Đề cương ôn tập học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 5 năm 2021

Đề cương môn Tiếng Anh lớp 5 học kỳ 2

Tài liệu Ôn tập cuối kì 2 môn Tiếng Anh 5 có đáp án nằm trong bộ đề đề cương ôn tập tiếng Anh học kì 2 lớp 5 năm 2020 - 2021 do VnDoc.com biên tập và đăng tải. Đề luyện tập Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh lớp 5 chương trình mới khác nhau với nội dung được biên tập bám sát chương trình học của bộ GD - ĐT giúp các em học sinh lớp 5 ôn thi cuối năm lớp 5 hiệu quả.

I. Phonics:

Odd one out:

1. A. storyB. worryC. flyD. study
2. A. rideB. likeC. niceD. fish
3. A. feverB. veryC. bedD. well
4. A. schoolB. chocolateC. childD. children
5. A. manyB. animalC. engineerD. friend

Odd one out:

6. A. singerB. workerC. farmerD. engineer
7. A. cartoonB. programmeC. musicD. classroom
8. A. gardenB. questionC. deliciousD. water
9. A. intelligentB. greedyC. princessD. favourite
10. A. characterB. appleC. becauseD. stupid

II. Vocabulary:

Odd one out:

11. A. engineerB. teacherC. farmD. doctor
12. A. stomachacheB. headacheC. feverD. school
13. A. bikeB. motorbikeC. planeD. comic
14. A. writeB. readC. songD. sleep
15. A. appleB. foxC. elephantD. lion

Choose the correct answer:

16. What would you like to be in the future? – I’d like to be _____ writer.

A. a

B. an

C. Ø

D. the

17. I think Tam is _______.

A. greedy

B. kind

C. ugly

D. stupid

18. My favourite book is _______.

A. comics

B. songs

C. TV

D. children

19. The main character in Snow White is _______.

A. the princess

B. Snow White

C. Doraemon

D. Tom

20. Trung would like to be a _______ in the future.

A. pilot

B. engineer

C. artist

D. architect

21. What are you doing? – I am _______ my favourite books.

A. read

B. reading

C. listen

D. listening

22. Nam has a high temperature. He has a/an _______.

A. earache

B. stomachache

C. fever

D. toothache

23. Why do you would like to be a teacher? - _______ I’d like to teach children.

A. When

B. Because

C. What

D. Where

24. Why would you like to be a nurse? - _______.

A. Because I would like to look after the patients.

B. Because I would like to teach the children.

C. Because I would like to write stories for children.

D. Because I would like to fly a plane.

25. Linda has a pain in her throat. She has a/an _______.

A. toothache

B. sore throat

C. earache

D. backache

26. Don’t ride your _____ so fast!

A. car

B. matches

C. bike

D. stairs

27. You shouldn’t play with the knife because it’s _______.

A. small

B. sharp

C. tall

D. deep

28. What is she doing? – She _______ with matches.

A. are playing

B. was playing

C. is playing

D. am playing

29. What’s the ______ with you, Tony? – I’ve got a fever.

A. problem

B. matter

C. happiness

D. luck

30. What do you do in your free time? – I surf _______.

A. the Internet

B. comics

C. homework

D. flowers

31. John is riding his bike _______ the park.

A. on

B. at

C. above

D. in

32. I love karate. I _______ karate every day.

A. work

B. make

C. do

D. clean

33. Hoa often _______ to the music club every Sunday.

A. goes

B. does

C. listens

D. climbs

34. They like _______ and singing songs.

A. dancing

B. climbing

C. going

D. doing

35. A: Thanks for your lovely gift.

B: ________.

A. You’re welcome

B. Go ahead!

C. I’m sorry!

D. Don’t worry about it!

36. Quan has a pain in his stomach. He has a/an _______.

A. toothache

B. stomach ache

C. sore throat

D. headache

III. READING

Task 1. Look and write the correct words.

Toothache/ bus stop/ pilot/ rice/ The story of Tam and Cam/

37. It’s a fairy tale about two sisters. ______________

38. He has a pain in her tooth. ________________

39. A person who flies or is qualified to fly an aircraft or spacecraft. ____________

40. A Southeast Asian grass widely grown in warm wet areas especially for its seeds which are used for food. _________________

41. A place where a bus regularly stops, usually marked by a sign. _________________

Task 3: Read and answer the questions.

Hi, I’m Mai. My hobby is reading folk tales. Folk tales are usually short and interesting. They often give me one surprise after another. The character are sometimes honest, sometimes greedy, sometimes wise, and sometimes stupid. I like The Fox and the Crow very much. The Fox was clever and the Crow was not. The Crow lost its delicious meat and the Fox got it. I love folk tales very much because each of them gives me a lesson in life.

49. What kinds of stories does Mai like reading?

____________________________________________________.

50. What does she think of folk tales?

____________________________________________________.

51. What does she think of the characters in folk tales?

____________________________________________________.

52. What does she think of the characters in The Fox and the Crow?

____________________________________________________.

Task 4. Reorder the words to make sentences 

53. knife./ sharp/ play/ that/ with/ Don’t

_________________________________________________________

54. do/ brother/ What/ free/ in/ his/ does/ your/ time?

_________________________________________________________

55. fell/ on/ the/ asleep/ The/ hare/ road.

_________________________________________________________

56. at/ corner./ next/ Turn/ right/ the

_________________________________________________________

57. Phu Quoc/ I/ to/ Island./ went

_________________________________________________________

58. fly/ because/ be/ would like/ Minh/ pilot/ to/ planes./ like/ he’d/ a/ to

________________________________________________________

59. should/ Mr. Tuan/ a/ take /rest/.

________________________________________________________

60. Had/ Quan/ to/ the/ headache/ doctor/ because/ went/ he/ a/.

________________________________________________________

61. Tam/ gentle./ beautiful/ and/ was

________________________________________________________

62. My/ often/ grandma/ in/ works/ the garden/ her/ in/ free/ time.

________________________________________________________

63. you / what / doing / are / stove / with / the / ?

________________________________________________________

64. shouldn’t / cream / you / ice / eat

________________________________________________________

65. like / would / future / the / you / to / what / be / in ?

________________________________________________________

Task 5. Matching

66. What happened in the story?

a. Because you may get a burn.

67. Why would you like to be a writer?

b. She often goes shopping.

68. Don’t touch the stove!

c. She shouldn’t eat a lot of sweets.

69. Who is the main character in this story?

d. First, the prince visited the castle and he met a beautiful princess.

70. What would he like to be in the future?

e. He’d like to be a teacher.

71. Miss Hien has a toothache.

f. It is Doreamon.

72. What does she often do in his free time?

g. Because I’d like to write stories for children.

ĐÁP ÁN

I. Phonics:

Odd one out:

1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - A; 5 - B;

Odd one out:

6 - D; 7 - D; 8 - C; 9 - C; 10 - D;

II. Vocabulary:

Odd one out:

11 - C; 12 - D; 13 - D; 14 - C; 15 - A;

Choose the correct answer:

16 - A; 17 - B; 18 - A; 19 - B; 20 - A;

21 - B; 22 - C; 23 - B; 24 - A; 25 - B;

26 - C; 27 - B; 28 - C; 29 - B; 30 - A;

31 - D; 32 - C; 33 - C; 34 - A; 35 - A; 36 - B;

III. READING

Task 1. Look and write the correct words.

37 - The story of Tam and Cam.

38 - toothache

39 - pilot

40 - Rice

41 - bus stop

Task 3: Read and answer the questions.

49 - She likes folk tales.

50 - They usually short and interesting.

51 - The character are sometimes honest, sometimes greedy, sometimes wise, and sometimes stupid.

52 - The Fox was clever and the Crow was not.

Task 4. Reorder the words to make sentences

53 - Don't play with that sharp knife.

54 - What does your brother do in his free time?

55 - The hare feel asleep on the road.

56 - Turn right at the next corner.

57 - I went to Phu Quoc island.

58 - Minh would like to be a pilot because he'd like to fly planes.

59 - Mr. Tuan should take a rest.

60 - Quan went to the doctor because he had a headache.

61 - Tam was beautiful and gentle.

62 - My grandma often works in the garden in her free time.

63 - What are you doing with the stove?

64 - You shouldn't eat ice cream.

65 - What would you like to be in the future?

Task 5. Matching

66 - d; 67 - g; 68 - a; 69 - f; 70 - e; 71 - c; 72 - b;

Trên đây là nội dung Đề cương tiếng Anh lớp 5 học kỳ 2 năm 2020 - 2021 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 5 cả năm khác như: Giải bài tập Tiếng Anh lớp 5 trọn bộ, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi học kì 2 lớp 5, Trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 online, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 5, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập:Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
82 18.643
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm