Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 có đáp án (Đề 5)

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 6 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 có đáp án (Đề 5) được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích cho các bạn chuẩn bị cho kì thi học sinh giỏi cũng như kì thi học kì 2 sắp tới. Mời các bạn vào tham khảo và thử sức.

PHÒNG GD&ĐT………..

Trường THCS………..

KÌ THI KSCL CÁC ĐỘI TUYỂN HSG KHỐI 6 Năm học 2017-2018

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian 90 phút)

Question 1: Choose the word in each group that has underlined, italic part pronounced differently.

1. A. energy B. generous C. category D. suggest

2. A. garbage B. standard C. solar D. lunar

3. A. covered B. installed C. described D. decorated

4. A. charity B. chopstick C. children D. Christmas

5. A. bulb B. celebrate C. plumber D. blanket

Question 2: Complete the sentences with the most suitable words:

1. This newspaper is_______ every day. It’s a daily newspaper.

A. publishing B. published C. to publish D. publis

2. He is tired_______ he stay up late watching TV.

A. so B. because C. but D. and

3. We are talking about the preservation of _______ resource.

A. natural B. naturally C. nature D. naturalize

4. I will be_______ if she manages to sell that motorbike at a high price.

A. surprise B. surprised C. surprising D. to surprise

5. Unless you understand, I_______ explain it again to you.

A. am B. was C. will D. would.

6. There are_______ saving methods and inventions to use solar energy.

A. energetic B. energize C. energy D. energetics

7. I had to pay much money this month for the international_______.

A. calls B. calling C. to call D. called

8. She is very tired; _______, she has to finish her homework.

A. moreover B. so C. and D. however

9. She forgot_______ off the gas before going out.

A. turn B. turning C. to turn D. turned

10. I suggest_______ money for the poor people in our neighborhood.

A. save B. to save C. saving D. saved

11. Can you tell me the reasons for_______ the Mother’s Day?

A. celebrating B. celebration C. celebrate D. celebrated

12. What activities do you want to_______ in at school and at the club?

A. taking part B. taken part C. take part D. took part

13. I live in Dalat, _______ is one of the most beautiful cities of Vietnam.

A. who B. which C. whom D. whose

14. The people_______ live in Greece speak Greek.

A. which B. whom C. where D. who

15. Tet is a festival_______ occurs in late January or early February.

A. who B. which C. whom D. when

Question 3: Choose A, B, C, D to complete the paragraph.

These days it is important to open a newspaper (1)_______ reading about the damage we are doing to the environment. The earth is being Threatened (2)_______ the future looks bad. (3)_______ can each of us do?

We cannot clean (4)_______ our polluted rivers and seas overnight. Nor can we stop the (5)_______ of plan and animals. But we can stop adding to the problem (6)_______ scientists look for answers.

It may not be easy to change your lifestyle (7)_______ but some steps are easy to take: cut down the amount of driving you do, or use a little plastic as possible. It is also easy to save (8)_______, which also (9)_______ household bills. We must all make a personal decision to work for the future of our planet if we want to ensure a better world (10)_______ our grandchildren.

1. A. with B. without C. and D. but

2. A. and B. however C. so D. moreover

3. A. Where B. When C. Why D. What

4. A. up B. to C. on D. in

5. A. appear B. appearance C. disappear D. disappearance

6. A. when B. during C. while D. within

7. A. complete B. completeness C. completely D. to complete

8. A. water B. energy C. money D. health

9. A. adds B. decreases C. reduces D. supplies

10. A. from B. for C. to D. in

Question 4: Read the passage carefully, then choose the correct letter A, B, C, or D.

Solar energy is a long lasting source of energy, and it can be used almost anywhere. To generate solar energy, we only need solar cells and the sun! Solar cells can easily be installed on house roofs, so we do not need any new space. Compared to other renewable sources, they also possess many advantages: wind and water power rely on turbines which are noisy, expensive and which take up large space. Solar cells are totally silent and non-polluting. As they have no moving parts, they require little maintenance and have a long lifetime.

1. What is the passage mainly about?

A. solar energy B. the advantages of solar cells

C. the disadvantages of solar cells D. renewable energies

2. Why don’t we need new space in order to use solar energy?

A. Because solar energy can be used anywhere C. Because solar cells are small

B. Because solar cells can be installed on house roofs D. Because solar energy is long lasting

3. What does the word “they” in line 4 refer to?

A. solar cells B. advantages C. renewable energies D. turbines

4. What are the disadvantages of other renewable sources?

A. Wind and water power rely on turbines which are noisy, expensive and which take up large space

B. Wind and water power rely on turbines which are noisy, expensive

C. Wind and water power rely on turbines which take up large space

D. They are noisy, expensive and which take up large space

5. What is NOT listed in the passage as an advantage of solar cells?

A. They are non-polluting B. They are quiet.

C. They have a long lifetime D. They are cheap.

Question 5: Choose one sentence that has the same meaning as the root one.

1. Although I was very tired, I couldn’t sleep.

A. In spite of being very tired, I could sleep.

B. In spite being very tired, I couldn’t sleep.

C. In spite of to be very tired, I couldn’t sleep.

D. In spite of being very tired, I couldn’t sleep.

2. Let’s decorate the house and make lots of cakes for Tet.

A. I suggest decorating the house and making lots of cakes.

B. I suggest being decorated the house and making lots of cakes.

C. I suggest to decorated the house and making lots of cakes.

D. I suggest should decorate the house and making lots of cakes.

2. Promise to try harder or I won’t help you.

A. If you promise to try harder, I won’t help you.

B. If you don’t promise to try harder, I will help you.

C. If you don’t promise to try harder, I won’t help you.

D. Unless you don’t promise to try harder, I won’t help you.

3. We didn’t go out because of the rain.

A. Because it was raining, we didn’t go out.

B. Because it was rain, we didn’t go out.

C. Because it was not raining, we didn’t go out.

D. When it was raining, we didn’t go out.

4. The storm destroyed the town completely.

A. The town destroyed completely by the storm.

B. The town was destroyed completely by the storm.

C. The town was destroyed by the storm completely.

D. The town was completely by the storm destroyed

____________THE END_____________

Đáp án Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 6

Question 1: 1.25p

1C 2A 3D 4D 5C

Question 2: 3.75p

1B 2B 3A 4B 5C 6C 7A 8D 9B 10C

11A 12C 13B 14D 15B

Question 3: 2.5p

1B 2A 3D 4A 5D 6C 7C 8B 9C 10B

Question 4: 1.25p

1B 2C 3A 4A 5D

Question 5: 1.25p

1D 2A 3C 4A 5B

-------------

Kì thi học sinh giỏi diễn ra rất gần với kì thi học kì 2, do đó nhằm giúp các bạn ôn tập song song để có kết quả tốt nhất ở mỗi kì thi, mời các bạn tiếp tục vào tham khảo thêm:

Đề cương ôn thi học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh

Đề cương ôn tập học kì 2 Tiếng Anh lớp 6 chương trình thí điểm năm học 2016-2017

Đánh giá bài viết
3 13.443
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm