Đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 12 trường THPT Thuận Thành 3, Bắc Ninh có đáp án

Đề thi tiếng Anh lớp 12 giữa học kì 1 có đáp án

Đề thi giữa kì 1 lớp 12 môn Tiếng Anh trường THPT Thuận Thành 3, Bắc Ninh có đáp án với nhiều bài tập hay và hữu ích giúp các em ôn luyện thật tốt và củng cố kiến thức hiệu quả. Sau đây mời các em làm bài và tham khảo đáp án ở cuối bài.

Câu 1: Choose the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in the sentence

Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solutions quickly

A. happen

B. encounter

C. arrive

D. clean

Câu 2: Choose the most suitable response to complete the following exchange.

Bill: I didn’t know you could play table-tennis so well. You must have practiced a lot.

John: ………………………………….

A. Oh, no I don’t think so.

B. Really? Do you think so?

C. I think you have played better than I

D. You must be joking. I’ve just learnt to play it.

Câu 3: Choose the correct answer to complete the sentence

Peter apologized ………………………..

A. me for phoning not earlier

B. for not phoning me earlier

C. not to phone me earlier

D. not for phoning me earlier

Câu 4: Find out the error in each sentence

The (A) harder he tried (B), the worst (C) he danced before (D) the large audience.

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn một phương án đúng (A, B, C hoặc D) để trả lời câu hỏi, từ câu 5 đến câu 9.

BODY LANGUAGE AND CULTURAL DIFFERENCES

The body language people use often communicates more about their feelings than the words they are saying. We use body movements, hand gestures, facial expressions, and changes in our voice to communicate with each other. Although some body language is universal, many gestures are culturally specific and may mean different things in different countries. If you want to give someone the nod in Bulgaria, you have to nod your head to say no and shake it to say yes – the exact opposite of what we do! In Belgium, pointing with your index finger or snapping your fingers at someone is very rude.

In France, you shouldn’t rest your feet on tables or chairs. Speaking to someone with your hands in your pockets will only make matters worse. In the Middle East, you should never show the soles of your feet or shoes to others as it will be seen as a grave insult. When eating, only use your right hand because they use their left hands when going to the bathroom. In Bangladesh, the ‘thumbs-up’ is a rude sign. In Myanmar, people greet each other by clapping, and in India, whistling in public is considered rude.

In Japan, you should not blow your nose in public, but you can burp at the end of a meal to show that you have enjoyed it. The ‘OK’ sign (thumb and index finger forming a circle) means ‘everything is good’ in the West, but in China it means nothing or zero. In Japan, it means money, and in the Middle East, it is a rude gesture.

Câu 5: It is mentioned in the passage that many gestures ……………………….

A. are used in greeting among men and women

B. can be used to greet each other in public

C. are not used to communicate our feelings

D. may mean different things in different countries

Câu 6: People nod their head to say no in ………………………..

A. Japan

B. Bulgaria

C. France

D. Belgium

Câu 7: In the Middle East, people do not use their left hands for eating because they use their left hands_____.

A. to clean their tables and chairs

B. when going to the bathroom

C. to put in their pockets

D. when preparing the meal

Câu 8: Which of the following is NOT true according to the passage?

A. In China, the ‘OK’ sign means money

B. In France, people shouldn’t rest their feet on tables.

C. In Myanmar, people greet each other by clapping

D. In Belgium, snapping your fingers at someone is very rude.

Câu 9: The word “others” in paragraph 3 refers to …………………….

A. other shoes

B. other people

C. other feet

D. other soles

Câu 10: Choose the correct answer to complete the sentence

John told me that he …………………his best in the exam …………………….

A. would do / the day before

B. was doing / the day before

C. had done / the following day

D. would do / the following day

Câu 11: Choose the most suitable response to complete the following exchange.

Mark: “………………….. detective stories?”

Mike: “In my opinion, they are very good for teenagers.”

A. How about

B. What do you think about

C. What do people feel abo

D. Are you fond of

Câu 12: Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in the sentence.

He had never experienced such discourtesy towards the president as it occurred at the annual
meeting in May.

A. politeness

B. rudeness

C. measurement

D. encouragement

Câu 13: Choose the underlined letter in the word that has the differently pronounced
from the others:

A. missed

B. phoned

C. jumped

D. walked

Câu 14: Find out the error in each sentence

My father asked (A) me where had I gone (B) the night (C) before (D).

Câu 15: Choose the word which is stressed differently from the rest.

A. person

B. signal

C. attract

D. instance

Câu 16: Choose the correct answer to complete the sentence

When a fire broke out in the Louvre, at least twenty……………. paintings were destroyed,
including two by Picasso.

A. worthless

B. valueless

C. worthy

D. priceless

Câu 17: Find out the error in each sentence

Each of the members (A) of the group were (B) made to write (C) a report every week (D).

Câu 18: Choose the sentence having the same meaning with the given one

“If I were you, I wouldn’t read the job advertisement and position description carelessly.” Helen
said.

A. Helen advised me on reading the job advertisement and position description carelessly.

B. Helen recommended that I take no notice of the job advertisement and position description.

C. Helen advised me against reading the job advertisement and position description carelessly.

D. I was blamed for not reading the job advertisement and position description carefully by Helen.

Câu 19: Choose the correct answer to complete the sentence

When I…………… the safe yesterday , the money…………………….

A. opened /has appeared

B. opened/ was disappearing

C. opened /had disappeared

D. opened /disappeared

Câu 20: Choose the correct answer to complete the sentence

Staying in a hotel costs ……………….renting a room in a dormitory for a week.

A. twice as

B. twice as much as

C. twice more than

D. as much as twice

Câu 21: Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in the sentence.

We offer a speedy and secure service of transferring money in less than 24 hours.

A. open

B. unsure

C. slow

D. uninterested

Câu 22: Choose the correct answer to complete the sentence

Her room is very large. She is dreaming of a …………………...

A. round big wooden table

B. wooden big round table

C. big round wooden table

D. table big wooden round

Câu 23: Choose the correct answer to complete the sentence

A woman has to ……………………… more in a marriage than a man.

A. confide

B. sacrifice

C. reflect

D. trust

Câu 24: Choose the correct answer to complete the sentence

If Tan Son Nhat Airport ………………………clear of fog we'll land there.

A. is

B. was

C. will be

D. could be

Câu 25: Choose the sentence having the same meaning with the given one

The holiday was so expensive. We could only afford five days.

A. A five-day holiday wasn’t cheap, so we couldn’t afford it.

B. So expensive was a five-day holiday that we could hardly afford it.

C. The holiday was dirt cheap, so we could afford more than five days.

D. It was such an expensive holiday that we could only afford five days.

Câu 26: Choose the correct answer to complete the sentence

What is your ……………………….in the family?

A. responsible

B. responsibility

C. responsive

D. response

Câu 27: Choose the sentence having the same meaning with the given one

He said, “My wife has just bought a diamond ring.”

A. he said that his wife just bought a diamond ring.

B. He said that his wife has just bought a diamond ring.

C. He said that his wife had just bought a diamond ring.

D. He said that my wife had just bought a diamond ring.

Câu 28: Choose the word which is stressed differently from the rest.

A. sacrifice

B. counterpart

C. physical

D. confiding

Câu 29: Choose the correct answer to complete the sentence

People consider it is rude to point…………….. anyone

A. for

B. about

C. at

D. with

Câu 30: Choose the correct answer to complete the sentence

It's a beautiful photo. I'm going to……………………………..

A. have it enlarging

B. get it enlarging

C. set it enlarged

D. have it enlarged

Câu 31: Choose the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in the sentence

Billy, come and give me a hand with cooking.

A. be busy

B. prepared

C. attempt

D. help

Câu 32: Choose the underlined letter in the word that has the differently pronounced from the
others:

A. climbs

B. televisions

C. stops

D. pulls

Câu 33: Choose the sentence having the same meaning with the given one.

It was overeating that caused his heart attack.

A. But for his overeating, he wouldn't have had a heart attack.

B. If it wasn't his overeating, he wouldn't have had a heart attack.

C. But for his overeating, he wouldn't have a heart attack.

D. Had he had overeating, he wouldn't have had a heart attack.

Câu 34: Choose the correct answer to complete the sentence

When Linda was a little girl, she ……………… dream to become a pop star.

A. was used to

B. was using

C. used

D. used to

Câu 35: Choose the sentence having the same meaning with the given one

The basketball team knew they lost the match. They soon started to blame each other.

A. As soon as they blamed each other, the basketball team knew they lost the match.

B. No sooner had the basketball team started to blame each other than they knew they lost the
match.

C. Not only did the basketball team lose the match but they blamed each other as well.

D. Hardly had the basketball team known they lost the match when they started to blame each other.

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn một phương án đúng (A, B, C hoặc D) cho môi chỗ trống, từ câu 36 đến câu 40.

The United States ………36……. many different types of families. While most American families
are traditional, comprising a father, mother and one or more children, 22 percent of all American
families in 1988 were headed by one parent, usually a woman. In a few families in the United States, there are no children. These ……37….. couples may believe that they would not make good parents; they may want freedom …..38 …… the responsibilities of childrearing; or, perhaps they are not physically able to have children. Other families in the United States have one adult who is a stepparent. A stepmother or stepfather is a…… 39 …. who joins a family by marrying a father or mother.

Americans tolerate and accept these different types of families. In the United States, people have the right to privacy and Americans do not ……40 …. in telling other Americans what type of family group they must belong to. They respect each other’s choice regarding family groups. Families are very important to Americans.

Câu 36:  A. has  B. had  C. have  D. having
Câu 37:  A. children  B. childish  C. childless  D. not child
Câu 38: A. in B. for C. from D. with
Câu 39:  A. person  B. woman  C. man  D. someone
Câu 40:  A. trust  B. accept  C. consider  D. believe

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn một phương án đúng (A, B, C hoặc D) để trả lời câu hỏi, từ câu 41 đến câu 48

It’s often said that we learn things at the wrong time. University students frequently do the minimum of work because they’re crazy about a good social life instead. Children often scream before their piano practice because it’s so boring. They have to be given gold stars and medals to be persuaded to swim, or have to be bribed to take exams. But the story is different when you’re older.

Over the years, I’ve done my share of adult learning. At 30, I went to a college and did courses in History and English. It was an amazing experience. For starters, I was paying, so there was no reason to be late, I was the one frowning and drumming my fingers if the tutor was late, not the other way round. Indeed, if I could persuade him to linger for an extra five minutes, it was a bonus, not a nuisance. I wasn’t frightened to ask questions, and homework was a pleasure not a pain. When I passed an exam, I had passed it for me and me alone, not for my parents or my teachers. The satisfaction I got was entirely personal.

Some people fear going back to school because they worry that their brains have got rusty. But the joy is that, although some parts have rusted up, your brain has learnt all kinds of other things since you were young. It has learnt to think independently and flexibly and is much better at relating one thing to another. What you lose in the rust department, you gain in the maturity department.

In some ways, age is a positive plus. For instance, when you’re older, you get less frustrated. Experience has told you that, if you’re calm and simply do something carefully again and again eventually you’ll get the hang of it. The confidence you have in other areas – from being able to drive a car, perhaps – means that if you can’t, say, build a chair instantly, you don’t, like a child, want to destroy your first pathetic attempts. Maturity tells you that you will, with application, eventually get there.

I hated piano lessons at school, but I was good at music. And coming back to it, with a teacher who could explain why certain exercises were useful and with musical concepts that, at the age of ten, I could never grasp, was magical. Initially, I did feel a bit strange, thumping out a piece that I’d played for my school exams, with just as little comprehension of what the composer intended as I’d had all those years before. But soon, complex emotions that I never knew poured out from my fingers, and suddenly I could understand why practice makes

Câu 41: It is implied in paragraph 1 that …………………...

A. young learners are usually lazy in their class

B. parents should encourage young learners to study more

C. young learners often lack a good motivation for learning

D. teachers should give young learners less homework

Câu 42: The writer’s main point in paragraph 2 is to show that as people grow up, …………….

A. they get more impatient with their teachers

B. they cannot learn as well as younger learners

C. they tend to learn less as they are discouraged

D. they have a more positive attitude towards learning

Câu 43: The phrase “For starters” in paragraph 2 could best be replaced by “…………”.

A. At the beginning

B. At the starting point

C. For beginners

D. First and foremost

Câu 44: While doing some adult learning courses at a college, the writer was surprised …………...

A. to be able to learn more quickly

B. to feel learning more enjoyable

C. to have more time to learn

D. to get on better with the tutor

Câu 45: The phrase “get there” in paragraph 4 is closest in meaning to “…………….”.

A. receive a school or college degree

B. arrive at an intended place with difficulty

C. achieve your aim with hard work

D. have the things you have long desired

Câu 46: All of the following are true about adult learning EXCEPT ……………..

A. young people usually feel less patient than adults

B. adult learners have fewer advantages than young learners

C. adults think more independently and flexibly than young people

D. experience in doing other things can help one’s learning

Câu 47: It can be inferred from paragraph 4 that maturity is a positive plus in the learning process because adult learners ………………………...

A. are able to organize themselves better than younger learners

B. pay more attention to detail than younger learners

C. are less worried about learning than younger learners

D. have become more patient than younger learners

Câu 48: What is the writer’s main purpose in the passage?

A. To encourage adult learning.

B. To show how fast adult learning is.

C. To explain reasons for learning.

D. To describe adult learning methods.

Câu 49: Choose the correct answer to complete the sentence

You will have to work hard if you want to ………………….

A. success

B. succeed

C. successfully

D. successful

Câu 50: Choose the sentence having the same meaning with the given one

He behaved so recklessly, so he would be disqualified from keeping his last job.

A. Had he not behaved so recklessly, he wouldn’t have been fired from his last job.

B. Without his reckless behavior, he would have lost his last job.

C. He didn’t quit his job because he knew that he had behaved so recklessly.

D. If he hadn’t behaved so recklessly, he hadn’t quit his last job.

ĐÁP ÁN

1 - A 2 - D 3 - B 4 - C 5 - D 6 - B 7 - B 8 - A 9 - B 10 - D
11 - B 12 - A 13 - B 14 - B 15 - C 16 - D 17 - B 18 - C 19 - C 20 - B
21 - B 22 - C 23 - B 24 - A 25 - D 26 - B 27 - C 28 - D 29 - C 30 - D
31 - D 32 - C 33 - A 34 - D 35 - D 36 - A 37 - C 38 - C 39 - A 40 - D
41 - C 42 - D 43 - D 44 - C 45 - C 46 - B 47 - D 48 - A 49- B 50 - A

Trên đây là Đề thi giữa học kì 1 tiếng Anh lớp 12 mới có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
1 11.744
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm