Đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 Phòng GD&ĐT Bình Giang có đáp án năm 2020

Đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn Anh chương trình mới có đáp án - Phòng GD&ĐT Bình Giang với thời gian làm bài 45 phút đề ôn thi giữa kì 1 lớp 6 năm 2020, giúp các thầy cô và các em có thêm tài liệu ôn thi môn tiếng Anh hữu ích để đạt được kết quả tốt nhất trong kì thi giữa học kì 1 sắp tới.

Đề kiểm tra môn tiếng Anh giữa kì 1 lớp 6 có đáp án dưới đây gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 6 khác nhau thường xuất hiện trong đề thi môn tiếng Anh chính thức như: Tìm từ có phần gạch chân phát âm khác; Chọn đáp án đúng; Chia động từ trong ngoặc; Đọc đoạn văn tìm thông tin đúng sai; Viết lại câu tiếng Anh,... giúp các em học sinh lớp 6 rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

1. Đề thi giữa học kì 1 tiếng Anh lớp 6 có đáp án

Choose the correct answers.

1. Mai and Hoa ______ their bicycles to school from Monday to Friday.

A. rides

B. ride

C. is riding

D. are riding

2.Nam's new school ______ a large ______ .

A. has - playground

B. have - playgrounds

C. is having - playgrounds

D. are having - playground

3. I often ______ my homework ______ school.

A. study - at

B. am doing - after

C. do - after

D. does - before

4. In the afternoon, I ______ books ______ the library.

A. am reading - at

B. read - in

C. reads - at

D. are reading - in

5. Look! They ______ badminton with their friends.

A. play

B. plays

C. play

D. are playing

6. There are a lot of things ______ in Da Lat .

A. see

B. to see

C. seeing

D. to seeing

7. It is called the Tiger room ______ there is a big tiger on the wall.

A. because

B. so

C. but

D. like

8. I live ______ my parents and my younger sister in a town house ______ Ha Noi.

A. with - at

B. at - at

C. of - in

D. with - in

9. We are moving ______ a new house ______ the city centre soon.

A. to - in

B. at - at

C. to - from

D. from - in

10.There are many chairs in the kitchen, ______ there is only one in my bedroom.

A. so

B. because

C. but

D. in

Underline the correct words.

1. In the morning I get up/ go to bed at 6 am.

2. At 6.30 I have lunch/ breakfast with Mum and Dad.

3. I go to/ finish school at 6.45.

4. After school, I make/ do my homework.

5. Sometimes I play/ have computer games or go online.

Complete the sentences with the verbs in the present simple.

start; not watch; have; not have; speak; not do; go;

1. You _____ a nice dog.

2. I _____ any brothers or sisters, but I have five cousins.

3. We _____ TV in the summer, but we play games in the park.

4. He _____ homework on Sunday evenings.

5. We _____ Vietnamese.

6. They _____ to school at 7 o'clock.

7. She ______ working in the morning. 

ĐÁP ÁN

Choose the correct answers.

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

6 - B; 7 - A; 8 - D; 9 - A; 10 - C;

Underline the correct words.

1 - get up;

2 - breakfast;

3 - go to;

4 - do;

5 - play;

Complete the sentences with the verbs in the present simple.

1 - have;

2 - don't have;

3 - don't watch;

4 - doesn't do;

5 - speak;

6 - go;

7 - starts;

2. Đề thi môn tiếng Anh luyện thi giữa học kì 1 lớp 6

A. LISTENING

I. Listen and choose the best answer marked A, B, C or D for each question. (1.25 pts)

1. What time is it?

A. 5.30 B. 6.00 C. 7.00

2. What is the time?

A. 10.00 B. 10.10 C. 12.00

3. What time does she go to school?

A. 11.30 B. 12.00 C. 12.15

4. What time does she have breakfast?

A. 7.15 B. 7.00 C. 6.30

5. What time does she get up?

A. 5.00 B. 5.30 C. 6.00

II. Listen to a small talk and decide whether the following statements are True (T) or False (F).

(1.25 pts)

 

T

F

0. His name is Thuan.

 

1. He is a student in grade 6.

 

 

2. He has Geography on Monday.

 

 

3. He goes home and play games in the afternoon.

 

 

4. He watches TV at 7.00 in the evening.

 

 

5. He goes to bed at 10.00

 

 

B. VOCABULARY + GRAMMAR + LANGUAGE FUNCTION

I. Odd one out. (0,5 pt)

1. A. sister

B. brother

C. mother

D. house

2. A. table

B. chair

C. teacher

D. desk

3. A. doctor

B. nurse

C. engineer

D. family

4. A. two

B. seventh

C. tenth

D. sixth

5. A. get

B.is

C. go

D. wash

II. Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence. (1,0 pt)

1. She ________ games after school.

A. plays

B. to play

C. play

D. is play

2. This is my sister. She __________ a nurse.

A. does

B. is

C. are

D. am

3. How are you? - _____________

A. I'm five years old?

B. I am five, thank you.

C. Fine, thanks.

D. B and C

4. What are those? - ___________ are school bags.

A. They

B. It

C. This

D. That.

III. Match a sentence in column A to a suitable response in column B. (1,0 pt)

A

Answer

B

0. What is his name?

1. Hi, Jack.

2. What does he do after school?

3. Where's Phong school?

4. Is it a big school?

0 - A

1. ....

2......

3......

4......

A. His name is Phong.

B. No. It's small.

C. Hello Jim, How are you?

D. It's in the country.

E. He watches television.

C. READING

I. Read the following passage and choose the best answer marked A, B, C or D for each question. (1,0 pt)

Lien is a student. She is in grade 6. Every morning she gets up at half past five. Then she gets dressed, brushes her teeth and washes her face. She has breakfast at six fifteen. She goes to school at six thirty five. Her school has ten classes. Her class has thirty five students. Her classroom is on the second floor.

1. Which grade is Lien in?

A. 5

B. 6

C. 7

D. 8

2. What time does she get up?

A. 5.30

B. 3.50

C. 6.15

D. 6.35

3. How many students are there in her class?

A. 10

B. 30

C. 35

D. 45

4. Where is her classroom?

A. in the city

B. on the 1st floor

C. in the country

D. on the 2nd floor

II. Read the passage carefully then answer the questions below. (1.5 pts)

Hoa usually gets up at six o' clock. Then she takes a shower. After taking a shower she has breakfast. She goes to school at about a quarter to seven. Her class starts at seven and ends at half past eleven. She comes back home at eleven forty five.

What time does Hoa get up?

- _____________________________________________.

What does she do after taking a shower?

- _____________________________________________.

Does she come back home at 11.30?

- _____________________________________________.

D. WRITING

I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (1.5 pts)

1. This school is small.

-> This school isn't ................................................................

2. How many students are there in your school?

-> How many students does ...................................................?

3. Nam is Hoa's brother.

-> Hoa is Nam's .......................................................................

II. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences. (1.0 pt)

1. Thu/ music/ listens to/ every morning.

- _______________________________________________________.

2. He/ play soccer/ doesn't/ on/ Monday.

- _______________________________________________________.

3. Đáp án Đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh

A. LISTENING: (Tỉ lệ 25%)

I. Listen and choose the best answer marked A, B, C or D for each question.

(5 items x 0,25 = 1.25 pts)

1. A

2. B

3. C

4. B

5. C

II. Listen to the talk and decide whether the following statements are True (T) or False (F).

(5 items x 0,25 = 1.25 pts)

1. T

2. F

3. T

4. T

5. F

B. VOCABULARY + GRAMMAR + LANGUAGE FUNCTION (Tỉ lệ 25%)

I. Odd one out. (5 items x 0,1 = 0,5 pt)

1. D

2. C

3. D

4. A

5. B

II. Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence.

(4 items x 0,25 = 1,0 pt)

1. A

2. B

3. C

4. A

III. Match a sentence in column A to a suitable response in column B.

(4 items x 0,25 = 1,0 pt)

1. C

2. E

3. D

4. B

C. READING (Tỉ lệ 25%)

I. Read the following passage and choose the best answer marked A, B, C or D for each question. (4 items x 0,25 = 1,0 pt)

1. B

2. A

3. C

4. D

II. Read the passage carefully then answer the questions below. (3 items x 0,5 = 1,5 pts)

1/ She/ Hoa (usually) gets up at six (o'clock).

2/ After taking a shower she has breakfast.

3/ No, she doesn't. (No. She comes back home at eleven forty five.)

D. WRITING (Tỉ lệ 25%)

I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

(3 items x 0,5 = 1,5 pts)

1/ This school isn't big.

2/ How many students does your school have?

3/ Hoa is Nam's sister.

II. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences.

(2 items x 0,5 = 1,0 pt)

1/ Thu listens to music every morning.

2/ He doesn't play soccer on Monday.

Trên đây là Đề kiểm tra giữa học kì 1 môn tiếng Anh 6 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
51 22.202
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm