Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng Anh lớp 9 lần 1 năm 2023 - 2024

Đề kiểm tra 45 phút lần 1 môn tiếng Anh lớp 9

Nhằm giúp các em học sinh có cơ hội để ôn tập những kiến thức cơ bản đã được trau dồi, tiếp cận với các dạng bài tập đa dạng cũng như chuẩn bị tốt nhất cho bài kiểm tra giữa kì 1 lớp 9, VnDoc.com đã biên soạn Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 9 lần 1 có đáp án dưới đây. Mời thầy cô và các em tham khảo.

* Xem thêm bộ đề kiểm tra 1 tiết lớp 9 môn tiếng Anh số 1 tại:

Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 9 lần 1 năm 2023 - 2024

A. Đề kiểm tra 1 tiết lần 1 tiếng Anh lớp 9 có đáp án

Choose the best answer to complete the sentences.

1. Thu and Lan …………. Pen pals for over 5 years.

A. were

B. are

C. haven’t

D. have been

Xem đáp án
1 - D

2. The students used ………….football in that stadium, but now they don’t.

A. Played

B. Play

C. Playing

D. to play

Xem đáp án
2 - D

3. Would you like ………….and visit my country?

A. Came

B. Come

C. to come

D. coming

Xem đáp án
3 - C

4. He wishes he …………….around the world.

A. Can travel

B. could travel

C. travels

D. Traveling

Xem đáp án
4 - B

5. They wish they ………..a new house.

A. have

B. has

C. to have

D. had

Xem đáp án
5 - D

6. You must learn English at school. It’s a……………………..subject.

A. Primary

B. compulsory

C. National

D. second

Xem đáp án
6 - B

7. I was ………….by the friendliness of the people and the beautiful sights.

A. interested

B. impressed

C. comprised

D. corresponded

Xem đáp án
7 - B

8. Ringgit is the unit of …………….in Malaysia.

A. money

B. lesson

C.currency

D.language

Xem đáp án
8 - C

Read the passage carefully and then answer the question

Canada is the world’s second largest country. The area is 9,970,610 sq.km. The capital is Ottawa, and the largest city is Toronto. The population of Canada is 31,592,805. About one-third of the people are of British origin. One-fourth are of French origin. The official languages are English and French. The United States accounts for about four-fifths of Canada’s exports and supplies more than two-thirds of its imports.

1. Is Canada the largest country in the world?

………………………………………………………………………………….

2. Which city is the largest city in Canada?

………………………………………………………………………………….

3. What is the population of Canada?

………………………………………………………………………………….

4. What languages are officially spoken in Canada?

…………………………………………………………………………..

5. What is the capital of Canada?

…………………………………………………………………………….

Xem đáp án

1 - No, it isn't.

2 - (It is) Toronto.

3 - It is 31,592,805.

4 - English and French.

5 - (It is) Ottawa.

Choose the best answer A, B, C or D for each space

Jeans are very popular with young people all (1)............the world. Some people say that jeans are the "uniform" of (2) ............ But they haven't always been popular. The story of jeans started (3) ...........two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The cloth (4) ...........in Genoa was called "jeanos". The pants were called "jeans". In 1850, a salesman (5) ..........California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. (6) ..............they were so strong, "Levi's pants" became (7) ........ with gold miners; farmers and cowboys. Six years (8)............; Levis began making his pants with blue cotton (9) ............called denim. Soon after, factory workers in the United States and Europe began (10) .........jeans. Young people usually didn’t wear them.

1. A. in

B. on

C. over

D. above

2. A. youth

B. young

C. younger

D. youngest

3. A. lots

B. much

C. most

D. almost

4. A. make

B. makes

C. making

D. made

5. A. in

B. on

C. at

D. with

6. A. Although

B. But

C. Because

D. So

7. A. famous

B. popular

C. good

D. wonderful

8. A. late

B. later

C. latest

D. last

9. A. cloth

B. clothing

C. cloths

D. clothes

10. A. wear

B. wearing

C. wore

D. worn

Xem đáp án

1. C

2. A

3. D

4. D

5. A

6. C

7. B

8. B

9. A

10. B

Complete the sentences.

1. I / arrive / Ha Noi Train station / 2 p.m / last Monday.

……………………………………………………………………

2. I / already / visit / lot / famous / places / Ha Noi.

…………………………………………………………………………

3. I / really / impress / beauty of the city / by / friendliness / people..

………………………………………………………………………

4. I / return / home / next Friday.

………………………………………………………………………

Xem đáp án

1. I arrived at Ha Noi Train station at 2 p.m last Monday.

2. I have already visited a lot of famous places in Ha Noi.

3. I am really impressed by the beauty of the city and by the friendliness of its people..

4. I will return home next Friday.

Give the correct forms of the words in brackets

1. ………………….., The ao dai was frequently worn by both men and women. (tradition).

2. The ao dai is now both traditional and ……………………. (fashion).

3. Some designers have ………………….the ao dai by printing lines of poetry on the ao dai.

(modern)

4. Liverpool is an ……………………city, north of England. ( industry)

Xem đáp án

1. ………traditionally………….., The ao dai was frequently worn by both men and women. (tradition).

2. The ao dai is now both traditional and ……………fashionable………. (fashion).

3. Some designers have ………modernized………….the ao dai by printing lines of poetry on the ao dai.

(modern)

4. Liverpool is an …………industrial…………city, north of England. ( industry)

Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first sentence. 

1) I don’t have a car.

- I wish ………………………………………….

2) We started learning English 3 years ago.

- We ……………………………………………………

3) My father smoked cigarettes 5 years ago, but now he doesn’t smoke any more.

- My father used ………………………………………………………

4). My mother tidies the living room everyday.

- The living room…………………………………………………

Xem đáp án

1. I wish I had a car.

2. We have learnt English for three years.

3. My father used to smoke 5 years ago.

4. The living room is tidied by my mother everyday.

B. Đề kiểm tra 45 phút tiếng Anh lớp 9 lần 1 có đáp án

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others. (1pt)

1.

A. invite

B. village

C. tired

D. life

2.

A. invention

B. question

C. information

D. protection

3.

A. seat

B. head

C. meat

D. lead

4.

A. watches

B. washes

C. clauses

D. likes

Đáp án: 1. B; 2. B; 3. B; 4. D

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences. (2pts)

1. Nguyen Du is considered a famous Vietnamese.........

A. poetry

B. poem

C poet

D. poetic

2. My uncle was a........... He had a large collection of musical instruments.

A. music

B. musical

C. musically

D. musician

3. Vietnamese women prefer to wear modern clothing............... work.

A. at

B. in

C. to

D. with

4. Peter got......................... quickly and went to school.

A. dress

B. dressed

C. dressing

D. dresses

5. It's........................... to call anyone at night.

A. convenience

B. inconvenience

C. convenient

D. inconvenient

6. The Ao dai is the............................ dress of Vietnamese women.

A. beautiful

B. traditional

C. casual

D. baggy

7............................ have fashion designers done to modernize the Ao dai?

A. How

B. What

C. Why

D. Where

8. The word Jeans comes........................ a kind of material that was made in Europe.

A. in

B. at

C. from

D. on

Đáp án

1. C2. D3. A4. B
5. D6. B7. A8. C

III. Give the correct tense/ form of the verbs in the brackets. (1pt)

1. He wishes he (be).............................. a teacher.

2. Is Lan used to (write)........................ to Maryam?

3. She (often take)........... to the theatre by The Greens.

4. Water can't (find)...................... here.

Xem đáp án

1. He wishes he (be)............would be/ were.................. a teacher.

2. Is Lan used to (write)..........writing.............. to Maryam?

3. She (often take)....is often taken....... to the theatre by The Greens.

4. Water can't (find).......be found............... here.

IV. Supply the correct word form. (1pt)

1. Her clothes look very modern and ............................ (fashion)

2. Many designers took ................................. from Vietnam's ethnic minorities. (inspire)

3. They have just ............................. a new style of jeans in the USA. (introduction)

4. Some designers have ............................ the Ao dai by printing lines of poetry on it. (modern)

Xem đáp án

1. Her clothes look very modern and .............fashionable............... (fashion)

2. Many designers took ................inspiration................. from Vietnam's ethnic minorities. (inspire)

3. They have just .............introduced................ a new style of jeans in the USA. (introduction)

4. Some designers have ...........modernized................. the Ao dai by printing lines of poetry on it. (modern)

V. Complete the sentences with the words in the box. (1pt)

fashionable - especially - cotton - inspiration

unique - wear - designer - generation

1. These clothes are fashionable and ................................

2. Vietnamese women usually ....... the Ao dai on special occasions.

3. In the 18th century, jean cloth was made completely from...........................

4. Young ................................. is fond of wearing Jeans.

Xem đáp án

1. These clothes are fashionable and ...........unique.....................

2. Vietnamese women usually .....wear.. the Ao dai on special occasions.

3. In the 18th century, jean cloth was made completely from...............cotton............

4. Young ...........generation...................... is fond of wearing Jeans.

VI. Read the passage then answer the questions. (1pt)

Hoa was born in Hue, but now she is living in Ha Noi with her aunt and uncle. She went to Ha Noi two years ago. Now she is studying at Quang Trung School. Yesterday was her thirteenth birthday. She had a small party with her friends. They ate a lot of food, fruits and cakes. In the evening Hoa had a stomachache. Her aunt was worried. She called a doctor. The doctor arrived and gave Hoa some medicine. She took the medicine and went to bed. Today Hoa feels better.

1. Where was Hoa born?

______________________________________________________________________

2. When did she go to Ha Noi?

______________________________________________________________________

3. Did they eat a lot of food, fruits and cakes?

______________________________________________________________________

4. Why did Hoa's aunt call the doctor?

_____________________________________________________________________

Xem đáp án

1. She was born in Hue.

2. She went to Ha Noi two years ago.

3. Yes, they did.

4. Because Hoa had a stomachache.

VII. Rewrite the following sentences so that they mean the same as the first ones. (1pt)

1. I haven't seen her for a long time.

I didn't.........................

2. I last saw her 10 years ago.

I haven't ............................

3. Nam is taller than Hung

Hung............................................

4. My students don't speak English fluently.

I wish...............................................

Xem đáp án

1. I didn't see her a long time ago.

2. I haven't seen her for ten years.

3. Hung is not as tall as Nam.

4. I wish I could speak English fluently.

VIII. Use the words and phrases provided to make meaningful sentences. (1pt)

1. I/ arrive/ Hanoi/ 5 o'clock yesterday morning.
_____________________________________________________________________

2. He/ do/ homework/ two hours ago.

_____________________________________________________________________

3. I/ used/ go/ bed/ early/ when/ a boy.

_____________________________________________________________________

4. She/ wish/ she/ go/ theater/ me/tonight.

_____________________________________________________________________

Xem đáp án

1. I arrived in Ha noi at 5 o'clock yesterday morning.

2. He did his homework two hours ago.

3. I used to go to bed early when I was a boy.

4. She wish she would go to the theater with me tonight.

IX. Pick out the word with the position of stressed syllable differently from that of the others. (1p)

1. a. design b. mention c. prefer d. inspire

2. a. fashionable b. convenient c. traditional d. minorities.

3. a. comprise b. divide c. primary d. religion

4. a. compulsory b. economic c. material d. instruction

Xem đáp án
1. b; 2. a; 3. c; 4. b

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh 9 1 tiết lần 1 có đáp án.

Đánh giá bài viết
70 77.606
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh lớp 9

    Xem thêm