the world. The Olympic Games really help strengthen world peace and friendship.

Question 46: The Olympic Games are organized ________.

A. every year B. every four years

C. in the winter D. in a country which is at war

Question 47: The Winter Olympic Games were first held _______.

A. in 1896 B. during the two world wars C. four years ago D. in 1924

Question 48: The sportsman who comes second in a competition receives _______.

A. no medal B. a gold medal C. a silver medal D. a bronze medal

Question 49: The Olympic Games _______.

A. bring about peace and friendship B. help strengthen the hostility among countries

C. are held only for winter games D. are not known by all the lovers of sports

Question 50: The phrase 'take part in' can be replaced by______.

A. enter B. be interested in C. like D. refuse

________THE END________

Đánh giá bài viết
1 787
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm