Đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 4

Bài kiểm tra giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6

Đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 4 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 học tập Tiếng Anh 6 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 3 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 6 Unit 1, 2, 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ văn 6.

Đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 4

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. A. careful

B. class

C. city

D. cupboard

2. A. child

B. sunshine

C. dine

D. dinner

3. A.cheeks

B. hands

C. elbows

D. fingers

Exercise 2: Give the correct form of the word given to complete the sentences

4. The (long) ______________ of the experiment is 20 minutes.

5. Pupils are very interested in outside class (act) ___________.

6. Sometimes we are bored and (sleep) ____________ with his long lectures.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

7. You need to be _________ to teach children

A. shy

B. patient

C. volunteer

D. sporty

8. It’s becoming hotter so I’m going to install a(n) ___________ in my bedroom.

A. fridge

B. air conditioner

C. television

D. lamp

9. It’s difficult for Western foreigners to use __________ at the first time because they often use forks and knives to eat.

A. cookers

B. dishwashers

C. dishes

D. chopsticks

10. ________ are your friends coming for the party tonight? ~ About 7 o’clock.

A. What

B. Where

C. What time

D. How often

11. The school year in Viet Nam starts ________ September 5th.

A. in

B. on

C. at

D. since

12. We sometimes ________ experiments in physics class.

A. make

B. work

C. do

D. get

13. “________ is it to the bookshop, please?”

A. How much

B. How often

C. How long

D. How far

14. Students can learn a lot about living things in __________class.

A. Chemistry

B. Mathematics

C. Geography

D. Biology

15. There are so many new words in the passage. Can I use a ________ to help me?

A. calculator

B. ruler

C. dictionary

D. notebook

16. Students live and study in a ________ school. They only go home at weekends.

A. secondary

B. international

C. boarding

D. private

Exercise 4: Find a mistake in the four underlined parts of each sentence and correct it

17. The cat (A) is among (B) the lamp (C) and the (D) bed.

18. There are (A) two bookshelf (B) in my (C) sister’s bedroom (D).

19. Is (A) there a (B) television front (C) of the (D) microwave?

Exercise 5: Read the following passage and choose the best answer for each blank

My name is Phong. I’m 11 years old and I’m in grade 6. I live in a house (20) _______ a lake in the countryside. There is a rice paddy opposite my house, too. There is a small yard (21) ________ of my house. There are tall trees behind my house. (22) _________ the tall trees, there are mountains. To the (23) __________ of my house, there is a well. To the left of my house, there is a big garden. There (24) __________ flowers in the garden.

20. A. next

B. near

C. under

D. on

21. A. in front

B. opposite

C. in opposite

D. front

22. A. Opposite to

B. Front

C. Behind

D. Next

23. A. front

B. left

C. near

D. right

24. A. is

B. are

C. have

D. has

Exercise 6: Read the passage and answer the questions

Hi, my name’s Mai. And this is a picture of me and my friend Vy. Vy is the girl who has a bow in her hair. She is a pretty girl with dimpled cheeks. She and I first met at primary school and we became great friends. She is kind, jolly and helpful. We are classmates again this year and we go to school together each morning.

Vy likes to joke and play games. She lives near my house. In the evenings, we usually meet at my house. We sit in the garden and read story books. Vy is good at Mathematics. So, she often helps me with my Mathematics homework. At the moment, Vy and I are doing our English project in my room. We both like English. This Sunday morning we are going to our school English club.

I hope Vy and I will be in the same class again next year. I like her very much and she is my best friend.

25. Who is the girl on the right of the picture?

______________________________________________

26. Are Mai and Vy in different classes now?

______________________________________________

27. Where did they first meet?

______________________________________________

28. What is Vy like?

______________________________________________

29. What does Vy like?

______________________________________________

30. What do Vy and Mai usually do in the evenings?

______________________________________________

Exercise 7: Rewrite the sentences without changing its meaning

31. Phuong always gets to school on time

Phuong never ________________________________________

32. What’s your address, Ngoc?

Where _______________________________________________

33. The lamp is behind the computer.

The computer _________________________________________

34. Phong likes science most

Phong’s favorite _______________________________________

35. Opposite our school there is an art art gallery

The art gallery _________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh - Đề 4

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. C

2. D

3. A

Exercise 2: Give the correct form of the word given to complete the sentences

4. The (long) _____length_________ of the experiment is 20 minutes.

5. Pupils are very interested in outside class (act) ____activities_______.

6. Sometimes we are bored and (sleep) _____sleepy_______ with his long lectures.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

7. B

8. B

9. D

10. C

11. B

12. C

13. D

14. D

15. C

16. C

Exercise 4: Find a mistake in the four underlined parts of each sentence and correct it

17. B (among => between)

18. B (bookshelf => bookshelves)

19. C (front => in front)

Exercise 5: Read the following passage and choose the best answer for each blank

20. B

21. A

22. C

23. D

24. B

Exercise 6: Read the passage and answer the questions

25. She’s Mai.

26. Yes, they are.

27. They first met at primary school.

28. She is kind, jolly and helpful.

29. She likes to joke and play games.

30. They sit in the garden and read story books.

Exercise 7: Rewrite the sentences without changing its meaning

31. Phuong never gets to school late.

32. Where do you live, Ngoc?

33. The computer is in front of the lamp

34. Phong’s favorite subject is science

35. The art gallery is opposite our school

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề thi giữa kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 3, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 351
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi giữa kì 1 Xem thêm