2 Đề thi học kì 2 lớp 12 môn tiếng Anh trường THPT Lý Thái Tổ, Bắc Ninh có đáp án

Nhằm hỗ trợ các bạn học sinh đang chuẩn bị cho kì thi học kì 2 có thêm nhiều tài liệu học tập và luyện thi, chúng tôi xin giới thiệu đến các bạn Đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 12 có đáp án trường THPT Lý Thái Tổ, Bắc Ninh. Hi vọng rằng, thông qua việc giải đề thi này sẽ giúp được các bạn học sinh quen dần với cấu trúc của đề thi, nâng cao kĩ năng giải đề thi và học thêm được nhiều kiến thức. Chúc các bạn thành công!

* Xem thêm: Đề thi tiếng Anh lớp 12 học kì 2 có đáp án năm 2021

I. Đề kiểm tra học kì 2 tiếng Anh 12 có đáp án số 1

Listen to the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 1 to 5.

For many young people, sport is a popular part of school life and being in one of the school teams and playing in matches is very important. (1)________ someone is in a team, it means a lot of extra practice and often spending a Saturday or Sunday away (2)________ home, as many matches are played then.

It can also involve traveling to other towns to play against other school teams and then (3)________ on after the match for a meal or drink. Sometimes parents, friends or other friends will travel with the team to support their own side.

When a team wins a match, it is the whole school which feels proud, (4)________ only the players. It can also mean that a school (5)________ well-known for being good at certain sports and pupils from that school may end up playing for national and international teams so that the school has some really famous names associated with it!

Question 1: A. If B. So C. Then D. As

Question 2: A. on B. at C. from D. for

Question 3: A. leaving B. being C. staying D. spending

Question 4: A. however B. not C. and D. but

Question 5: A. does B. makes C. becomes D. comes

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 6: The more (A) expensive the hotel (B) is, the best (C) the service is (D).

Question 7: When (A) you will come (B) here tomorrow, I will tell (C) something about (D) Tom.

Question 8: The (A) World Health Organization (B) was established (C) in (D) 7 April 1948.

Question 9: The earlier (A) we leave (B), the soon (C) we will (D) arrive.

Question 10: Remember (A) to take over (B) your shoes when (C) you are in a Japanese (D) house.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 11: A. school B. chemist C. synchronized D. church

Question 12: A. level B. medal C. development D. competitor

Question 13: A. allow B. swallow C. slowly D. below

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 14 to 18.

The scarcity of tigers and African elephants is more and more serious. They are endangered because poachers hunt them in order to sell tiger pelts and elephant ivory.

At least 4,000 elephants are killed each year in order to meet the global demand for ivory, which is used to make carvings, jewelry and other products although it is illegal to sell ivory since 1989 anywhere.

“Americans should be aware that there is still a problem with elephant poaching and loss to the illegal ivory trade,” Ginette Hemley, Fund’s vice president for species conservation, told the Washington Post in September. And so our message is “Don’t buy it, and don’t take that chance.”

A Wildlife Fund report states that the United States seized 8,300 illegal ivory items between 1995 and 2002. Each week there are about 1,000 ivory auctions, the report said.

As for tigers, their parts are used in traditional Chinese medicine. Tiger bones are used as a pain reliever in traditional medicine. Even tiger’s whiskers are sold because some people in Asia think they are a good-luck charm – like a rabbit’s foot in the United States. “Part of our job is education,” said Professor Dillon. “The other part is law enforcement. So we have more than one strategy.”

Question 14: Hunters poach tigers for their ________.

A. food B. carving C. jewelry D. pelts

Question 15: According to the passage, which of the following sentences is NOT true?

A. It is legal to sell ivory everywhere.

B. Elephant ivory is used to made jewelry.

C. Elephants are hunted for their ivory.

D. There are about 4,000 elephants killed each year.

Question 16: The word it in paragraph 3 refers to ________.

A. elephant ivory B. a tiger C. tiger pelts D. an elephant

Question 17: The Chinese use parts of the tiger as ________.

A. jewelry B. carving C. decoration D. medicine

Question 18: According to Professor Dillon, ________ to solve the problem.

A. it is education that can help

B. nothing necessary can be done

C. law enforcement, not education, can help

D. we need both education and law enforcement

Rewrite the following sentences as guided

Question 19: It is becoming ........ to find a job. (hard)

=> It is becoming …………………………… to find a job.(sử dụng so sánh kép )

Question 20: As I get older, I want to travel less. .(sử dụng so sánh kép )

The older …………………………………………………….

Question 21: Applicants must return this form.(Câu bị động )

This …………………………………………………………….

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 22: If you finish your homework before school, ________.

A. you will be scout by your parents

B. you won’t be scouted by your parents

C. you will be scouted by your parents

D. you won’t scout by your parents

Question 23: ________ to understand what the professor has explained.

A. More and more difficult does it get

B. It gets more and more difficult

C. It is more difficult than

D. It gets the more difficult

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 24: A. rapidly B. possible C. medical D. opponent

Question 25: A. arrive B. woman C. defend D. neglect

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 26: Remember to turn _______ the lights when you don’t use them.

A. over B. off C. down D. up

Question 27: Go ________ that report again before we submit it.

A. over B. on C. in D. off

Question 28: The French Quarter is_________ famous and the oldest section of New Orleans.

A. more B. the most C. the more D. most

Question 29: A: “ Congratulations on your success!” B: “ ________ .”

A. Not at all B. All right C. Thank you D. The same to you

Question 30: Will it be necessary for us_________ this accident to the police?

A. report B. to reporting C. to report D. reporting

Question 31: . It is considered women are suited for________ childbearing and homemaking rather than social activities.

A. a B. an C. the D. Ø

Question 32: The homeless people_____story appeared in the paper last week have now found a place to live.

A. who B. whom C. that D. whose

Question 33: Mary is ________ her sister.

A. most short B. shorter than C. more short D. the shortest of

Question 34: We were still living there when our father________.

A. had died B. dies C. died D. is dying

Question 35: ___________ up! The bus is coming.

A. Wash B. Put C. Wake D. Hurry

Question 36: From 1865 to 1875, a remarkable variety of inventions_________.

A. was produced B. were produced C. are produced D. produced

Question 37: These flowers ________ in a warm sunny place.

A. should be kept B. keep C. be kept D. should be keep

Question 38: The_________ you are, the more quickly you learn.

A. more young B. youngest C. younger D. young

Question 39: He said that he ________ his homework since 7 o’clock.

A. had done B. has done C. was doing D. did

Question 40: The bomb ________ with a loud bang which could be heard all over the town.

A. went off B. took off C. got over D. turned up

ĐÁP ÁN

Q

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

A

A

C

C

B

C

C

B

D

C

B

D

C

A

D

A

A

D

D

Q

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

A

C

B

D

B

B

A

B

C

C

D

D

B

C

D

B

A

C

A

A

Question 19 It is becoming harder and harder to find a job.(sử dụng so sánh kép )

Question 20 The older I get ,the les I want to travel

Question 21 This form must be returned by applicants

II. Đề thi tiếng Anh 12 học kì 2 có đáp án số 2

Choose the word whose underlined part has a different pronunciation from the others in each group:

Question 1:A. descriptionB. traditionC. questionD. expression
Question 2:A. competitorB. medalC. levelD. development

Choose the word which is stressed differently from the rest.

Question 3:A. enthusiastB. successfullyC. competitorD. participation
Question 4:A. festivalB. badmintonC. participantD. organize

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 5: The rocket steepened its ascent.

A. descent

B. decent

C. decant

D. dissent

Question 6: We offer a speedy and secure service of transferring money in less than 24 hours.

A. uninterested

B. unsure

C. slow

D. open

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 7: Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness.

A. record

B. shine

C. categorize

D. diversify

Question 8: Let's wait here for her; I'm sure she'll turn up before long

A. arrive

B. return

C. enter

D. visit

Read the following passage and fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

Divided into two parts, rites and (9)………., the ceremony commenced at 19:00 with the song, “Vietnam– our Fatherland”. The surprise appearance of parachutists, carrying the 11 national flags of the competing Southeast Asian countries, was greeted with thunderous applause from the audience.

All the stadium’s lights suddenly (10)………, marking the start of the procession of Vietnam’s flag and the 22nd SEA Games; symbol. The 11 sporting delegations then marched past the reviewing stand to excited applause from officials and spectators.

The sacred torch which symbolizes the humanity of the games and desire to compete with burning intensity, was taken from The Ho Chi Minh Museum and passed by some famous Vietnamese athletes and athletes from 10 regional countries to Nguyen Thuy Hien ( wushu artist) (11).. ….. gave it to the Prime Minister, who in turn passed it to an athlete dressed like national hero Giong.

From this athlete’s hand, the official flame was lit at My Dinh National Stadium and will burn throughout the course of the Games.

Speaking at the opening (12) ………, Minister-Chairman of the Physical Training and Sports Committee, who is also the head of the 22nd SEA Games Organizing Board, warmly welcomed Party and State leaders, delegates, domestic and international guests, and 11 sports delegations (13) ______ southeast Asian countries to the 22nd SEA Games.

Question 9. A. competition    B. contest          C. entertainment     D. festivals

Question 10. A. went off       B. came on        C. light                     D. came out

Question 11. A. who             B. that               C. which                   D. whom

Question 12. A. games        B. ceremony      C. performance        D. sports

Question 13.A. to                 B. in                    C. from                    D. for

Read the following passage and choose the best answer for each question.

WORLD POPULATION AND CLIMATE CHANGE

In many ways, the increasingly rapid pace of climate change is a direct result of the growth of the human population. In the last 100 years, the world population has more than tripled, from just under 2 billion at the beginning of the century to nearly 7 billion today. Obviously, this has meant that the world has needed to produce three times as much food, energy, and other natural resources.

In addition, the average person uses more energy and natural resources than the average person one hundred years ago, meaning that the rates of consumption are actually much higher than just the increase in population would imply. For example, it took the world 125 years to use the first one trillion barrels of oil. The next trillion barrels will be used in less than 30 years, which is almost 5 times as fast, not three.

All of these activities: food production, energy usage, and the use of natural resources, contribute to climate change in some way. The greater amounts of oil and other fuels burned to create energy release chemicals which add to global warming. In order to produce more food farmers cut down trees to gain more land for their fields. In addition, we cut down trees to build the houses needed for a larger population. Those trees are an essential part of controlling global warming. These are just two examples of the impacts that the growing population has on global warming; others are too numerous to mention.

In addition to a growing population, the world also has a population that desires a higher standard of living than in the past, and a higher standard of living requires the use of even more natural resources. A look at one country will provide a clear example of this fact. China is the world's most populous nation, with 1.3 billion people. Currently, the standard of living for most of those people is far below that of people in first world nations. Therefore, the average Chinese citizen uses far fever natural resources and less energy than the average citizen of the US or Japan. But China is growing in power, and more of its citizens are beginning to expect a first world lifestyle. If every Chinese person attains a first world lifestyle, the amount of energy and natural resources needed in the world will double, even if the standard of living in every other nation on Earth remains the same as it is today.

Question 14. The word "pace" in the passage is closest in meaning to…. .

A. growth

B. speed

C. problem

D. pollution

Question 15. The word "consumption" in the passage is closest in meaning to….

A. development

B. usage

C. population

D. increase

Question 16. According to the passage, how does food production contribute to global warming?

A. Producing more food leads to growth in the world population.

B. Food production uses many chemicals which add to global warming.

C. Food production requires that the forests be cleared to create farmland.

D. Food production decreases the ability of the air to release heat.

Question 17. The word “others” in the passage refers to…. .

A. problems of global warming in the modern world

B. examples of the environmental consequences of population growth

C. ways in which our usage of oil will effect the world climate

D. the reasons why trees are essential in controlling global warming

Question 18. According to the passage, how does the standard of living affect global warming?

A. Higher standards of living are better for the environment.

B. First world nations create less population than developing nations.

C. The use of natural resources is directly related to the standard of living.

D. High standards of living lead to increases in world population.

Question19. Why does the author discuss China, Japan, and the United States?

A. To compare the standards of their citizens

B. To explain why China will not be able to become a first world nation

C. To better illustrate the effects of an increase in standards of living

D. To explain why the world's use of energy will need to double soon

Choose the underlined part among A, B, C or d that needs correction

Question 20. The Southeast Asian Games, also knowing (A) as the SEA Games, is a biennial (B) multi-sport event involving (C) participants from the current eleven countries of Southeast (D) Asia.

Question 21: . A study (A) of the (B) difference between (C) synthetic and natural vitamins are (D) needed.

Question 22: Most (A) vacationers can't stand traveling (B) in packed (C) cars or stay (D) in dirty hotel rooms.

Choose A, B, C, or D that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

Question 23: Of course you can come to the party. _______.

A. The more the merrier

B. The more and the merrier

C. The more and merrier

D. The more and more merrier

Question 24. Earning money has always been the thing that pleases him most. _______ he becomes, ….he is.

A. The more rich/ the more happy

B. The richest/ the happiest

C. The richer/ the happier

D. Richer and richer/ happier and happier

Question 25. The delegation to the SEA Games was composed _______ top competitors of the country.

A. on

B. of

C. for

D. among

Question 26: The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), was established in 1946.

A. set up

B. taken off

C. put away

D. run up

Question 27: As soon as Mary _______, she _______ to her hometown.

A graduates/ will return

B. will graduate/ returns

C. will be graduating/ has returned

D. graduated/ had returned

Question 28: One study found that men's contribution _______ housework has doubled over the past four decades.

A. on

B. to

C. with

D. for

Question 29: They are designing a new program to help businesswomen with an attempt to promote _______ growth.

A. employ

B. employer

C. employee

D. employment

Question 30: Many decades ago, medicine was _______ for men only. Women were not allowed to pursue a career in medicine.

A. exchanged

B. established

C. reserved

D. encouraged

Question 31._______ in London, we will have sat on the bus for 10 hours.

A. When we will arrive

B. As we are going to arrive

C. By the time we arrive

D. By the time we will arrive

Question 32: _______ on the stairs than the phone rang.

A. Had no sooner I stepped

B. Had I stepped no sooner

C No sooner I had stepped

D. No sooner had I stepped

Question 33: I _______ all the preparations before you _______ home tonight.

A. have made/ will have come

B. am making/ came

C. will make I will come

D. will have made/ come

Question 34. There are ________.

A. twice as much cars in this area as there was

B. as twice many cars in this area as they were

C twice as many cars in this area than there used to be

D. twice as many cars in this area as there used to be

Question 35. Tom: “ Sorry, I forgot to phone you last night.” -Mary: “________”

A I have nothing to tell you.

B Oh. Poor me!

C. Never mind!

D. You was absent - minded.

Question 36: Peter: “I enjoy listening to pop music.” Maria: “______.”

A. I don’t

B. I’m, too

C. Neither do I

D. So am I

Question 37: person’s choice/ occupations/ probably/ most important/ have/ made.

A. A person’s choice of occupation is probably the most important one that has to be made.

B. A person’s choice about occupation is probably most important one to have made.

C. A person’s choice from occupation is probably the most important one has to be made.

D. A person’s choice among occupation is probably most important having made.

Question 38.. my opinion/ unfair/ women/ more duties/ husbands.

A. According to my opinion it is unfair when women have more duties than their husbands.

B. My opinion is unfair for women to have more duties than their husbands.

C. In my opinion it is unfair that women have more duties than their husbands.

D. My opinion, which seems to be unfair, is that women should have more duties than their husbands.

Question 39. We’d better __________ if we want to get there in time”

A take up

B. turn down

C. speed up

D. put down

Question 40. It is essential that Alice __________ about his responsibilities in the meeting tomorrow

A. be reminded

B. must remind

C. will be reminded

D. will remind

Đáp án Đề thi học kì 2 lớp 12 môn tiếng Anh

1

C

11

A

21

D

31

C

2

D

12

B

22

D

32

D

3

D

13

C

23

A

33

D

4

C

14

B

24

C

34

D

5

A

15

B

25

B

35

C

6

B

16

C

26

A

36

A

7

C

17

B

27

A

37

A

8

A

18

C

28

B

38

C

9

D

19

C

29

D

39

C

10

B

20

A

30

C

40

A

Trên đây là Đề kiểm tra Anh 12 học kì 2 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 12 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 9.726
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm