Đề kiểm tra 15 phút lớp 12 môn tiếng Anh lần 3 năm 2021 - 2022

2 Đề kiểm tra 15 phút tiếng Anh lớp 12 chương trình mới lần 3 học kì 2 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra 15 phút lớp 12 môn tiếng Anh năm 2021 - 2022 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi 15 phút tiếng Anh lớp 12 mới gồm nhiều hình thức trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em rèn luyện kỹ năng tiếng Anh hiệu quả.

I. Đề kiểm tra 15 phút tiếng Anh 12 lần 3 có đáp án số 1

Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. teach B. dead C. reach D. team

2. A. campaign B. horn C. rhino D. extinct

3. A. call B. curtain C. contain D. city

Choose the correct answer. 

1. ____ is the protection of environment and natural resources.

A. Survival

B. Commerce

C. Conservation

D. Extinction

2. The number of working women in our country ____ from 49% in 1980 to nearly 65% nowadays.

A. has been increasing

B. has increased

C. is increasing

D. will have increased

3. WWF is ____ leading privately supported international conservation organization in the world, and has sponsored more than 2,000 projects in 116 countries.

A. а

B. an

C. the

D. Ø

4. The saola is threatened primarily by hunting, rather than ____.

A. habitual loss

B. loss of life

C. habitation loss

D. habitat loss

5.They ____ the new bridge by the end of the year.

A. will complete

B. will have completed

C. have completed

D. had been completing

Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

1. The children are excited with the difficult games.

The more ______________________________

2. Everyone in the class agreed to the given proposal except for Lan.

Lan was the only ______________________________

3. I haven't heard from Lana for months on end.

It's many ______________________________

ĐÁP ÁN

Find the word which has a different sound in the part underlined.

1 - B; 2 - D; 3 - D;

Choose the correct answer.

1 - C; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 5 - B;

Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

1. The children are excited with the difficult games.

The more difficult the games are, the more excited the children are.

2. Everyone in the class agreed to the given proposal except for Lan.

Lan was the only one in the class that/ who did not agreed to the given proposal.

3. I haven't heard from Lana for months on end.

It's many months since I last heart from Lana.

II. Đề kiểm tra 15 phút lần 3 tiếng Anh lớp 12 có đáp án số 2

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. chemicalB. whichC. changeD. each
2. A. attitudeB. surviveC. introduceD. human
3. A protectB. commercialC. constructionD. climate

II. Choose a word in each line that has different stress pattern.

4. A. temperatureB. seriousC. awarenessD. chemical
5. A governmentB. agencyC. benefitD. diversity

III. Choose the best one (A, B, C or D) to complete the sentence or replace the underlined word.

6. Known worldwide by its panda logo, World Wildlife Fund (WWF) is dedicated to protecting ____ world's wildlife and the rich biological diversity that we all need to survive.

A. a

B. an

C. the

D. Ø

7. At the end of this month, we ____ here for ten years.

A. are living

B. live

C. will be living

D. will have been living

8. Loss of habitat and increased commercial hunt ____ the number of chimpanzees from 2 million to 300,000 individuals.

A. reduced

B. lessened

C. weakened

D. limited

9. Baby Komodo dragons will live on the trees from the moment they are born ____ adult ones can't climb and eat them.

A. so

B. therefore

C. although

D. because

10. Since ____ 1600s, worldwide overexploitation of animals for ____ food and other products has caused numerous species to become extinct or endangered.

A. the/ a

B. the/ Ø

C. Ø/ the

D. the/ the

11. By the time you finish cooking they ____ their homework.

A. will have done

B. are doing

C. have been doing

D. have done

12. The more a car costs, ____ it goes.

A. faster

B. the faster

C. the more fast

D. the more faster

13. The younger you are, ____ it is to learn.

A. easier

B. you are easier

C. the easier

D. the easy

14. The world's biodiversity is declining at an unprecedented rate, which makes wildlife ____.

A. prosperous

B. prefect

C. vulnerable

D. remained

15. ____ is the protection of environment and natural resources.

A. Survival

B. Commerce

C. Conservation

D. Extinction

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1 - A; 2 - B; 3 - B

II. Choose a word in each line that has different stress pattern.

4 - C; 5 - D

III. Choose the best one (A, B, C or D) to complete the sentence or replace the underlined word.

6 - C; 7 - D; 8 - A; 9 - D; 10 - B; 11 - A; 12 - B; 13 - C; 14 - C; 15 - C

Trên đây là 2 Đề kiểm tra tiếng Anh 15 phút lần 3 học kì 2 lớp 12 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 6.191
Sắp xếp theo
    Đề kiểm tra 15 phút lớp 12 môn Tiếng Anh Xem thêm