Đề ôn thi giữa kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2020

Nằm trong bộ đề thi giữa kì 1 lớp 9 năm 2020 - 2021 trên VnDoc.com, đề thi tiếng Anh giữa kì 1 lớp 9 có đáp án được biên tập dưới nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 chương trình mới khác nhau giúp các em học sinh củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

* Xem thêm bộ đề thi giữa kì 1 tiếng Anh lớp 9 CÓ ĐÁP ÁN năm 2020 - 2021 tại:

Đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021 số 2

Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021

Đề thi giữa học kì 1 lớp 9 môn Anh năm 2020 - 2021

Đề thi tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 1 năm 2020 - 2021

Đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021

Nội dung Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 9 giữa kì 1 năm 2020

I. LISTENING (2ms)

1. Listen to a telephone conversation between two friends about their trip to a craft village. Fill each of the gaps in the notes with no more than TWO words or a number. You will listen TWICE.

A trip to Chuông Village

Famous for making conical hats

Location: Phương Trung Commune, Thanh Oai (1) _________________

Distance: 30 kilometres from Ha Noi centre

Activities: learning to make (2) _________________; going around the village

Means of transport: by (3) _______________

Date: (4) ________________, Sunday

2. Listen to a conversation between two friends about a neighbourhood. Fill each of the gaps with ONE word. You will listen TWICE.

1.

Jollyland is historic

T

F

2.

While walking, you have many things to do.

T

F

3.

There are not any parks, good schools.

T

F

4.

There’s a real sense of community here.

T

F

B. GRAMMAR , VOCABULARY AND PHONETICS (3ms)Bottom of Form

* Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. third B. first C. bird D. singer
2. A. knife B. of C. leaf D. life

* Choose the best option (A, B, C or D) to complete these sentences

3. Villagers are more kind, friendly and warm-hearted than city ______ .

A. dwellers

B. foreigners

C. beginners

D. movers

4. In 1990, due to the change of the economic situation, Dong Ho paintings were difficult to sell and many _______ quit their job.

A. craftsmen

B. crafts

C. craftsmanship

D. craft unions

5. A famous artisan _____________this table beautifully.

A. moulded

B. carved

C. embroidered

D. cast

6. ____________ She was tired, she finished knitting the scarf for her dad.

A. Since

B. When

C. So

D. Although

7. The artistan moulded the clay______________he could make a mask.

A. in order that

B.so

C. so to

D. in order to

8. They offered her a trip to Europe but she ______it _________.

A. turned__ off

B. turned__ on

C. turned__ up

D. turned ___down

9. Vinh is very friendly. He _________ most of my friends.

A. gets over

B. gets on

C. get on with

D. get up

10. I think Ho Chi Minh City ____________ Da Nang.

A. exciting

B. more exciting

C. most exciting

D. more exciting than

11. The Central Tower is _________building in this city.

A. the tallest

B. tallest

C. the most tallest

D. more taller

* Choose the best answer

12. Hung: Thank you very much for your help, doctor.

Doctor : “______________”

A. You’re welcome.

B. Yes, I’d love to

C. That’s great.

D. Good idea.

C. READING (3ms)

* Read the passage and choose the best answer for each question:

I was born in Ha Noi, the capital of Viet Nam. Ha Noi is famous for its natural beauty, with lots of rivers and lakes. There are many historical places to visit in Ha Noi. The Literature Temple (Van Mieu – Quoc Tu Giam) is the country’s first ever historical university. Teenagers often come here to pray for high results in their upcoming examinations. As Viet Nam is a Buddhism-oriented nation, its capital has also been the centre of Buddhism for centuries. In Ha Noi alone, there are about six hundred temples and pagodas. It also has a big church in the city centre, a popular place for the few Christians living here. With a population of nearly eight million, the city is quite crowded. However, the public transportation is not adequate, so visitors find it hard to safely cross the roads. The city is packed with universities and enterprises, making it the top destination for higher education students and labour workers. Many people from rural areas reside in Ha Noi so that they can get well paid jobs. This makes the city become more crowded than ever before.

1. What is the passage about?

A. a city

B. changes in a city

C. a city in the past

D. a suburb

2. What does 'pray for' means?

A. pass

B. like

C. wish

D. love

3. What is the most popular religion in Ha Noi?

A. Buddhism

B. Christianity

C. Hinduism

D. both A and B

4. How many temples and pagodas are there in this city?

A. 60

B. 360

C. 600

D. 6000

5. What does 'adequate' mean?

A. more

B. forbidden

C. much

D. satisfactory

6. Which among this is NOT mentioned about Hà Nội?

A. natural features

B. nightlife

C. infrastructure

D. labour workers

* Read the passage and choose the best option for each gap:

Homelessness is a problem in many big cities in the world. It occurs when a part of the population does not have any (1) ______ place to call home. Hundreds of millions of people in the world spend at least some time of the year homeless. This is an issue that the authorities are trying to (2) ______. However, there are (3) ______ things that each person can do to help those people. One of the things that you can do to help the homeless is to volunteer your time. If you have a lot of free time, you might go on an extended trip to help (4) ______ homes or improve an impoverished area. Even with just a few hours a week, it is possible to make an impact in your own city. You can also sign up to help at a (5) ______ soup kitchen: most cities have a mission of some kind (6)______ food to the homeless and offering temporary shelter

1. A.common B. regular  C. unusual D. fixed
2. A.deal with B. get over  C. look through D. find out
3. A.little  B. less  C. more  D. fewer
4. A.care for  B. show around  C. set up  D. pull down
5. A.urban  B. central  C. capital  D. local
6. A.cooking  B. supporting C. helping  D. serving

D. WRITING (2ms)

I. Rearrange the words to make meaningful sentences

1. come back / did / last night?/ What time / you / from the trip/

-> ……………………………………………………...........................................................................

2. here / having / We / in Hoi An. / a fabulous time/ are /

-> …………………………………….................................................................................................

II. Combine these simple sentences, using co-ordinating conjunctions .

1. This department store is an attraction in my city. The products are of good quality. (because)

-> …………………………………………........................................................................................

2.The villagers are trying to learn English. They can communicate with foreign customers. .

( so that)

-> ………………………………………….........................................................................................

III. Write a passage (80- 100 words) about drawbacks of a city.

Học sinh tự trả lời.

Đáp án Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 9

I. LISTENING (2ms)

1. Listen to a telephone conversation between two friends about their trip to a craft village. Fill each of the gaps in the notes with no more than TWO words or a number. You will listen TWICE.

2. Listen to a conversation between two friends about a neighbourhood. Fill each of the gaps with ONE word. You will listen TWICE.

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật được file nghe mp3. 

B. GRAMMAR , VOCABULARY AND PHONETICS (3ms)Bottom of Form

* Find the word which has a different sound in the part underlined.

1 - D; 2 - B; 

* Choose the best option (A, B, C or D) to complete these sentences

3 - A; 4 - A; 5 - A; 6 - D;

7 - A; 8 - D; 9 - C; 10 - D; 11 - A; 12 - A;

C. READING (3ms)

* Read the passage and choose the best answer for each question:

1 - A; 2 - C; 3 - A; 4 - C; 5 - D; 6 - B;

* Read the passage and choose the best option for each gap:

1 - A; 2 - A; 3 - C; 4 - C; 5 - D; 6 - D;

D. WRITING (2ms)

I. Rearrange the words to make meaningful sentences

1. What time did you come back from the trip last night?

2. We are having a fabulous time here in Hoi An.

II. Combine these simple sentences, using co-ordinating conjunctions.

1 - This department store is an attraction in my city because the products are of good quality. .

2 - The villagers are trying to learn English so that they can communicate with foreign customers.

III. Write a passage (80- 100 words) about drawbacks of a city.

Học sinh tự trả lời. 

Trên đây là Đề kiểm tra giữa học kì 1 môn tiếng Anh 9 mới. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
1 5.291
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm