Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 10 Chuyên trường THPT Chuyên Huỳnh Mẫn Đạt, Kiên Giang năm 2015

Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 10 có đáp án

Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 10 Chuyên trường THPT Chuyên Huỳnh Mẫn Đạt, Kiên Giang năm 2015 gồm 30 câu hỏi trắc nghiệm và 8 câu tự luận Tiếng Anh, giúp các bạn ôn tập và củng cố lại kiến thức môn Tiếng Anh chương trình học lớp 10 hiệu quả. Mời các bạn tham khảo.

Bài tập bổ trợ và nâng cao Tiếng Anh THPT trường Marie Curie

Đề kiểm tra định kì môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Liễn Sơn, Vĩnh Phúc

Hệ thống bài nghe môn tiếng Anh 10

Sở GD - ĐT Kiên Giang

Trường THPT Chuyên Huỳnh Mẫn Đạt

---------------

KÌ THI: KIỂM TRA TIẾNG ANH 10 CHUYÊN

Môn thi: Anh 10 Chuyên

(Thời gian làm bài: 45 phút)

Đề số: 195

Họ và tên sinh:..............................................................SBD:........................

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The year at an American college is divided into two semesters or three quarters. A semester includes 15 weeks ; a quarter includes 10 weeks. American college students usually go to school from September to May. They can also study during the summer.

Students choose their classes a few weeks before the start of each term. Universities and colleges offer a great many classes in the students' main areas of study and in other areas as well. Students must take both. These include science, math, computer, history and English. Other classes such as dance, theater, or sports may be just for fun. Tests are usually given in the middle of the term and at the end. The final exam is extremely important. In some classes, the professors ask the students to write a research paper or complete a certain task instead of taking a test.

Classes at an American college are usually organized through lectures. For example, a student may attend two or three lectures a week by one professor. There may be as many as several hundred students at each lecture.

Câu 1: Which of the following is NOT true according to the passage?

A. The years at an American college usually starts in September.
B. There are 15 weeks in each semester and 10 weeks in each quarter.
C. American college students never study during the summer.
D. The year at an American college is divided into two semesters or three quarters.

Câu 2: American college students choose their classes________________.

A. before the start of each term B. at the end of each term
C. at any time during the term D. in the first week of each term

Câu 3: Which of the following courses is NOT mentioned in the passage?

A. Science. B. Medicine. C. History. D. Dance.

Câu 4: Usually, an American college student takes_______ tests in a term.

A. four B. two C. five D. three

Câu 5: The final exam is________.

A. very important B. less important C. not important D. just for fun

Câu 6: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word having the different stress pattern from the rest.

A. technology B. situation C. development D. establishment

Câu 7: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question.

We heard him __________________ downstairs.

A. ran B. to be run C. to run D. running

Câu 8: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question.

He went to Britain ___________English.

A. learn B. learning C. to learn D. learned

Câu 9: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question.

- A: "Thank you for a lovely evening."
- B: "............................"

A. You don't mention B. I'm glad you enjoy it
C. Yes, I'd like that D. Yes, that would be very nice

Câu 10: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the synonym to the following question.

A small stone struck the windshield while we ________ down the road.

A. drive B. were driving C. had driven D. had been driving

Câu 11: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question.

During the break, he usually drinks tea with his fellow________ on the fields.

A. colleagues B. farmers C. friends D. acquaintances

Câu 12: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word having the different stress pattern from the rest.

A. suffering B. president C. protection D. conference

Câu 13: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question.

You should use it as a study room. It's __________quiet.

A. compare B. comparative C. comparatively D. comparation

Câu 14: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question.

Peter left high school at the age ______ seventeen.

A. in B. at C. with D. of

Câu 15: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question.

You are not allowed to use the club's facilities ________ you are a member.

A. because of B. unless C. in spite of D. however

Câu 16: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question.

..................is the beach? ~ Only five minutes' walk.

A. How long B. Where C. How often D. How far

Câu 17: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the synonym to the following question.

Please send our regards to Tom as soon as you _______ in New York.

A. will arrive B. is going to arrive C. arrive D. arrived

Câu 18: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word having the underlined part pronounced differently from the rest.

A. appalled B. dedicated C. designed D. injured

Câu 19: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question.

There is no................... explanation for what happened.

A. scientist B. scientific C. scientifically D. sciences

Câu 20: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question.

Sally__________ the Star Sports Club.

A. took part B. took place C. joined D. went

Đáp án đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 10

1. C

2. A

3. B

4. B

5. A

6. B

7. D

8. C

9. B

10. B

11. B

12. C

13. C

14. D

15. B

16. D

17. C

18. B

19. B

20. C

21. A

22. C

23. D

24. B

25. C

26. D

27. C

28. A

29. D

30. D

Đánh giá bài viết
1 7.033
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm