Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 12 trường THPT Châu Thành 1, Đồng Tháp năm 2021

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Châu Thành 1, Đồng Tháp năm 2021 có đáp án gồm 50 câu trắc nghiệm Tiếng Anh 12 mới có đáp án là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 12, giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức, từ đó, chuẩn bị tốt nhất cho kì thi học kì 1 sắp diễn ra.

Xem thêm: Đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án năm 2021

1. Đề thi học kì 1 tiếng Anh 12 mới nhất năm 2021

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: - Mary: "When do the children in Vietnam go to primary school?"

- Peter: "______"

A. At the age of six

B. For 6 years

C. 6 years ago

D. When they are 6 years

Question 2: - Susan: "You look nice in that red shirt"

- Alice: "______"

A. It's nice of you to say so

B. Am I? Thanks.

C. Oh, poor me

D. I am interesting to hear that.

Question 3: - Peter: "How are you getting on in your new job?

- Mary: "______"

A. I'm really enjoying it

B. It offers good salary

C. I'm very well, thanks

D. I have to travel to work everyday

Question 4: For this job you will need a wide ______ of both Italian and Spanish.

A. know

B. knowledgeable

C. knowing

D. knowledge

Question 5: She has made an ______ for the job as a nursery teacher because she likes children.

A. apply

B. applicant

C. application

D. applicated

Question 6: It is important to have someone that you can ______in.

A. talk

B. speak

C. confide

D. know

Question 7: A(n) ______ is a person who always expects good things to happen.

A. terrorist

B. pessimist

C. optimist

D. interviewer

Question 8: With her ______and experience, she seemed to be ideally suited to the job.

A. comments

B. qualifications

C. vacancy

D. pressure

Question 9: Body language is a form of ______communication.

A. verbal

B. non-verbal

C. formal

D. informal

Question 10: Most of us ______hands to make our school clean and green.

A. connect

B. give

C. share

D. join

Question 11: A stage of study for children aged from 11 to 16 is called _______.

A. nursery

B. primary

C. kindergarten

D. secondary education

Question 12: When we were students, we enjoyed all activities held on our university ______.

A. yard

B. ground

C. floor

D. campus

Question 13: In the future many large corporations will be wiped out and millions of people will be out of work.

A. services

B. companies

C. supermarkets

D. farms

Question 14: I didn't think his comments were very appropriate at the time.

A. correct

B. right

C. suitable

D. exact

Question 15: I looked for my bag after I ______ lunch.

A. had

B. had had

C. have

D. was having

Question 16: Britney Spears is famous ______ her beautiful face and sweet voice.

A. by

B. at

C. in

D. for

Question 17: ______ we stop throwing garbage into the river, it will be polluted.

A. If

B. Unless

C. When

D. After

Question 18: Did Mary get ______ job she applied for?

A. a

B. an

C. the

D. Ø

Question 19: The man ______ next to Mary is my uncle.

A. whom sits

B. who sit

C. is sitting

D. sitting

Question 20: The photos ______ in a London studio last week.

A. took

B. have taken

C. were taken

D. is taken

Question 21: Most of the forests ______ Britain have now been destroyed.

A. that once covered

B. once covered

C. which they once covered

D. once were covered

Question 22: ______a wallet in the street, I would take it to the police.

A. Had I found

B. Did I found

C. Were I to find

D. Unless I found

Question 23: The coach was ______ for the failure of the team.

A. blamed

B. apologized

C. accused

D. thanked

Question 24: The space shuttle crashed and ______in flames.

A. made up of

B. wiped out

C. cleaned up

D. went off

Question 25: Mr. Brown wondered ______how to play the piano.

A. if I knew

B. that I knew

C. me whether I knew

D. whether did I know

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 26: Without this treatment, the patient would have died.

A. If it hadn't been for this treatment, the patient would have died.

B. Unless the patient hadn't had this treatment, he would have died.

C. Had not the patient had this treatment, he would have died.

D. But for the patient had had this treatment, he would have died.

Question 27: The last time I saw John was five years ago

A. I haven't seen John for five years

B. I haven't seen John since five years

C. It's five years ago since I saw John

D. I haven't seen John five years ago

Question 28: The robbers attacked the police from behind.

A. The police attacked from behind by the robbers.

B. The police were attacked from behind by the robbers.

C. The robbers were attacked from behind by the police.

D. The robbers are attacked from behind by the police.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 29: He is the man ______.

A. in I don't have much confidence

B. whom I don't have much confidence in him

C. in that I don't have much confidence

D. in whom I don't have much confidence

Question 30: ______, she would buy the shirt.

A. If Larry hadn't had enough money

B. If had Larry enough money

C. Unless Larry had enough money

D. If Larry had enough money

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

British society is considered to be divided into three main groups of classes – the upper class, the middle class, and the lower or working class. This is known as the class system and it is important to know something about it, if you mean to understand British people and society. Most British people grow up with a deep knowledge and understanding of the class system even if they are not very conscious of it. As a result, more people know which class they belong to and are able to tell which class other people come from by the way they speak, the kind of clothes they wear, their interests and hobbies or even the type of food they eat.

Social class is not only about behavior and attitudes. For example, although many upper-class people are rich and may own a lot of land, having a lot of money does not necessarily make a person one member of the upper class. It is also important to come from a particular kind of family, have friends who are considered suitable, have been a certain type of private school and speak with the right kind of accent. There are people who are poor but they do not think of themselves as working class because their family background, education, political opinions, etc are basically different from those of most working- class people. Many people do not like the class system but it is impossible to pretend that these differences do not exist or that British people do not sometimes form opinions in this way.

Question 31: According to the passage, you can't judge an Englishman's social class by ______.

A. where he was born

B. the way he speaks

C. the clothes he wears

D. the interests he had

Question 32: The idea of the class system in Britain ______ .

A. exists only in the mind of foreigners

B. is deeply rooted in the British people

C. is now under severe attack

D. is regarded as an old custom

Question 33: If an Englishman has much money, ______.

A. he belongs to the middle class

B. he must be a member of the upper class

C. he is not likely to be from the upper class

D. he may buy an upper class title with the money

Question 34: What does the second paragraph mainly discuss?

A. Many rich people do not belong to the upper class.

B. Today many British people do not like the class system.

C. Many poor people do not consider themselves.

D. An Englishman's social class is determined by many factors.

Question 35: What would be the best title for the passage?

A. An Unequal Society.

B. Social Class in Britain.

C. British people and Society.

D. Information about Britain.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 36: A. villages B. washes C. buses D. magazines

Question 37: A. decided B. missed C. laughed D. watched

Question 38: A. character B. church C. touch D. change

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is stressed differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 39: A. romantic B. attractive C. contractual D. secondary

Question 40: A. burden B. remain C. impress D. approach

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs
correction.

Question 41: I finished (A) college last year, and I am working (B) here for only (C) eight months (D) .

Question 42: His father told him (A) that (B) the robber was arrested (C) by the police (D) the day before.

Question 43: If (A) my husband left the car key, I could have picked (B) him up (C) at the station (D).

Question 44: The prisoner is thought (A) to escape (B) by climbing (C) over the wall (D).

Question 45: The weather was very nice (A), so he found (B) it necessity (C) to bring a raincoat with (D) him.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 46 to 50.

Some years ago, my daughter was studying English at a university on the south coast. One
evening, she phoned to (46) ______ me that what she really wanted to do was a (47) ______ round the world, so she was looking into the possibility of working in another country. She had been several advertisements in the newspaper for students, and she was interested in one in Italy, which she was desperate to visit.

She decided that this would be a good (48) ______ to achieve her ambition, so she was writing to apply for the job. The reply (49) ______a long time to arrive, but eventually she received a letter asking if she would go for an interview in London the following week. She was so excited that she immediately got in touch with the school owner and agreed to attend the interview. She was determined that nothing would prevent her (50) ______ doing what she had set out to do.

Question 46: A. say B. talk C. tell D. speak

Question 47: A. picnic B. trip C. voyage D. journey

Question 48: A. way B. path C. route D. manner

Question 49: A. was B. took C. passed D. spent

Question 50: A. of B. in C. about D. from

2. Đáp án đề thi tiếng Anh 12 học kì 1 năm 2021

1. A

2. A

3. A

4. D

5. C

6. C

7. C

8. B

9. B

10. D

11. D

12. D

13. B

14. C

15. B

16. D

17. B

18. C

19. D

20. C

21. A

22. C

23. A

24. D

25. A

26. A

27. A

28. B

29. D

30. D

31. A

32. B

33. C

34. D

35. B

36. D

37. A

38. A

39. D

40. A

41. B

42. C

43. B

44. B

45. C

46. C

47. B

48. A

49. B

50. D

Trên đây là Đề thi tiếng Anh lớp 12 học kì 1 năm 2021.

Đánh giá bài viết
1 6.582
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm