Đề kiểm tra học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 8 THCS Nguyễn Huệ, Khánh Hòa

Đề kiểm tra chất lượng cuối học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 8 trường THCS Nguyễn Huệ, Khánh Hòa dưới đây nằm trong bộ đề đề thi hoc kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi cuối năm môn Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh khác nhau giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức đã học hiệu quả và đạt điểm cao trong kì thi sắp tới.

⇒ Tham khảo thêm đề cương ôn tập Tiếng Anh 8: Đề cương ôn tập học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 8. HOT

Nội dung Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 8 số 1

I. Complete the passage.

Narrow , city, town , than , rather than , for , official

Hoi An

The ancient (1)__________ of Hoi An lies on the river Thu Bon, more (2) __________ 30 kilometers to the south of Da Nang. Occupying by early western trades, Hoi An was one of the major old-time commercial ports of South Asia in the 16th century.

Hoi An is famous (3) __________ old temples, pagodas, tiled- roof houses and (4) __________ streets.

II. Chose the word that it has underlined part pronounced differently from others.

1. A. scholarship  B. chemical  C. cheap  D. character
2. A. teeth  B. though  C. breath  D. that
3. A. keen  B. kite  C. keep  D. knife
4. A. asked  B. prayed  C. helped D. dressed

III. Choose the best answer

1. Chicago is often _______ “ The Windy city”.

A. said

B. told

C. called

D. spoken

2. Tom __________his hand when his friend phoned.

A. was burning

B. burnt

C. has burnt

D. burns

3. She asked me ___________I had a driving licence .

A. if

B. whether

C. When

D. both A & B

4. The Pyramid of Cheops is one of the seven _______ of the world.

A. Pyramids

B. temples

C. landmarks

D. wonders

5. Liz said that she__________me some information about her school.

A. would sent

B. will send

C. would send

D. can send

6. He said he ________ for a new apartment .

A. I’m looking

B. was looking

C. were looking

D. is looking

7. The policeman explained to us__________to get to the airport.

A. how

B. how can we

C. how can

D. how we can

8. –Where is Mai? –She’s out. She said she __________back soon.

A. is

B. would be

C. was

D. came

9. He asked me if I__________cooking.

A. enjoy

B. enjoyed

C. am enjoyed

D. would enjoy

10. After ______ the conditions ,I decided _______ for the competition.

A. hearing/ not entering

B. hear/ not enter

C. to hear/ not to enter

D. hearing/ not to enter

IV. Rewrite the sentences below so that it has the same meaning to the first one.

1.Is it alright if I take a photograph ?.

-> Would you mind________________________________________________________

2. “Are the children playing in the garden now ?” Hoa said to Tim.

-> Hoa asked Tim _________________________________________________________

3. They have built a new church near my house.

-> A new church __________________________________________________________

4. I’m translating an article from English into Vietnamese .

-> An article ______________________________________________________________

5. “ It is the most interesting book,” she said.

-> She said ________________________________________________________________

V. Read the text carefully and tick true (T) or false (F) for sentences below. 

Vietnam’s New Year is celebrated according to the Lunar calendar. It is officially known as Tet Nguyen Dan, or Tet. It begins between January twenty-first and February nineteen.

Vietnamese people usually make preparations for the holiday several weeks beforehand. They tidy their houses , cook special food, clean and make offerings…… On the New Year’s Eve, people sit up to midnight to see the New Year in, then they put on new clothes and give one another the greetings of the season. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during those days will influence the whole year.

1. ……….Tet or Tet Nguyen Dan is also called Lunar New Year.

2………..Vietnamese people make preparations for several months beforehand.

3………..On New Year’s Eve people usually stay awake until midnight.

Đáp án đề kiểm tra học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 số 1

I. Complete the passage.

1 - city; 2 - than; 3 - for; 4 - narrow;

II. Phonetics

1. C , 2. A , 3. D, 4. B

III. Choose the best answer

1 C, 2 A, 3D, 4 D, 5 C, 6 B, 7 D, 8 B, 9 B, 10 D

IV. Rewrite the sentences below so that it has the same meaning to the first one.

1. Would you mind if I took a photo

2. Hoa asked Tim if the children were playing in the garden then.

3. A new church has been built near my house.

4. An article is being translated from English into Vietnamese.

5. She said that it was the most interesting book.

V. Read the text carefully and tick true (T) or false (F) for sentences below. 

1. T; 2. F; 3. T; 4. T;

Nội dung Đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 8 số 2

I. Circle the best option A, B, C or D to complete each of the following sentences. (3.0 points)

1. Millions of Christmas cards _________ every year.

A. is sent

B. are sent

C. send

D. are sending

2. I don't know how_________ this game.

A. play

B. played

C. to play

D. playing

3. I take part _________ most of the youth activities of my school.

A. on

B. in

C. to

D. for

4. We're looking forward to_________ you earlier.

A. see

B. seeing

C. saw

D. be seeing

5. He had his father_________ his watch.

A. fixed

B. to fix

C. fix

D. fixing

6. Luckily, Peter had _________ to finish his final exam.

A. many time

B. enough time

C. time enough

D. some time

7. Tom_________ his hand when he was cooking the dinner.

A. burnt

B. was burning

C. burn

D. is burning

8. I must go now. I promised _________ late.

A. not being

B. not to be

C. to not be

D. not be no

9. Would you mind if I_________ a photo?

A. take

B. took

C. taking

D. will take

10. I _________ Cuba in 1990.

A. visit

B. visited

C. have visited

D. was visiting

11. It is_________ to find an expensive hotel in this town.

A. difficult

B. difficultly

C. difficulty

D. differ

12. _________you ever_________ to America yet?

A. Have …been

B. Were …being

C. Were … been

D. Are … been

II. Write the correct form of the words in brackets. (1.0 point)

1. Stop, Nam! It's........................to be near the stove. (danger)

2 .The glass pieces are dried.......................................... . (complete)

3. My elder brother studies hard this year in order to pass the...................... exam to the university. (enter)

4. Please confirm your........................... date and time if you want to come with us. (arrive)

III. Complete the second sentence in such a way that it has the same meaning as the first one. (2 points)

1. Clement Clarke Moore wrote the poem in 1823.

-> The poem……………………………………………………

2. "We are waiting for the school bus", said the children.

-> The children said ....................................................................

3. Roses can't possibly grow in such poor ground.

-> It is impossible .......................................................................

4. The last time I played tennis was in 1990.

-> I haven't....................................................................................

IV. Read the passage and answer the questions. (2 points)

THE GREAT WALL OF CHINA

In China, there is a wall that is 1,500 miles long. It is called the Great Wall of China. It winds uphill and down, through valleys and mountains. It was made by hand. The Great Wall of China was built from 246 - 209 BC. The people of China made it to keep out their enemies. There are watch towers all along the way. The Wall is made of brick and earth. It is high and wide on top. People can walk along the top as if it were a road. No other defense line has ever been made as long as the Great Wall of China.

1. Where is the Great Wall?
……………………………………………………………………

2. When was it built?
……………………………………………………………………

3. What is it made of?
……………………………………………………………………

4. What was it built for?
……………………………………………………………………

V. Listen to Lily talking about herself. Decide if the following statements are True (T) or False (F)

1. Lily comes from China.

2. English is important to her as she will need it for her future job.

3. She started learning English when she was eighteen.

4. She has a problem with listening.

5. She can understand people when they speak fast.

6. She doesn't find English difficult to learn.

7. She wants to be an English teacher.

8. She loves English songs, but she doesn't hope to become a singer.

⇔ Tham khảo thêm đề thi Tiếng Anh 8 có file nghe: Đề thi học kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh có file nghe năm học 2018 - 2019.

Đáp án đề kiểm tra tiếng Anh học kì 2 lớp 8 số 2

I. Circle the best option A, B, C or D to complete each of the following sentences. (3.0 points)

1. B 2. C 3. B 4. B 5. D 6. B 7. A 8. B 9. B 10. D 11. A 12. A

II. Write the correct form of the words in brackets.

1. dangerous 2. completely 3. entrance 4. arrival

III. Complete the second sentence in such a way that it has the same meaning as the first one.

1. The poem was written in 1823 by Clement Clarke Moore.

2. The children said they were waiting for the school bus.

3. It is impossible for roses to grow in such poor ground.

4. I haven’t played tennis since 1990.

IV. Read the passage and answer the questions

1. The Great Wall/ It is in China.

2. It was built from 246 - 209 BC.

3. It is made of brick and earth.

4. It was built for keep out their enemies.

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật được file nghe mp3, mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung đề thi Tiếng Anh tại đây: Đề kiểm tra học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 8 THCS Nguyễn Huệ, Khánh Hòa. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 chương trình mới + chương trình cũ cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download tài liệu phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu tiếng Anh THCS miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc click đường link: https://zalo.me/g/fdpusx941 hoặc quét mã QR dưới đây để tham gia vào nhóm:

Mã QR nhóm tài liệu THCS miễn phí

Đánh giá bài viết
293 142.290
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm