Đề thi học kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh năm 2021

Đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 8 có đáp án

Đề thi cuối kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi Anh văn lớp 8 học kì 2 năm 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án được biên tập bám sát chương trình SGK tiếng Anh lớp 8 học kì 2 giúp các em ôn tập tại nhà hiệu quả.

* Xem thêm: Bộ 10 đề thi tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020 - 2021

I. Find the word with the different underlined sound.

1. A. washed B. crushed C. stayed D. watched

2. A. book B. good C. food D. foot

3. A. face B. plane C. station D. travel

II. Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. imbalance B. unable C. unhealthy D. impolite

5. A. opportunity B. competitive C. communicate D. unfortunate

III. Choose the correct option A,B,C or D to complete the sentences.

6. A person who . . . . . the bagpipes is called a piper.

A. plays B. performs C. entertains D. does

7. Don't drink that water. It's . . . . .

A. damaged B. dumped C. contaminated D. pollution

8. The team's success was largely . . . . . to her efforts.

A. because B. due C. since D. as

9. We don't have many carnivals in Vietnam; . . . . ., we have many traditional festivals.

A. nevertheless B. while C. although D. because

10. When I came, the whole family . . . . . dinner around a big dining table.

A. is having B. was having C. had D. have

11. While she was dancing, the princess . . . . . a witch.

A. was seeing B. saw C. see D. is seeing

12. The government is sending . . . . . to the flood victims.

A. touch B. aid C. accommodation D. provision

13. I often drink coffee, but today I . . . . . tea.

A. am drinking B. drink C. drank D. drinks

14. By the time we got to the cinema, the film . . . . .

A. started B. had started C. starting D. starts

15. All our English teachers are . . . . . speakers.

A. native B. original C. foreign D. orginally

16. If you were the president, what . . . . . you do to help the environment ?

A. will B. would C. do D. are

17. When she comes later today, he . . . . . the dinner.

A. cooks B. is cooking C. will be working D. has cooked

18. If the teacher were here now, we'd ask him the difference . . . . "science" and "technology".

A. among B. of C. between D. for

19. Our teacher says that new technology . . . . . many worker jobless in the future.

A. makes B. is making C. will make D. has made

20. . . . . . ethnic minority people in the village are very friendly.

A. a B. the C. an D. θ

21. The song "The road to glory days" . . . . . by Tran Lap is a very popular song.

A. compose B. composed C. composing D. to compose

22. Alexander Graham Bell was a great . . . . ., who invented the telephone.

A. developer B. conservationist C. scientist D. explorer

IV. Read the passage and choose the correct answer (A, B, C or D).

Australia is a country in the Southern Hemisphere (23) . . . . . comprises the mainland of the Australian continent, the island of Tasmania, and many smaller islands in the Indian and Pacific Oceans. Neighbouring countries (24) . . . . . Indonesia, East Timor, and Papua New Guinea (25) . . . . . the north, the Solomon, Vanuatu, and New Caledonia to the northeast, and New Zealand to the Southeast. Australia (26) . . . . . six states, and two major mainland territories. The (27) . . . . . city of Australia is Canberra. With a population of over 380,000, it's Australia's largest inland city and the eighth largest Australian city overall.

23. A. who B. where C. which D. what

24. A. include B. contain C. has D. conclude

25. A. on B. to C. by D. at

26. A. has B. takes C. gets D. begins

27. A. capital B. urban C. rural D. suburb

V. Rewrite the sentences so that it stays the same meaning.

28. You should water these flowers regularly.

These flowers should ...................................................

29. "I have decided to become an astronomer", he said.

He said that ................................................................

30. Let's go abroad for our holiday this year.

Why ........................................................................

31. During dinner, the phone rang.

While I .....................................................................

VI. Rearrange the words to make meaningful sentences.

32. New York/ the/ but/ is/ city/ the USA/ the/ in/ not/ biggest/capital./

33. English/ an/language/ Malaysia/ India/ many/ is/ official/ in/ and/ other countries./

34. English speakers/ increasing/ the/ of/ number/ world/ is/ the/ in/ fast./

35. whereas/ capital/ of/ the/ London/ of/ Edinburgh/ capital/ England/ the/ is/ is/ Scotland./

ĐÁP ÁN

I. Find the word with the different underlined sound.

1 - C; 2 - C; 3 - D;

II. Find the word which has a different stress pattern from the others.

4 - D; 5 - A;

III. Choose the correct option A,B,C or D to complete the sentences.

6 - B; 7 - A; 8 - B; 9 - A; 10 - B;

11 - B; 12 - B; 13 - B; 14 - B; 15 - B;

16 - B; 17 - B; 18 - C; 19 - C; 20 - B; 21 - B; 22 - C;

IV. Read the passage and choose the correct answer (A, B, C or D).

23 - C; 24 - A; 25 - B; 26 - A; 27 - A;

V. Rewrite the sentences so that it stays the same meaning.

28 - .... be watered regularly.

29 - .... he had decided to become an astronomer.

30 - .... don't we go abroad for our holiday this year.

31 - ... was having dinner, the phone rang.

VI. Rearrange the words to make meaningful sentences.

32 - New York is the biggest City in the USA, but not the Capital.

33 - English is an official language in Malaysia, India, and many other countries.

34 - The number of English speakers in the world is increasing fast.

35 - London is the Capital of England, whereas Edinburgh is the Capital of Scotland.

Đáp án có trong file tải: Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 8 có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com luôn cập nhật liên tục tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 8 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... Mời bạn đọc tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
2 920
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm