Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 12 thí điểm có đáp án

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 12 có đáp án dưới đây tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh 12 mới thường gặp giúp các em ôn tập lại những kỹ năng tiếng Anh cơ bản cũng như nhắc lại những kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm cuối kì 1 lớp 12 năm 2021 - 2022 hiệu quả.

Xem thêm: Đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án năm 2021

I. Đề thi tiếng Anh lớp 12 học kì 1 năm 2021

Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. booked B. missed C. described D. pronounced

2. A. allow B. tomorrow C. slowly D. below

Choose the word which is stressed differently from the rest.

3. a. summary b. different c. physical d. decision

4. a. attractiveness b. traditional c. generation d. American

Choose from the four options given one best answer to complete each sentence.

5. John and I ______ at the same school, and we ______ great friends ever since.

A. studied/ were B. studied/ have been C. have studied/ were D. have studied/ have been

6. The players' protests__________ no difference to the referee's decision at all.

A. did B. made C. caused D. created

7. His parents object strongly _______ his playing too much computer games

A. at B. to C. in D. against

8. In spite of her abilities, Laura has been _____ overlooked for promotion.

A. repetitive B. repeatedly C. repetition D. repeat

9. Do you know the boy __________ father is a teacher?

A. that B. whom C. whose D. which

10. __________ ten minutes earlier, you would have got a better seat.

A. Had you arrived B. If you arrived C. Were you arrived D. If you hadn't arrived

11. Children with visual impairments at regular schools still find it ______ in all school activities.

A. hard to take part B. to take hard part C. to hard take part D. to take part hard

12. He has really worked hard so far, _________________ he?

A. does B. has C. doesn't D. hasn't

13. He often tells the children _______ when they play water sports.

A. be careful B. not be careless C. to be careful D. to be careful with

14. Unfortunately, the company closed down because it couldn't keep____________ with rapidly changing technology

A. speed B. fast C. time D. pace

15. In a formal interview, it is essential to maintain good eye______ with the interviewers.

A. touch B. link C. contact D. connection

16. Mary caught her friend _________ her diary yesterday.

A. reading B. to read C. to reading D. has read

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. Two friends Peter and Linda are talking about pet.

- Peter: "Well, cats are very good at catching mice around the house."

- Linda: "______."

A. Nothing more to say.

B. You can say that again.

C. Yes, I hope so.

D. No, dogs are very good, too.

18. David is talking about Mr. West's early retirement.

- David: "Mr. West is going to retire next month."

- Kathy: "______."

A. Oh, I have no idea.

B. You don't say!

C. Right, you'd probably be the next.

D. Congratulations!

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).

19: In some countries, the disease burden could be prevented through environmental improvements.

A. something to entertain

B. something sad

C. something enjoyable

D. something to suffer

20. Population growth rates vary among regions and even among countries within the same region.

A. fluctuate

B. stay unchanged

C. restrain

D. remain unstable

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s).

21. Many scientists agree that global warming poses great threats to all species on Earth.

A. irritations

B. annoyances

C. fears

D. risks

22. Southeast Asia is a region of diverse cultures.

A. like

B. same

C. various

D. respected

Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.

23. Are Vietnamese children (A) allowed to join (B) their parents in making (C) family choose (D)?

24. The assumption that (A) smoking has bad effects (B) on (C) our health have been proved (D).

25. Thousands of years (A) ago, the Sahara had water enough (B) so that people and animals were able (C) to survive on the edge of the desert (D).

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions.

26. Lien last visited a centre for children with cognitive impairments two weeks ago.

A. Lien hasn't visited a centre for children with cognitive impairments for two weeks.

B. It's two weeks when Lien visited a centre for children with cognitive impairments.

C. Lien visited a centre for children with cognitive impairments for two weeks.

D. This is the last time Lien visited a centre for children with cognitive impairments.

27. Kate works for an organization which collects money to help orphans.

A. The organization which Kate works for collects money to help orphans.

B. The organization where Kate works for collects money to help orphans.

C. The organization for that Kate works collects money to help orphans.

D. Money of orphans is collected in the organization where Kate works.

28. "When the bell rings take the meat out of the oven," my sister said.

A. My sister warned me against taking the meat out of the oven when the bell rang.

B. My sister said that when the bell rang I was to take the meat out of the oven.

C. My sister suggested that I should take the meat out of the oven when the bell rang.

D. My sister asked me that when the bell rang to take the meat out of the oven.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best joins each of the following pairs.

29. The holiday was so expensive. We could only afford five days.

A. It was such an expensive holiday that we could only afford five days.

B. The holiday was dirt cheap, so we could afford more than five days.

C. So expensive was a five-day holiday that we could hardly afford it.

D. A five-day holiday wasn't cheap, so we couldn't afford it.

30. The basketball team knew they lost the match. They soon started to blame each other.

A. As soon as they blamed each other, the basketball team knew they lost the match.

B. No sooner had the basketball team started to blame each other than they knew they lost the match.

C. Not only did the basketball team lose the match but they blamed each other as well.

D. Hardly had the basketball team known they lost the match when they started to blame each other.

Read the passage and then choose the best answer to complete it.

What would happen (31) _____ there were a serious nuclear accident? And an accident must be inevitable - sooner or (32) _____. Huge areas would be evacuated, and they could (33) _____ contaminated with radioactivity for years. If it happened in your (34) _____, you wouldn't get a penny in compensation. No insurance company ciovers nuclear risks. There are accidents. If the nuclear industry didn't keep them (35) _____, there would be a public outcry. Radioactivity causes cancer and may affect future generations. Next, nuclear waste. There is no technology for absolutely safe disposal. Some of this waste will remain active for thousands of years. Is that what you want to leave to your children? And their children's children? A reactor only lasts about 25 years. By the year 2000 we'll have 'retired' 26 reactors in the UK.{ inevitable: sure to happen, evacuate: empty, compensation: sự bồi thường, cover: protect}

31 a. unless b. if c. otherwise d. when

32. a. better b. earlier c. later d. worse

33. a. remain b. maintain c. develop d. happen

34. a. career b. environment c. compartment d. area

35. a. quietly b. quite c. quiet d. hardly

Read the passage and then choose the best answer.

Ever since humans inhabited the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a language barrier, communication is accomplished through sign language in which motions stand for letters, words, and ideas. Tourists, the deaf, and the mute have had to resort to this form of expression. Many of these symbols of whole words are very picturesque and exact and can be used internationally; spelling, however, cannot.

Body language transmits ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A wink can be a way of flirting or indicating that the party is only joking. A nod signifies approval, while shaking the head indicates a negative reaction.

Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille (a system of raised dots read with the fingertips), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture signs also guide, warn, and instruct people.

While verbalization is the most common form of language, other systems and techniques also express human thoughts and feelings.

36. The word "these" in paragraph1 refers to .....................

A. tourists B. the deaf and the mute

C. thoughts and feelings D. sign language motions

37. All of the following statements are true EXCEPT .........................

A. there are many forms of communication in existence today

B. verbalization is the most common form of communication

C. the deaf and mute use an oral form of communication

D. ideas and thoughts can be transmitted by body language

38. Which form other than oral speech would be most commonly used among blind people?

A. Picture signs B. Braille C. Body language D. Signal flags

39. The word "wink" in paragraph 2 means most nearly the same as

A. close one eye briefly B. close two eyes briefly

C. bob the head up and down D. shake the head from side to side

40. Sign language is said to be very picturesque and exact and can be used internationally EXCEPT for ...................

A. spelling B. ideas C. whole words D. expressions

41. People need to communicate in order to ...................

A. create language barriers B. keep from reading with their fingertips

C. be picturesque and exact D. express thoughts and feelings

42. What is the best title for the passage?

A. The Important of Sign Language

B. The Many Forms of Communication

C. Ways of Expressing Feelings

D. Picturesque Symbols of Communication

Read the passage and then choose the best answer.

THE GOLDEN GATE BRIDGE

The golden Gate Bridge is one of the symbols of the United States of America. It is located in San Francisco, California, and spans the Golden Gate strait-a mile wide strait that connects the Pacific Ocean to the San francisco Bay.

It is sure one of the most beautiful bridges in the world, and also one of the tallest (the height of a bridge is the height of the towers). The bridge as it is today was designed by architects Irving and Gertrude Morrow. However thier art deco project was not the first Golden Gate Bridge. The original plans for the bridge were drawn in 1961, but they were of a very complicated and ugly structure, certainly not something could be ever proud of.

The bridge was a true experiment in its time, such a long suspension bridge had never been tried before. It had the hightest towers, the thickest cables and the largest underwater foundations ever built. The foundations were a real problem, because they had to be cast in a depth of more than 100 feet. Extreme depth wasn't the sole problem. The real challenge lay in the sinking of the piers in the violent waves of the open sea, which was thought to be almost impossible the construction began in 1933 and was finished in 1937,when the bridge opened to pedestrians. (It was opened to cars one years later). The bridge was finished ahead of schedule and cost much less than was estimated.Today the Golden Gate Bridge has a main span of 4,200 feet (almost a mile) and a total length of 8,981 feet. The towers supporting the huge cables rise 746 feet above the water. Each steel cable is 7,650 long and has a diameter of 36 inches.

''International orange '' is the color the bridge has always been painted. The architects chose it because it blends well with the span's natural setting. However, if the Navy had had its way, the bridge would have been painted black with yellow stripes-in favor of greater visibility for passing ships. There are fog horns to let passing ships know where the bridge is, and aircraf beacon on the tops of the towers to prevent planes from crashing into them.

The Golden Gate Bridge is the first sight for many people approaching the United States by boat. It is almost the West Coast's '' Stautue of Liberty'' and is something everyone should at least once.

43. The Golden Gate Bridge______

A.spans the San Francisco

B. is the best-known symbol of the United States

C. spans the Golden Gate Strait

D. is painted gold has a gold -plated at each end.

44. The first plans of the bridge_____

A.were designed by Irving and Gertrude Morrow in 1916

B. were designed by Irving Morrow but were too complicated

C. were something America could be proud of

D. were not designed in art deco style.

45. The construction of the foundations was very complicated because________

A. it was thought to be almost impossible

B. the piers had to be sunk in the open sea through of violent waves

C. They had to be the largest ones ever built.

D. They had to be cast by teams of divers, which was very expensive

46. Which one is true?

A. The construction of the Golden Gate Bridge took four years.

B. The bridge was opened to car traffic in 1939.

C. People were allowed to cross the bridge in 1939

D. The construction of the bridge began exactly seventeen years after the first plans were made.

47. Which one is not true about the position of the Golden Gate Bridge?

A. It is located on the West Coast.

B. It connects the San Francisco Bay to The Golden Gate Bridge

C. It is quite near the ''Statue of Liberty''

D. It is off the Pacific Ocean.

48. The word'' cast'' is closest in meaning to....

A. measured B. exposed C. expanded D. thrown

49. What is not true about the Golden Gate Bridge?

A. The towers supporting the huge cables rise 746 feet

B. The first was first painted black with yellow stripes

C. If you travel by boat, it may be the first sight you see

D. The bridge had been expected to cost more than it really was

50. How can passing ships know where the bridge is?

A. due to the color decided by the Navy

B. because there are beacons on the top of the tower

C. because the bridge is international orange

D. thanks to the fog horns.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word or phrase which does not contain the same sound as the other three.

51. A. carrot B. carat C. carries D. caret

52. A. sense B. sent C. scent D. cent

53. A. braise B. brays C. braze D. brake

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

54. A. estimate B. prestigious C. proportion D. urbanity

55. A. drawback B. greenhouse C. mindset D. overload

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

56. Mark Zuckerberg's enormous success has taken a lot of hard work and ____.

A. indifference B. dedication C. loyalty D. reputation

57. I can't believe she didn't do anything for the company. I will ____ and be in charge.

A. take over B. take on C. take up D. take in

58. Thanks to the help of the teacher, she is _____ encouraging progress in math.

A. doing B. making C. checking D. stopping

59. The ____ of the soil reduced the productivity of the farm.

A. fertility B. hardship C. poverty D. inadequacy

60. Last night, we ____ for you for ages but you never ____ up.

A. waited – showed B. would wait - showed

C. were waiting - were showing D. waited – was showing

II. Đáp án Đề thi tiếng Anh 12 học kì 1 năm 2021

Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1 - C; 2 - A;

Choose the word which is stressed differently from the rest.

3 - d; 4 - c;

Choose from the four options given one best answer to complete each sentence.

5 - B; 6 - B; 7 - B; 8 - B; 9 - C;

10 - A; 11 - A; 12 - D; 13 - C;

14 - D; 15 - C; 16 - A;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17 - B; 18 - B;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).

19 - C; 20 - B;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s).

21 - D; 22 - C;

Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.

23 - D; 24 - D; 25 - B;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions.

26 - A; 27 - A; 28 - B;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best joins each of the following pairs.

29 - A; 30 - D;

Read the passage and then choose the best answer to complete it.

31 - b; 32 - a; 33 - a; 34 - d; 35 - c;

Read the passage and then choose the best answer.

36 - d; 37 - c; 38 - b; 39 - a;

40 - a; 41 - d; 42 - b;

Read the passage and then choose the best answer.

43 - C; 44 - D; 45 - B; 46 - A; 47 - C; 48 - D; 49 - B; 50 - D;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word or phrase which does not contain the same sound as the other three.

51 - C; 52 - A; 53 - D;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

54 - A; 55 - D;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

56 - B; 57 - A; 58 - B; 59 - C; 60 - A;

Download đề thi và đáp án tại: Đề thi cuối kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2021 - 2022.

Đánh giá bài viết
5 14.281
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm